2014 kpss çalışma günlüğüm

2014 KPSS hazırlananlar için başuçlarından ayırmamaları gereken mükkemel bir kaynak.

2014-kpss-tarih-kartlari/]2014 KPSS tarih kartları | Online Kpss-Kpss Hazırlık - Kpss Testleri - Kpss Soruları - Çözümlü Sorular İndir
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ön lisans mezunuyum. bölümümle alakalı atama yok maalesef. o yüzden b grubundan gireceğim :/
Hosgeldin canım.
Bende önlisans benim bolumden de atama yok denecek kadar az. Ya 92 alıp bolumumden atanacagim yada 85 alıp düz memur olacak. Hedefim tabiki 92.
Ben bayan erken başladım çalışmaya ama çok fazla ilerleyemedim. Ocak ayında başladım çalışmaya ve sadece tarih ve anayasa harici diğer derslerden 2 şer soru bankası bitirdim. Şimdi dershaneye başladım ama 'tan olarak bayramdan sonra başlayacak. O zaman burayada haftalık raporlar verip günlük gireceğim inşallah.
 
Merhabalar
Dün akşam memleketten geldik ve bizim için bayram bitti artık. Ders çalışmaya devammmmm
Bugünkü programımda 60 matematik 40 Türkçe ve anayasanın ilk konusuna calisacagim.
Memleketten kardesimle birlikte geldik, oda bu sene ilk defa kpss ye hazırlanacak ama hiç alt yapısı yok biraz matematik calistiracagim ona sabrimin yettiği kadar. Onunda dershaneye 11. Ayda başlayacak. 15 güne kadar biraz alt yapısı olsun istiyorum.
Şimdiye kadar matematikten sorunum olmadığı için sıfır matematik için ne kitap alacağımızı bilmiyorum. Sizin bor tavsiyeniz var mi?
Kardeşim önlisans mezunu bu arada
 

92 alırsın maşallahın var. hiç deneme çözdün mü ? çözdüysen ortalama net ne kadar çıktı?

benim matematikten hiç temelim yok. bi kitap tavsiye etmişti arkadaşım aldım memnunum. kısa konu hakkında bilgi veriyo sonra boll boll soru çözdürüyo. kitabı çalıırken günlere bölmüş hazırlayan :) istersen gün gün çalış,istersen bigünde 2 konu bitir vs. 4 seriden oluşuyo. kpss de mat 1 den sordukları için 1-2 serisini aldım. memnunum. çözemediğim sorular elbette oluyor ama işe yaradı bende. hatta geride kalmış sayfalara bakıp bir sürü doğru cevabı gördüğümde musmutlu oluyorum :) ilk defa mattan bu kadar çok doğrum çıktı ve bu kadar fazla soru çözdüm. ilk kitap 30 günlük. ikinci kitabıda haftalık olarak hazırlamış. yani 2 kitap 2 ayda bitiyo. bu arada kitabın adı ''antremanlarla matematik'' geometri kitabınıda aldım. ondan pek memnun kalmadım
 

dünde arkadaşım moralimi bozdu matematiği yetiştiremezsin diye
 

bu kitap tavsiyesini okumuştum bir yerde, ismini görünce hatırladım teşekkür ederim.
Evde kendim deneme yapmadım henüz, dershaneye yazıldığım için orada denemeye girerim diye düşündüm ama bayramdan önce henüz 1 hafta gittik, oda tanışmayla geçti sayılır, dersler bayramdan sonra tam anlamıyla başlayacak. O zaman deneme yaparlar sanırım. Netlerimi buraya yazarım:18:

dünde arkadaşım moralimi bozdu matematiği yetiştiremezsin diye

Sınava daha 1 sene var ve kesinlikle 1 senede halledilmeyecek birşey değil. Bende sıfır coğrafya, tarih, anayasayla başladım. İnşallah herşey güzel olacak. Çevre faktörüne çok kulak asmayın, insanın hevesini söndürüyorlar.Bu sayfaları takip ederek, motivasyonunuzu artırın bence.

