2014 Şubat Anneleri

arkadaşlar yiyecek ismi vermeyelim yazmışsınız, tamamen katılıyorum ama bunu sormam lazım.. özel bir durum çünkü, netten çok baktım bulamadım.. ben ocak ayından beri vücudumu hamileliğe hazırlamak için sağlıklı (çok sağlıklı:))) beslenmeye calışıyorum , özellikle hamile oldugumu öğrendikten sonra günde 2-3 bardak ayran içmeye başladım, ama malesef 3- 4 gündür ciddi anlamda rahatsız ediyor, adını duymak istemiyorum.. eşimde kıyamamış gitmiş manda yogurdu almış, çok severim çünkü.. netten baktım zıt görüşler var, kimi diyor doğumu geciktirir, kimi diyor erken doğum yaptırır.. şuan onu yemezsem yoğurt ağzıma süremiyorum.. aranızda tam bilgisi olan var mı, yardımcı olursanız sevinirim..

yoğurt zararlı mı bilmiyorum ama,bende ayranı çok içiyorum .süt artık bana kokuyo sanki.

bide ayran zararlımı bilmem ama benim şu arada bir gelen açık pembemsi akıntı rahatsız ediyo :18:

ben geçen gün yarım kilo yemişimdir belki daha fazla eşim almış benim de hiç aklıma gelmedi kötü bişey olabileceği yoğurt sonuçta ne olabilir ki? doktora gidince ben de bi sorayım bakalım :26:

nette konu bile açmışlar gebelikte manda yoğurdu diye, bi bakayım dedim yemeden, ben de şaşırdım:) canım ne zaman doktora gideceksin, haber ver bana mutlaka, ben daha dün gittiğim için 15 gün var yoğurt bozulur.. neyse az kaçamaktan bişey olmaz değil mi? :))

yoğurt zararlı mı bilmiyorum ama,bende ayranı çok içiyorum .süt artık bana kokuyo sanki.

bide ayran zararlımı bilmem ama benim şu arada bir gelen açık pembemsi akıntı rahatsız ediyo :18:

inek yoğurdu zararlı değil canım, ama manda yoğurduyla ilgili bişeyler okudum gebelikte kullanımından, aklım karıştı.. inan ben tam süt ve ayran canavarıydım, ama abartttım ocak ayından beri.. yada hamilelikten de olabilir kaç gündür ayran içip istifra ediyorum.. sabah erken çıkıyorum bikaç gündür peynir, yumurta da yok :KK43: zaten sütün adını duymak midemi, bulandırıyor.. bu bulantılar geçeydi iyiydi, var mı bilginiz ne zaman geçiyormuş genel olarak..

ne zamandır akıntın var canım, keşke gitseydin bugün en azından aile hekimine danışsaydın, aman ihmal etme canım.. inş bişey çıkmasın da.. kötü şeyler getirme aklına ama araştır derim..geçmiş olsun..

Merhaba berilcim,
yerinde olsam doktora danışırdım bir sakıncası varsa zaten sana söyleyecektir. Ha eğer ki sakıncası varsa da, marketlerde daha koyu kıvamlı ev tipi yoğurtlar falan da oluyor ya da süzme yoğurt olabilir belki. belki ayranı sürekli içtiğin için psikolojik olarak da gıcık gelmiş olabilir, alternatifleri dene bakalım nasıl olacak. Mesela benim de canım soğuk çorba istiyor yapmayı bilsem bir de sürekli yorgun olmasam yapmak istiyorum : ))))

ist anadolu yakasındaysa ben getireyim sana canım.. :KK66: valla esim altın çağını yaşıyor, canım ne istese kalkıp pişiriyorum.. azcık yesem bulantı baslıyor, her ona kalıyor.. ben 1 kg aldım, o 3 :)))) birde aş ermek nasıl oluyor, ben her zaman yemek yemeyi severdim zaten şimdi sürekli acıkıyorum, hiç dayanamıyorum.. su böreği hiç sevmeyen ben dün pasta almaya gittik nasıl canım istedi ama ya, eşimde sasırdı hiç sevmezdin diye :)) bu aşermek mi oluyor:)) manda yoğurduna gelince dayanamıcam bu akşamlık az kacamak yapcam canım, bişey olmaz azcıktan demi :KK66:)

