Sana yazacaktım canım kaç zamandır alıntı yapamadım bir türlü. Bence de seni özlüyor olabilr,, cok büyük bir ihtimal.
İkinciler anneye daha düşkün oluyor olabilir mi? Belki onlar da bir rekabet oldugunun farkındalar. Deren de benim yastığımda, benimle yatıyor. Mucuş mucuş burun burunayız, sokuldukça sokuluyor, eğer yanından kalkarsam beni arayıp ağlıyor. İçimden bir ses, fena alıştırdın pişman olacaksın diyor. Diğer ses te, aman boşver tadını çıkar çabucak büyüyor diyor, o zaman daha da bir sokuluyorum canım kızıma...
Senin durumunda bir ihtimal de, büyüme atağı olabilir, çok muhtemel.
Başka bir ihtimal de, son zamanlarda sütüm azaldı demiştin. Süt azalınca, emmeye düşkün olan bebekler gece sık uyanıp emmek isteyip, sütü arttırırlarmış. Bu dönemde gece kalkıp uzun uzun emzirmeye dayanabilirsen, muhtemelen sütün tekrar artar. Gayet doğal olarak dayanamazsan da (süt azalacaktır ama....), gece beslenmesi olarak mama ver bakalım uyandığında, en azından 3 -5 saat uyuyacak mı?
Bana çok yardımcı oldular, hiçbirşeyi açtırmadılar. Sağma makinamı, steril aletini, biberon ısıtıcısını vs götürdüm üstelik uçağın içine soktum valizle. Kesinlikle huylanıp saatlerce incelerler dedim ama ya bebekli birilerine denk geldim, ya da artık bu işte uzman olmuşlar... Yine de herzamankinden daha erken havalimanında olmayı unutmayın.......
Bu konular açılınca benim de yaralarım sızlıyor. Yiğenim geçen hafta burnunu kırdı. Anneannesi "facebook'tan geçmiş olsun canım... yazmış"
Tatildeyken beni aradığında, otele arabayla taşıyorlardı, kendimde değildim eşimle konuşmuş. O günden sonra ne aradı, ne mesaj ile sordu, ne oldun kızım diye... Facebook'ta tatil resimleri var maaşallah keyfi yerinde...
Canım kızım Deren'imi düşünüyorum, kulağına merak etme kızım, "Allah'ım bana ömür verirse, bana her ihtiyacın oldugu anda sana ve Demir'e koşacağım, hiçbirşey sizden daha önemli olamaz" diyorum. Gerçekten de, Yüce Rabbim'den sırf bunun için sağlık diliyorum, evlatlarımın yanında olabilmek için...
İrmik daha besleyici, sağlıklı. Mesela protein olarak tavuk yerine kırmızı et ve balık yemek gibi diye düşün
Pirince iyice alışsınlar, sonra yavaş yavaş irmikle değiştirilebilir.
Anne sütü için tasarlanmış bir bünyeye, yeni gıdaları çok minik, çok yavaş yavaş verirsek ve ayından önce vermezsek, minicik bedenlerini yormamış oluruz.