Lovely angel bende aynı durumdayım. O kadar çok yapılacak işim var ki ama hiç birini yapamıyorum içimden gelmiyor bu da beni daha çok strese sokuyor. Düşündüm niye çalışamıyorum noldu bana niye böyle oldu diye. Sonra farkettim her şeyi düşününce nasıl olsa yetişmez diye karamsarlığa kapıldığımı moralimin bozulduğunu o yüzden de çalışmaktan kaçtığımı farkettim. Sürekli başka şeylerle uğraşıyorum kaç gündür sırf çalışmamak için ve çalışmadığım aklıma gelmesin kendimi kötü hissetmeyim diye oyalanıyorum. İşte bilgisayarda oyun oynuyorum aklıma çalışmadığım gelince kendimi suçlu hisediyorum hemen tvyi açıyorum kendimi rahatlatmak için

Baktım o da sarmadı dışarı çıkıp geziyorum o da bitince kendimi bir şeyler yerken buluyorum sıkıntıdan sürekli yemek yiyorum ya iş buluyorum yapacak bir şeyler. Ve de sürekli her şeyi erteliyorum. Ertelediğim işler o kadar birikti ki. Sözde mayıs ayında kpssye çalışmaya başlamıştım hiç bir tane kitabım bitmedi. Konu olarak da yarım yamalak bitirdiklerim oldu. Sonra elimde işle ilgili bir proje var onu çoktan bitirmiş olmam gerekirdi salladıkça salladım hala bekliyor. Kpss dışında yds var ona da 5 ay kaldı. Bunların dışında kitap okumak istiyorum ona hiç vaktim kalmıyor. Bir sürü okunacak kitap artı kpss yds kitapları işteki projem bunlar aklıma geldikçe strese girdiğimi hissettim ve de bu işlerin hepsinden kaçıyorum kaçtıkça stresim de git gide artıyor. Moralim bozuluyor depresyona giriyorum :)) Ne kadar iç açıcı konuştu galiba dimi :))
Sonra durdum dedimki bu böyle olmayacak. Nereye kadar erteleyeceğim ama nerden nasıl başlayacağım hangi işe çalışcam onu da bilemedim. 5 tane kpss dersi artı bir de ingilizce etti 6 ders. Birde işteki proje olayı var o da çok vaktimi alacak bir şey. Sürekli soruyorlar ne zaman bitecek diye bende çalışıyorum devam ediyor diyorum oysa hiç de çalışmıyorum yani. İnşallah birileri bana bir şey sormaz diye kaçacak delik arar oldum huzursuzum inanılmaz derecede. Ama buna bir son vermem gerekir biliyorum kaçarak işler daha kötü bir hal alıyor. Bunları düşününce kendime güldüm :)) Çocuk gibiyim diye.
Sonra aklıma eski bir anım geldi. Bir keresinde kpds ye hazırlanıyordum. DAha doğrusu hazırlanmak istiyordum ama dersin başına oturunca çok sıkılıp kalkıyordum bir türlü yapamıyordum en son sınava 3 ay kalmıştı sözde ben sınava 7-8 ay önce çalışmaya başlamıştım. İnanılmaz tutuşmuştum napcam diye. Üstelik sadece kpds değil Alese de başvurmuştum. kpdsden 70 üzeri alesten de 90 üstü bir puan almam gerekiyordu. ALEse bir kaç kere girmiştim hep 80 alıyordum süre yetişmiyordu nasıl 90 üstü alacaktım. Kpds için de evde geçmiş yılların sınavlarından birini çözdüm ondan da 45-55 arası bir puan almıştım tam kaç olduğunu hatırlamıyorum. Ve de ALES sınavı kpds'den tam 2 hafta sonraydı. 3 ayım var iki tane sınavım var nasıl çalışmalıyım ingilizce çok zor. İngilizce kelime dağarcıığım zayıf paragrafları anlamıyorum bile sallıyordum. İngilizceye ağırlık versem ALES kalacaktı. Çıkmaza girmiştim yine nasıl çalışsam karar veremiyordum ve çok strese girmiştim. ALESte daha iyi olduğum için önce ona bakmaya karar verdim. ALES konu anlatımını 2-3 haftada bitirdim sonra geriye denemeler kaldı. Ondan sonra kendimi ingilizce çalışmaya verdim. SAbahları bir tane ALES denemesi çözüp geri kalan vakitte ingilizce çalışıyordum günde 6-7 saat çalışıyordum bu şekilde. 3 saati ALES denemesiydi. geri kalan 3-4 saatte ingilizce çalışmasıydı. Bu şekilde 3 ay çok sıkı çalıştım. İngilizceden 82 ALESten de 92 aldım. Aklıma bu geldi yine aynı şekilde çalışmaya karar verdim.
