2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

ben yoğurtta ısrar etmiyorum, meyve muz sevdi onu veriyorum.sebze bir kaç sefer denedim almadı şuan beklemeye aldım.

ben bebelac toz mama kullanıyorum.armutlu, meyveli, tahıllı, sütlü pirinçli hepsinden denedim.onu yiyor şuan.
başlarda bu mamayı da kabul etmedi.kıvamını iyice sulu yaptım yavaş yavaş alıştı.hafta sonu öğlen ve akşam mama verdim ve nasıl yediğini hayretle izledim.birde hafta sonu yumurta sarısı verdim.yumurtanın sarısını çatalla ezdim biraz zeytinyağı ekledim ve gayet yedi.

ama kilomuz hala artmıyor.cumartesi kontrol var dr bize kızacak

formül mama vermek istemiyorum, o dediğiniz mamayı yapmaya yetecek kadar da anne sütü çıkmaz. alerji testlerimiz negatif çıktı delme testine ek olarak yama testi de yapıldı ona sinir oluyorum ya zaten bu çocuğun süte alerjisi yoksa neden kabarıyor yüzü hemen anlamıyorum. artık sütlere koruyucu katkı maddeleri ekleniyor ya acaba ona mı alerjisi var diye düşünmeye başladım.. çünkü köyden bildiğimiz direkt inekten sağılıp da gelen sütle yapılan yoğurtta kabarmadı hiçbir yeri.. bizim başka alerjik semptomumuz yok kızarıklıklar dışında sırf bu yüzden süt ve süt ürünlerinden mahrum etmek de istemiyorum oğlanı. napcaz bakalım zaman gösterecek

bizim tvmiz yok zaten. gördüğü göreceği pcden bazen açtığım üç beş çocuk şarkısı ile bizim ninniler. o da çok ilgisini çekmiyor ama. zaten çekse de bu sefer ileride bir şey izlemeden yemek yiyemeyen bir çocuk olmasını istemediğim için izletmem sanırım.. aç olsa elbet yer yani, genel durumumuzda, neşemizde bir sıkıntı yok allaha şükür çünkü.

meyvelerle bizim hiç sıkıntımız olmadı. hatta armut elma gibi dokusu sert olanlar dışında ben direkt elimle tutup verıyorum rende falan yapmıyorum. bazen onun da eline veriyorum kendi kendine hem oyalanıyor hem de kemiriyor. benim sorunum daha doyurucu şeyler noktasında. sebze püresi gibi mesela. şuana kadar patates havuç kabak pirinç irmik vs denedim ama istemiyor. kendisine özel yapılan şeyleri yemiyor. ama sofrada bizimle ezilmiş iyice ufaltılmış tavuk ciğer yiyebiliyor mesela:)

hiç açken de vermedim aslında. çünkü bizim için ilk yediği her şey bir merasim. mümkünse altımız temız, karnımız nispeten tok, uykumuzu almış ve keyfimiz yerindeyken deniyoruz.
eninde sonunda alışacak tabii ki,bilmem kaç yaşına gelip de hala anne sütüyle beslenen çocuk olmadığına göre:) bir şekilde alışacak. ben zaten iyice gevşettim artık yediklerimden tattırıyorum kahvaltıda peynirimiz yumurtamız yemekte çorbamız vs zaten henüz iki çay bardağını geçmemeli ek gıdası diye tattırdıklarımla yetinmeye çalışıyorum, fazlası olmazsa zorlamıyorum, çok şükür sağlığımız yerinde, boyumuz kilomuz şimdilik iyi,daha ne isteyeyim..

benim oğlu da hıç aglayamıyordu.. ık ık ık diye ses çıkarıyordu o kadar.. ama şimdi çığlıkla ağlıyo. merak etme bişi yoktur.

ben de mama vermek istemeyenlerdenim... yumurta denedim ağzına koydugum gibi foooşşşş diye kustu valla...kilomuz 9.700 ama ek gıdaya alışması lazım nolcak bilmiyorum yaaaaa

geçmiş olsun canım....ben de bi gün benim oğlanın kolunu çıkarıcam diye korkuyorum... kıyafet değiştirmek işkence ...

