2014 kpss çalışma günlüğüm



kısmet napalım bıze tam dogu görundu sanırım saol sarfansarı ya gercekten ıstanbul cok zor şöyle sakın br yere atabılırsek kendımızı bende atanmıs olursam cok guzel olucak ınsaalllahh:116::97:
 
kısmet napalım bıze tam dogu görundu sanırım saol sarfansarı ya gercekten ıstanbul cok zor şöyle sakın br yere atabılırsek kendımızı bende atanmıs olursam cok guzel olucak ınsaalllahh:116::97:

Çevremdeki çoğu polis eşleri güzel doğuda görev yapmak için fedakar davranmışlar, güzel puan almalarına karşı dogu yazmışlar, iyi bir yerde görev yapabilmek için, inşallah bizde o fedakarlığı yapacak puanlar alabiliriz

Seneye aynı doğuda olur görüşürüz inşallah senle poliesi
 

Ben 80 netle 85.99 puan aldim safransari 80 uzeri netle cokk rahat gidersin 2010 da sinav kolaydi atkadasim 85 nete 87 puan aldi 7000.olmustu 2012 deben 85.99 puanla 4020. Oldum
 
Son düzenleme:

Insallahh sarfansaricm kismet olursa guzel puan alip ataniriz doguda arkadaşlık ederiz :)
 
Ben 80 netle 85.99 puan aldim safransari 80 uzeri netle cokk rahat gidersin 2010 da sinav kolaydi atkadasim 85 nete 87 puan aldi 7000.olmustu 2012 deben 85.99 puanla 4020. Oldum

Evet her sene değişiyor bu benim 98,75 netim vardı 90,66 puan geldi ve sıralamam 5417.Bir de kendi bölümümdeki sıralamam 112 ydi galiba yanlış hatırlamıyorsam. Bence bu sınavda önemli olan puan ya da netten çok sıralama çünkü tercihlerde en yüksek puanı alan kimse ilk o yerleşiyor tercihine. Bir de herkesin içindeki sıralamadan çok kendi bölümündeki sıralama çok önemli. Kendi arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla şunu söyleyebilirim. Kendi bölümünüzden ilk 200e girerseniz atanma şansınız yüksek oluyor daha gerilerdeyseniz zor biraz. Bir de ilk 200 deyseniz de diyelim 180. oldunuz bu da 4. atamaya kadar beklemek demek olabilir. O yüzden en iyisi ilk 100e girmek.
 

Evet siralama cok onemli ama bolumunden alim yoksa ilk 3 e de girse onemli olmuyor ozman devreye genel siralama giriyor ve o yiil alim yapılacak kadroda onemli normalde 3000 de olan biri 2. Alimda gider diyordum ama bilgisayar isletmenleri 81 puanla bile atandi 9000 e denk glen kisiler one gecti siralamalar bozuldu cok dikkatli tercih yapilmali normalde bizden her alimda 50 kisi oluyordu ama en son atamada 4 kisi alindi kadrolarda dustu ilk defa bukadar dusuk alim oldu hic beklemiyordum ben hayirlisi olsun Allah herkesin gonlune gore versin her yil soru tarzi degisiyor osym ters kose yapiyor benim girdiğim yil lisanslari turkce mat zorladi cok vakit kaybettirici sorular sordular onlisansada tarihler cografyalar tam genel kultur tarzi geldi hic guncel soru yoktu bizde gecen yil sozel mantik sayisal mantik geldi git gide daha secici oluyor sinava giren cok vqr mecbur elemek zorundalar artik osym alisilmisin disina cikiyor
 

Ya evet biraz da kısmet meselesi :)) Çok düşük puan alan adamlar da tercih yapılmadığı için bir yerlere atanabiliyor. Yada çok yüksek puan alan adam atanamayabiliyor da Alım olmazsa yapacak bir şey yok. Şu an için yapılabilecek en iyi şey olabildiğince çok çalışıp tüm soruları tam yapmaya çalışmak. Elinden gldiğince çok çalışmak. Gerisi nasip kısmet. Sınavda iki şık arasında kalıyorsun orda da şans faktörü etkili oluyor yani.
 


Benim bölüm alımları da çok az oluyor. Bazen hiç alım olmuyor, en fazla alım olduğunda da 3 kişi alıyorlar. 89 la kapandı onlarda.

Ben öncelikle kendi bölümümümden atanmak isterim ama çok zayıf bir ihtimal olur sanırım büyük ihtimalle 3001 ciğim. Onda da en az 86 alıp garantilemem gerek.

Denemem ve okyanus bana forumda ilham verenlerdensiniz
 
kızlar bugün hesap yaptım haftaiçi günde bir saat çalışırsam haftasonları da 5er saat çalışırsam toplamda 15 saat ediyor. Günlük ortalama 2 saate geliyor bence gayet iyi. Günde iki saatte 150 soru çözülür 150x7 =1050 soru eder haftalık, ayda da 4000 soru eder. Sınava 5 ay var. 4000x5=20.000 soru eder. Aslında benim hedefim 50000 soru idi ama biraz zor. Şu ana kadar çalışmaya başlayalı 8 hafta oldu ve benim soru sayım 2200. Yani olsa olsa 25000 soru anca çözerim sınava kadar. Ve de konu çalışması da yapcam bu sürelerde sırf soru çözmeyeceğim için belki 20000 sayısını bile bulmaz ama toplamda 375 saat çalışmış olcam. Bu da aralıksız 15 güne denk geliyor Sanırım sonunda kafayı yedim
 