Önce işle ilgili projeyi aylardır salladığım için gecegündüz ona çalışı olabildiğince erken bitircem. Bu arada belki 1-2 ay kpss bekleyecek ama olsun proje bitince daha iyi odaklanabileceğim. Projeden sonra da elimde yds kitapları var. Ydsye de 5 ay var bir ay sadece proje ile geçeceğinden geriye 4 ayım kalıyor. 4ayın 1 ayını da ingilizce taktik konu ne varsa onları çalışarak geçircem. Ondan sonraki aylarda ingilizce deneme test soru çözümü ve kelime ezberleme yapcam. Tabi bunları yaparken mesela o gün 50 kelime ezberlediysem de geriye kalan vakitte de kpss türkçe çalışmaya başlarım.Bu şekilde bir dersin konusunu bitirip soru çözmü kısmına geçtiğimde diğer dersin konu kısmını çalışmaya devam edeceğim. Her dersi böyle teker teker bitirmiş olacağım. İnsan erteledikçe erteliyor. Gerçekten bayram tatili çalışmak için büyük bir fırsattı benim için. Hafta içi işten gelince insan yorgun oluyor erteleme bahane bulma potansiyeli de tavan yapıyor. Ama ne kadar çok zorluk o kadar çok başarı demektir. Mesela benim matematiğim iyidir. Gidip kpssde matematiği full yapınca bu bir başarı olmuyor benim için. Ama matematikten 2-3 net anca yapan biri kpssde matematiği fullerse bu çok büyük bir başarıdır.
Bu kadar yazınca düşününce şu sonuca vardım. İnsan büyük parçayı düşününce korkuyor ama o büyük parçayı küçük parçalara bölerseniz. Bebek adımlarıyla ilerlerseniz iş çok kolaylaşıyor.Ve de sadece o küçük parçayı düşünüp o parçaya odaklanmak daha da kolay oluyor. Bu yüzden sanırım kpssde ders ders ilerlemek mantıklı aslında. Oturup tüm dersleri düşününce insan strese girebiliyor ama sadece türkçe çalışırsanız o an sadece o derse odaklanıyorsunuz. Ama bunu yaparken de türkçe bitti diye matematiğe geç,p türkçeye hiç bakmamak da çok yanlış. Tükçeden 1-2 saat soru çözüp geri kalan vakitte matematik çalışmak daha mantıklı. Böylece çalışılan dersler de unutulmaz. Beni zorlu bir yol bekliyor yapacak çok işim var. Şimdi kendime söz verdim çalışmaya başlıyorum.
Bu arada konsantrasyon sorunu stres için de ben melik duyaruın konsantrasyon seti var ordaki müzikleri açıyorum çalışırken. Gerçekten stresi yok ediyor çalışmaya daha iyi odaklanıyorsunuz. Ama bu müzikleri kulaklıkla dinlemek gerekiyor. İndirmek isteyen olursa diye de paylaşıyorum:
Melik Safi Duyar Largo Seti (Barok ritminde müzik parçaları)
Bu mizkleri youtube'dan da dinleyeblirsiniz:
Konsantrasyon müziği - YouTube
Çok uzun yazdım vaktinizi aldım kusura bakmayın içimi dökesim geldi :)) Burası kpss günlüğü olduğu için günlük gibi yazdım bende.