2014 Seçim Sonuçları

Beni en çok güneydogu endişelendirdi. Hiç iyi değil orada durum. Neler olacak görecegiz. Rabbim kötü günler göstermesin.

Asıl sorun bu bakalım bir yıldır kan dökülmüyor diye meydanlarda atıp tutanların neye karşılık kan dökülmeme sözü verdiğini öğreneceğiz az kaldı...
 
Tamam koalina bacım sen böyle dedinya sittin sene çıkarmiciz :KK37:

Aa estağfirullah efendim. Siz Tayyip gitmezse hep ona oy veririz diyerek zaten böyle demek istemiştiniz.
Şimdi hür iradenizi bana yüklemeyiniz lütfen. Zira sonra ceremesini çekmek istemem:KK35:
 
çamura yatıyoruz biz hazımsızlıktan kıskançlığımızdan çatır çatır çatlayan o sebeplede ona buna saldıran bir kitleyiz.aslında herşey tertemiz gelişti.
temiz siyasette son noktayı yaşadım dün gece demokrasi şöleniydi:KK53::KK53::KK53:

Yaaa sorma valla çatlayıp patladık burada, kıskandık, onlar sevinç naraları atıyor diye. Ahh anlayabilseler biz ülkemizi düşünüyoruz kimseyle alıp veremediğimiz yok ama dediğim gibi bizim önemsediğimiz değerlerle, oy verenlerinki farklı olduğu için böyle oluyor. Tek adam ideolojisine her zaman karşı çıktım çıkmaya da devam edicem çünkü böyle oluyor büyük kitleler var yanımda ne desem sorgulamadan inanıyorlar diye yolsuzluklar, ülkem üzerine menfaatler ve çocuklarımızın buna yem edilmesi hiç göz önüne alınmıyor at koşturuyorlar memlekette. Köprü yol herşeyden önce geliyor. Ama o yapılan otoyollarda köprülerde dünyanın en pahalı benzinin kullanıyoruz. Köprü yaptı diye temel vatan sevgimizi, marşlarımızı, ötekileştirilmeyi, yok sayılmayı, mitingelerdeki hakaretleri, doğunun özerkliğe doğru adım adım gitmesini, temek hak ve özgürlüklerimizi, düşüncelerimizi söyleme ve yayma hürriyetini, her fırsatta Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in izlerinin silinmesini sineye çekiyoruz köprü var ya daha ne. Acaba şunu soruyorum bu vatanı kurtaranlara iki ayyaş diyen, andımızı kaldıran, 10. marşı için karın doyurmuyor diyen, her 10 kasımda ayakta dikilmeye gerek yok diyen, nevruz pkk bayraklarıyla apo posterleriyle kutlanırken 29 ekim 19 mayıslarımızı kutlamayı yasaklayan, Atatürk'ün halka mirası AOÇ'a başbakanlık konutunu yapan birine nasıl oy vermeye gidebildiler özellikle kadınlar. Çünkü seçme ve seçilme özgürlüğümü size Atatürk verdi. Erkeklere de öyle. Demokrasi olmasaydı babadan oğula geçen bir düzen yürüyecekti ve kadnların hiçbir söz hakkı olamayacaktı padişah ne derse o. Zaten o döneme özenmiyor mı padişahım çok yaşa diyenleri mutlulukla selamlamıyor mu yazık ki ne yazık..
 
Dün de yazmıştım da hiç bir karşıt görüşten cevap alamadım.
Ne bu zafer kazanmış edalar ve "ülkenin çoğunluğu karar verdi size susmak düşer" lafları?
Her oy çokluğuyla seçilen adam mı oluyor?
Hitler de demokrasi ile ve %43 oyla seçilmişti zamanında. O da iyiydi o zaman bu bağlamda bakıldığında:KK9:
Dünyanın en büyük canisini bile destekleyen, peşinden koşanlar insanlar bile varmış demek ki:KK9:
Şaşmamak lazım aslında ama şaşıyor işte insanoğlu:KK51:
ya zamanında burada hitleride yücelten benzer görüşlerdeki kişileri gördüm
. o yüzden hitler iyi bir örnek olmaz o kişiilere. diyeyim de.))
 
melik gökçek nasıl aldı şaşırmıcam diyorum ama yok abi yine şaşırıyorum ya twitter da adamı takip eden herkesin ne kadar akıllı (!) bir insan olduğunu bilir zaten :KK1::KK1::KK1::KK1: adam ankarada iki ayda bir aynı yerlere çiçek ekiyo söktüklerini napıyo sormak lazım kendisine
 
Dün bir arkadaş yazmıştı ; günün sözü ''manipülasyon '' oldu diye .

Dilimize yeni girmişcesine sarıldığımız bir kelime oldu ''manipülasyon'' .

İşin doğrusu da ancak bu kelime ile ifade edilebilirdi . Dün bir algı manipülasyonu star wars bölüm 2014 dizisi izledik .

Çift taraflı çalıştı bu manipüle.

