- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 38
Herkes alti 2 kat giydiriyomus yaw. Ben hep altan citcit bady ustunede penye takim giydirdim. Disari cikarkende kafaya sapka ki hic durdurmadi uzerine de battaniye ortup ciktik arabasiyla.
Canim bizimde boyumuz uzun kilomuz azdi bi aylik kontrolunde onbesgun oncesine gore yuz gram sadece almisti doktor sadece gece yatmadan once ver mamayi dedi. Simdi 60cc veriyorum geceHerkese selam kızlar.
Doktordan geldik şimdi. 85 günlük olduk bugün. 5250 gr/59,2 cm (,2 neyse artık😕olmuş kızım. 3 haftada 350 gr almış. Daha önce gittiğimiz doktor hastaneyi bıraktı, başka bi doktora gittik, suratsızın tekiydi hiç sevmedim, sorularıma bile doğru düzgün cevap vermedi. Neyse uzatmayayım, şu anda bulunduğu noktaya göre boyu uzun, iyi ama kilosu az, bu boya 5800 olmalıydı dedi. Gerekli kalori ihtiyacını karşılayamıyo, bu gidişle boyunun uzaması da durur, boyu da etkilenir yani dedi😔 mama ver dedi. Eve gelince biraz emzirdim, üstüne 1 ölçek mama yaptım, 20 dk'da falan içti 30 ml mamayı😕 doktor da ne kadar içerse o kadar ver diyo, içemiyo biberondan diyorum şırıngayla ver diyo. Öğüre öğüde zor içti biberondan, nasıl alıştırcam bilmiyorum. Başka bi çocuk doktoru var tanıdığımız doçent, onu aradık az önce, o da verme mama, kabız olur, alerji yapar, normal onun kilosu diyo. Süt var ama emmiyo, 5-10 dk emip bırakıyo dedim sütünü sağ ver diyo. Biberondan 30 ml mamayı 20 dk'da içen 70-80 ml sütü kaç saatte emer siz hesaplayın artık😕
Çok canım sıkkın, nasıl çözcem bu konuyu bilmiyorum. Her emzirmeden sonra 1 ölçek mama versem yeter mi? Hiç bilmiyorum bunun ölçüsü ne oluyo. Ne kadar anne sütü aldığını nerden bilcem de mamayı ona göre vercem? Ya da sağıp versem üstüne mama vermem gerekir mi, sadece sağıp versem mama vermesem mi? Kafam çok karışık ve canım çok sıkkın niye kilo almıyo bu çocuk ya
Herkese selam kızlar.
Doktordan geldik şimdi. 85 günlük olduk bugün. 5250 gr/59,2 cm (,2 neyse artık😕olmuş kızım. 3 haftada 350 gr almış. Daha önce gittiğimiz doktor hastaneyi bıraktı, başka bi doktora gittik, suratsızın tekiydi hiç sevmedim, sorularıma bile doğru düzgün cevap vermedi. Neyse uzatmayayım, şu anda bulunduğu noktaya göre boyu uzun, iyi ama kilosu az, bu boya 5800 olmalıydı dedi. Gerekli kalori ihtiyacını karşılayamıyo, bu gidişle boyunun uzaması da durur, boyu da etkilenir yani dedi😔 mama ver dedi. Eve gelince biraz emzirdim, üstüne 1 ölçek mama yaptım, 20 dk'da falan içti 30 ml mamayı😕 doktor da ne kadar içerse o kadar ver diyo, içemiyo biberondan diyorum şırıngayla ver diyo. Öğüre öğüde zor içti biberondan, nasıl alıştırcam bilmiyorum. Başka bi çocuk doktoru var tanıdığımız doçent, onu aradık az önce, o da verme mama, kabız olur, alerji yapar, normal onun kilosu diyo. Süt var ama emmiyo, 5-10 dk emip bırakıyo dedim sütünü sağ ver diyo. Biberondan 30 ml mamayı 20 dk'da içen 70-80 ml sütü kaç saatte emer siz hesaplayın artık😕
Çok canım sıkkın, nasıl çözcem bu konuyu bilmiyorum. Her emzirmeden sonra 1 ölçek mama versem yeter mi? Hiç bilmiyorum bunun ölçüsü ne oluyo. Ne kadar anne sütü aldığını nerden bilcem de mamayı ona göre vercem? Ya da sağıp versem üstüne mama vermem gerekir mi, sadece sağıp versem mama vermesem mi? Kafam çok karışık ve canım çok sıkkın niye kilo almıyo bu çocuk ya
Evde aynen devam, dışarısı sıcak ama evler daha ısınmadı..doğu karadenizdeyiz bu ara, her bölge farklıdır... Uzun kollu atlet, alt pijama... Üste ise bir üst ve alta da bir pijama daha.... Toplamda hepsi iki kat oluyor, ve penye, kadife felan olursa tek kata düşüyor...yelek felan kullanmam....
