2014 kpss çalışma günlüğüm

cigabitli bende yemek yemeyi çok seviyorum Maalesef çok da kolay kilo alıyorum. Yediğime dikkat etmediğim anda kilolar geliyor. 3 kilo aldım ve de son 3-4 haftada oldu bu

Diyet yaparken de canım tatlı isteyince elmayı çok tüketiyorum bir de kuru kayısı kuru erik üzüm.. Bugün de başladım bakalım diyete. Öyle aç gelmeye hiç gelemiyorum özellikle ders çalışırken hayatta karnım açken çalışamam odaklanamam ondan karatay diyeti yapıyorum onda tok tutan şeyler yiyorsun artı doyana kadar yemek serbest. Sadece yasak olanları yemiyorsun bu da benim işime geliyor aç kalmadan yavaş da olsa zayıflıyorum :))

Bir de ders çalışırken su içmeyi alışkanlık haline getirirsem süper olacak. Sürekli çay tüketiyorum bu da iyi bir şey değil tabi.

Bu arada bugün eski konuları tekrar edeyim tarihten yeni konuya başlamadan dedim baya vaktimi aldı. Türk islam tarihindeyim az kaldı ama. Konu tekrarını da uzmanın fasikül konu anlatımlarından yapıyorum hem onlar aradan çıkmış oluyor hem de konuyu ayrıntılı anlatmış okurken yeni şeyler de öğreniyorum. Yavaş yavaş bitircem inşallah kitapların çoğunu :)) Bu arada kozmik oda serisine de başlamaya karar verdim tarihine başladım da. Çünkü belki vakit kalmaz son aya kalmasın belki yetiştiremem dedim zaten azar azar çalışıyorum derslere. En azından çıkmış soruları çözmüş olarak gireyim sınava. Sonuçta çıkmış sorular piyasadaki kitaplardan daha iyi oluyor.
 
Bu arada dün yargının 41 denemesine başladım her ünite bitince 1 deneme çözeyim demiştim. İlk başta baktım bir sürü konuyu bilmiyorum moralim bozulur diye korktum cesaret edemedim çözmeye sonra dedim korkunun ecele faydası yok Eksiğim varsa göreyim dedim dün akşam yatmadan tarihten 1 deneme çözdüm ama bilmediğim konulardan bile kolay sormuşlar aşırı kolaydı. 20-7 yaptım 18,25 net yani şaşırdım kaldım :)) İnşallah gittikçe zorlaşır bu kadar kolay olur mu yaa deneme dediğin :)) Her üniteden sonra çözmeye devam etcem bakalım hedefim 27 net.
 

Bende tarih tekrarim'dan sonra 1 tarih denemesi yapayim. Şimdiki planima göre salı günü tarih tekrarim bitiyor. Ondan sonra yaparım.

Planim tarih tekrarim biter bitmez yeniden tekrara baslamaktı ama haftaya salı memlete gidecegimiz için yenisini yetistiremem. Ondan soğuk savaş calisip son konuları bitirecegim o sürede.

Geldiğimde artık tekrara başlarım yeniden.
 
Bugün bilgisayar başında o kadar gereksiz oyalandım ki
Kendime çok kızdım, yarım saat ders çalıştıysam 1 saat nette gezindim boş boş. Gözüm ağrıdı aşırı da yoruldum sürekli bilgisayara bakınca da.
Haberleri okudum, oyun falan oynadım saçma sapan işlerle günü yedim. Hiç ders çalışmadım değil çalıştım tarihten 250 soru çözdüm ama koskoca bir gün için çok az bence.

O yüzden beni oyalayan engelleri yok etmem lazım karar verdim. Her gün haftaiçi de dahil 100 soru çözmeden nete gelmeyeceğim. Soru sayım da çok az çünkü haftada 500-600 soru anca çözebiliyorum bunu artırmam lazım. Haftasonu 100 soru çözünce maksimum yarım saat internete gireceğim çıkınca yine bir 100 soru çözene kadar nete gelmeyeceğim.

