- 10 Ocak 2014
- 291
- 132
Canim sizinle ayni seyi yemesi cok guzel, daha cabuk adapte olur sofra kulturune.simdi sana soru su tuzun caresi varda gunluk gida alimi tamamlamis gibi oluyomu. Mesela taze fasulye yaptiginda icine kiyma falanmi koyuyorsun yada kendinize yaptiginiz corbalarda birazda olsun degisiklik yokmu. Neticede 1 yastan sonra hemen hemen her cocuk ya hic yemiyor yada yemek ayrimi yapiyor. Bende simdi ne kadar cok gidayi verirsem kar diye dusunuyorum.Ben ogluma bir corba yapiyorum icinde yok yok. Mesela bugunku corbasinda patates, havuc, ispanak, brokoli, balkagi suyu, kemik suyu et parcasi ve ilik var. Daha onun icin yapilan ozel pureleri yogurtlari falan saymiyorum.ben bizimle beraber yedirsem bu kadar gida alabilirmi bilemedim.
Canım suan sadece çorba veriyorum, sebze yemeklerine gecmedim henüz. Çorbaya o kdr malzeme katmissin ya, bi günde o kdr vitamine ihtiyaci olur mu bilmiyorum. Zaten 6-8 ay arası ağırlık yine anne sutunde. Bugün ilk defa tarhana çorbası verdim. Corbadan başka kendi mayaladigim yogurda muz karıştırıp veriyorum, onu da çok seviyor. Yatmadan önce de muhallebi veriyorum. Şimdilik bu kadar çeşit yiyor