2014 kpss çalışma günlüğüm


HAYİRLİ OLSUN DENEMEM şimdiden :) evlenmeden ideallerini tam gerçekleştir tavsiyem ben bazen zorlanıyorum sınav, atanma telaşı ev işi eş derken baya yoruluyoruz.çocuk yokken böyleyiz.çok pasifleşiyor insan içini karartmayaym daha fazla inşallah mutlu olursunuz sevdiceğinle:)
 

Maşallah size bende okudum öykünüzü çok çok etkilendim hatta eşime de anlattım şaşırdı çok azimliymişsiniz hayat dolu olmalısınız sizi tanımak isterdim böyle insanlar şimdi pek yok çevremiz de.hangi şehirde çalışıyorsunuz? Bende 23 yaşındayım birkaç yıl içinde hem atanmak hem evlat sahibi olmak istiyorum.hangisi hayırlı olur bilemeyiz.öncelikle hedefim atanmak.ama çevrem benden çocuk bekliyor kızıyor eleştiriyor onlara inat hedefim atanmak.bizi burda ara sıra telkin edin.örnek alıyorum bundan sonra sizi.bize de dua edin abla
 

İnşallah canım..inşallah 92 değil de 94 puan ve üstü alırsın..hedefin yüksek maşallah..olacak bu iş ...sen kafana koymuşsun..

inşallah açılır size kadro ..ve s en de atanırsın..atandığın zaman sen de dgs düşünürsün belki..çünkü 2 yıl ya da 3 yıl daha üstüne koyup mühendis olmak daha mantıklı..

açıköğretimde de istersen 3. sınıftan başlayabiliyorsun..isletme kamu iktisat bölümlerinden olabiliyor ..biliyorsundur gerçi..ama benim tavsiyem sayet tekniker olarak atanırsan mühendisliği tamamlamandan yana olur.

güzel haberlerini bekliyorum canım..inşallah güzel olacak..
 

anladım canım..yani şehir değiştirmem gerekirse diye bir kenarda bulunsun puanın diye düşünüyorsun..iyi yapıyorsun tabi..bakarsın daha iyi ve yüksek maaşlı bir kuruma geçersin..inşallah dilediğin gibi olsun herşey.

pttt ye atandığını biliyorum..kolay mı işlerin..
 

2010 mezunuyum canım.


ay zeycan..ne güzel şeyler yazmışsın..

inşallah birilerine örnek olabilmişimdir..inşallah birilerine de vesile oluyorumdur..ne güzel..hiç böyle düşünmemiştim o başarı öyküsünü yazarken..

ve ben o başarı öyküsünde ne yazdım hiç bilmiyorum bile..

nerde yazdım..ne ara yazdım bilemiyorum..

ilk atandığım zaman mutluluktan uçuyordum..bir kaç yere yazdım..özellikle kpsss çalışma gurubumuzda yazmıştım bayağı bir şeyler.sanırım ondan bahsediyorsunuz..

ben de merak ettim ne yazmışım..

safransarısında varmış yazım ..masa üstündeyimiş..o belki buraya yapıştırır yazıyı...ben de bir daha okuyayım..
 
Son düzenleme:

bende cok merak ettım ya paylasınnnnn..
 
...

safran sarısı arkadaşım bahsettiğin yazı bu mu acaba?google dan bu yazımı buldum..




"söyle çalıştım..tarihim yoktu..lise yıllarında tarihten hiç hoşlanmadım..bu yüzden sayısal okudum lisede..tarihten kaçmak için.

çoğrafyayı da hiç anlamazdım..sözel dersleri yapamazdım hiç..kpss ye daha önce girmememin nedenlerinden biri de sözelimin hiç iyi olmaması..matematik ise fena değil..ama sadece de o yeterli olamaz atanmak içinm..

neyse internetin olması da iyi bir şey..çünkü kpss çalışma gruplarından birinde yazdım sürekli ...nasıl ders çalışyorlar..ne okuyorlar.hangi kitaplar iyiidir..

bilemediğimiz soruları birbirimize yazdık..cevabını bilen yazdı mutlaka..cevap bulamazsak dersaneye gidenler hocalarına sordu..gelip cevabı kk da paylaştı vs..

