Angara'da bir rüzgar vardı sormayın gitsin, internet bile kesildi, şimdi geldi o yüzden şimdi cevaplayabiliyorum kızlar.
Kefir sutun kalitesini arttirici etki yaratiyomus bi dene istersen. Kafeinden uzak dur. stres yapma lutfen bebisede yansiyodur. Uyku duzeni gun icindede iyiyse fazlada aglamiyosa toparlar bence. Mamayi gece versen yeter mamanin tadina alisiyo falan diyo doktorlar sonra bide mama icin agliyomus. Kilo alimi az olanlara sadece gecee verin diyolarmis buyuzden. Iki olcek hazirla sutunun ustune nekadar aliyosa artik
Ya sorun da bu ya zaten çocuğum ağlamıyo benim gece, emiyo uyuyo, kalkıyo emiyo uyuyo geceyi böyle geçiriyoruz. Çoğunlukla 3 saatte bir kalkıyo. Bir kere 7, 2 kere de 5 saat uyanmadan uyumuşluğu var
gündüz ya da gece doymayan çocuk feryat figan ortalığı yıkar. Anlamıyorum ben bu olayı:44:
Bizimki hic uyumaZdi gunduz cogunlukla feryad ederek aglardi ozellikle aksamlari saatlerce goguste kalirdi.. 4900den 5800 oldu bi ayda. Buarada 55cmden 60 cm oldu.
Şoktayım şu anda😳😳 bir ayda 60 ml farkla bu kadar mı oldu? Ama senin sütünden de almıştır canım o kiloyu sadece mamadan değildir o
Kızım da geçen ay 53'ten 58'e çıkmıştı boyu, kilo alımı az olsa da boyu uzamıştı, biz de ondan kilo az almıştır dedik ama geçtiğimiz 3 haftada 58'den 59,2 olmuş
Doktor genlerinden gelen maksimum boy seviyesine ulaşamayabilir, boyu da etkilenir yani yeterli kaloriyi almazsa dedi, eşime 'Çek markete' dedim
On dk emiyosa on dk sag bakalim vermeden once cikani 30-40cc ekle ictigi miktari asagi yukari verir.
Canım geçen ay bi kere sağmıştım doktor sütün mü yetmiyo acaba deyince, 10 dk'da 65 ml çıkmıştı. Kızım memedeki sütü bitirmiyo gibi geliyo, meme yumuşuyo emince ama sıktığımda hala süt geliyo, ne kadar emiyo bilemiyorum o yüzden.
kızlar mama konusu açılmış.ben doktorları dinlemiyorum gerekirse günde 5 kere bile veriyorum...ama mama verdiğiniz zaman kendinizi de sağmanız lazım.çocuk emmiş gibi yani.mama da bu kadar öcü kaka değil yaa.hiç sütü olmayan kadınlar var onlar napsın biz pirinç unuyla büyümüşüz mama bile değil eğer bebeğinizin ayına göre geride olduğunu düşünüyosanız (persantile göre kafamıza göre değil) verilebilir mama bunu kabullenmek zor oluyo çoook iyi bilirim.insan sütüm niye yetmiyo diye deliriyo ama bebek de açsa bunu belli ediyo duru mama yediği zaman kuzu çünkü hiç bir zaman mememden o denli doymadı.tıka basa yani.hatta duru mama yediği zaman kaka yapıyo mama yemeden yaptığı görülmemiş kaka yapamayınca da karnı gergin taş gibi ve huysuz oluyo.engteachercım hiiiç canını sıkma.zeynep beslensin de gerisini boşver bu süreçte bunalırsan sütün de olumsuz etkilenir...bana bi dr hiç verme diyo diğeri 3 kere bile verebilirsin diyo??? ama ben sütüm varsa 1 azsa 5 kere bile veriyorum artık da üzülmüyorum durunun kilo alımı böyle dengelendi...hatta mamaya rağmen alt sınıra yakın diyebilirim demek ki vermesem hiç almıcak hatta kilo vercekmiş...
