2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
yeni biberon almayı düşünüyordum iyi fikir oldu:)
Ayşecik eşimin tabiri ile zehirli hafiye:) cok zorluyor hattta annelik bana göre değilmiş diye düşünmeye başladım:KK43:
canım sürekli okuduğum yazılarından kilo ile savaş haline girmişsin hiçte öle aman aman kilolu değilsin takılma bu kadar zaten 3 ay sonra ek gıdaya geciyoruz gelsin güzel günler diyeceğiz:) yeter ki bebeklerimiz sağlıklı olsun, varsın yarım kilo yağmız olsun:)))
sonra beraber zumba mı? tae bo mu? pilates mi? baktık stresimiz tavan yapmış taekwando yaparız yeter ki keyfimiz yerine gelsin:)))

Bence senin kızım çok şanslı... Telefon konuşmalarımızdan da biliyorum, içinde halen küçük bir çocuk var sanki, bıcır bıcır, neşeli, muzip birisin:)) Kızın şimdi seni biraz zorluyor ama büyüdüğünde beraber yaramazlık yapıp babasını yoracağınıza eminim. Herşey bir tarafa sabretmesi çok zor bir süreç , uykusuzluk, yorgunluk, hormonlar, çevre, derken ağlayan huzursuz bir bebek... Kafandan neler geçtiğini tahmin edebiliyorum... Bu durumdayken annenin yanında olması çok büyük şans, inşallah hep böyle olur...
 
Ben 18 agustosta olmustum canim tahmini dogum 25 mayisti. İlk bebegim sezeryan oldugu icin bu da sezeryanla oldu doktor 17 mayis demisti. Kizim bekleyemedi 14 mayista dogdu.:KK1::KK1::KK1:
Çok teşekkür ederim. Ya bende 7 ağustos da adet oldum. Mayıs annesi olmayı çok istiyorum. Allah nasip ederse. Çalışmalara başlıcam :)) Bebeğinize sağlıklı ömür dilerim.
 
Merhaba canım,benim adet tarihim 1 ağustosdu...Tahmini doğum tarihimde 8 mayıstı,ama bizim prenses yaramaz çıktı 21 nisanda geldi:KK9:


Canım İlayda'nın burnunun üstünde ve kaşlarının ortasında kızarıklık vardı sonra pembeleşip kayboldu,ensesindede kızarıklık var saçlarının altında aynı Sezenin ki gibi,o duruyor hala,doktorada birşey demedim,güldür falan dediler,göstersemmi acaba doktora:26:

Bilgilendirme için teşekkürler. Bebeğine sağlıklı ömür dilerim. :)
 
Tesekkur ederim canim,sagligimiza,sevgimize sukur:nazar:



Esim arayisa girdi suan Humanada hemfikiriz gb,sma gold'da eskiymis yorumlar hep iyi..aklimda olacak..



Gecen sene 8 Agustosta adet olmustum bayramin ilk gunuydu :) sizin gb planliydi :) yumurtlama gunleri hesaplamis beklemeli zamanlar gecirdik :) 21 - 22 sinde yolculuguna cikmisti melegim diye dusunuyorum,Allah'in izniyle..
Tahmini dogumum 15 Mayisti kontrollerde hep 12 cikti,10 Mayista kavustuk :KK16:
Insallah aratmasin Rabbim gonlunuzdeki gb olsun..

Ne kadar güzel. İnşallah bende sizin gibi şanslı anneler kervanına katılırım. Tarih ile ilgili takıntılarım var benim. 10 mayıs da annemin doğum günü. Bugün adetimin son günü hemen çalışmalara başlamam gerekiyor. Allah bana da nasip eder umarım. Çok sağolun.. Bebeğinize sağlıklı ömür dilerim.
 
Sitenin yeni halinde alıntı yapmak ne kadar zor olmuş değil mi?

