- 13 Ağustos 2010
- 2.319
- 219
- 373
- 52
teşekkür ederim canım yardımcı olduğun için. Doktoruma da sordum dün. 3. gün olacak demişti hemşireniz dedim, sanırım hemşiresi bizi yanlış yönlendirmiş. 2. günde yapabiliyoruz, eğer kaliteli yumurta yok ve az sayıdaysa 2-3. gün transfer yapıyoruz, çünkü anne rahminde daha iyi yaşar, laboratuar ortamında gelişmeme ihtimali olur dedi.3.gün olması dezavantaj değil, bu durum tamamen hastanın ve embriyoların durumuna göre karar verilen bir husus, bir başkası için 5.gün transferi avantajlı iken sizin için 3.gün transferi olması daha avantajlı olabilir. dün burada bir mesaj yazmıştım konuyla ilgili, buraya kopyalayayım tekrar, umarım yardımcı olur:
"Bu 3. Gün 5. Gün embriyosunu neye göre karar veriyorlar. Benim 3. Gunumdu bu gun transfer yapmayacagiz dediler
Hastanın ve embriyoların durumuna göre karar veriliyor. Çok embriyo olunca genelde 5.güne kadar bekleniyor ve en kaliteli embriyo seçilmeye çalışılıyor, çünkü 3.günden sonra bazı embriyolar 5.güne erişemiyor, haliyle 5.güne kadar erişebilen daha kaliteli embriyoyu seçebiliyorlar. Bende tek embriyo geliştiği için zaten yarıştığı başka bir embriyo yoktu, 5.güne kadar beklemek anlamsızdı. Ayrıca embriyoyu bir an önce anne rahmi ortamına koyarak laboratuar ortamında kaybetme riskini azaltmış oldular. 3.gün koysalar bile embriyonun rahim duvarına yapışacak kısımları 5.gün ortaya çıktığından 5.güne kadar tutunma zaten olmuyor, rahim içerisinde doğal ortamında yüzüyor embriyo. Siz içinizi ferah tutun, doktorlar ve embriyologlar eminim embriyolarınız ve sizin durumunuzu değerlendirerek en doğrusuna karar veriyorlardır."
sanırım benim de transfer günüm belli değil. çarşamba planladım aksş bir durum olmadıkça demişti..
geçmiş olsun canım hayırlı olsun şimdiden. benimde yarın toplanacak. hazırlık aşaması nasıldı? yarın beni neler bekliyor? yardımcı olursan sevinirimarkadaşlar iyi geceler, ben de varım. sabah 11:30 da yumurtalar toplanacak, çok heyecanlıyım çok. dualarınızı esirgemeyin benden. inşallah haftaya da transfer olur. Çünkü yumurta sayım 6 ve bir de pgt yapılacak. :18:

Maşallah seninde hızlı gidiyor. benimde aynen senin gibiydi. rabbim kucaklarımıza da almayı nasip eder inşallahhhh. doğum gününde bebeklerin sana tutunurlar inşallaahhh....Bugün 5. Günüm tedavide. Ultrason ile bakıldı pazar akşam çatlatma iğnesi salı yumurta toplama dediler. Salı günü aynı zamanda doğum günüm. Bu tür şeyler düşünüp heveslenmek istemiyorum ama güzel bir tesadüf oldu. Sonuçta yumurta ve spermler o gün buluşturulacak:) mübarek günde dualarım hepimiz için, inşallah Rabbim hepimizin yüzünü güldürür...
geçmiş olsun öznurcum Pgt neden yapacaklar sizE?saolasın canım. çıktım opudan. evdeyim şuanda. 5 tane toplandı, yarın haber vericekler, sonra pgt için yeterli sayı olursa pgt yapılacak. yarını bekliyorum şimdi de
amin canım allah razı olsun. teşekkür ederim cevabın içinbeklemek zor gerçeken...allah hayırla sonuçlandırsın inşaALLAH canım
dualarımız hepimize canım..allah hepimize evlatlerımızın kokusunu duyursun inşaallah.
hayırla sonuçlansın inşaallah.
dezavantaj değil canım kesinlikle...yeterki rabbim ol desin.

bende hastaneden 3 saat uzaktayım. transferde bir gün yatıracaklarmış. seni de yatırırlar muhtemelenYaşadığı şehir dışında tedavi olan varmı. Transfer den kaç gün sonra yola çıktınız. Ben ist.dan Kırklareli ye gidecegim 3 saat sürüyor. Yarin dr soracagim ama kafama takıldı.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.