Eskiden dışarı çıkarken bir mont pantolon takımı var onu giydiriyordum, kalın... Dün sadece hırka giydirdim, alt taraf evde giyindiğimiz gibiydi... Bir de eskiden battaniye alırdım, rüzgar olursa üstüne örtedim, şimdi almadım, bayağıhafifledik yani...
Eklemem gerek her çocuk farklı oluyor, benimkiler sağolsun pek bir terlemez, eğer terlerse kıyafeti azaltırsın...
Brnde aynen kis gibi giydiriyom.cunku artik dogalgaz yanmuyo,hava sicak ama ev serin.alt. ust 2 kat,ustte yelek hep olur cikarmam hic.ince ustler aldim ama usur daha giydirmedim.
merhaba, ben hiç içlik giydirmedim önden ve allatn çıtçıtlı body üstünede bir kat daha altıda 2 kat canım dışarı çıkarkende ince penye hırka okadar artık hava ısındı ama dün o şekilde arabada baya terledi :) artık atlet üzerine uzunkollu penye ve penye hırka olur heralde, bu arada ben sadece penye giydiriyorum oğluma hiç terletmiyor.
Saolasin canim.
Canim bizim ev sicak sifir kol citcitli ustune de takimlarindan giydiriyorum. Uyandiginda yelegini giydirip bi sure sonra cikariyorum. Disari cikincada alta bi de ayaklı pijama daha giydiriyorum üstüne yelek arabayla çıktığımız için cok kalina gerek kalmiyo.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benim evde kalorifer hala yanıyor. En düşük 23 derece oluyor. O nedenle ben sıfır kol yada yarım kol Penye çıtçıtlı badi. Üstüne Penye üst altına Tayt ya da pijama. Yani tek kat giydiriyorum ben. Yelek falanda giydirmiyorum pek. Dışarıya çıkarken çok sarıyorum ama altınıda üstünüde çiftliyorum. Bide battaniye ye sarıp öyle arabasına koyuyorum.
Evde az mı giydiriyorum acaba. Boynu ensesi sıcak oluyor ama sizi okuyunca ben evde az giydiriyorum gibi geldi.
