2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Herkese selam kızlar.
Doktordan geldik şimdi. 85 günlük olduk bugün. 5250 gr/59,2 cm (,2 neyse artık&#128533 olmuş kızım. 3 haftada 350 gr almış. Daha önce gittiğimiz doktor hastaneyi bıraktı, başka bi doktora gittik, suratsızın tekiydi hiç sevmedim, sorularıma bile doğru düzgün cevap vermedi. Neyse uzatmayayım, şu anda bulunduğu noktaya göre boyu uzun, iyi ama kilosu az, bu boya 5800 olmalıydı dedi. Gerekli kalori ihtiyacını karşılayamıyo, bu gidişle boyunun uzaması da durur, boyu da etkilenir yani dedi😔 mama ver dedi. Eve gelince biraz emzirdim, üstüne 1 ölçek mama yaptım, 20 dk'da falan içti 30 ml mamayı😕 doktor da ne kadar içerse o kadar ver diyo, içemiyo biberondan diyorum şırıngayla ver diyo. Öğüre öğüde zor içti biberondan, nasıl alıştırcam bilmiyorum. Başka bi çocuk doktoru var tanıdığımız doçent, onu aradık az önce, o da verme mama, kabız olur, alerji yapar, normal onun kilosu diyo. Süt var ama emmiyo, 5-10 dk emip bırakıyo dedim sütünü sağ ver diyo. Biberondan 30 ml mamayı 20 dk'da içen 70-80 ml sütü kaç saatte emer siz hesaplayın artık😕
Çok canım sıkkın, nasıl çözcem bu konuyu bilmiyorum. Her emzirmeden sonra 1 ölçek mama versem yeter mi? Hiç bilmiyorum bunun ölçüsü ne oluyo. Ne kadar anne sütü aldığını nerden bilcem de mamayı ona göre vercem? Ya da sağıp versem üstüne mama vermem gerekir mi, sadece sağıp versem mama vermesem mi? Kafam çok karışık ve canım çok sıkkın niye kilo almıyo bu çocuk ya

Bu arada fotoğraflarımıza yorum yapan teyzelerimize teşekkür ederiz, kafam dağınık unuttum😐

Herkes alti 2 kat giydiriyomus yaw. Ben hep altan citcit bady ustunede penye takim giydirdim. Disari cikarkende kafaya sapka ki hic durdurmadi uzerine de battaniye ortup ciktik arabasiyla.

Amytis bende senin gibi giydiriyorum benm oğlumda şapka sevmiyor vee senin bebişle benim bebişin kiloları neredeyse aynıı :)))

Canim bizimde boyumuz uzun kilomuz azdi bi aylik kontrolunde onbesgun oncesine gore yuz gram sadece almisti doktor sadece gece yatmadan once ver mamayi dedi. Simdi 60cc veriyorum gece
Doktor aglamaya huysuzlenmaya devam ederse doksan hazirla nekadar aliyosa ver demisti son gittigimde. Sende gece ver iyi uyuyolar zaten. Tvdede bi doktor demisti kilo almasi az olanlara gece verdiriyoruz mamayi cunku mama tatli cocuk bi sureden sonra mamanin tadini arar mama yemek icin aglamaya baslar gunduz vermeyin dedi anne sutu verebiliyosan ve kilo alimida azsa mama gece verilebilirmis yani

Her emzirmeden sonra 1 ölçek çok olmaz mı
Yaa ne yazacağımı bilemedimm canımm okuyup duruyorum yazdıklarını Üzülme dicem ama senin yerinde ben olsam bende üzülürdüm Bence sen sana moral verip yardımcı olacak bi dr a git istersen En azından yol gösterir bugün gittiğin dr gibi suratsız olmaz Fikir veremediğim için özür dilerimm( yardımcı olamadım

Brnde aynen kis gibi giydiriyom.cunku artik dogalgaz yanmuyo,hava sicak ama ev serin.alt. ust 2 kat,ustte yelek hep olur cikarmam hic.ince ustler aldim ama usur daha giydirmedim.

kızlar maaşallah bebişlerinize allah nazarlardan korusun azurem ,senin kız yaşlı tontiş teyzeler gibi çok şeker o nasıl yanaklar öle tam ısırmalık, sıkıştırmalık englishteacher86 seninki pek bir nazlı denizardafatih seninkide küçük erkek gibi zümrem (fenlife) seninkide hakkaten kuş yavrusu gibi allahım o ne tatlılık öyle allah hepsinin bahtını güzel yapsın alıntı yapamadım tek tek burdan söliym dedim :)

Amytis bende senin gibi giydiriyorum benm oğlumda şapka sevmiyor vee senin bebişle benim bebişin kiloları neredeyse aynıı :)))

ohh maşallah canım, büyüsün oğluşlarımız.
bu arada ben tırnaklarını ne kadar kesersem keseyim yüzünü çiziyo bu oğluş yaw..