Umarım sizin gününüz iyi geçmiştir. Bıraktım bugünlük dersi artık yarın devam etcem çok bunaldm sanırım bugün sürekli evde olunca.
 
yorgunluktan ölüyorum.
apartmandakileri davet ettim bugün için. dün karşı komşum geldi. ne yapacaksın dedi yaprak sarma lahana sarma kadayıflı muhallebi havuçlu top yapıcam dedim azmış karın dıyuruc bi şey yap bi de dedi. sanki sarma sarmak kolay.
poğaça ve börek yaptım gece 12ye kadar.
sabahtan da kek yaptım.
misafir umduğunu değil bulduğunu yer derler ama bizimkiler menü beğenmiyor. bozuldum açıkçası. az da değiller 12 kişi gelecek.
eşim de bi daha davet etme dedi kızdı.
2 gündür ders işi yalan oldu anlayacağınız. bi gelseler de atlatsam şu günü.
 

ay şokum ne demek azmış bencede bırdaha cagırma çok ayıp yemek yemegemı gelıyorlar hoşgeldınemı kı yenı tasınana elı dolu gıdıler kek börek yapılır karşı komşun hoşuma gıtmedı canm pek görusme sankı kırk yıllık arkadaşın çok ayıpladm çoook
 

Devrim keşke yormasaydin kendini sarmayla felan.
Misafire güzel bir ikram ama seni çok oyalamistir
Karşı komsun da iftara mi geliyor ki doyumluk yemek istiyor. Tanışmaya değil sanki karınlarını doyirmaya geliyorlar

Neyse kesene bereket rabbim halil ıbrahim sofrası bereketi versin.
 

misafir karnını doyurur çaya gelir normalde
ne garip bir komşuymuş o öyle
yerinde olsam yapmazdım emir verir gibi söylemiş bir de
 
devrim,
komşun ayıp etmiş sana, sınav zamanı çağırmasan iyiymiş onları. Ama olan olmuş çağırmışsın, bence komşularınla çok da samimi olma. Canını sıkarlar boş yere, özellikle de sınav zamanı hem vaktini alıyorlar hem de moralini bozuyorlar gördüğün gibi.

Bence o komşun sana doyurucu bir şeyler yap demek yerine kendi yapıp getirseydi o doyurucu şeyleri değeri senin gözünde daha farklı olurdu. Sana sanki kırk yıllık dostuymuş gibi davranmış. Nerde nasıl davranacağını bilemiyor demek ki. Bu onun cahilliği, ayıbı çok da takma kafana. Artık sende ona karşı sınırını koyarsın, yerini belli edersin böylece bir daha böyle bir şey yapmaya kalkışamaz.

Bugünden sonra telafi edersin dersi çok da moralini bozma çalışamadım diye.
 
geldim kızlar, inanın sinirlerim tepemde. sinirden ağlıyorum şu an.
bana ilk 10 kişiyi bulmaz dediler sonra sayı 12ye çıktı ama tam 16 kişi geldi.
ve gelenlerin hepsi karın doyurmaya gelmiş kokuşmuş tipler.
hepsinden nefret ettim ve hakkımı da helal etmiyorum
hoşgeldine geldiler sözde ama hiçbiri benimle muhattap olmadı.
hepsi dedikodu yaptı kurcuğumcümle sayısı 10u geçmez
uşakları oldum resmen. derya çay getir derya çay götür.
biri en son geldi çay kalmamıştı meyve suyu getir o zaman dedi.
gelenlerin hepsi bu apartmandan da değildi taa çarşıda evi olan kadın bile gelmiş .
diğer apartmanlardan gelenler oldu.
biri kpss çaıştığımı duymuş. o da çalışıyormuş. konularım bitti deyince sen atanamazsın bırak bence biz din kültürü bil zor atanıyo bilgisayarcılar hiç atanamaz gibisinden bi sürü laf etti.
tepsi kırıldı mutfakta kadın dönüp kusura bakma diyeceğine düzgün koymamışsın dedi.
birinin çayı bitmiş bardağı burnumun dibine uzatıyo
sinirlerim tepemde ya bütün kirli tabakları balkondan aşağı atasım var
hakkımı helal etmiyorum
çağırmayacaktım denemem ama 1 aydır sallıyorum geçen gün tekrar sordular ne zaman gelelim diye.
zorla davet ettirdiler.
 
yedikleri yemeklerde gözüm kalmadı ama en azından bi güler yüz muhabbet etselerdi adam gibi şu an daha farklı düşünüyor olurdum.
hepsi karnını doyurmaya gelmiş. belediyenn aşevi gibi oldu ev.
 

devrim anladığım kadarıyla alınma ama seni kullanmak istemişler belli ki. Önceden planlanmış bir şey bu.Senin iyi niyetini kötüye kullanmışlar. Hepsi bedava yemek diye gelmiş. Şimdi kendi evlerinde toplansalar o kadar kişiye yemek yap falan bir sürü masraf olacaktı. O yüzden seni kurban seçmişler. Ama bil ki yaptıklarının karşılığını bir gün alacaklar. O yüzden sen canını sıkma, onların görgüsüzlüğü bu yaptıkları. Yaptıkları sana değil kendilerine farkında bile değiller. Kötü niyetli olmanın günahını bir gün çekecekler ama iş işten geçmiş olacak.