Canım biz sıcak memlekette oturuyoruz O yüzden ben ince giydiriyorum Yarım kol çıtçıtlı atlet üzerine penye alt üst takım Bazen serin gibi olursa yada balkona çıkarsam penye yelek giydiriyorum Kalın giydiğinde sıcaklarsa ağlıyor hemen çıkarıyorum susuyor
Herkes alti 2 kat giydiriyomus yaw. Ben hep altan citcit bady ustunede penye takim giydirdim. Disari cikarkende kafaya sapka ki hic durdurmadi uzerine de battaniye ortup
Sagolun ben gercekten abartiyomusum demekki. Evde uzunkol citcitli badi altina tayt tarzi kilotlu corap ve alt ust takim pijqma giydiriyorum disarda ise kalin tuylu tulumlardan bu giyddirdiklerimin ustune giydirdim cok bunqldi bes dk bile duramadik ne giydircegimi sasirir oldum kilotlu coraba elveda desem mi acaba. Cikigimjzda artik penye hirka ve battaniye eklerin artik cocuk perisan oluyomus gercektwn
Amytis bende senin gibi giydiriyorum benm oğlumda şapka sevmiyor vee senin bebişle benim bebişin kiloları neredeyse aynıı :)))
tesekkurler teyzesııı cümlemızınkını bagışlasınn rabbımYanlızz ağlarken bile çok sevimli di mi yaaa
Bende ara ara bakıyorum bi ilk güne bi bugüne büyüdüğünü görmek güzel Bi çerçeve almıştık her ay için bi foto bende tab ettirip çerçevelicem
Şekerli bi şeler de ye canm sütlü tatlı felan
:))) o nasııı bakışş öyleee yaaa insanın ısırası geliyoo Maşallah allah bağışlasın
aynen canım bızım topık bır numara bebışlerımız dunya tatlısımaşallah canım erkeğimizede bak sen. çok tatlı. topiğin bütün bebişleri çok tatlı. allahım nazarlardan korusun...
ay çok guzelll bende alım barı superr miş ayrıca tesekkurlerMaşallah yakışıklı bir delikanlı olmuş oğlunAllah nazardan saklasın:) ben de oğlumun her ay dönümünde fotoğrafını çekiyorum. Benim ilk yaşım diyre bir çeçeve var kızıma da yapmıştım çok güzel oluyor.. Gelişimi sonradan ay ay görebiliyorsun. Tavsiye ederimEki Görüntüle 1077465
2 3 gun de geldı canım bulgur pılavı maden suyu helva hurma bol suu ve kompostokaç günde geldi canım ve ne yedin ne içtin ?
tesekkurler canım amın cumlemızınkını korusunmaşallah küçük adama sabah sabah neşem yerine geldi Allah nazarlardan korusun çok yakışıklı bir oğluşun var 😊
amın saol teyzesıııOh oh, kuzuya bak canım, sen bu paşaya artık bebek deme, Bildiğin delikanlı olmuş annesi.... Maşallah allah nazarlardan saklasın....
massallah subhanallahBende guşu mu ekleyeyim dedim. Olmuştur inşallah.
tesekkurler canım bebışlerımızın hepsı nın masallahı varCnm adi nedir.benfr dinledim karatayi,eczsneye sordum sadece gnc vardi,500 tablet cok geldi,fiyatta yuksekti.baska yerede sormadim.gunde 1 tanemi iciyon.bizde alalim bari.
Masallah kizina nasilda tatli,
Yakisikli bebisede masallah.hepsidebirbirinden guzel.
Saolasin canim. Hamdolsun kilosu da gelisimide guzel.
a bi de dr a dedim evde gezerken evi tanitiyorum dedi 5. Aydan once birsey ogretme
Tekrar geçmiş olsun canim. Maşallah yusuf aras a guzel kilo almış. Benimde deli gibi saçlarım dokulmeye basladi canim.
Ayy 41 kere masallah küçük erkek oldular yaa
Allah nazarlardan korusun cok tatli yahu.
Canim bizim ev sicak sifir kol citcitli ustune de takimlarindan giydiriyorum. Uyandiginda yelegini giydirip bi sure sonra cikariyorum. Disari cikincada alta bi de ayaklı pijama daha giydiriyorum üstüne yelek arabayla çıktığımız için cok kalina gerek kalmiyo.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
maşallah adının yusuf olduğu belli oluyor, yusuflar hep güzel olur zaten.
Sen adanali veya osmaniyelimisin aslen gecenlerde" malamat "kelimesini kullanmistin genelde oralarda kullanilir bu kelime
Herkese selam kızlar.
Herkese selam kızlar.
