Canim Ilk ay mama verdik demissin. Sutun az diye mi verdiniz mamayi yani doktor mu artik vermeyelim dedi? Biz veriyoruz son kontrolde 5800e 60cmdi her gece mama takviyesiyle tabi. Cok iyi kilosu dedi ama yine destekleyelim dedi buyumesini aksamlari vermeye devam edin dedi dr. Cevre birakin artjk mamayi diyo bizde kararsiz kaldik onbes gun sonra kontrol var vermeye devam edelim mi bilemedik
canım benim sıpam ilk ay emmedi memeyi. bende sütümü sağıp verdim. ama sağmanın düzeni olmadığı için mamada verdim. hatta emmediği için sağ göğsümün sütü bitmiştide 4 gün boş memeyi 2 saate bi sağdımda 4. gün tekrar süt gelmeye başladı. ne acıydı ama. ben dr. ları pek takmam. ona kalsa hatta etrafımda herkese kalsa emzir aman biberon verme, sakın mama verme , memeye alışmaz diyolardı. aç kalırsa eninde sonunda emermiş. emmiyo işte. açlıktan öldürceklerdi bebemi. bi tarafta bebişim bi tarafta ben ağlayıp duruyoduk. eşiminde desteğiyle sağdım sağdım verdim biberonla sütümü. aradada mama verdim. 1 ayın sonunda emmeye başladı oğluşum . öyle oluncada bıraktım mamayı. emmezsede emmez sağıp sağıp vermeyi göze almıştım. ama emmeye başlayınca one mutluluk bende. şimdi o günleri düşününce iyiki dinlememişim kimseyi. değermi el kadar bebeyi viyak viyak aç bırakmaya. şu sıralar bazen akşam bidefa mama verdiğim oluyo. iyice doysun diye. ama herzaman değil. 4. ay geçincede yoğurda ve biriki ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum. ozaman hiç mama vermem sütüm olursa. öyle gider.
sen 1 sordun ben bin dedim :) yani nasıl hissediyon öyle yap canım. doyuyorsa verme mama. ama mamadanda bi zarar gelmez. mamayla büyüyen bi sürü bebek var. bunları düşünürken insan zamanın tadını çıkaramıyo büyüyüp gidiyo bebelerimiz. içinden geleni yap. annelik içgüdüsü yanılmaz :)