Bu arad profilinizi henüz incelemedim de :) evli misiniz, hangi bölüm mezunusunuz, dershaneye gitmeyi düşünüyor musunuz/ yada gidiyor musunuz?
 



bekarım sevgilim bilem yok ssz 22 yaşındayım. cilt bakımı bölümünü bitirdim. maalesef işe yaramıyor. dershaneye gitmeyi düşünmüyorum. çünkü temelim yok. geçen senelerde gittiğimde zorluk yaşadım. ayak uyduramadım. şuan evde çalışcam hızlandırılmış kursa giderim




sözel halledilir bi şekildede 2012 kpss mat sorularına baktım çokkk zor ya
 
Bugün sadece 30 mat sorusu çözdüm

Ev temizledim , aylık alisverise ciktim, 1 tepsi akşam için börek, 2 tepsi de pugaca yaptım. Akşam da komşuya bayram ziyaretine gittik derken ancak çalışmaya fırsat buldum ve 30 tanecik soru çözdüm ve uykum geldi. Yarın telafi edeceğim.
 
ya ben coğrafya ve tarihe beraber gideyim diyorum ama tarih 2 unite bitirdim sonra cografyaya yonlendim cografyayı bitirp tarihe geceyim diyorum beraber calısmak zor geliyor ya. Tarih calısırkende cografya sorusu cozerim diyorum su an konu calısıyorum. Kotu bi yontem diyor herkes ama bilmiyorum boye daha ii olcak gibi geliyor bana cok kararsızım
 
bugun matematikten 105 soru cözdüm ihtiyaçtan benim temelim yok oda ardışık sayılar asal sayılar faktöriyeller :) 105 4 yanlışım çıktı akşamda eşime o 4 yanlışı anlattırım temel kavramlar bitmiş olur..... tabi şuan elimde soru bankalarım yok onlar gelsin daha çokkkkk çözerim kızlar nasıl sizce ....
 
Merhaba kızlar aranıza yeni katıldım bende.Lisans maliye mezunuyum

PTT alım yapıyormuş bugün şurda ki siteden okudum -> ptt personel alımı
şimdi benim kardeşim lise mezunu, bu alıma sadece lisans ve önlisans mezunları mı başvuruyor bilgisi olan var mı?
 
Son düzenleme:


ptt özelleşiyor en yakın zamanda o yuzden ben ptt nin alımlarına sıcak bakmıyorum. 1 seneye kalmaz ozelleşicek cunku ott de calısan bir memur oyle demişti. Sözleşme imzalatcaklarmış onu bekliyorlardı. sozleşmeyi kabul etmeyenide artık nereye surerlerse

google a "ptt özelleşiyor" yazarak haberleri gorebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Şahsi fikrim ayrı ayrı daha verimli oluyor. Coğrafya da tarihinde konuları birbirine bağlantılı. Coğrafyayı başla bitir bence her konu sonunda da 1 yada 2 soru bankasının sorularını coz. Sonra tarihe başladığında da başka soru bankasının coğrafya sorularını çözerim. Tarih yaparken coğrafya tekrarı olur.
 
Masallah netlerin çok iyi. Benim bile matematikte iyiyim dediğim halde fazla yanlisim çıkıyor bol soru cozmem gerek.

Bende yeni kitaplar almak için heyecanlanıyorum. Dershane değişik yayınların kitaplarını getirtecektı. Yarın bakarim getirmişlerse istediğim kitapları alirim yoksa internetten getireceğim artık.
 

çokkk tşk ederim canımcımmm ama bunlar en kolay konulardı daha yeniyim temel kavramlar ve işlemde okadar yaptım bugun sayı tabanlarına gececem ev işlerimi bitirdim yemegimide yedim derse oturmadan bi bakayım dedim inşallah onu hallederim ama benim konu çalışması 5 6 günü alıyor 2günde soru cözüyorum sanırım yavas gidiyorum
 

teşekkür ederim ya gercekten içim rahatladı bende aynı sekilde cografyayı bitirip tarihe gecmeyi planlıyorum cografya soru cozup tarih calıscaktım tarihte bitince ikisiden soru cozup vatandaslıga bakıcam :) umarım faydalı olur haftaya cumarteside dershanem baslıyor.
 
mrb kızlar tatilde hiç çalışamadım :26::26:nasıl konsantre olcam bilmiyorum kendimi suçlu hissediyorum
 
mrb kızlar tatilde hiç çalışamadım :26::26:nasıl konsantre olcam bilmiyorum kendimi suçlu hissediyorum