ist anadolu yakasındaysa ben getireyim sana canım.. :KK66: valla esim altın çağını yaşıyor, canım ne istese kalkıp pişiriyorum.. azcık yesem bulantı baslıyor, her ona kalıyor.. ben 1 kg aldım, o 3 :)))) birde aş ermek nasıl oluyor, ben her zaman yemek yemeyi severdim zaten şimdi sürekli acıkıyorum, hiç dayanamıyorum.. su böreği hiç sevmeyen ben dün pasta almaya gittik nasıl canım istedi ama ya, eşimde sasırdı hiç sevmezdin diye :)) bu aşermek mi oluyor:)) manda yoğurduna gelince dayanamıcam bu akşamlık az kacamak yapcam canım, bişey olmaz azcıktan demi :KK66:)

Bana doktorum herşeyi kararında yiyebilirsin ama abartma dedi o nedenle ben de birşey olacağını hiç zannetmiyorum : ))))

eşin şanslıymış benim de elimin sihiri gitti resmen dün yaptığım pilav tam fiyaskoydu : ((( inşallah şu yorgun halim ve iştahsızlığım geçer kısa zamanda, kendime gelirim.

Afiyet olsun bu arada : ))) sayende canım yoğurt çekti 1 kase yedim demin : )

merhaba arkadaşlar;
bu aklam üzeri tuvalete gittigimde bende o pembe somon rengi akıntıyla karşılaştım. yarın ilk dr rand. var bakalım ne diyecek.
ayrıca karnım acayip acıkıyor ama yemek yemeyi düşününce tiksiniyorum sürekli kuru şeyler yiyiyorum.
mide bulantısının yanında mide yanmasıda var bende sürekli ağzımda acı bir tat var. yediğimden hiç zevk almıyorum.
sigara konusuna gelince 3 gündür ondanda acayip tiksiniyorum içmiyorum ne güzel.,
yarın bakalım dr neler diyecek 6+3 olacağım umarım büyümüştür ve kalp atışlarını görebilirim.
benden bu kadar

arkadaşlar aranızda kasık ağrısı ve pembe akıntısı olan oldumu :KK43:
canım kasık ağrım var ama pembe akıntım yok doktora git mutlaka ..:KK16:
Merhaba kızlar :KK3: :KK3:
Maşallah hamişler arttıkça yorumlara yetişilmiyor yarım gün girmesem alıp başını gidiyo yetişemiyorum size :KK55:
Birçok kişi aşermeye başlamış :KK53: Ben bırak aşermeyi akşama kadar aç oturuyorum canım hiçbirşey yemek istemiyor iştahım tam takır kuru bakır benim gibi hiçbirşey yiyemeyen var mı? Yoksa sadece ben mi böyleyim? :KK53:
ben de tam tersinim seni canım 2 dakıka agzım boş durmuyor
ben 6. hafta içindeyim ara ara kasık kırampları ve baatmalar oluyo. arada bide pembemsi akıntım oluyo ama devam etmiyo.yinede endişeleniyorum.pazartesi ye randevu alıcam inşallah her şey yolundadır...
inşallah canım görün mutlaka doktora
kızlar aranızda mide bulantıtarı başlayan varmı?
benim hala başlamadı.
bedede başlamadı daha ya bızdemi bi sorun var acep:KK16:

merhaba duygudeniz tanıstıgıma memnun oldum oncelıkle kasık agrım vardı dıye yazmısssın benımde oluyor bugunlerde ama tam olarak agrı degıl sankı ıgne batması gıbı sancı gıbı arada bır gırıp cıkıyor tam rahımımde yada bana oyle gelıyor. senınkı nasıldı bır sakıncası yoksa ogrenebılır mıyım.bulantıya gelınce sankı yedıkten sonra oluyor bırde acayıp halsızlıgım var. Allahım hepımıze sabırlar versın su endıseyı ve kaybetme korkusunu yasamayalım inşallah.

