2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
maşallah ne güzel :nazar:
bende tutmak istiyorum cesaret edemedim süt azalırsa diye.1 gün denesem bieşey olmaz heralde :26:

kızlar bebişlere su veriyor musunuz?sadece emziren ek gıdaya gecmeyenler

dene canım siz nerdeyse 6 aylık olmuşsunuz ek gıdaya başladınmı ben sadece emzirirkende su veriyodum az az

Benim oğlan meyve yemiyo ya napabilirim ? Çorbaları seviyo. Yoğurt ve yumurtaya bayılıyor ama. Muz-elma-seftali-armut verdim. Ne suyunu ne püresini istiyor :/
Bu arada ek gıdaya basladiğimdan beri su veriorum.

benimki de meyveyi rahat yiyor elma+armut+şeftali+kayısı karışımı yapıyorum severek yiyor elma ve armut püreli oluyor şeftali ve kayısı ipli gibi olduğundan süzekten geçiriyorum sonra karıştırıp veriyorum ama muhallebiyi yerken zorlanıyoruz daha alışamadı yoğurdu seviyo bugün ilk defa çorba yaptım zor yedi alışır inş.

evet çok sıcak su vermen iyi olur bence orucu ne yaptın denedin mi nasıldı

denemedim daha.bugün tv de hoca hamileler bir de emziklilr tutmak isterlerse zorlandıklarında kendilerinde değişik bir durum
hissederlerse oruçlarını tehir edebilirler, deyince tutmaya başlarım dedim.ama eşim olur mu oyle vs deyince yine kararsız kaldım :26:

senin nasıl gidiyor oruç?

denemedim daha.bugün tv de hoca hamileler bir de emziklilr tutmak isterlerse zorlandıklarında kendilerinde değişik bir durum
hissederlerse oruçlarını tehir edebilirler, deyince tutmaya başlarım dedim.ama eşim olur mu oyle vs deyince yine kararsız kaldım :26:

senin nasıl gidiyor oruç?

canım bildiğim kadarıyla ramazan orucu nafile orucu gibi bozulamıyor hangi hoca söyledi onu tartışılır bi konu, senn sütün şimdiye kadar normalmiydi yetiyomuydu bebeğine normalse sütünde azalma olmaz bence ben tutuyorum hala sütüm iyi şükür hatta ben kendimi bi de garantiye alıyourm kendime dut kürü yapıyorum bi hafta süt artırsın diye sende yap soda içiyorum ve karpuz bunları dene bak sende farkedeceksin bana sanki sütümü artırdı gibi geliyor süt damarları ilk zamanlardaki gibi şişiyo

canım bildiğim kadarıyla ramazan orucu nafile orucu gibi bozulamıyor hangi hoca söyledi onu tartışılır bi konu, senn sütün şimdiye kadar normalmiydi yetiyomuydu bebeğine normalse sütünde azalma olmaz bence ben tutuyorum hala sütüm iyi şükür hatta ben kendimi bi de garantiye alıyourm kendime dut kürü yapıyorum bi hafta süt artırsın diye sende yap soda içiyorum ve karpuz bunları dene bak sende farkedeceksin bana sanki sütümü artırdı gibi geliyor süt damarları ilk zamanlardaki gibi şişiyo

Dogru duzgun ek gidaya baslayamadigimizdan bende oruc icin tereddutluydum. Tutan arkadaslari duyunca dun denedim, cok sukur bir sıkıntı yaşamadım, her zamanki gibi emdi. Tarifini internetten buldugum bir sut arttirici cay vardi, sahurda ondan ictim buyuk bir kupa, iki yumurta ve hurma yedim. Suyu 3bardak icebildim sadece ama bunlar yeterli oldu. Bence deneyin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

atv de bi hocaydı ismini bilmiyorum :26: zahidenin programında
dut kürü mü hiç duymadım netten arastırayım bi..bende soda cok güzel süt yapıyor karpuzu düzenli yemedim onun için
farketmedim etkisini.
şimdiye kadar yetti şükür hep,ama sanki bu ay az almış evde tartıyorum 200gr farkediyor geçen ay ile.bazen evdeki tartı eksik gösteriyodu hadi
300-400gr olsun.gerçi normal artık çok hareketlendi maşallah.
bir de şey sorayım sizin baş çevreniz ne kadar?persentil aralığınız nasıl?bizim biraz geriden geliyor 10-25 persentil aralığında.ama tam kafasının arka tarafı bombelik olması gereken yer düz.acaba ondan mı öyle çıkıyor.dr normal diyor hareketleri nörolojik gelişimi normal

dut kürü mü hiç duymadım netten arastırayım bi..bende soda cok güzel süt yapıyor karpuzu düzenli yemedim onun için
farketmedim etkisini.
şimdiye kadar yetti şükür hep,ama sanki bu ay az almış evde tartıyorum 200gr farkediyor geçen ay ile.bazen evdeki tartı eksik gösteriyodu hadi
bir de şey sorayım sizin baş çevreniz ne kadar?persentil aralığınız nasıl?bizim biraz geriden geliyor 10-25 persentil aralığında.ama tam kafasının arka tarafı bombelik olması gereken yer düz.acaba ondan mı öyle çıkıyor.dr normal diyor hareketleri nörolojik gelişimi normal

baş çevresinin persentili nerden hesaplanıyo bizimki 43 gibi ben kendim ölçtüm 5. ayda bizi çağırmadı hemşire bu arada kontrole asm ye gidiyoruz 6. ayda kontrol var bakalım kaç çıkıcak boyunu kilosunu kendim kontrol ediyorum artık sizin baş çevres, kaç çıkıyo

farketmedim etkisini.