Papatyaorj, yarınki randevuda çok iyi haberler alacaksınız inşallah, bize de hemen yaz gelince, umarım geçici birşeydi geldi geçti bitti... Pekii göz randevusu ne zamandı? Bir de kilo olayını yazmışsın galiba her ölçüte göre biraz az almış. Sütünün yetmediğini de sanmıyorum, memeyi reddetme dönemini abartıyor herhalde. Sağıp biberonla versen içmiyor mu, kaç saatte bir kaç içiyor takip etme şansın var mı 1-2 gün?
Ek gıda dönemine de az kaldı, mama yerine meyve püreleri yoğurt muhallebi başlarız yavaş yavaş. Deren'de de benzer bir durum var biliyorsun. İnek sütü ürünleri rejimi iyi geldi gibi ama bir ölçütü yok tabii ki... Doktor inek sütü ve ya laktoz alerjisi olan bebeklerde emmeyi erken bırakma, sütten sıkılmış gibi davranma hareketlerinin gözlendiğini söyledi. Toplumun %50'sinde inek sütü ve laktoz alerjisi varmış meğer. Yani her iki bebekten biri emse de, sonra emdiği sütü tölare edemiyor.

Sugar234, canım yeni gördüm durumunu. Daha önce bahsetmiştin ama bu kadar sıkıldığını öğrenince çok üzüldüm. Ne oldu böyle Ayşeciğe, ne sıkıntısı var acaba? Aslında bir sıkıntısı olmayabilir de... Benim yiğenim de çok ağlayan bir bebekti. Çarşafa koyar yarım saat sallardık, 15 dk sonra ağlayarak uyanırdı. Uyuma sorunu çok vardı. Ablam çok çok zor günler geçirdi. Sonra "ağlatma yöntemi" gibi birşey vardı kitabını okuyup onu uygulamıştı, 3 günde çözdüm der uyku-ağlama olayını ama bikmiyorum. İstersen konuşmanızı sağlayabilirim, aynı zamanda dr kendisi.

Plojovic, maaşallah Sezen'ime, çok güzel büyümüş boncuğum:) Doymadı diye düşünüp mama verdiğine göre iştahlı galiba...

Bizden haberler ise; Demir daha iyi sakin gibi... Deren de daha fazla değil ama daha düzenli ve sık sık emiyor sanki... Yeşil kaka devam ediyor ama bazen de sapsarı yapıyor. Sebze ağırlıklı beslendiğim için yeşil olduğunu düşünüyorum artık yine de direkt yoğurt süt ayran cacık vs yemiyorum sadece keçi peyniri yiyorum... Kilo alımını çok çok merak ediyorum.
Eylül 1'de eşim senelik iznini alıyor nihayet, sanırım Kıbrıs'a gideceğiz. Tertemiz deniz, sakin güzel bir kumsal için içim gidiyor doğrusu... Kilolarımı da takmamaya çalışıyorum. Eşimle geçen gün dertleştik bu konuda, şişkonun teki olmama rağmen bana yok canım yavaş yavaş veriyorsun demez mi? Nasılsa emzirme dönemi sınırlı bir süreymiş, emzirmene keyfine bak, sonra verirsin dedi:) Moral vermeye çalışması çok hoşuma gitti...

Bir aksilik olmazsa KK'nın ikinci buluşması da bizden geliyor!!!! Bu Cumartesi Oferta, sibela85 ve Sugar234 bana çaya geliyorlar:))))) Resimleri koyarız diyeceğim ama beni kareye sığdırmak için herkesi dışarda bırakmak gerekeceğinden nasıl olur artık bilmiyorum:)))


Offfff ne çile çektim canlar ya ne biçim olmuş gerçekten :) Hafta sonu hıc bakamadım , sabah soyle bır actım sabırsızlıkla ne okuyabıldım ne yazabıldım , ancak sımdı anlayabıldım nasıl yazıldıgını :KK43:(

Evet cumartesi günü toplaşıyoruz heyecanlanıyorum . Sayımız da artıyor gercekten keyıflı olacak .