sana da hayırlı olsun arkadaşım öncelikle..ben sunu öğrendim stres= bebeğe zarar bu yüzden yüce Allah a emanet diyorum hergün duamı ediyorum bebeğime sıkı sıkı tutun anneciğim diorum :) böylelikle daha iyi hissediyorum... dene bence insan yüreğinde bu rahatlamayı hissedince keyif alamaya başlıyor.. elbette korkuorum bazen bişey olacak diye ama Allah a sığınıp kaderci olmak lazım gibi geliyor... ağrıya gelince sol tarafımda belirgin batma şeklindeydi önceleri ve otururken gezerken baya ben burdayım diyen bir ağrıydı. dediğin gibi batma şeklinde oluyor. ama zaman geçtikçe hafifliyor..halsizlik var bendede çabuk yoruluyorum..benim sabah aç karnına daha çok bulantım oluyor öğürme yapıyor. yemeklerden sonrada ilk başta araba tutmuş gibi oluyorum midemde her an bulanma olacakmış gibi hafif hafif gezinin bir bulantı...bol su tüketmek gerekiyor. hı unutmadan havalar sıcak ama şort bile giysen ayağına küçük ince bir çorap giy ağrıyı da azaltıyor. ayrıca biz kadınlar her derdi ayağımızdan alıyoruz...ayağımız sıcak kalırsa çok iyi geliyormuş doğum zamanı ve sonrada faydası olur diyor herkes özellikle yeni doğum yapan arkadaşlarım..:KK66: Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Bana doktorum herşeyi kararında yiyebilirsin ama abartma dedi o nedenle ben de birşey olacağını hiç zannetmiyorum : ))))

eşin şanslıymış benim de elimin sihiri gitti resmen dün yaptığım pilav tam fiyaskoydu : ((( inşallah şu yorgun halim ve iştahsızlığım geçer kısa zamanda, kendime gelirim.

Afiyet olsun bu arada : ))) sayende canım yoğurt çekti 1 kase yedim demin : )

ben de yedim valla, sana da afiyet olsun canımcım :KK66:

kızlar bende son günlerde birşey daha oldu...yiyecek birşey gördüğümde ya da kokusunu aldığım zaman resmen ağzım sulanıyor:KK70: ağzı sulanma demişken benim normalde ne meyveye ne limona hiç bişeye ağzım sulanmaz öyle görünce ama sanırısam bebekten resmen ağzımın içindeki salgının artarak çoğaldığını hissediyorum..:)) ilk başlarda utanç verici geldi bana bu durum çok ayıp her gördüğünden isteme derler ya ama ne bileyim şimdi gülüyorum kendi kendime:) annem olur öyle çok yemesen bile tadına bak dedi:KK70: hani tok oluyorum ama tabiri caizse ağzımın sulandığı şeyden bir çatal dahi alsam içim rahatlıyor o hevesim geçiyor:KK70::KK70: doktora sorsam kovar beni heralde:KK70::KK70:

kızlar bende son günlerde birşey daha oldu...yiyecek birşey gördüğümde ya da kokusunu aldığım zaman resmen ağzım sulanıyor:KK70: ağzı sulanma demişken benim normalde ne meyveye ne limona hiç bişeye ağzım sulanmaz öyle görünce ama sanırısam bebekten resmen ağzımın içindeki salgının artarak çoğaldığını hissediyorum..:)) ilk başlarda utanç verici geldi bana bu durum çok ayıp her gördüğünden isteme derler ya ama ne bileyim şimdi gülüyorum kendi kendime:) annem olur öyle çok yemesen bile tadına bak dedi:KK70: hani tok oluyorum ama tabiri caizse ağzımın sulandığı şeyden bir çatal dahi alsam içim rahatlıyor o hevesim geçiyor:KK70::KK70: doktora sorsam kovar beni heralde:KK70::KK70:

al bende de o kadar canım, ne görsem istiyorum ama şımartmıyorum bebişi:KK66: az önce sormuştum ben de aş ermek bu mu oluyor, tatlı yerken bir anda aklıma gelen tuzlu şeyi çekiyor canım, bu kadar erken aş erilir mi? tecrübeli arkadaşlar paylaşsın bilgilerini :KK66:

al bende de o kadar canım, ne görsem istiyorum ama şımartmıyorum bebişi:KK66: az önce sormuştum ben de aş ermek bu mu oluyor, tatlı yerken bir anda aklıma gelen tuzlu şeyi çekiyor canım, bu kadar erken aş erilir mi? tecrübeli arkadaşlar paylaşsın bilgilerini :KK66:

valla canım bu şımarıklıksa eğer şımarıklıkta yapalım biraz:KK70: keyfini çıkaralım ki daha sonra zaten anne olarak epey bunalıp zorlanacağız:KK70: hem biraz şımararark stresten uzaklaşıyoruz hem de mutlu oluyoruz bu bebişkolarımız için çok iyi:d biz mutluysak onlar mutlu:KK70: yaşasınn stressiz bebeklerrrr:KK70::KK70::KK70:

ne güzel işte kızlar madem canınız istiyo yıyın sizde.ya benım gibi olsanız napcaksınız canım istemediği gibi zorla yedıklerımde durmuyo içimde ...:) gün sizin gününüz herseyı işteyin eşlerinizden afıyet olsun:KK52:

ne güzel işte kızlar madem canınız istiyo yıyın sizde.ya benım gibi olsanız napcaksınız canım istemediği gibi zorla yedıklerımde durmuyo içimde ...:) gün sizin gününüz herseyı işteyin eşlerinizden afıyet olsun:KK52:[/

valla tatlım benimde bulanıyor ama açken ve yemekten hemen sonra onuda çıkarmıyorum öyle şimdilik en azından...Rabbim sanada sabır versin ama 12 13. haftadan sonra azalacak hatta bitecek:KK70: biraz sabır... hı bide bugun sabah midem okadar çok bulantı ki sonra elimi karnıma koydum kasıklarımda gezdirdim:) başka zaman olsa hemen doktora gidip çare ararız ama rabbime şükür ki bu bebeği verip bunları yaşamamıza izin verdi dedim:) gülümsedim ben normaldede çok pozitif bir insanımdır ve bol bol gülümseyin çok iyi hissettiriyor:KK70:

bide gece yatmadan önce süt içmeyi unutmayın:)) dişlerimizi kemiklerimizi kuvvetlendirmemiz lazım anneler en çok diş çürümesi ve kaybını hamilelik ve loğusalıkta yaşıyormuş.. doktorum özellikle uyardı:KK66: dişlerinize çok iyi bakın akşam fırçalamalarını ihmal etmeyin..nacizane tavssiyem

ne güzel işte kızlar madem canınız istiyo yıyın sizde.ya benım gibi olsanız napcaksınız canım istemediği gibi zorla yedıklerımde durmuyo içimde ...:) gün sizin gününüz herseyı işteyin eşlerinizden afıyet olsun:KK52:[/

valla tatlım benimde bulanıyor ama açken ve yemekten hemen sonra onuda çıkarmıyorum öyle şimdilik en azından...Rabbim sanada sabır versin ama 12 13. haftadan sonra azalacak hatta bitecek:KK70: biraz sabır... hı bide bugun sabah midem okadar çok bulantı ki sonra elimi karnıma koydum kasıklarımda gezdirdim:) başka zaman olsa hemen doktora gidip çare ararız ama rabbime şükür ki bu bebeği verip bunları yaşamamıza izin verdi dedim:) gülümsedim ben normaldede çok pozitif bir insanımdır ve bol bol gülümseyin çok iyi hissettiriyor:KK70:

evet tek tesellim o zaten gececek inşlh oğlum dada aynı seylerı yasadım hatta daha kötüydüm. 15-16 hafta da hıç bişey kalmadı bizim yerımızde olmak isteyen kımbılır ne kadar insan vardır.....şükürler olsun.

evet tek tesellim o zaten gececek inşlh oğlum dada aynı seylerı yasadım hatta daha kötüydüm. 15-16 hafta da hıç bişey kalmadı bizim yerımızde olmak isteyen kımbılır ne kadar insan vardır.....şükürler olsun.

aynen öyle:) :) şükürler olsun..hele biraz büyüsünler nasıl unutacağız bu günleri hareketleri bizleri nasıl heyecanlandıracak kimbilir.. :) benim ilk bebeğim olacak kısmetse...arkadaşlarımın bebeklerinde bile gözlerim dolar heyecanlanırdım şuan hissettiklerimin tarifi yok:)binlerce şükür..

ya kızlar ne çok şey yazmışsınız bitiremiyorum yavaş olun biraz:) çok şükür bi sıkıntı görülmüyor çoğunuzda inşallah hep böyle gider...

X