- 2 Aralık 2012
- 1.278
- 679
Benim bebeğim de seninkinden 5 gün Küçük, o da seninki kadar aşağı yukarı boy kilo olarak. Yani henuz bu ayki kontrolune gitmedik ama o kadar oldugunu saniyorum. ek gidayi bir duzen icinde vermiyorum yani mesela atiyorum kahvaltida domates salatalik yiyorsak ona da salataliktan tattiriyorum, seftali yiyorsak onun da tatmasina izin veriyorum. Sadece tadimlik yani ve henuz ona ozel hazirlamadim. Ciddi ciddi pureydi meyve suyuydu vs ye baslama işini 6.ayina birakacagiz sanirim. Mama hususunda da, ben senin yerinde olsam baslamazdim, ,birak kussun nolcak nasilsa sagligi kilo alimi yerinde.
cnm bizde damakları kaşınıyo diye bi kaçtır salatalık veriyoz eline hemde oyalansın diye bizde senin gibi özel bişey vermedik.
dr mama deyince şaşırdıkbnm sütüm zaten yetiyo maşallah yarıyo hatta tombiğiz.
ama kusmadan o kadar çok çekiyozki inan hiç takım giydiremiyom üst dayanmıyo bnde nasibimi alıyom.
ambercim bnde 6 ayda başlanması taraftarıyım çünkü mama hiç vermedim hadi sütüm yetmese neyse dicem
bnde mama alsın istemiyom ek gıdayla büyüsün..
Biz de anne sütü takılıyoruz sadece, mama yok. kusmalarimiz cok ciddi azaldi, o yuzden ne desem empati kurarak demis olmayacagim sanirim, allah yardimcin olsun, kusmalari reflü vs gibi bi duruma bağlı degilse yine de vermezdim ben mama. Cocugun genel durumu her seyden onemli benim icin, oynuyor gülüyor vs derken bazen 5-6 saat geçiyor, ama ben mudahale etmek istemiyorum nasilsa acikinca ister nasilsa kilo alimi gayet iyi diye. Defalarca şakır şakır fiskirircasina kustu ama cocuk mutlu gayet. Ben rahatim o konuda, hic takmiyorum.
eşimde aynı görüşte kızımızın keyfi yerinde üzülme bişeyi yok diyo ama ben bu konuda onun kadar rahatım nede olsa tam gün bnmle babası çoğunu görmüyo bile..
inan araştırma yapıyom herkeze soruyom bebeğiniz kusarmıydı diye çoğu kusuyomuş
6 aya kadar normalmiş aslında sanırım sizdede kusma var cnm
Bizimki de epey kusardi ama hic kilo alimi falan etkilenmedi hatta doktor abileri bir yaşında oglan cocugu gibisin derlerdi:) aksine simdi de kusmalar azaldi ama popo ve bacaklar yerinde durmadigi icin normal olarak kilo alımı yavasladi. Yani kilo bile sağlıklı olduğunun gostergesi degil aslinda.
maşallah cnm :)
azalmasına sevindim inşallah bizimde geçer.
evet büyüdükçe kilo alımları azalıyo bu çok normal ama biz anneler endişeli oluyoz.
biz ilk doğdumuzdan beri her ay 1.5 kilo civarı alıyoduk bu ay yarım almışız yinede iyi diyorum
kilo aldırınca ne kadar seviniyoruz dimi:) ben de ilk aylarda tartıya bakıp bakıp mutlu olurdum hatta hala evde boy kilo baş çevresi ölçerim düzenli:) ama artık sosyal gelişimi daha çok etkiliyor ve mutlu ediyor beni. kahkaha atması, oyuncaklara uzanıp alması, dönmeye çalışması gibi..
Oğlum 5.5 aylık.
