Bende İstanbuldayım canım sağlık ocağına aile hekimime gittim rapor için resim istedi 1 tane sonra kan verdim (3günde çıkıyor sonuçlar) sonra verem savaşa gidip ciğer filmi çektirdim sabahtan gittim öğlen filmin raporunu aldım şuan işim yoğun izin alamıyorum annem gitmiş sağlık ocağı onaylamamış raporumusonuçlarımda var ama benim gitmem gerekiyomuş.
belediyede bunları istiyomuş
1-NÜFUS CÜZDANLARI ASLI VE İKİŞER ADET FOTOKOPİSİ
Resimli, Son(10) yıl içerisinde değiştirilmiş, son medeni duruma dair bilgileri içerir, okunaklı T.C. Kimliği.(Başka bir kimlikle başvuru yapılmaz)
2-EVLENME YAŞI
18 Yaşını doldurmuş olmaktır.Doldurmamış iseler
a)17 Yaşını doldurmuş ise; Anne ve Babanın imzalı izinleri ile
b)16 Yaşını doldurmuş ise; Mahkemenin vereceği "evlenebilir kararı" ile evlenme başvurusu yapılır.
3-RESİM
Son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş, cepheden, başı açık, (Bayanlarda alın, çene ve yüz tamamen görünmek kaydıyla baş örtülü olabilir),poz üniforma,poz veya pul resim olmayan (fotokopi veya bilgisayarda çoğaltılan resimler kullanılmayacaktır). Tümü aynı 6 (altı) adet vesikalık fotoğraf.
4-SAĞLIK RAPORU
Aile hekimleri ve Ana Çocuk Sağlığı Merkezlerinden alınacak, resimli mühür ve imza ile tasdikli, genelgenin gereği tetkiklerin yapıldığına dair bilgileri kapsayan ve son 6 (altı) ay içerisinde alınmış belgelerdir.
5-İKAMETGAH
Çiftlerin birinin .... ilçesinde oturduğuna dair ikametgah belgesi.
6-ÖZEL BELGELER
İDDET KARARI:Medeni durumu değişen bayanların, tescil tarihinden itibaren 300 (üç yüz) günlük evlenme yasağının mahkeme kararı ile kaldırılması.
BEKARLIK VE DOĞUM BELGESİ: Yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin hazırlaması gereken belgedir. Noter onaylı pasaport çevirileri gerekmektedir.Hangi şartları kapsadığı konusunda Memurluğumuzdan bilgi alınabilir.
7-NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN EVLENME EHLİYET BELGESİ Eki Görüntüle 996897
Bu istenen belgeler belediyelere gore degisiklik gosterir paylasiminin basina hangi belediye oldugunu yazsaydin kimsenin kafasi karismaz istanbulda her belediye farkli evrak istiyor
2 belediyeye gittim ben ikiside aynıydı kuzenimde başka bi belediyede nikah kıydıracak onunla da aynıydı ondan yola çıkarak yazdım farklı olduğunu ilk defa sizden duyuyorum :) ama fiyatları değişken bunu biliyorum :)
Bahcelievler belediyesi
Aile hekimi onayli saglik raporu
3 vesikalik fotograf
Kimliklerin asillari
İle nikah islemi yapiyor
Beyoglu belediyeside ek olaraksaglik raporuna akciger grafisi sonucu ekletiyor
doğrudur o sağlık raporuyla ilgili bi olay belediylerin istekleri hemen hemen standart değişen fotoğraf adetleri oluyor canım :) yanlış anlama gerçekten ilk defa duydum öğrenmiş oldum Eki Görüntüle 997165 Eki Görüntüle 997166
3'üde benim doğum günüm nikahı o gün istiyoruz ama maalesef törenli olmadığı için vermiyor belediyeler
3 mayıs daha özel olurmuş olsaydı belediyeler neden izin vermedi anlayamadım pek bilgim yok henüz konu hakkında
hafta sonu sadece törenliler oluyormuş benimde törenli olmadığı için... aslında törenli olmasada rahat 25 kişi fln var gelecek olan ve nikah şekeri olarakta butik kurabiye yapacaktım sadece takı ve fotoğraf yok gelinlik yerine elbise fln giyecektim yine de beyazlara bürünecektim tabii hepsi hayal oldu 350 tl verip yaptıranlar varmışta ne gerek var şimdi o parayı vermeyedüşününce evimin bir eksiğini alırım diyorum :/
Evet haklısın 350 tl az değil sonuçta ev kuruyoruz bir ihtiyaç giderilir ama başka bir günde yapabilirsin bunları illaki doğum gününde olması şart değil tabii o gün olsa hoş olurdu ama yinede hayal ettiğin şeyleri yapmaya gayret et bence sonra içinde kalmasın :)
inşallah ya olduğu kadar diyorum ben sultangazide oturuyorum belediye binası yeni yapılıyor danışmadaki kadın hafta sonu olabilir dedi ama izin alıp nikah işlemlerimi yapamadım ve net bişey öğrenemedim ama Gaziosmanpaşa belediyesi kesinlikle olmaz dedi kestirdi attıkısmet Eki Görüntüle 997492
Sen başlamadın mı nikah işlemlerine :)
iyi günler gelin adayları aynı heycanı paylaştığım arkadaşları topiğime davet ediyorum.
Hazırlıklar Çeyizler ne durumda buyrun konuşalım paylaşalım.
Benim düğünüm kısmetse 31 Mayıs 2014 te olacak. Hazırlıklara şimdiden başladım. ÇEyizlerimin hazırlıkları da bitti gibi birşey.
Sizin hazırlıklar ne durum da
inşallah ya olduğu kadar diyorum ben sultangazide oturuyorum belediye binası yeni yapılıyor danışmadaki kadın hafta sonu olabilir dedi ama izin alıp nikah işlemlerimi yapamadım ve net bişey öğrenemedim ama Gaziosmanpaşa belediyesi kesinlikle olmaz dedi kestirdi attıkısmet Eki Görüntüle 997492
Sen başlamadın mı nikah işlemlerine :)
gelinliği diktiren var mı kızlar??*
Ben de ikinci provam için gün bekliyorum canım.dantelimi herşeyimi seçtim :) neler kaldı seningelinliği diktiren var mı kızlar??*
Bende gaziosmanpaşada nikah yaptıracagım haftasonu istiyordum nişanlım haftaiçi olsun dedi sormadm bende yapılabilrmi demekki sorsam banada izin vermeyecklerdi
gelinliği diktiren var mı kızlar??*
ben diktirmeye başladım:):)..7 martta ikinci provama gidicem inşallah:):)..Bende c.tesi ilk provama gidicem canım :) sen ne yaptın gelinlik işini :)
bende dantelimi herşeyimi seçtim:):)...2.provama gideceğim 7 martda inşallah bakalımm istediğim modelden yaparlarsa güzel olur inşallah:)Ben de ikinci provam için gün bekliyorum canım.dantelimi herşeyimi seçtim :) neler kaldı senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?