Canım üzüldüğüm konu kızımın az emmesi. Yarım saat emer doymaz çekiştirir süt gelmez, derim bu kadar var, gerisini mamayla kapatalım. Dediğin gibi pirinç unuyla beslenen de var. ayrıca bugün var belki yarın komple kesilcek sütüm (Allah korusun) sırf mama vermek zorunda kalcam. o kısmet, yapacak bişey yok ona. Benim kızım olan sütü emmiyo, emdiği kadarıyla da bu kadar büyüdü işte😕 neyse ben vericem artık mama da şunu sorayım sen Duru'yu önce emzirip sonra mı veriyosun mamayı? Günde 3 kere 30 ml ile başlayayım diyorum, önce emzirip üstüne vereyim. Ayrıca kanun değil ya bu canım, dediğiniz gibi bir gün 1 kere verirsin diğer gün yetmez 3 kere olur. Bu mamanın belli bir düzeni olması gerekmez aynı zamanda emziriliyosa tabi. Öperim Duru'mu da seni de😘 çok sık göremiyorum seni görmüşken öpem dedim
sana katılıyorum. daha ilk gün doktorların 'ilk 6 ay sadece anne sütü' demesinin ardından, odaya gelen bebek hemşiresi 'biz yine de mama verelim' demişti ve vermişti. ben de süt azalınca sağıyorum ve bazen mama veriyorum.
Zeynep de daha hastanedeki ilk gecesinde tanıştı mamayla. Emdi uyudu gece 4 saat oldu uyanmıyo. Uyanmayınca da emziremedim tabi daha 12 saatlik bebeyi. Çağırdık ebeyi 1 ölçek mama verdi, iyi ki vermiş sarılık olmadı mesela benim kızım. Bidaha da öyle uyumadı zaten aç acına
Canim sana yardimci olsun diye anlatiyorum. 3950gr 52cm dogdu. Ilk gece dahil olmak uzere cok agladi doktor midesi bos mama verin dedi vermedik. Ikinci gun aglamasi hic kesilmeyince verdik bi sefer. Ucuncu gun kongrolunde 3600 cikti mamayla takviyeye devam dedi doktor yedinci gun 3800 cikti devam edin dedi. Onuncu gun gobegi kanayinca gitmistik olctu 4100 cikti (gunde bir enfazla iki sefer verdim bi bucuk yemek kasigi kadar ve genelde uyumayan bi bebekti) sut cogalmistir birakin mamayi dedi biraktik 21. Gun 4200 cikti bu cocuk ac verin mamayi sadece gece dedi (30cc verdik) 30. Gun 55cm 4900cikti mamayi 60ccye cikardik doktor dedi 60. Gun 60cm 5800oldu. 90cc verin dedi hala 60cc veriyoz
Günde tek öğün 60 ml mamayla olmaz canım o iş, senin sütün yarıyo kilo aldırıyo belli ki. Ben de denicem bakalım, bende görcez mama ne kadar fark ediyo
Geçmiş olsun canım, dr gerçekten sinir bozucuymuş... Kiloyu kıyafetle mi ölçüyor, eğer öyle değilse bizim boyumuza gör kilomuz az,61 cm 5700 felndır..bpzt dr gideceğim, bakalımne diyecek,
Mamayı ben 60ml başladım günde iki kere iki gün verdim, sonra günde bire düştü, şimdi yapıyorum ama. 20 ml felanancak içiyor.. Gerisini musluk içiyor...iştahsız, inek gibi sütüm olsa yine olup olacağı bu,
Biz bu gün öksürmeye başladık, çok bile direndi yavrucuğum, iki haftadır... Sonunda yakalandı.. İnş pzt. Kadar ilerlemez...
Kiloyu çıtçıtlı badisiyle ölçtü canım. Bence kilosu az değil senin kızının, doktorun az diyeceğini sanmam.
Benimki de iştahsız, söyleniyorum emzirirken 'alemin çocukları boşalıyo memeleri' diye eşim gülüyo kim o alem diye
Çok geçmiş olsun bu arada, hastalık zor benim derdimden de zor, Allah şifa versin yavruna🙏