Yalnız Lilacsofie'm yapma canım ne olur , senin kilo yorumlarını okudukça eve kendimi kitleyesim gelıyor,
benım senden 20 kılo daha fazlam var !!!! En ıyısı selfıe cekelım derım ben bedenen kadrajlamak cok zor :)
Tatlım zaten senin eşinde anlayışlı davranıyormuş, hayıflanma sen keyfine bak derim ben.Dünyanın en güzel iki varlıgına sahip olmuşşun kilolarınla savaşı yarınlara bırak sen şimdi Deren ve Demir'le hayatın keyfıne varmaya bak . Canım zaten Deren ıcın ınek sutu rejımı yapıyorsun , tum gun ıkı cocukla cırpınıyorsun , bırde farklı bır dıyet ve hareket mı eklemek ıstersın hayatına ???
Kıloluda olsak çoçuklarımızın bebişlerimizin biricik annesiyiz, kocalarımızn da biricik karısıyız :)
Happy Happy Happy ...
 
yardımmmmm...
hamile kaldığım ilk günden beri burayı takıp edıyorum o kadar gusel paylaşımlar var ki aklıma takılan ne varsa tam yazıp sorayım dıyorum bı bakıyorum benden önce bırılerı sormus ve cevaplar gelmiş. ama suandaki durumumu artık yazmam gerektiğini dusundum ve sizlerin yardımına ıhtıyacım var. süt konusu konusulmuştu ve ara ara konusulmaya devam edıyor. ben de sut ıle ılgılı fıkırlerınızı almak ıstıyorum. 21 mayısta sezeryanla doğum yaptım. sezeryan doğumlarda sut hemen gelmez olayını nerdeyse yenı duydum şükürler olsun benım ılk gunden beri hep geldı 3. gunumden ıtıbaren bol bol gelıyordu ama onları saklamak hıc aklıma gelmedı. ılk ayımız da gelişimimiz cok guseldı kılo ve boyumuz gayet ıyıydı ne olduysa ıkıncı ayımızı doldurmaya 5 gun kala oldu ben yabancı bırının yanınında ılk kez emzırdım o da mecburen ve ertesı gunu sutum nerdeyse hıc gelmıyordu tabı bu durumu stres yaptım 3 gun nerdeyse hıc gelmedı sonra annemın yanına geldım stresten uzaklasmak ıcın o gece maşallah yıne eskı halıne donu ama o da kısa surdu sonra yıne az sonra yıne fazla yaklasık bır aydır sureklı boyle her seyı denıyorum ama olmuyo stres yapma dıyorlar dune kadar o kadar mutlu mesuttumkı pat sabah bı kalktım yıne cok az bu boyle nasıl olucak bılmıyorum aranızda benım gıbı olan var mı merak edıyorum.haaa bıde işin tuhaf tarafı bebeğim açlıktan dolayı hiç ağlamıyor. ben bezını ıslatmamasından ve cok uzun emmesede aglamadıgından anlıyrm ne yapcam bılmıyorum....
 
Ne kadar güzel. İnşallah bende sizin gibi şanslı anneler kervanına katılırım. Tarih ile ilgili takıntılarım var benim. 10 mayıs da annemin doğum günü. Bugün adetimin son günü hemen çalışmalara başlamam gerekiyor. Allah bana da nasip eder umarım. Çok sağolun.. Bebeğinize sağlıklı ömür dilerim.

Benimde esimin 8 mayis kizim 10 mayis oldu :)
Cok takilma bosver,saglikla gelsinde minik hersey bos :)
Gonlunuze gore olsun insallah..