:111: okurken beynım döndu guzel alsında sana en uygun çalısma programını yapmıssın sakın vazgecme uygula dısıplınlı ol denemem :44:soru sayınıda belkı çalısman duzene gırdıkten snra artırırsn ne bılım uyumadan kıtabn yanında olur 15 soruluk test fılan çözersn uyursun ıs yerıne bı kıtap göturursn 10 dkkalık molada cay ıcerken test çözebılırsın kıtap elının altında oldugu surece bence en az bı 15-20 soruluk test çözersn
 

Bugün pazartesi olduğu için iyi bir başlangıç yapabilirim. Dediğini gibi disiplinli olcam artık polisesi. Önce full tarih çalışacaktım ama hafta içi verimsiz olabilir diye yanına matematik de ekledim. Tarih matematik ingilizceyi sırayla çalışcam. Dün tarihten islamiyet öncesini bitirdim 200 soru çözdüm. Bugün de matematikten temel kavramları konu anlatımdan bitirip bi tane soru bankasından sorularını çözcem bir saati bulur sanırım bu da bugün. Dediğini gibi akşamları da bonus bir test çözerim sabahları da 10 dk erken kalksam 15 soru çözerim süreyle yarışarak bir yaprak test biter yani. Her boşluğu değerlendirmek lazım cidden.
 

evet haklısın her boşlugu degerlendırmek lazım kendıne ders programı yaptınmı daha ıstıkrarlı olursn ben öyle yapmıstm derslere baslamadan önce hergun hangısıne çalıssam dıe kıtaplara bakıodm snra bı defterımın arkasına haftalık program yaptm butun derslerı konularını fılan yazdım onu yaptıktan snra o programa sadık kaldm gunu gelen konuuya çalısıyorum mutlaka :)
 

Denemem haftada 1050 soru çok güzel, ben evde olduğum halde 1200-1300 arası çözebiliyorum


Bende not defterime haftalık plan yapıp bir hafta boyunca ona uyuyorum
Benim önümüzdeki hafta coğrafya ve anayasa tüm konularım bitiyor genel tekrar yapacağım bu iki dersten sonraki hafta


Ve bu hafta geometri çalışmaya başlıyorum
 

Ne güzel gidiyorsunuz kızlar yaa :)) Dersler bitiyor teker teker. Ben bugün yds başvurusu yaptım sınava tam 2 ay kaldı. Ben daha doğru dürüst çalışmaya başlayamadım. Çok bölünüyorum o yüzden odaklanamıyorum. Hafta içi kafamda işle ilgili şeyler, birde yorgun olmam cabası. İngilizce mi çalışsam kpss mi neye baksam şaşırıyoum. Plan yapsam uyamıyorum. Bu şekilde aslında hiç bir şeye çalışamıyorum odaklanamıyorum. İngilizceden hedefim 90 üstü ve son sınavdan 56 aldım durum vahim iki ayım var sadece.O yüzden sadece ingilizceye odaklanmaya karar verdim. İki ay sıkı şekilde ingilizce çalışcam. 6 Nisandan sonra size katılırım. İngilizce çalışırken de arada sıkıldıkça bir tane türkçe bir tane matematik testi çözerim diye düşündüm. Geriye zaten nisan mayıs haziran ayları kalıyor 3 ay sınava hazırlanmak için yeterli bir süre. Bir de yolda mp3 dinlemeye devam etcem kpss için.

Böyle bir karar verdim ama iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum. En azından 1 ay sıkı şekilde ingilizce çalışırsam kitaplarımın çoğunu şubatta bitirirsem martta kpssye daha fazla ağırlık verebilirim diye düşündüm.
 
denemem, keyifli tarihi aldım çok beğendim :) cici kitaplarım geldi yarın baştan başlıcam konu çalışmalarıma ve soru çözmelerine
tabii konu çalışmalarını bu sefer yazmıcam tekrar niteliğinde okuyup geçicem.
 

BADE beğenmene sevindim ben beğendim ama sen beğenmeseydin kendimi kötü hissederdim boş yere sana o kitabı aldırdım diye :)) Bir kitabı sevmek gerçekten önemli insan sevmediği kitaba çalışamıyor içinden pek gelmiyor yani. Ben sevdiğim kitaplara keyifle çalışıyorum hep.

BADE hatırladığım kadarıyla sen zaten konuları bitirmiştin bence de yazarak hiç vakit kaybetme okumak hem hızlı hem de tekrar açısından iyi oluyor. Güle güle kullan kitaplarını.
 
merhaba kızlar bende kpss b grubuna hazırlanıyorum
bugn dersaneye yazıldm
okulum 1 hafta önce bitti yarım dönem uzatmıştım
ama dersanedeki yoğunluklardan gördmki çoğu kişiler bu zamanlarda kayt yaptrmş zaten uzun vadede çalşmak beni yorardı
ama inşallah yetiştiredebilirim
of karışığım aslında
nerden başlamam gerek bilmiyorum
dersane yoğun olduğundan ancak 25 şubat grubunda yer bulabldm
25 şubata kadar boş durmayım diye bugn ihtiyaç yayınları çözmlü soru bankasını aldm
benm dersanem yedi iklim ve kaynaklarımı ancak 25 şubatta verebileceklermiş
bende zaten farklı bir kaynak alacağımdan dolayı bugün halletmiş bulundum...
 

evet yazmak çok vakit kaybettiriyor. hem aynı şeyleri yaz yaz ne farkedecek :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…