ben sebzeye yeni başladım önce yoğurtla başladım sonra meyve de vermedim şimdi sebze alıştırmaları var iki üç haftaya kahvaltıya başlıycam akşam 8.30 gibi muhallebi veriyorum 5-6 arası yoğurt ondan bir saat önce meyve tabi bu durum bazen uykusuna göre değişiyor belli bi vakti yok şuan uykusunun bizimki böyle şimdilik
Canim ben ilk yogurt denedim pek yemedi bide.sut getitiremedim duzenli simdi memlekette tekrat yogurt denicem yogurt cok onemli yogurt ogunumuz olucak insallah uc gundur sebze corbasi yapiyorum yiyo sayilir sebze ogunumuz olustu diyebilirim meyve cam rende alinca baslicam suyu sebzemizle veriyorum ve aklima geldikce veriyorum ne kadar icerse mantik bu ve mizildadikca emziriyorum saat falan tutmuyorum bazen memede uyuyo cunku dis sikintisi varMerhaba kızlar ek gıda konusunda kafam çok karıştı herkes başka bişey soyluyo, biri sebze suyu püreyle başla dıyo, digeri yoğurt dıyo, biri oastorize olsun süt mutlaka dıyı diğeri besın değeri düşüyomuş sutçuden al dıyo başkadı alerji yapabılır hiç süt verme dıyo, birimeyve tatlı en son ver dıyo dığeri kesınlıkle verılmeli dıyo, of yani bir doğru yok.
Bende soyle yapıyorum fıkırlerınızı soyleyin lütfen ,
Sütüm az ve bebişimin kılo alımı da az. bunyuzden mama vermek yerıne, öğlen sebze püre yada sebze çorbası verıyırum, birde wee nın meyve süzgeci çıkmış yeni slikon uçlu onla meyve tattırıyorum, yarın yoğurt başlıyım dıyorum, tabı yıne yatarken ve ara ara sma nın mamasını verıyırum. Su da başladım. Bu arada ne kadar su verılmeli bunda ortak bi gorus varmı???
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
benim kızımda bir dönem olmuştu,ne olur ne olmaz idrar tahlili yaptırdım temiz çıkmıştı.büyüme atağı denilen şey olabilir ,ihtiyacı arttığı için daha çok acıkıp emmek isteyebilir, geçici bir dönemdir, hemen atlatırsın inşKizlar selam. Yarin 5 aylik oluyoruz kismetse. Son bir haftadir uykuda ciglik cigliga gozler kapali aglamalar basladi. Onceden uzun soluklu uyuyan cocuk simdi 15 dk da bir yarim saatte bir bu şekilde uyaniyor. Kokumu alinca anlık bi rahatlamasi oluyor sonra yine cigligi basiyor. Ancak meme verince sakinlesiyor. Böyle olan var mi? Sizce neden olur?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba güzel anneler
Ek gıdaya başlama süreci ile ilgili konuşmalar olmuş, bu konuda benim de kafam çok karışıktı; sadece bu konuyu görüşmek için çocuk doktoruna gittim ve bana çok faydası oldu. Sizinle de paylaşmak istiyorum.
Öncelikle günde 6 öğün olmalı; bunlardan 3 tanesi ana öğün 3 tanesi ara öğün. Ilk hafta 1. Ara öğünde yoğurt başladık; ilk gün 5 kaşık, iki gün sonra 10 kaşık, daha sonra 20 kaşık derken yoğurt ara öğününe alışıyor bebek. 2. Haftada yoğurt sabit olmak üzere cam rendeden geçirilmiş meyveye başlıyoruz ve aynı yoğurtta yaptığımız gibi 2. Haftanın sonunda meyve ara öğün oluyor. 3. Haftada iki ara öğüne ek olarak 3. Ara öğün olarak sebze püresine başlıyoruz ve aynı sistemle devam ediyoruz. Böylece 1 aylık bir süreçte 3 ana öğün ve 3 ara öğün düzenimiz oturmuş oluyor. Sistematik olarak yumuşaktan pütürlüye geçiş söz konusu. Burada ana öğünden kasıt emziren anneler için anne sütü, mama verenler için mama. Ben bu düzeni uyguladım ve çok memnunum. Düzen oluşunca bebek de yemek konusunda zorlanmıyor ve uykusu da düzenli oluyor, umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız varsa seve seve yanıtlarım kızlar.. Öpüyorum hepinizi ☺️
biz 14 ocak doğumluyuz 10 gün evvel günlük süt alıp hergün yoğurt mayaladım kızıma ama 1 kaşık bile yediremedim desem yeridir. 1 haftadır falan ara verdim mayalamıyorum. yoğurdu ağzına almasıyla püskürtmesi bir oluyor. kahvaltı yaparken ben eline ekmek tutuşturuyorum un ufak ediyor. bazen helva veriyorum küçücük şapır şapır yiyor salatalık tutuşturuyorum yalıyor şeftali kiraz armut muz elma erik hepsinin tadına baktı.tek düzeni meme meme ağzından çıksın istemiyor.o yüzden uykusuda düzelemiyor bir türlü gecede meme emmek orada uyumak istiyor ben ne yapıcam bilmiyorum. odasında yatsın istiyordum odasını geçtim yatak odamızdaki beşiğinde bile yatmıyor
kızlar napıyonuz bebekler nasıl regl olanınız var mı ben yeni oldum bi kanıyorum ki korkunç ağrı halsizlik de yanında cabası bebekle daha zor oluyor ya
Ben oldum valla bebis dün tam 5 aylık oldu ben o 4.5 aylikken oldum 5 gün sürdü bitti. Ama dedigin gibi cok yogundu gercekten ilk kez Üstüm basim batti rahat bi 5 yıldır hic boyle olmamıştı. Yatmakta oturmakta zorlandim desem abartmis olmam herhalde.
gerçekten zor oluyor ya maşallah bebeğine de canım
Offf bende daha olmadım sürekli ateş basıyor bir an önce olmak istiyorum
kızlar aranızda oruç tutan var mı ben iki gündür tutuyorum çok şükür sütümde azalma falan yok böyle devam ederse hepsini tutarım inş. sizler ne yaptınız bebekler nasıl
kızlar aranızda oruç tutan var mı ben iki gündür tutuyorum çok şükür sütümde azalma falan yok böyle devam ederse hepsini tutarım inş. sizler ne yaptınız bebekler nasıl
ben de hala adet olamadım
Ben tutmuyorum ama kendimide çok suçlu hissediyorum.. Geçen senede hamilelikten tutamamıştım sonuç olarak borcumuz mutlaka sonra tutucağız 60 günde nasıl tutulur bilmem... Bende yarın bi deniyim bakalım azalma olmazsa bende tutarım allahın izniyle...