2014 kpss çalışma günlüğüm


grubunuza bende katılmak istiyorum ders calışmak için motive edilmek istiyorum lütfen

Hoşgeldiniz kızlar bölümünüz nedir?
 



grubunuza bende katılmak istiyorum ders calışmak için motive edilmek istiyorum lütfen
Hosgeldnz arkadaslar forumda biseyler paylasmak cok faydali cnku çalışma azminiz artiyor daha planli calismaya basliyorsnz ben hep tek calisiyordm bu foruma basladgmdan beri smdi sanki bikackisiyle birlikte calisiyormus gbiyim:) cok soru cozemiyorm ama ben ya ofiste soru cozerken aklim dagiliyor cok az test cozuyorm
 

Polisesi ofiste matematik çalışmanı öneririm, sözel derslerde dediğin gibi dikkat dağınıklığı olabilir.
 
Biraz önce çalışmama programımı değiştirme kararı aldım :44:
Haftada bir günümü tekrara ayırıyordum ve 2 ders tekrarı yapıyordum. Bunu haftada 1 derse düşürdüm. Çünkü konular çok fazlalaştı ve yetiştiremiyorum 1 güne.

Tekrar yapacağım dersler anayasa, tarih, coğrafya 3 ders. Böylelikle 3 hafta aralıklara bir dersi tekrar etmiş olacağım.
 
banada gösterebilir misiniz ben bayadan beri çalışmıyorum artık çalışma zamanı geldi de geçiyor hatta
banu_gul sana ders ders çalışmanı öneririm. Sebebi ise beş tane ders var ve de sen daha işin başındasın anladığım kadarıyla. İnsan eksikleri olduğunu bildikçe daha çok strese giriyor. Bir de tüm dersleri eksiklerini geç kaldığını düşündükçe daha çok strese girer bir türlü çalışmaya başlayamazsın. O yüzden en eksik olduğun ders hangisi onu belirle, en sevmediğin zorlandığın hiç çalışmak istemediğin dersten başla çalışmaya. Her gün biraz biraz çalış. Acele etme hiç bir şey düşünme ve sadece çalıştığın kısma odaklan ve iyice öğrenmeye çalış. Konu bitince de bol bol soru çöz. Ben bir sürü program değiştirdim ders ders çalışınca diğer dersler kalıyor diye düşünüyordum ama şunu farkettim bir derste tüm konular birbiri ile bağlantılı bir üniteyi bilmeyince eksik kalıyor bir şeyler tüm konuları art arda çalışınca aradaki bağlantıyı görüyorsun mantığı kuruyorsun ve o dersi daha iyi öğreniyorsun.

Benim hem yds hem ingilizce çalışmam gerekiyor. Napcam diye sürekli stres halinde idim. Kpssye bakınca ingilizce kalıyordu onun vicdan azabı kpss çalışırken beni rahatsız ediyordu. İngilizce çalışınca da kpss kalıyordu. Bu seferde o yüzden suçluluk hissediyor, hiç bir şeye yetişemiyordum.Sürekli program yapıp uyamıyordum ve program değiştiriyordum. Bende kpss yi bıraktım ingilizce çalışıyorum üstümden inanılmaz bir yük kalktı ve o kadar iyi konsantre oluyorum ki şimdi.Bir aya tüm konu anlatımlı ingilizce kitaplarımı bitircem test deneme çözme aşamasına geçince de tarih çalışmaya başlayacağım. Tarih bitince de coğrafya coğrafya bitince de anayasa çalışcam. Anayasa bitince de matematik ve türkçeye bakmayı hedefliyorum.

Ders ders gitmeni tavsiye ederim. Mesela tarih çalışırken sadece aklında tarih oluyor diğer dersleri düşünmediğin için daha iyi odaklanabiliyorsun. Program yap tabi mutlaka. Programında da her gün şu kadar konu çalışcam şu kadar soru çözcem diye planla. Şu kitapların şu kısımları bitecek diye ayarlayıp uyarsan motivasyonun ve çalışma düzeyinde zamanla artacaktır.
 

sarfansari, tekrar olayını çok iyi yapıyorsun ben bazen üşenip ertelrdim sonra da tabi çalıştıklarım uçup gitmiş olurdu oturup baştan çalışırdım bu da tabi zaman kaybı olarak dönüyordu bana :))


Evet burası güzel oluyor fikir alışverişinde bulunuyoruz birbirimizle süper oluyor. Herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor ve beraber çalışıyoruz :))
 
evt bnm lisans yanlş topiğe yazmadm inşallah =)
benm okulum yarım dönem uzamştı daha geçen hafta bitti yeni yeni başlıyorum çalışmaya sen

Önlisansta var aramızda, lise de, lisansta
Eksik olduğunuz dersten çalışmaya başlamanızı öneririm, ben hata yapıp bildiğim derslerden başladım ve çok pişmanım şimdi
 
Önlisansta var aramızda, lise de, lisansta
Eksik olduğunuz dersten çalışmaya başlamanızı öneririm, ben hata yapıp bildiğim derslerden başladım ve çok pişmanım şimdi

hımm anladm teşekkrler
dersaneye gidiyo musun
günde kaç soru çözüyorsun bi limitin var mı
 
hımm anladm teşekkrler
dersaneye gidiyo musun
günde kaç soru çözüyorsun bi limitin var mı

Yediiklim dershanesine gidiyorum. Haftada 1000 soru altına düşmemeye çaışıyorum. Daha faza çözmem gerek ama sözel konu eksikerimle uğraşıyorum şimdilik. Bizim sınav 9. ayın sonunda birde.
 
Yediiklim dershanesine gidiyorum. Haftada 1000 soru altına düşmemeye çaışıyorum. Daha faza çözmem gerek ama sözel konu eksikerimle uğraşıyorum şimdilik. Bizim sınav 9. ayın sonunda birde.

evet biliyorum size daha var bende yedi iklime yazıldım
 
Evde kendi kendine deneme çözenlere ve günlük bilmemkaç soru çözenlere hayranım doğrusu. mecburiyet olmazsa (gerçek sınav anı gibi ya da dershaneye gidip bizzat denemeye katılmak gibi) hayatta evde 2-3 saat aynı yerde oturup da konsantre olup deneme yapamam kendime.

Soru bankaları ve cevaplı testlere gelince, çözdüğüm sorunun mutlaka ÇÖZÜMLÜ yanıtı olmalı yoksa acaba cevap anahtarında hata mı yaptılar yoksa ben mi yanlış yaptım birçok kez muallakta kaldığım oluyor. hatta bu yüzden sinirden bir türkçe kitabını parçalamışlığım vardır!!! ben diyorum ki doğru yaptım o dyor ki başka cevap!
Ayrıca soru bankalarında (özellikle sayısal için geçerli) sorulan soruların hepsi konu anlatımında örneği verilen sorular olmuyor dolayısıyla nasıl çözüleceğini bilemediğim sorular oluyor ve onu kafama takmaktan yoluma devam edemiyorum orada kitlenip kalıyorum resmen.

Konu anlatımını hemen bitirip tekrara ve soruya geçenlere de şaşırıyorum bana göre çok kısa bir süre, ben herhangi bir dersi yarıladığımda millet konu tekrarını bile bitirip soru çözmeye geçmiş oluyor. ama bir konuyu sindirmeden asla diğer konuya geçemem. sindirmekten kastım da örneğin bir sayfadaki her cümleyi aklıma kazıdığıma emin olmadan asla diğer sayfaya geçmem (içime sinmiyor elimde değil)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…