2014 kpss çalışma günlüğüm

ya gun gun plan yapmak lazım aslında bende duzenli çalışamıyorum bi plan yapsakda o plana uysak ya :)

Ya oturupta 1 aylık planlar hiç yapmadım dediğin gibi gün gün bir şeyler yapıp bitirmek çok önemli
Yani herkesin öncelikle bitirmek istediği dersler vardır günde 1 yada 2 konu şu kadar soru diye hedeflersen yapabilirsin
Mesela ben günde bir konu çalışıyorum ve 9 yayından tarıyorum o konuyu
Haliyle günde 2 konu fırsatım olmuyor hem böyle daha çok seviyorum
 


gunde bir konu super valla haftada bir konuya sukrediyorum ben cografya ve tarih sadece :)
 

Aylık hatta haftalık plan bile, bozuluyor ve moral düşüklüğü yaşanıyor o zaman. En güzeli dediğin gibi günlük program.

Bende günde 3 saat çalışacağım bu hafta, hala eski kitaplarda çözmediklerimi tarıyorum. Şu dershane bir başlasaydı
 
Bende kendime bu hafta için plan yaptım bir saat kpss çalışcam bir saatte işle ilgili işlerime bakcam. Bir aydan sonra eve iş getirmemeye çalışcam sonra kpss çalışmalarımı 2 saate çıkarcam. Haftasonu da 5 saat çalışma hedefi koydum kendime. Bu hafta sonu tam bir felaketti dün çalıştım ama verimli geçmedi bugün ise çok az çalıştım. Hala türkçede sözcükte anlamdayım. İşle birlikte kpssyi götürmek cidden zor oluyor. Bir konuyu kaç haftadır bitiremedim :)) Benim de hedefim muratın konu anlatımından sözcükte anlamı bitirmek. Yarında datadan bitiririm sonra matematiğe geçcem :))
 


Denemem ve Bade size birşey danışmak istiyorum

Konu anlatımlı yayın için karar veremiyorum yardımcı olur musunuz?

Elimde x yayıncılıgın ders notları var,
-İhtiyaç ders notlarını alacağım (türkçe ve matematik için bunlar yeterli diye düşünüyorum. Birde dershanenin verdiği yediiklim olacak elimde)
-Coğrafya ve tarih için öneri istiyorum sizden. çünkü bu derslerde zayıfım diğerlerine göre.
 
Son düzenleme:

Tarih için iki yayın önerebilirim: Birincisi bende pegemin 2012 tarih 2si bir arada kitabı vardı o kitaptan öğrenmiştim ben çok güzeldi ama 2014 için çıkarırlar mı o kitabı bilmiyorum. Şu kitap o bahsettiğim : Pegem KPSS Tarih - Konu Anlatımı + Soru Bankası (2 si 1 Arada) 2012 - Hülya Özateş.Hakan Özateş. | KPSS AÖF Komiser Yardımcılığı Görevde Yükselme Kitapları | Gelişim Yayınevi

Bir de datanın konu anlatımlı tarihi çok güzel onu da tavsiye ederim. Alacağım dediğin ihtiyacın ders notları da çok güzel. Elinde olan x yayıncılık da yeterli bence tarih için.

Coğrafya için de ilk arkenin coğrafya kitabı çok güzel bir de ben daha önce yediiklimin konu anlatımından çalışmıştım o da çok güzel bunlar yeter de artar zaten ihtiyacın dersnotları ve x yayıncılığın ders notları da olacak sende. Bunlardan çalışmıştım ben yeterli gelmişti bana.

Tarih ve coğrafya için 4 konu anlatımlı kitap etti :)) 2 kitap önercem dedim 4 oldu :)) Sene içinde yine kitap önerebilirim alırsam eğer. Sizin önerilerinizi de beklerim tabi :))
 
arkadaşlar ben bu sene radikal akademi'ye yazıldım.21 eylülde kursumuz başladı.kurs başlamadan önce bize seviye tesbit sınavı uyguladılar.matematikte 10 netin altına düşenlere yani ben gbilere:) 32 saat temel matematik eğitimi verdiler.haftada 4 saat matematik ve 4 saat tarih derslerinden birebir alma hakkımız var.bir hafta önceden randevu alıyoruz ve o saatte hoca ile başbaşa ders çalışabiliyoruz.bu özel dersler liderde haftada yarım saat yediiklimde haftada 1 saat:) bina çok modern ve yeni.kütüphanede tüm yayınların kitapları var.ben gerçekten çok memnunum umarım öyle devam eder.
 