Benim evde kalorifer hala yanıyor. En düşük 23 derece oluyor. O nedenle ben sıfır kol yada yarım kol Penye çıtçıtlı badi. Üstüne Penye üst altına Tayt ya da pijama. Yani tek kat giydiriyorum ben. Yelek falanda giydirmiyorum pek. Dışarıya çıkarken çok sarıyorum ama altınıda üstünüde çiftliyorum. Bide battaniye ye sarıp öyle arabasına koyuyorum.
Evde az mı giydiriyorum acaba. Boynu ensesi sıcak oluyor ama sizi okuyunca ben evde az giydiriyorum gibi geldi.
Günaydın canım; bıgün sabah 6 da benim oğlumunda ateşi çıktı 37.8 di hemen üzerini hafifletyim çorabını çıkardım bi çay kaşığı şurup verdim Sonra yavaş yavaş düştü Bende dişten şüpheleniyorum çok salyası akıyor,eli sürekli ağzında,dilini çiğniyor,emerken eskisi gibi değil bi şeler hissediyorum Doktora dilini çiğniyor dediğimde diş hazırlıkları başlamış olabilir dedi Ya erken çıksın istemiyorum İnşallahh bu diş sancıları uzun sürmez Şuan uyuyor ara ara gidip ölçüyorum ateiini 36.5
Size de geçmiş olsun cnm
Günaydın azurem bi ara bizim de sık sık oluyodu şaşırıyodum Bi kez de yeşildi ama ben o gün ıspanak yemiştim bi sonraki kakasını takip ettim tekrar yeşil olmadı
Nasıl başardın arkadaşımm :)) bana da anlatırmısım ?
Alistirmaya bagli cnm,ben usurun cok ondan bebisimide cok giydiririm.2 kat alt ust yelekle 3 kat olur.evin sicaksa yeter tabii..Benim evde kalorifer hala yanıyor. En düşük 23 derece oluyor. O nedenle ben sıfır kol yada yarım kol Penye çıtçıtlı badi. Üstüne Penye üst altına Tayt ya da pijama. Yani tek kat giydiriyorum ben. Yelek falanda giydirmiyorum pek. Dışarıya çıkarken çok sarıyorum ama altınıda üstünüde çiftliyorum. Bide battaniye ye sarıp öyle arabasına koyuyorum.
Slmcnm,bence hic moralinibozma.cokta az degil kilosu,daha tam 3 aylikta degil.5 gundede alir biraz..mama verme bencede cnm,yani uykusu iyiyse bezi cis doluysa doyuyir demektir.bazi drlar cok merakli mama verdirmeye.benim oglumda 4.ayda 500gr almisti,ben hic mama vermedim..zaten ac olsa kixinda 30 ml namayi 5dk da icerdi..sen daha sık emzirmeye calis,kilosuda artar insallah.Herkese selam kızlar.
Herkese selam kızlar.
canım moralini bozma. bi kere mama kabız yapmıyor merak etme. benim oğluşum ilk ay mama yedi hiçte kabız olmadı. hatta maşallahı var kaka konusunda. ayrıca emme süresinede bakma. benimki hiçbi zaman 5 dk dan fazla emmedi ama hep 1 kilodan fazla aldık. zaten heryerde bebiş emeceğini ilk 5 dk da emer yazıyor. bizim dr. da kilosunu çok görünce bebişimizin , bu kabız olur çok çekersiniz diye başlamıştı. diğer gösterdiğimiz dr larda gayet iyi oh oh maşallah dedi. hiçte kabız falan değil.(maşallah. nazar değmesin.)
boy kilo olayını hep dedim. herkes aynı olmak zorunda değil. biz insanlar hep aynımıyız değiliz. birazda yapısal. her emmeden sonra verme bence mama. daha doğrusu anlarsın sen aç mıkaldı diye. ağlıyorsa mızlıyorsa ver canım. ama moralini bozma. bebişinin tadını çıkar. çünkü hiç bi günleri aynı değil...