Lovely angel bende aynı durumdayım. O kadar çok yapılacak işim var ki ama hiç birini yapamıyorum içimden gelmiyor bu da beni daha çok strese sokuyor. Düşündüm niye çalışamıyorum noldu bana niye böyle oldu diye. Sonra farkettim her şeyi düşününce nasıl olsa yetişmez diye karamsarlığa kapıldığımı moralimin bozulduğunu o yüzden de çalışmaktan kaçtığımı farkettim. Sürekli başka şeylerle uğraşıyorum kaç gündür sırf çalışmamak için ve çalışmadığım aklıma gelmesin kendimi kötü hissetmeyim diye oyalanıyorum. İşte bilgisayarda oyun oynuyorum aklıma çalışmadığım gelince kendimi suçlu hisediyorum hemen tvyi açıyorum kendimi rahatlatmak için Baktım o da sarmadı dışarı çıkıp geziyorum o da bitince kendimi bir şeyler yerken buluyorum sıkıntıdan sürekli yemek yiyorum ya iş buluyorum yapacak bir şeyler. Ve de sürekli her şeyi erteliyorum. Ertelediğim işler o kadar birikti ki. Sözde mayıs ayında kpssye çalışmaya başlamıştım hiç bir tane kitabım bitmedi. Konu olarak da yarım yamalak bitirdiklerim oldu. Sonra elimde işle ilgili bir proje var onu çoktan bitirmiş olmam gerekirdi salladıkça salladım hala bekliyor. Kpss dışında yds var ona da 5 ay kaldı. Bunların dışında kitap okumak istiyorum ona hiç vaktim kalmıyor. Bir sürü okunacak kitap artı kpss yds kitapları işteki projem bunlar aklıma geldikçe strese girdiğimi hissettim ve de bu işlerin hepsinden kaçıyorum kaçtıkça stresim de git gide artıyor. Moralim bozuluyor depresyona giriyorum :)) Ne kadar iç açıcı konuştu galiba dimi :))

Sonra durdum dedimki bu böyle olmayacak. Nereye kadar erteleyeceğim ama nerden nasıl başlayacağım hangi işe çalışcam onu da bilemedim. 5 tane kpss dersi artı bir de ingilizce etti 6 ders. Birde işteki proje olayı var o da çok vaktimi alacak bir şey. Sürekli soruyorlar ne zaman bitecek diye bende çalışıyorum devam ediyor diyorum oysa hiç de çalışmıyorum yani. İnşallah birileri bana bir şey sormaz diye kaçacak delik arar oldum huzursuzum inanılmaz derecede. Ama buna bir son vermem gerekir biliyorum kaçarak işler daha kötü bir hal alıyor. Bunları düşününce kendime güldüm :)) Çocuk gibiyim diye.

Sonra aklıma eski bir anım geldi. Bir keresinde kpds ye hazırlanıyordum. DAha doğrusu hazırlanmak istiyordum ama dersin başına oturunca çok sıkılıp kalkıyordum bir türlü yapamıyordum en son sınava 3 ay kalmıştı sözde ben sınava 7-8 ay önce çalışmaya başlamıştım. İnanılmaz tutuşmuştum napcam diye. Üstelik sadece kpds değil Alese de başvurmuştum. kpdsden 70 üzeri alesten de 90 üstü bir puan almam gerekiyordu. ALEse bir kaç kere girmiştim hep 80 alıyordum süre yetişmiyordu nasıl 90 üstü alacaktım. Kpds için de evde geçmiş yılların sınavlarından birini çözdüm ondan da 45-55 arası bir puan almıştım tam kaç olduğunu hatırlamıyorum. Ve de ALES sınavı kpds'den tam 2 hafta sonraydı. 3 ayım var iki tane sınavım var nasıl çalışmalıyım ingilizce çok zor. İngilizce kelime dağarcıığım zayıf paragrafları anlamıyorum bile sallıyordum. İngilizceye ağırlık versem ALES kalacaktı. Çıkmaza girmiştim yine nasıl çalışsam karar veremiyordum ve çok strese girmiştim. ALESte daha iyi olduğum için önce ona bakmaya karar verdim. ALES konu anlatımını 2-3 haftada bitirdim sonra geriye denemeler kaldı. Ondan sonra kendimi ingilizce çalışmaya verdim. SAbahları bir tane ALES denemesi çözüp geri kalan vakitte ingilizce çalışıyordum günde 6-7 saat çalışıyordum bu şekilde. 3 saati ALES denemesiydi. geri kalan 3-4 saatte ingilizce çalışmasıydı. Bu şekilde 3 ay çok sıkı çalıştım. İngilizceden 82 ALESten de 92 aldım. Aklıma bu geldi yine aynı şekilde çalışmaya karar verdim.