Dün seçimlerin her zamankinden çok daha fazla dikkatle ( görevlilerin özverisi ile )sürdürüldüğünü iddia ettim belli aralıklarla . Hemen herkes sandık dönüşü '' evet bu sefer kuş uçurtmayacaklar , tüm parti görevlileri çok dikkatliydi '' yorumunu yazdı .

İlk kez bu kadar tutanak imzalandı . Vay anasını dedik , demek kontrol altında tutulunca yapılmaya kalkışılan her şey gerçekleşmeden önlenebiliyormuş .Ha evet keşke yapılmasa hiç , lakin insanoğlu içinde hangi ideolojide olursa olsun ''vicdan'' taşımayan , işgüzarlar , kraldan çok kralcılar , münferit dalkavuklar vardır ... İşte bunlar sandık başında dolap çevirip , hak kazanacaklarını düşünen bireylerdir . Tutanaklarla gördük ki , istenirse engellenebiliyormuş bu düzen , ne güzel yıl 2014 de ancak seçimlerde bunu başarmaya başladık .

Sonra ne olduysa sonuçlar ekrana düşmeye başlayınca oldu . Karşımızda iki farklı seçim sonucu . Hah gecenin sözü neydi ? Algı manipülasyonu :KK14:

Tabii bir de bunu taaaa gezi olaylarından beri dilimden tüy bitene kadar söylediğim , paylaşımların çoğu galeyan için . Sosyal paylaşım siteleri , kullanıcı hesapları , capsler kesin bilgi kaynağı değildir , oluşan bilgi kirliliğinde ''gerçekleri'' konuşamaz oluyoruz , lütfen azami dikkat dedikçe ; halkın gerçekleri görmesi engellenemez cevabı geldi .

Taraflı , tarafsız , yandaş , yoldaş diye ayrıldı basın . Yalan mı , değil . Haberi haber yapmak için yapan elle tutulur kim kaldı ? Herkes kendi penceresinden yazdı , çizdi ...Algı manipülasyonu level 1 di bu zaten .

Şimdi bu sabah gözünü açan seçmen , Akp seçmeni ise ; başkan Akp başkanı ise ; kazandığı illerin zaferi ile , karşı oluşturulan yönlendirme algısının hesabını sormaz , sevinme derdinde . Oylar ilk açıklandığında BAZI kaynaklarda % 15 geride göüktüğü halde aslında o illeri % 5 artı farkla kazandığının , nasıl bir yönlendirme olduğunun hesabını şimdilik tutmaz. Ama sabaha uyanan muhalefet kanadı , doğal olarak hesap peşinde . Doğallıktan kastım hak değil , iç güdüsel bir doğal süreç . Eeee hani biz öndeydik diyecek o bir kısım BAZI kaynakları göze alarak , diğer kaynakları görmezden geldiği için . Sonra sosyal paylaşımın galeyanları gelecek akla daha da haksızlığa uğradıklarını düşünecekler doğal olarak .

İnsanlara inanmak istediklerinin ötesinde bir şey anlatmanın zorluğunu ve hatta imkansıza yakın olduğunu herkes bilir . Bu yaşanan süreçte bunu sıkça yaşadık , iktidara inanan insanlara , bunları yalan-dolan olduğunu anlatmanın zorluğunu yaşayanlara ,şimdi seçim sonuçları ile ilgili oluşturulan algının da yalan - dolan olduğunu açıklamak zor .

Sonuç ?

2009 yerel seçimlerinde Akp % 38 .8 oy oranı ve 46 ilde belediye başkanlığı kazanmışken ;

2014 de kesinleşmemiş sonuçlar olmakla beraber ; % 43.7 oy alarak kesinleşmemiş rakamlara göre 49 belediye başkanlığı kazanmıştır .

Şimdi gelin hep beraber , ne sandıkta kullandığı oyun karşılığını lider parti çıkarma zaferi ile kutlayan Akp seçmeni , % 56 ya tekabül eden rakamında toplamda bir ''milli irade'' olduğunu unutsun,
Ne de % 44 e yakın bir oy ile lider parti çıkaran bir seçmeni , tek bir isimde birleşen halkın neredeyse yarısını , muhalefet adına oy kullananlar hiçe saysın .

Yapabilir miyiz ?

Ben seçim sonuçlarının ülkeme hayırlı olmasını diliyorum .

Özellikle devam eden ya da yeni bir başkanla yeni bir oluşuma imza atacak illerde , gözle görülür , halkın istekleri doğrultusunda hizmet anlayışı sergileyen , kadrolaşmada hak hukuk ihlali yapmayan , günü kurtaracak değil , şehri yarına hazırlayacak planlar getirebilen belediyecilik hizmetleri görürüz tüm illerde , ilçelerde .

Tekrar hayırlı olsun Türkiye :KK42:
 
Ya sunu merak ediyorum bende..

Hani hep muhalefetten olanlar merak ediyorum nasil görmezler diyorlarya, bende sunu merak ediyorum?

Acik acik CHP + MHP + BDP ittifaki yapildi..