Ama toplu alıntı yapamıyorum, cevapla diyince sadece biri geliyor.
Sezen de büyüme atağındaydı belki sürekli emdiğine göre, zaten kilo alımı da büyümesi de çok iyi, sadece kilo alsa şişti derlerdi ama maasallah boyu da iyi gitmiş demek ki büyümüş, ihtiyacı varmış hem anne sütünü almış hem mamasını içmiş akıllı kuzum benim:)

Ayni sayfayi aliyor sanirim alintida,cevapla diyorsun asagiya kayiyor sen yine okumaya devam edip bi baskaya cevapla diyorsun onuda aliyor bende..Ama karisik iste simdilik alisacaz :)

Masallah bakalim bu hafta nasil olacak..
 
yardımmmmm...
hamile kaldığım ilk günden beri burayı takıp edıyorum o kadar gusel paylaşımlar var ki aklıma takılan ne varsa tam yazıp sorayım dıyorum bı bakıyorum benden önce bırılerı sormus ve cevaplar gelmiş. ama suandaki durumumu artık yazmam gerektiğini dusundum ve sizlerin yardımına ıhtıyacım var. süt konusu konusulmuştu ve ara ara konusulmaya devam edıyor. ben de sut ıle ılgılı fıkırlerınızı almak ıstıyorum. 21 mayısta sezeryanla doğum yaptım. sezeryan doğumlarda sut hemen gelmez olayını nerdeyse yenı duydum şükürler olsun benım ılk gunden beri hep geldı 3. gunumden ıtıbaren bol bol gelıyordu ama onları saklamak hıc aklıma gelmedı. ılk ayımız da gelişimimiz cok guseldı kılo ve boyumuz gayet ıyıydı ne olduysa ıkıncı ayımızı doldurmaya 5 gun kala oldu ben yabancı bırının yanınında ılk kez emzırdım o da mecburen ve ertesı gunu sutum nerdeyse hıc gelmıyordu tabı bu durumu stres yaptım 3 gun nerdeyse hıc gelmedı sonra annemın yanına geldım stresten uzaklasmak ıcın o gece maşallah yıne eskı halıne donu ama o da kısa surdu sonra yıne az sonra yıne fazla yaklasık bır aydır sureklı boyle her seyı denıyorum ama olmuyo stres yapma dıyorlar dune kadar o kadar mutlu mesuttumkı pat sabah bı kalktım yıne cok az bu boyle nasıl olucak bılmıyorum aranızda benım gıbı olan var mı merak edıyorum.haaa bıde işin tuhaf tarafı bebeğim açlıktan dolayı hiç ağlamıyor. ben bezını ıslatmamasından ve cok uzun emmesede aglamadıgından anlıyrm ne yapcam bılmıyorum....

Buara surekli bunu soyluyorum ama kilo alimina gore karar ver sutunun azligina vs..Simdi gogusler eskisi gb olmuyor ama buyumelerine ragmen bebislere gore ayarlaniyor..
Kontrol ettir kiloyu 1 hafta sonra tekrar bakin eger normalse seninde icin rahatlar var ki yok mu yanilgisina dusmezsin..
 
Buara surekli bunu soyluyorum ama kilo alimina gore karar ver sutunun azligina vs..Simdi gogusler eskisi gb olmuyor ama buyumelerine ragmen bebislere gore ayarlaniyor..
Kontrol ettir kiloyu 1 hafta sonra tekrar bakin eger normalse seninde icin rahatlar var ki yok mu yanilgisina dusmezsin..

haklısın plojovıc fakat ben sureklı gıdıs gelişine anlam veremıyorum acık cası kılo alımı cok parlak değil ikinci ayında 650 gr almıştı 3. ayımız için ise şimdilik 450 gr ayımızı doldurmaya 9 gun var:KK43:((
 
Hastaneden geldik yarim saat kadar bakti ultrasyonda.
Delik falan yokmus kalbinde ufurum duyulmasinin sebebi kalbinde pulmoner stenoz olmasiymis....
Yani kalpten akcigere giden 1 damar hafif tikaliymis.
Gecebilirde kalabilirde ama hayatini etkilemez dedi.
Tehlikeli ameliyatlik birsey degil kontrol altinda tutucagz surekli dedi.


6 ay sonra tekrar bakilacak cok sevindim tehlikeli birsey olmadigina arastirip duruyorum...
Ileride darlasirsa akcigere giden kapakcik genisletiyorlarmis ameliyatla.
Dualarinizi eksik etmediginiz icin sagolun kizlar iyiki varsiniz...
 