Canım hiç dert etme doktorunun dedigi gibi norolojik gelisimi normalse ve hep benzer persantilleri izliyorsa sorun yoktur. . Benim oglan da koca kafali gecen ay 97 persantilin uzerindeydi simdi biraz 90a doğru yanasmis biz de ultrason falan cektirdik icerde ne var da bu kafa böyle büyük diye:) bi sıkıntı yok allaha Şükür şu da var baş çevresi de diger boy kilo vs gibi genetik bizde ben babam dedem hepimiz büyük kafaliyizdir o yüzden benim sipa da bize cekmis 38 cm ile dogdu zaten.. 5 aylik kontrolde de 46 idi

bende oruç tutamadım cesaret edemedim umarım sonrasında kazasını yapabiliriz:KK43: havalar sıcak diye suluğumuzla su veriyoruz biz baya terliyor çünkü..haftayada kaşık kaşık ek gıdaya başlamayı düşünüyorum

baş çevresinin persentili nerden hesaplanıyo bizimki 43 gibi ben kendim ölçtüm 5. ayda bizi çağırmadı hemşire bu arada kontrole asm ye gidiyoruz 6. ayda kontrol var bakalım kaç çıkıcak boyunu kilosunu kendim kontrol ediyorum artık sizin baş çevres, kaç çıkıyo

persentil tablosu oluyor muayene kitapçığında.nette de var hesaplayıcılar.bende evde 42.5 ölçüyorum.
asm de çok doğru ölçmüyolar burda.giysileriyle kilo takibi yapılıyor.bi aşı için gidiyoruz asm ye

Canım hiç dert etme doktorunun dedigi gibi norolojik gelisimi normalse ve hep benzer persantilleri izliyorsa sorun yoktur. . Benim oglan da koca kafali gecen ay 97 persantilin uzerindeydi simdi biraz 90a doğru yanasmis biz de ultrason falan cektirdik icerde ne var da bu kafa böyle büyük diye:) bi sıkıntı yok allaha Şükür şu da var baş çevresi de diger boy kilo vs gibi genetik bizde ben babam dedem hepimiz büyük kafaliyizdir o yüzden benim sipa da bize cekmis 38 cm ile dogdu zaten.. 5 aylik kontrolde de 46 idi

evet kafa yapısında genetik etkiliymiş.eşimin kafasına çekmiş ütü kafa diyoruz :)) yukarı doğru söbe birazda :KK1: ama uykusunda dönmeye başlayınca sanki düzeliyor gibi. eski gibi çok düz değil.
ooohh iyi çok şükür sizin de bişey yokmuş.ultrason bile çektirmişsiniz :26:.büyüme hızı yavaşladığından demekki alt egriye yaklaşmış.
bir de 4.ay muayenesinde hem kendi doktoru hem asm de ki kontrol aynı güne denk gelmişti.
kendi doktoru 40,asm de ki hemşire 39,aile doktoru 41 ölçtü.ben kendi evde ölçtüğümü esas alıyorum.kontrollerde kıpır kıpır durmuyor.
internetten de takip ediyorum hangi ay da neleri yapması lazım diye. bi ara makale filan okuyodum iyice kaptırmıştım kendimi :KK9:

Son düzenleme:
ilk defa oğlum yatak tan düştü ALLAHIM o kadar da dikkat ediyodum nası yaptım çok kötü oldum :KK43:

canım geçmiş olsun şimdi iyi mi bari oğlun herkesin başına gelebilir bişey

çok saol oğlum iyi çok şükür kafasında morarma falan bişey olmadı iyi düşmeden büyüyoruz diyodum düştük... düştükten sonra yer minderinde yuvarlansa bile ağladı o da kötü korkmuş bebeğim benim

çok saol oğlum iyi çok şükür kafasında morarma falan bişey olmadı iyi düşmeden büyüyoruz diyodum düştük... düştükten sonra yer minderinde yuvarlansa bile ağladı o da kötü korkmuş bebeğim benim

oyy kuzum benim:nazar: nazar oldu demek annesi en çok anne babanın nazarı değermiş derler ya

ben . sahurumu yaptım onuncu orucumu tutacam inş. var mı aranızda tutanlar arkadaşlar bende bi sıkıntı olmadı iyi oldu yaa zaten ramazanın sonuna doğru tatile girerim bi 8-10 ordan eksilir :KK1: işte yaklaşık 3 hafta tutmuş olurum :KK51:

ben . sahurumu yaptım onuncu orucumu tutacam inş. var mı aranızda tutanlar arkadaşlar bende bi sıkıntı olmadı iyi oldu yaa zaten ramazanın sonuna doğru tatile girerim bi 8-10 ordan eksilir :KK1: işte yaklaşık 3 hafta tutmuş olurum :KK51:

ben 2 gün tutamadım başta arkadaşım izinliydim:KK9: şimdi tutuyorum şükür gayet iyi gidiyor

X