Tarih için Data derim. Ben Data ile sevmiştim Tarihi sonra x yayıncılığın notlarına geçmiştim ondan yapıyordum tekrarlarımı
Coğrafya içinse ben x yayıncılığı kullanıyorum harita üzerinden çalışıyorum. Bakıyorum dağlar ovalar nerede diye
Coğrafyada en iyi yardımcı harita bence kaynak işin teori kısımı.
Yediiklim olabilir yine de.
 

Çok güzelmiş canım, ben birebir ders var mı, varsa kaç saat hiç bilmiyorum eğer varsa tarihten almak isterim bende.

Benim dershane açılmasına 1 hafta var daha, umarım memnum kalırım.
 
Bu gün gün bitmeden çalışma raporumu vereyim :
Türkçe 80 soru (anlatım bozuklugu, yazım yanlışı, noktalama isaretleri )
Coğrafya 240 soru (iklim, tarım ve hayvancilik, ekonomi)

Ne çok eski kitaplardan kalan sorularım varmış, coz coz bitmiyor
 
benim 21 ekimde açılıyor ya bayram sonuna attılar

Benimde aslında tam olarak bayramdan sonra açılacak. Bayramdan önce yani önümüzdeki hafta kitapları vermek için ve tanışmak için toplanacaklar sadece. Dershane 6. Aya kadar sürecek 9. Aya kadar da deneme tekrar yapacaklar. Benim için sinava kadar devam etmesi iyi olacak, boşluğa gelip bırakmam inşallah.
 

iyi geceler maşallah ne güzel çalışıyorsunuz bende gaza gelsem biran önce başlasam iyi olur çok vasat ve karmaşık bir durumdayım önce kesin karar vermem lazım sonra inanmam lazım daha snra 23. ayına giren oğlumla birlkte düzen tutturup evde kendimizi ayarlamamız lazım (oğlumu kreşe yada bakıcıya bırakamam, akşam işten gelen kocam bakar mı bilmiyorum hayal kırıklığına uğrattım düzenli disiplinli çalışmadığım için sınav süpriz olacak)
2010 da 68.8 , hiç birşey bilmeden ilk defa çalışıp
2012 de 64.5 doğum so nrası unutkanlıkla savaşıp çok az çalışarak konuları bile bitirmeden

bu yıl evden taşınırken kpss sayfası kapandı diye tüm kitapları attım memlekete gittiğimde 2 -3 tane annemlerde kalanları nedense getirmişim. Ben çalışmak istiyorum galiba ev hanımlığı bana göre değil Allah nasip ederse 2. çocuğu yapmadan önceki son şansım olabilir.
2009 açıköğretim işletme mezunuyum bende yapabilirmiyim sizce yardımcı olurmusunuz.
 

Merhabalar öncelikle yapmak için kesin olarak istemeniz gerek.
Bende üniversiteden 2008 mezunuyum 1 sene öncesine kadar hiç kpss fikri yoktu bendede. Elimde fırsat varken ve ileride 'keşke' dememek için bu sene şansımı denemek istiyorum.
Bence geç değil sinava daha çok var. Günde 4 saatlik düzenli calismayla bile yapabileceginizi düşünüyorum. Ilk olarak yeni kitaplar almalısınız, yeni kitaplar herzaman daha motive esiyor insanı. Ondan sonra günde 1 saat calismayla başlayabilirsiniz. Sonraki hafta 2 saate çıkarırsınız oylelikle ilerler. 2 saat çocuk uyurken, 2saat siz uykunuzdan fedakarlik gösterip geç yatarak yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Iyı akşamlar kızlar,

Bugün çok az soru çözdüm, toplamda 110 soru. Kitaplara baktım eskilerden çözmediğim kalmamış Çalışmadığım konularda var sadece.

Yeni bir konuya başlasam mı, dershaneyi mi beklesem karar veremedim :18:
 

Ama bizim sinav temmuzda :)
 
Evet canım sizinki daha erken. Günde kaç saat calisiyorsun bu aralar?


cok fazla degil ya bazı gunler hiç bazı gunler 2-3 saat yavas yavas gidiyorum ihtiyacın uzaktan egitim videolarını calısıyorum

Cografyadan Fiziki cografya bitmek uzere
Tarihtende Osmanlılara geldim bunları iyice özümseyip 2. unitelere gecmeyi planlıyorum.
deftere not tutmaya calısıyorum bide duvarıma daglar ovalar platalor akarsuları yazıp astım kafamı kaldırdıkca bakıyorum aklımda kalıyo boylelikle

Bu arada ihtiyacın cografya konu anlatımında hoca bazı yerleri melodi gibi soyluyor gercekten akılda kalıcı ve hoş oluyor tavsiye ederim ihtiyac cografya yı :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…