Birisi de seni kıskanmış olmalı ki kpssye çalışma gibi laflar ederek senin moralini bozmaya çalışmış. Böyle art niyetli insanlardan uzak dur, ne çağırırlarsa onların evine git, ne de sen bir daha onları çağır. Hiç muhattap olma hiç biriyle, konuşurlarsa da resmi ol bir dahakine de. Evi temizle bugün bulaşıkları hallet sonra da unut gitsin hiç gelmemişler gibi düşün, bugün dinlen güzelce ve sonra sadece kpss ye odaklan. Hatta onların inadına daha da çok çalış atan ki görsünler kim atanıyormuş kim atanamıyormuş.
 

çok üzüldüm devrım
 

işte tam da bu ! insanlık bu işte. senin yaptığın... hiç görmeden tanımadan destek olabiliyoruz kıskançlık yok bilgi paylaşımı yapıyoruz, atanalım diye birbirimize dua ediyoruz.
bugün resmen kullanıldım evet. ben hoş karşılayayım diye elimden gelen herşeyin en iyisin yapmaya çalıştım onlar ise bunu anlamadı. evin garsonu muamelesi gördüm kapı eşiğinde oturdum inanır mısın . kimse de kendini rahatsız hissetmedi.
evi çamaşır suyuyla iyice bi temizleyeyim . iğrendim hepsinden.
çok üzüldüm devrım
eşim hiç çağırma demişti ama bunnlar ne zaman gelelim ne zaman eşin evde olmaz diye sorup durdular hep mecbur hissettim kendimi
 
eşim hiç çağırma demişti ama bunnlar ne zaman gelelim ne zaman eşin evde olmaz diye sorup durdular hep mecbur hissettim kendimi

hiçbirisinin yuzune bakma canım bırdaha gelmek ısterlerse musaıt degılım de gercekten böyle insanlar varmı ya şok oldum resmen
 
hiçbirisinin yuzune bakma canım bırdaha gelmek ısterlerse musaıt degılım de gercekten böyle insanlar varmı ya şok oldum resmen

selam bile vermem artık. ben güleryüzlü bi insanım. bugüne kadar kimseye kin gütmedim surat asmadım ama bu apartmandakilere su bile yok bundan sonra
 
Son düzenleme:

Canım emeklerine çok üzüldüm, neyse başta gosterdiler yüzünü.
Hiç canını sikma, vardır herşeyde bir hayır. Belki gerçek yuzlerini gostermeseler sana onları iyi zannetsen hergün bir çaya gel, bir kahveye gel diyecekler oyalayacaklardi seni. Sonra da gerçek yuzlerini görsen çok daha zoruna giderdi. Başta farkettin ne olduklarını.

Benimde samimi iyi bir komsum birden tayini çıktı gitti, çok sevememe rağmen ınan uzulmedim, çünkü ben farkında olmadan oyaliuordu beni.

Hiç canını sikma, temizliğini yap, onlara inat daha çok çalış kendini derse ver.

Basinin gözünün sadakasi olsun
 
100 soru çözmeden buraya gelmeyecektim ama çay içerken bi bakim dedim :)) Fazla durmadan gidip derse başlayacağım, bugün kendi kendimi motive ettim.

Tarihe çalışırken farkettim ki çoğu şey uçup gitmiş sanki sıfırdan başlamışım çalışmaya gibi hissediyorum. Bazı şeyleri de anımsar gibi oluyorum ama aklımda kalmıyor sadece okurken az tanıdık gibi geliyor. O yüzden her konudan bol bol soru çözmeden ilerlememeye karar verdim.

Sürekli işten çalışamıyorum diye yakınıyordum, haftasonları da yok canım istemiyor yok şu yok bu diye bahane buluyordum ama farkettim ki aslında benim çok vaktim var çalışmak için şimdi hafta içi sekizden onbire kadar 3 saat çalışabilirim. Haftasonları da 8-9 saat çalışırsam haftalık minimum 30 saat ders çalışabilirim. 30x60 =1800 dk eder yani istersem haftada 1800-2000 soru da çözebilirim konuları bitirdikten sonra. Tabi önce konuları öğrenip hakim olmam ve sorularda hız kazanmam lazım diye düşündüm acayip motive oldum yapabilirim başarabilirim diye düşündüm ve acayip gaza geldim Tam 2 ayım var önümde napıp edip başarcam, çok çalışcam yuppiiii:119::119:
 

devrim sarfansariya katılıyorum bence de hem tanımış oldun hem de seni oyalayamazlar artık rahatça ders çalışabilirsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…