önce bu lazım...motivasyon amaçlı ..

sonra internetten tarih videolarını indirdim..izledim sürekli ...

çoğrafya videolarını indirdim izledim sürekli..

bir temelim oldu..tarihin zor olamadığını düşünmeye başladım

kitabımdan da pekiştirdim bu arada...

yine kk da kpss çalışma sayfamızda bir arkadaşımız hakan deded den bahsetti..

onun videolarını indirmiş ..ben indiremedim..banna cd sini posta ile yolladı..Allah razı olsun..ama hakan dede yi şiddetle tavsiye ederim..mükemmel hafızada kalacak şekilde anlatıyor..

çoğrafya ve tarihi hallettim..

matematik de çalışıyordum...idarelik idi netlerim..çok iyi değildi..unutmuşum matematiği.
anayasayı sona bıraktım..son 1 ay kitabı sanırım 20 kez baştan aşağı okudum..anlayarak ...anayasa ile hiç ilgim yoktur normalde..nefret ederim hatta..ama onu da sevdim..kolaymış..

bir de youtube den tarih şifreleri yazın mükemmel şifreleme teknikleri var..akılda kalıcı...çografya ve anayasa için de yazın..onları sık sık izleyin ya da bir yere yazın..

kendim de şifrelemeler yaptım..aklımda kolay kalması için..

işte böyle..

kitaplar bitince 1 set soru bankası istedim netten..onu bitirdim..

bir de önceki kpss çıkmış soruları cözdüm..kolaydı..

ama önlisans kpss hiç de o kadar kolay değildi..öözellikle matematik önceki çıkan sorulara hiç benzemiyordu..netlerim az çıktı matematikten..
türkçem e de güvenemedim , sözel ders ne de olsa..o beni zorladı...ama elimden gelenin en iyisi ni yapmam lazımdı..pes etmeyecektim..atanmam lazım..başka çarem yok diye şartladım kendimi...

amacıınız atanmak değil de dereceye girmek ya da en iyisini yapmak olsun..o zaman başarı elde ediliyor..hedefiniz 85 değil 90 olmalı..
benim hedefim 90 dı...sorular zordu..

ama 90 a ulaşmak için elimden gelen en iyisini yaptım sınavda..

yani 85 i kendinize hedef koyarsanız 80 alabilirsiniz sınavda...ama 90 hedef olunca .90 lık başarı için çalışılınca 85 de alsanız atanmanız mümkün oluyor..hedefinizi yüksek tutun

işte böyle..2 küçük çocukla zor oldu çalışmak..ama onlar için yapmalıydımm.onların geleceği için..belki onlar hayatımda olmasaydı bu kadar mecbur hissetmezdim kendimi...ama onlar içindi her şey.

gk : 51 doğru 3 yanlış

gy : 31 doğru 6 yanlış

netlerim de böyleydi.

işte 6 .000 inci olabildim..şükür atandım..

zıraat teknikeriyim..

36 yaşımda kariyer yaptım..ev hanımıyken..

üniversiteye atandım..burada zıraat fakültesi var..gelecek yıl dgs ye girip 2 yıl daha okuyup zıraat mühendisi olmak istiyorum

belki yeniden kpss ye girerim o zaman. ve tekrar geldiğimiz yer olan ege ye geri dönme imkanını buluruz..

dönemesem de mühendis olurum..inşallah..

Allah isteyen emek veren herkesin yardımcı olsun bu yolda..

siz yeter ki gerçekten isteyin..azimle neler yapılmaz..



Allah yolunuzu açık etsin..Allah emeklerinizi karşılıksız bırakmasın."
 