kızlar yaaa hakkaten burası başkaydı, güzel günlerdi :)
tamara61, erikcilekkiraz nasılsınız kızlar? Benim Zeyno büyüyo 3 gün sonra 7 ayı bitecek ellerinizden öper:)

selam Aozli ,

Benim oglanda 38 gunlukken cok uyumaya az beslenmeye başlamıstı.. Hic gaz sancısı falanda olmamıstı.. Yapılan muayeneler de hersey cok iyi dendi ama kan testinde notrofilleri dusuk cıktı.. bir sure daha gozlemledik , en son antibiyotik Verdi bir doktor. Antibiyotikten sonra duzeldi, biz bir enfeksiyon gecirdik. Siz metabolik tarama testlerini falan yaptırdınız mı? Ayrıca emmesi nasıl? Kafasını tutabilyor mu? Doktorların genel kanısı su sırt ustu yatar pozisyondayken ellerinden tutup kaldırdıgınızda kafasını tutabiliyorsa sorun yoktur.
Sakinlik konusunda ise evet benim oglumda cok sakindi, simdi 7,5 aylık ve sakin bir cocuk. Sanırım yapısı bu. Su anda lohusasın, hormnlarının hepsi ayakta.Dikkat et kendine.

kızlar yaaa hakkaten burası başkaydı, güzel günlerdi :)
tamara61, erikcilekkiraz nasılsınız kızlar? Benim Zeyno büyüyo 3 gün sonra 7 ayı bitecek ellerinizden öper:)
canım yaaaa iyiyiz biz çok şükür... erikçilekle de gecenlerde yazıştık. epey oldu. sen napıyosun nerelerdesin. biz de yarın dolduruyoruz 7. ayımızı...çok huysuz bi çocuk ama çooook sevimli :) işte böyle ... özledim sizi..yeniden gelin buraya...dertleşelim..

herkese soruyorum.....
kızlar benim oğlum artık kan ilacını yemeyi reddediyor. zorla sokuyorum ağzına. heryer ilac lekesi oldu. siz nasıl yedirıyorsunuz bu ilacı.

herkese soruyorum.....
kızlar benim oğlum artık kan ilacını yemeyi reddediyor. zorla sokuyorum ağzına. heryer ilac lekesi oldu. siz nasıl yedirıyorsunuz bu ilacı.
Ben kan ilacinin hemen arkasından hazirlamis oldugum meyve puresini veriyorum. Ne oldugunu anlamadan icmis bulunuyor ama zorlaniyoruz tabi ki. Metalik igrenc bir tadi var yazik bebeklere. ..

Mrb meyveyi tahılla karistiriyor um demissiniz ne tahıli bu? Bildiğmiz tahilli mama mi yoksa ayrica tahil satılıyor mu. Bir de semizotu uspanak ekkiyorum demissiniz bunları hep bir arada mi kaynatiyorsunuz yoksa pisme suresine göre sirayla mi ekliyorsunuz. Oldukca faydali olmus yaziniz ek gida icin... oyle guzel oberiler veren doktorlari bi biZ bulamadik zaten. Baska ne onerdi doktorunuz hepsini yazin lütfen

Kizlar yukarıda oglumun hicbir sey yemeyisinden dert yanmistim. Biraz huy da degistirir gibi olmuştu. Bugun su bardagiyla su icirirken tak tak bi ses geldi:) hic kabarma kizarma ateş olmadan alt kesicilerimiz yarmis damagi. Sadece biraz huysuzluk ve istahsizlik yapti.Uclari gorunuyor inci gibi:) diş cikaran bebisler var mi? Merak ettigim şey şu andan sonra ne kadar süre geçer tam cikmasi icin? O tak tak ses beni mest etti yaaa:)

bizim alttan iki tane yardı canım üstlerde baya belli.diş çıkarma süresi bebeğe göre değişiyor

bizde dört gözle bekliyoruz ama tık yok. bu gün diş gördüm sandım çıglık attım ama baloncuk

herkese soruyorum.....
bizimki alıştı devitten,ağzına yaklaştırınca acıyo ağzını,ardı ardına damlıyo zaten anlamadan içmiş oluyo.dr içmek istemezse meyvelerle karıştırabilirsin demişti.
bizimde dişimiz yok henüz her gün heyecanlanarak bakıyorum

Bizimkinin disleri 1 hafta once cikti yavas yavas buyudu... cok mutlu olduk ilk gordugunuzde. kelimelerle anlatamam alti ustu bir dis sankii neyse:)

kızlar doğru görmüşüm dişimiz geliyooooyıkılsın diş buğdayları alllahhhallllaaahhhhh...çok güzel birşety yaaaa. cam kırıgı batmış gibi şeffaf ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…