tesekkurler teyzesııı cümlemızınkını bagışlasınn rabbım
maşallah canım erkeğimizede bak sen. çok tatlı. topiğin bütün bebişleri çok tatlı. allahım nazarlardan korusun...
aynen canım bızım topık bır numara bebışlerımız dunya tatlısı
ay çok guzelll bende alım barı superr miş ayrıca tesekkurler
kaç günde geldi canım ve ne yedin ne içtin ?
2 3 gun de geldı canım bulgur pılavı maden suyu helva hurma bol suu ve komposto
maşallah küçük adama sabah sabah neşem yerine geldi Allah nazarlardan korusun çok yakışıklı bir oğluşun var 😊
tesekkurler canım amın cumlemızınkını korusun
Oh oh, kuzuya bak canım, sen bu paşaya artık bebek deme, Bildiğin delikanlı olmuş annesi.... Maşallah allah nazarlardan saklasın....
amın saol teyzesııı
Bende guşu mu ekleyeyim dedim. Olmuştur inşallah.
massallah subhanallah allah nazarlardan sakınsın canım
tesekkurler canım bebışlerımızın hepsı nın masallahı var

saol canım evet benı sevındıren seylerden bırıde yusuf aras ın ıyı kılo alması bılıyonuz emmeme vardı çok uğrastım hıç mama vermedım anne sutune tam gaz devamm

maşallah adının yusuf olduğu belli oluyor, yusuflar hep güzel olur zaten.

saol canım tesekkurler... yusuf peygamber çok guzel bırıymış bende ısmıne ceker dıye kendıde huyuda bahtıda kalbıde guzel olsun dıye koydumm bu adı ..kendı çok guzel bır bebek oldu ınsallah bahtıda huyuda guzel olur..

canım ALLAH YARDIMCIN OLSSUNN ILK ONCE BENCE MAMA VERME MAMA TADINA ALIŞINCA SENI HIÇ EMMMEZ ZATEN NEYSE SEN AC BIRAK BIRAZ BAKALIM NE KADAR EMECEK SENIBIDE SUTUN NASIL TAZZIKLIMI YANI CEKTIMI AGIZ DOLUSUYSA IYI EMIYODUR BUNU SEN ANLARSIN ZATEN BENIMKIDE 4 DAKKAYI GEÇMAEZDI EMEMSI YANI BENI REDDEDIYODU BIR ARALAR AMA BEN HIÇ MAMA VERMEDIM BIBERONA HIÇ ALIŞTIRMADIM BAKALIM NE OLACAK SUTUN ÇOKSA SAG CANIMM MAMA YERINE ONU VER ...UYKUYA DALARKEN IYI EMEYORLAR BIDE BEN HEP EMZIRIRKEN KOLIK MUZUGINI ACIYODUM SAKINLESIYODU EMIYODU TEPINMEDEN BENI ITMEDENN

canım moralini bozma. bi kere mama kabız yapmıyor merak etme. benim oğluşum ilk ay mama yedi hiçte kabız olmadı. hatta maşallahı var kaka konusunda. ayrıca emme süresinede bakma. benimki hiçbi zaman 5 dk dan fazla emmedi ama hep 1 kilodan fazla aldık. zaten heryerde bebiş emeceğini ilk 5 dk da emer yazıyor. bizim dr. da kilosunu çok görünce bebişimizin , bu kabız olur çok çekersiniz diye başlamıştı. diğer gösterdiğimiz dr larda gayet iyi oh oh maşallah dedi. hiçte kabız falan değil.(maşallah. nazar değmesin.)
boy kilo olayını hep dedim. herkes aynı olmak zorunda değil. biz insanlar hep aynımıyız değiliz. birazda yapısal. her emmeden sonra verme bence mama. daha doğrusu anlarsın sen aç mıkaldı diye. ağlıyorsa mızlıyorsa ver canım. ama moralini bozma. bebişinin tadını çıkar. çünkü hiç bi günleri aynı değil...

yok canım. bende senin gibiyim. boynundan içeri dokunuyorum sıcaksa tamam.

Bizdede ayni seyler var ishal yok bide istahinda bi degisiklik olmafi bugun biraz daha iyi sanki sanirim birazda usutmustu iyi bugun ilk gunler daha fenaydi nasil gecicek diye dusunmeye baslamistim ins bebekletrimiz bu donemi kolay atlatirlar

Alistirmaya bagli cnm,ben usurun cok ondan bebisimide cok giydiririm.2 kat alt ust yelekle 3 kat olur.evin sicaksa yeter tabii..
Slmcnm,bence hic moralinibozma.cokta az degil kilosu,daha tam 3 aylikta degil.5 gundede alir biraz..mama verme bencede cnm,yani uykusu iyiyse bezi cis doluysa doyuyir demektir.bazi drlar cok merakli mama verdirmeye.benim oglumda 4.ayda 500gr almisti,ben hic mama vermedim..zaten ac olsa kixinda 30 ml namayi 5dk da icerdi..sen daha sık emzirmeye calis,kilosuda artar insallah.

Ben manisadayim isim geregi ama aslen esim ve ben kadirliliyiz 'malamat 'kelinesini kadirlide cok kullaniriz

Bide sutun son kismi kilo qldiriyo deniyo istersen bi bes dk sag arkasindan ver emzir gogsunu. Yada sagip biberonla verceksen ilk geleni verme sonrasini ver? Sen onun annesisin en iyisini sen bilirsin ama her emmede mama verme bencede zaten emmesi sorunlu mamayi tadinca hepten birakabilir. Biz dedigim gibj sadece gece verdik emdikten sonra tabi

Bu arada universiteyi de 4 yil boyunca mersinde okudum esim de mersinde calisiyormus orda tanistik cok seviyorum mersini kizkalesi erdemli susanoglu falan harika

Canim Ilk ay mama verdik demissin. Sutun az diye mi verdiniz mamayi yani doktor mu artik vermeyelim dedi? Biz veriyoruz son kontrolde 5800e 60cmdi her gece mama takviyesiyle tabi. Cok iyi kilosu dedi ama yine destekleyelim dedi buyumesini aksamlari vermeye devam edin dedi dr. Cevre birakin artjk mamayi diyo bizde kararsiz kaldik onbes gun sonra kontrol var vermeye devam edelim mi bilemedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…