Licasofie
Selam canm göz randevusuda aslinda bugune verilmisti hemde kalp kontrolu icin verdikleri randevuyla ayni saatteydi.
Iptal edip yeni vakit istedik.
Oda 15 inde insallah oradanda guzel haberler aliriz.
Kizim 33 gunde 430 gram almis gercektende cok az. sutum var biberonla önceleri denedigimde hep ziyan oluyordu sutum bosvermistim bende denemeyi...
Sanirim tekrar biberonu deniycegm. alismasida lazim dedigin gibi yakinda baska seylerde yedirmeye baslariz..
Söylemen iyi oldu canm bunlari takip edip biberonu deniyeyim...
Burdakilere kalsa kilosu iyi deyip duruyorlar ama ben onlari dinleyemem kizimi surekli emzirip takip etmeye calisicagm


Plojovic
Masallah sezen cok guzel gelismis belliki cok iyi bakmis annesi : )
Ebenin dedigine takilma bebeklerin gelisimi cok duzensiz dedigin gibi her ay 1 kilo alacak degiller.
En cok 3 hafta sonra Turkiyeye gidicegz buyuk ihtimal gitmeden de kilo kontrolune bakicaz ozamanda az ise kesinlikle ek gidaya basliycam...
tamam anne sutu faydali ama kilo almadiktan sonra kizima iskence edemem...
Licasofienin dediklerini uygulayip takibe alicam biberonla vericem surekli insallah gelisimi iyiye gider.
 
Son düzenleme:
Hastaneden geldik yarim saat kadar bakti ultrasyonda.
Delik falan yokmus kalbinde ufurum duyulmasinin sebebi kalbinde pulmoner stenoz olmasiymis....
Yani kalpten akcigere giden 1 damar hafif tikaliymis.
Gecebilirde kalabilirde ama hayatini etkilemez dedi.
Tehlikeli ameliyatlik birsey degil kontrol altinda tutucagz surekli dedi.


6 ay sonra tekrar bakilacak cok sevindim tehlikeli birsey olmadigina arastirip duruyorum...
Ileride darlasirsa akcigere giden kapakcik genisletiyorlarmis ameliyatla.
Dualarinizi eksik etmediginiz icin sagolun kizlar iyiki varsiniz...
Canim cok gecmis olsu gozun aydi inan bana adinin konmasi da bir hastalikta cok onemli insallah bir sorun da teskil etmez kuzu kucukke hastaliklar ugrasir super bir cocuk olr insaalah
 
Biberon olarak NUK öneririm.. Ne çok yavaş ne çok hızlı, şekil olarak ta anne memesi gibi diyebilirim. İsterseniz bir bakın?Eki Görüntüle 1216194

Bu öneri için teşekkür ederim, plojovic in önerdiği chiccoyu aldım, yarında bunu alayım. İşe de başlayacak olduğum için biberon alması çok önemli bişey :KK43:
 
haklısın plojovıc fakat ben sureklı gıdıs gelişine anlam veremıyorum acık cası kılo alımı cok parlak değil ikinci ayında 650 gr almıştı 3. ayımız için ise şimdilik 450 gr ayımızı doldurmaya 9 gun var:KK43:((

Anladim canim.Durum farkliymis takipteymissin zaten..
Neler arttirir yardimci olur birsuru sey var denemen lazim sanirim,okumussundur denemissindirde zaten..
Bilemiyorum ama neden bir gidip bir gelir..Oluyor malesef..
Goze inanirim bende..umarim oyle degildir..
Buna da cok sukur..