Son düzenleme:
çok begendım çok ınsallah bende alırım ekranda yuksek puan almıs olarak hayal edıorumda kendımı hayalı bıle bukdr mutluluk verıyorsa yaşamak nasıl olur allah bılır
 
adilemir,
seninle beraber hazırlanmıştık hatırlıyorum fakat o yazını hiç okumamıştım ben :)) Sarfansari diyince öğrendim bende :)) Çalışınca her şey oluyor valla başarılı insanların çoğu zeki değil sadece azimli çalışkan ve pes etmeyen pozitif insanlar. Ben de ne zaman başarılı olduysam bu özellikleri sergiledim ne zaman sergilemediysem de başarısız oldum. Bir de önyargısız olup başaracağına inanmak çok önemli bu da kendine güvenle oluyor. Ama bu saydığım özelliklerin hiç biri sizde olmayabilir bu da önemli değil sadece azıcık bir istekle çalışmaya başlayıp öğrendiğini ilerlediğini görünce insan bu özelliklerin hepsi oluşuveriyor hemen. Dersleri öğrenince anlayınca kendine güvenin geliyor ve başarabilirim diyip motive olup daha çok çalışıyorsun ve başarılı olmaya başlayıp yükselişe geçince de pozitif düşünmeye başlıyorsun.Her şey birbirini tetikliyor. Tek yapmak gereken çalışmaya başlamak ve devamını getirmek bence.

Bu arada işler cidden yoğun bu aralar bu haftasonu full işe gelcem. Kpssye fazla çalışamayacağım. Ama arada boş olduğum zamanlar da oluyor yoğun olan zamanlar da oluyor bomboş olduğum zamanlar da değişiyor açıkçası gününe göre. Bir işi öğrenirken başlarda zorlanıyorum ama öğrenince de kolay gelmeye başlıyor açıkçası derslerde olduğu gibi :))
 


Maşaallah, tebrik ediyorum sizi.
 



söyle çalıştım..tarihim yoktu..lise yıllarında tarihten hiç hoşlanmadım..bu yüzden sayısal okudum lisede..tarihten kaçmak için.


Bir kısmı paylaşılmış ama bende bendekini paylaşıyorum

maşallah rabbim işteki başarınızı daim etsin, çocuklarınıza iyi bir gelecek inşa edin inşallah
 

siz de çok güzel yazmışsınız bende sarfansarısının sayesinde yeniden okudum.sizin gibi olabilmeyi çok isterdim insanın azmi olduktan sonra yapamayacağı şey yoktur.çocuklarınız da bu uğurda büyütürsünüz inşallah.bize kalan da ders çalışmaya devam etmek başka önerileriniz var mi ya da olunca lütfen yazın.sağlıcakla kalın :)
 
bugün toplam bir saat bile ders çalışamadım henüz

gece 2 de yattım sabah 7 bucukta uyandım sanırım bu yüzden kafam bir şey almıyor
2 hafta dershanemiz yokmuş deneme sınavı olacakmış sadece bende kendimi kaçpa almaya karar verdim. yeni 2 haftalık proğramımı günde 8 saatlik hazırlayacağım bana biraz fazla geldi ama deneyeceğim şansımı belki çalışabilirim

kendime bir yogi çayı demledim, umarım kendime getirir 1-2 saat çalışırım yatmadan
 
Son düzenleme:

Sarfansari sana ozel mesaj yollamak istiyorum telden giriyorum bulamadim yerini.ne olmus bu forumaa??
 

Gayet programlisin bence arada olsun bu kadari.kendine tatil de ver.sen zaten rayina oturtmussun masallah.insan alisinca tembellik istemiyor bazen.iyi calismalar iyi geceler
 

canım benim ne kadar saatte verimi sağlıyorsan o kadar çalış
8 saatin 8 inde de verim alabilir misin önemli olan bu
ben mesela uzuuuun saatler ders çalışınca çok aklımda kalmıyor
kendime belirlediğim konular üzerinde odaklanınca daha çok iyi oluyor
bu bazen 3 saat oluyor bazen 5
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…