Ben de yürütece saatlerce koymuyorum. 15 dk durunca sıkılıyo zaten. O kadardan da sorun olmaz bence. Eskiler ne çok koyarmış çocukları bşşi olduğu yok
Biz de ek gıdaya basladık, havuç kabak verdim, tavuk suyunda haşlayıp. Acısız tarhana veriyorum , bayılıyo. Bi de yoğurt. Meyvelerden şeftali verdim sadece, begenmedi :/ hemşireye sormuştum çalişiyorum mecburen ek şeyler veriorum içim raat deil ama dedim. Wer dedi. Kuralımız hazır gıda olmasın , kendi yaptığın şeyleri rahatlıkla wer dedi ...
Kizlar kocamla kustum 3 yildir evliyiz ve ilk gunden beri her gece cerez yiyor copunu pisliginide yedigi yerde birakiyor sabah ilk isim onu toplamak oluyor simdi cocukla zorlaniyorum persembe sildim supurdum aksaminda yine yedi cocukla ben nasil yapiyorum hic umursamiyor daha once dusuk yaptigimda millet gecmis olsuna geliyor ev pislik icinde hamileyken onun pisligini toplucam diye sehpaya takilip dustum bebek dogdu oturdugumuz odayi istisnasiz hergun supurdum kizlar cok zorlaniyorim artik yaptigim temiz kalsin istiyorum
kızlar ya maşallah bebişleriniz bayağı iyiymiş.
bizim 5.ayımız dolmadı henüz ama 22sinde dolacak kilomuz 7 civarı.
sadece anne sütü alıyor, aklıma takıldı şimdi
kızlar merhaba...
kızım çok kusuyo doğduğundan beri bizde dün tekrarda dr a götürdük, kilo alımımız boyumuz çok iyi 9 kilo yaklaşık
neyse drumuz kusması için mama önerdi bnm kızım sadece anne sütü alıyo ek gıda bile vermiyorum.
ocak 20 doğumluyuz..
kızlar karar veremedim çok kusuyo mamaya başlasakmı diye?:44::44:
birde ek gıda konusunda kararsızım:44: ne zaman vermeliyiz yavaştan başlamalı sizler naptınız
hmmm drumuz 6 ayı bekleyelım diyo yengemde yavaştan meyva sularıyla başla yoksa sonradan yemez diyo.
kızlar ya maşallah bebişleriniz bayağı iyiymiş.
bizim 5.ayımız dolmadı henüz ama 22sinde dolacak kilomuz 7 civarı.
sadece anne sütü alıyor, aklıma takıldı şimdi
Canım maşallah sütün bol ve yaramışki kızın çok iyi kilo almış.kusmasının nedeni büyük ihtimalle fazla yediği içindir,emzirme aralarını açmanı tavsiye ederim.mesela 2 saatte bir emiyorsa 3 - 3,5 saatte bir emzir. 3-4 gün dene göreceksin kusması azalacak hatta hiç kusmayacak
Kesinlikle mama verme daha çok kusturursun
yok cnm öyle düşünme elbette sütün yetiyodur evet bnm kızım bayağı tombik kucakta taşınmıyo ama bize çekmiş bnde eşimde kiloluyuz kızım 4 kilo doğdusizinle aynı sayılırız bizde 23. de 5 olacaz inş. kilmuz 7.5 gibi arkadaşlarınkini okuyunca bir an düşünüyorum acaba sütüm yetmiyomu diye ama sütüm var anlamadım ben bu işi bebeklerin yapı farklarından herhalde ben haftaya başlıyorum sebzeye falan ek gıdaya brazda hareketlendiklerin den herhâlde kilo alımı baya yavaşladı bizimkinin
benim bebeğimde 7.700 ama ek gıdaya başlamayı düşünmüyorum.hatta 22 ocak doğumlu:)
İyi akşamlar biz 5. ayın içindeyiz. 2 bacak aşımızı olduk. vegaferon kan ilacını verdiler. Burada daha önce okumuştum.Bu kan ilacında kanserojen madde var diye... Bunu kullanan varmı? Bu ilacı kullanabilirmiyim? Ne yapmam gerekiyor. Çok kararsızım lütfen bi fikir verin.