Licasofie
Selam canm göz randevusuda aslinda bugune verilmisti hemde kalp kontrolu icin verdikleri randevuyla ayni saatteydi.
Iptal edip yeni vakit istedik.
Oda 15 inde insallah oradanda guzel haberler aliriz.
Kizim 33 gunde 430 gram almis gercektende cok az. sutum var biberonla önceleri denedigimde hep ziyan oluyordu sutum bosvermistim bende denemeyi...
Sanirim tekrar biberonu deniycegm. alismasida lazim dedigin gibi yakinda baska seylerde yedirmeye baslariz..
Söylemen iyi oldu canm bunlari takip edip biberonu deniyeyim...
Burdakilere kalsa kilosu iyi deyip duruyorlar ama ben onlari dinleyemem kizimi surekli emzirip takip etmeye calisicagm


Plojovic
Masallah sezen cok guzel gelismis belliki cok iyi bakmis annesi : )
Ebenin dedigine takilma bebeklerin gelisimi cok duzensiz dedigin gibi her ay 1 kilo alacak degiller.
En cok 3 hafta sonra Turkiyeye gidicegz buyuk ihtimal gitmeden de kilo kontrolune bakicaz ozamanda az ise kesinlikle ek gidaya basliycam...
tamam anne sutu faydali ama kilo almadiktan sonra kizima iskence edemem...
Licasofienin dediklerini uygulayip takibe alicam biberonla vericem surekli insallah gelisimi iyiye gider.

3 hafta kalmis benim aklimda nedense,33 gunmus bu kilo alimi..
Evet ondeki aylarda sakin ilerliyordu..
Buarada eminim hepimiz gozumuz gb bakiyoruz sadece bazen elimizde olmayan sebepler oluyir iste..
Sevindim en azindan cok ciddi birsey olmadigina sizin adiniza,insallah goz icinde daha iyi haberler alirsiniz..
Sezenin gozu icinde goz doktoruna gittik,goz kanaliyla alakali iste bildigimiz gb 1 yasina kadar acilmazsa mudahale edilirmis ama doktor acilir dedi bakalim..

Kizlar dogru mu yazdim bi ses edin birde album um nerde benim bulamadim :KK66:)))

Dur sakin :-) hepsini yavas yavas kesfedecez canim ..bak coklu alintida eklenmis yavas yavas tamamlanir..

Bu öneri için teşekkür ederim, plojovic in önerdiği chiccoyu aldım, yarında bunu alayım. İşe de başlayacak olduğum için biberon alması çok önemli bişey :KK43:

Denediniz mi? Ise yaradi mi cok merak ettim..degisik evlatlar ya..simdi dalarken emzik aliyor Sezen ama kaucuk aliyor hanimefendi o beyazlari almiyor hic :-) bilmisler pek.
 
Anladim canim.Durum farkliymis takipteymissin zaten..
Neler arttirir yardimci olur birsuru sey var denemen lazim sanirim,okumussundur denemissindirde zaten..
Bilemiyorum ama neden bir gidip bir gelir..Oluyor malesef..
Goze inanirim bende..umarim oyle degildir..
Buna da cok sukur..



3 hafta kalmis benim aklimda nedense,33 gunmus bu kilo alimi..
Evet ondeki aylarda sakin ilerliyordu..
Buarada eminim hepimiz gozumuz gb bakiyoruz sadece bazen elimizde olmayan sebepler oluyir iste..
Sevindim en azindan cok ciddi birsey olmadigina sizin adiniza,insallah goz icinde daha iyi haberler alirsiniz..
Sezenin gozu icinde goz doktoruna gittik,goz kanaliyla alakali iste bildigimiz gb 1 yasina kadar acilmazsa mudahale edilirmis ama doktor acilir dedi bakalim..



Dur sakin :) hepsini yavas yavas kesfedecez canim ..bak coklu alintida eklenmis yavas yavas tamamlanir..



Denediniz mi? Ise yaradi mi cok merak ettim..degisik evlatlar ya..simdi dalarken emzik aliyor Sezen ama kaucuk aliyor hanimefendi o beyazlari almiyor hic :) bilmisler pek.
canım altımızda kı ewlilik we bebek semalarmız war mı peki yok off bakmagım yer kalmadı ya sikayetleri okuyorum heryer kopuo protesta da hekes su mu yanı tel de pc de aynı modda mı artık yani
 
X