CHP nin güclü oldugu yerde CHP yi..

MHP nin güclü oldugu yerde MHP yi

BDP nin güclü oldugu yerde BDP yi destekledi bu 3 parti..

Yetmezmis gibi birde Cemaat bunlari destekledi..

AKP bir tarafta CHP+MHP+BDP+cemaat bir tarafta buna ragmen AKP ezdi gecti..

Acaba hic mi düsünmüyor bu insanlar " asla ayni ortamda olamayacak görüsler bile birlesti, her görüsten, her durustan, her tarzdan insanlar birlesti yinede bu adami deviremedik. Acaba bizde mi var bir hata bu kadar insan neden bu adami destekliyor, yada bizimkiler nerede hata yapiyor" diye hicmi düsünmez:))))


Yahu dis basini bir okuyun, hepsi birlesti yinede bir Erdogan etmedi diyorlar:))))))

Bunda ders alacaklar icin cok dersler varda iste:))))
 
ankarayı melih gökçekmi aldı
istabulu kim aldı
valla rüyamda sarı gülü görüyordum
yeni uyandım da haberim yok :KK1:
Melik gökçek tv de demin ilan etti kazandığını.. sandıkların %99 u açıldı minik bi fark var.. Adalet kazanmıyor maalesef :KK43:
 
melik gökçek nasıl aldı şaşırmıcam diyorum ama yok abi yine şaşırıyorum ya twitter da adamı takip eden herkesin ne kadar akıllı (!) bir insan olduğunu bilir zaten :KK1::KK1::KK1::KK1: adam ankarada iki ayda bir aynı yerlere çiçek ekiyo söktüklerini napıyo sormak lazım kendisine

Ya Kamer gence veriyordur sulaması için.

Ya da ayakkabı kutularına saklıyordur :p Devleti göreve çagırıyorum Melih evindeki ayakkabı kutularına çiçek dikmiş (!!) :KK52::KK52:
 
Eski tarihin tozlu sayfalarına gidip katliam ve yaşatılanları dillendirdiğimizde ''chp'ye nasıl oy veriyorsunuz ?'' desek..

Çünkü siz üstteki yazdıklarınıza inanıyorsunuz biz de bizim inandığımız gerçeklere ve gerekçelere..

Eski tarihin tozlu sayfalarına gitmeye ihtiyaç yok bence bu günü konuşmalıyız.
Ayrıca neden AKP'ye oy verdiniz demiyorum ben verilebilir bunu irdelemiyorum.
Herşey aklandı mı onu öğrenmek istiyorum sadece?
 
Allahıma hamdü senalar olsun türkiye oyunu bozdu.ak parti büyük bir zaferle çıktı bu seçimlerden..bugüne kadar sokaklara dökülmeyen kimseyle ağız dalaşı yapmayan biz ak parti sevdalıları lafla,yakıp yıkmayla,laga lugayla,yalan dolanla biryere gelinemeyeceğini herkese gösterdik.türkiye kararını verdi.artık herkese susmak düşer...

hakkınızla kazansaydınız herkese susmak düşerdi evet. yakılan oylar değiştirilen pusulalar?bunların hepsi size göre yalan dolansa hüççç bir şey demeye grek yok.yolunuz açık olsun..
 
kesinlikle hak veriyorum


MHPde de kesinlikle Oktay vural gelmeli

aynen oktay vural en azından konuşmayı beceriyo
adamın hitabeti ses tonu iyi
aslında ben meral akşeneri de beğeniyorum onlarda


bence artık bi değişim şart yoksa alacakları yok genel seçimi de
halk vermiyo işte
koltuğa yapışmanın bi alemi yok
başkalarını denesinler artık
ya da yeni bir parti kursunlar
 
Son düzenleme:
Ve beni en çok şaşırtan il SİVAS oldu

Ciddi mana da çok üzüldüm

Sevgili Sivaslı kardeşlerim ne çabuk unuttunuz ŞEHİDİNİZİ

Onun katillerine oy verdiniz

Vefa gerçekten İstanbul'da bir semt adıymış...

caNım ben sivaslıyım sivasta yaşıyorum
rahmetli muhsin yazıcıoğlunun en büyük hayaliydi sivası almak
kendi memleketiydi ve seviyordu sivası...vefa borcu diye gerçek manada oy verende oldu,sırf akparti gelmesin diye vefa borcu adı altında oy verende oldu..adama sağlığında verselerdi lafım yok..ama öldükten sonra akpyi getirmemek için chp liler bbp ye verdiler oyları

bbp belediye başkanı sivası 10 yıl geri götürdü...doğan ürgüpün sivası sami aydından aldığı zamana bak bide şimdiki haline bak
vefa borcu diye duygusallıkla oy veren bile verdiğine bin pişman...
şimdi sami aydında gelir epey bir zaman doğan ürgüpün arkasını toplar...
giden gitti kalan sağlar bizimdir...vefa borcuysa oda ödendi bitti...
 
Son düzenleme:
X