Önce işle ilgili projeyi aylardır salladığım için gecegündüz ona çalışı olabildiğince erken bitircem. Bu arada belki 1-2 ay kpss bekleyecek ama olsun proje bitince daha iyi odaklanabileceğim. Projeden sonra da elimde yds kitapları var. Ydsye de 5 ay var bir ay sadece proje ile geçeceğinden geriye 4 ayım kalıyor. 4ayın 1 ayını da ingilizce taktik konu ne varsa onları çalışarak geçircem. Ondan sonraki aylarda ingilizce deneme test soru çözümü ve kelime ezberleme yapcam. Tabi bunları yaparken mesela o gün 50 kelime ezberlediysem de geriye kalan vakitte de kpss türkçe çalışmaya başlarım.Bu şekilde bir dersin konusunu bitirip soru çözmü kısmına geçtiğimde diğer dersin konu kısmını çalışmaya devam edeceğim. Her dersi böyle teker teker bitirmiş olacağım. İnsan erteledikçe erteliyor. Gerçekten bayram tatili çalışmak için büyük bir fırsattı benim için. Hafta içi işten gelince insan yorgun oluyor erteleme bahane bulma potansiyeli de tavan yapıyor. Ama ne kadar çok zorluk o kadar çok başarı demektir. Mesela benim matematiğim iyidir. Gidip kpssde matematiği full yapınca bu bir başarı olmuyor benim için. Ama matematikten 2-3 net anca yapan biri kpssde matematiği fullerse bu çok büyük bir başarıdır.

Bu kadar yazınca düşününce şu sonuca vardım. İnsan büyük parçayı düşününce korkuyor ama o büyük parçayı küçük parçalara bölerseniz. Bebek adımlarıyla ilerlerseniz iş çok kolaylaşıyor.Ve de sadece o küçük parçayı düşünüp o parçaya odaklanmak daha da kolay oluyor. Bu yüzden sanırım kpssde ders ders ilerlemek mantıklı aslında. Oturup tüm dersleri düşününce insan strese girebiliyor ama sadece türkçe çalışırsanız o an sadece o derse odaklanıyorsunuz. Ama bunu yaparken de türkçe bitti diye matematiğe geç,p türkçeye hiç bakmamak da çok yanlış. Tükçeden 1-2 saat soru çözüp geri kalan vakitte matematik çalışmak daha mantıklı. Böylece çalışılan dersler de unutulmaz. Beni zorlu bir yol bekliyor yapacak çok işim var. Şimdi kendime söz verdim çalışmaya başlıyorum.

Bu arada konsantrasyon sorunu stres için de ben melik duyaruın konsantrasyon seti var ordaki müzikleri açıyorum çalışırken. Gerçekten stresi yok ediyor çalışmaya daha iyi odaklanıyorsunuz. Ama bu müzikleri kulaklıkla dinlemek gerekiyor. İndirmek isteyen olursa diye de paylaşıyorum: Melik Safi Duyar Largo Seti (Barok ritminde müzik parçaları)

Bu mizkleri youtube'dan da dinleyeblirsiniz:Konsantrasyon müziği - YouTube

Çok uzun yazdım vaktinizi aldım kusura bakmayın içimi dökesim geldi :)) Burası kpss günlüğü olduğu için günlük gibi yazdım bende.
 
ders ders çalışmayı desteklemen benide aynı dusuncelerde olmam beni mutlu etti. Sen beni mutlu ettin ama ben seni üzeyim biraz :) yds elektronik olacak bu sene ve speaking reading writing listening içerecek bilgin olsun kursa gidersen yds için daha iyi olur ama madem bunlar var yds de ydsnin alternatifi ve daha kolayı olan ieltsi tercih etmeni öneririm.

ales ve dil puanın cok iyiyken oyp basvurusu yaptınmı asistanmısın neden kpss ?
 

Olsun elektronik olsun toefl'a da girmiştim onu da hallederiz :)) Çalışınca her şey oluyor. oyp başvurusu yapmadım. Asistan değilim sadece o zamanlar iş başvurularında bu şartlar isteniyordu o yüzden gerekiyordu bu puanlar bana. Şimdi de dil tazminatı için gireceğim yds'ye.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…