2014 kpss çalışma günlüğüm


Çalışınca her şey oluyor sarfansari :)) Ben coğrafyadan nefret ederdim ve de netlerim yerlerdeydi ama mantığını bir kere kapınca benim için anayasa ve coğrafya en kolay dersler haline gelmişti. Ezberlemeden mantığını anlayarak çalışmak çok önemli ama.
 

Çok haklısın. Bende okuduğum cümleyi düşünüp gözümde canlandırıyorum sonra devam ediyorum böylelikle mantığı kapmış oldum. Ama hala dağ, ova, madenler konusunda eksiğim var. Gözümde canlandıramıyorum onları :) onlarda olur inşallah.

Anayasa ve tarihe daha hiç başlamadım, bunlardan korkuyorum o yüzden biraz, geçen seneki yarım yamalak bilgilerimle duruyorum. Sanırım bunları dershaneyle birlikte götüreceğim. Dershaneye yazılırken tarih hocası dershane ortaklarındandı, görüştük, orta yaşın üstünde biri, çok iddialı konuştu, hatta beni dinlemeniz ve tek soru bankasında soru çözmeniz yeterli dedi. ''yok artık'' dedim içimden. Göreceğiz iddiasını bakalım.
 

Ben şimdiye kadar hiç programlı çalışmamıştım, dershaneyle birlikte programlı çalışmaya başlayacagım. Planım şöyle olacak

-Dershane haftada 2 gün olacak, 2 günde hangi konular bittiyse o hafta o konunun sorularını çözeceğim elimdeki soru bankalarından,
- Tekrarlarım ise, şuanda türkçe matematik ve coğrafya konularını tam olarak bitirdiğimden, elimdeki ihtiyaç modüler setin hız testleri, süpriz testler ve çözümlü genel tarama testleri var. Her hafta kendime bir tekrar konusu belirleyip, onun geldiğim konulara kadar olan testlerini çözmeyi planlıyorun.
-Dershanemiz haziran ortasında bitiyor, ondan sonraki 3 ay, haftada 2 gün tekrar derslaeri olacak, denemeler olacak (bu dershaneye tercih etme sebebimde buydu zaten) o zamanda bol bol tekrarım olacak.

Sen 800-1000 arası soru çözmüşsün bende 500 hedefimi kolay tutturursam 1000'e çıkartabilirim hedefimi. Ama şimdi 500 de kalsın
 

Hemen hemen aynı yöntemi uyguluyoruz. :)
 
ben gündüzleri 2 saat çalışabiliyorum türkçeyle başladım 1-2 ünitem kaldı coğrafya ile devam edicem daha sonra tarih,anayasa,matemetik düşünüyorum ders,ders gitmeyi düşünüyorum elimde 2012 tarihli kaynak kitaplar var yeni kaynak almadım ihtiyaç'ınkini alıcam birde karacan yayınları için kupon biriktiriyorum:44: umarım saman kağıt değildir x yayıncılığın ders notları var birde antrenmanlarla matematik 1ve 2 yi aldım şimdilik akşamları çalışmıyorum ama akşamlarıda çalışmayı düşünüyorum
 
Merhabalar

Bu topiği taip edersen birlikte yöntem belirleyip çalışabiliriz. Sizin bölüm nedir?

merhaba

yöntem belirlemek fikri çok güzel
benim bölümüm maden mühendisliği.




teşekkür ederim

3. ve 4. yöntemleri uygulamak daha mantıklı o zaman.

ben şimdiye kadar iki kere kpss ye girdim ama doğru düzgün çalışmadım tüm derslere. soru ise hiç çözmedim. elimde soru bankası yok zaten yeni sipariş verdim bugü yarın elimde olursa planlı bi şekilde çalışmalarıma devam edicem.

ben sadece matematiği bitirdim. yani ders ders çalışmak niyetiyle o şekilde başladım. bu yöntem kafamı kurcalamaya başladı, sizin de dediğiniz gibi sdece bir derse yoğunlaşınca diğerleri unutuluyor. bütün dersleri bir arada götüremem diye de düşünmüştüm o yüzden tek tek bitirmekti niyetim. şu an vazgeçtim ama. her dersten birer konu ve soru çözümleriyle gitmek daha iyi gibi geliyor bana da.

bir de kızlar bir dersten kaç tane soru bankamız olmalı sizce ? hani 500-1000 arası soru çözümü diyoruz ya, tam bilmiyorum ama bir soru bankasında en fazla 60-80 soru vardır bir konuyla ilgili. 8-9 soru bankası mı alacaz bu şekilde
 

Evet dediğin gibi bende çok kitap var o yüzden öyle illa 1000 soru olacak diye bir şey yok. 500 de yapabilirsin. Ama sözel için en önemli şey konu anlatımını tek kitaptan değil en az 2-3 kitaptan çalışmak çünkü bir kitapta olan bilgi diğerinde olmuyor. Benim taradığım kitaplar şu şekilde:

türkçeden 8 kitabım var
coğrafyadan 14 kitabım var
matematikten 9 kitabım var
tarihten 17 kitabım var
vatandaşlıktan da 2 kitabım var
6 tane de tüm derslerden soru bankam var.

Tabii çoğu eskilerden kalanlar yarısı çözülmüş olanlar var o yüzden ilk konularda az kitap taramış olcam. Son konularda ise kitap sayısı tavan yapacak :)) Mesela Türkçede anlam için şu an tarayacağım sadece 2 kitabım mevcut.
 

maşallah kaynak bolmuş sende

ben de tek bir kitaba güvenemiyorum sözellerde. her birinden üçer tane var ama eski. yeni kitap almadım daha. sadece tarihten eklenen yeni konuyla ilgili mebin kitabını çıktı olarak aldım ve bi tane de çağdaş tdt lys konu anlatım kitabı sipariş verdim. zaten diğer konular aynı. ileriki zamanlarda alabilirim tabi, tek kitaplar çıktığında.
 

Ben ocak ayında basladım çalışmaya ve ders ders gittim, çünkü o zaman daha çok zamanım vardı, şimdi ders ders değilde konu konu ilerlemek daha verimli olur bence. Sana tavsiyem tamamen türkçeye sonra tamamen coğrafyaya yüklenmen değilde, türkçeden bir konu ve sorularını bitirip coğrafyadan bir konuya geçmen.

Kuzum nasıl gidiyor çalışmalar, hangi dersleri bitirdin?

Canım benim türkçe matematik coğrafya bitti, tarih ve anayasaya dershaneyle birlikte başlamak istedim. Daha doğrusu tarihide bitirecektim, sene başında ocak ayında yaptığım planda anayasa hariç tüm derslerden 2 şer soru bankası bitirip dershaneye başladığımda biraz antremanlı başlamaktı ama tarihi sadece yetiştiremedim :18:

Şu anda elimdeki iki kaynaktan daha coğrafya çözüyorum, dershanenin açılmasına 2 hafta var daha. Bu süreçte elimdeki yarım kaynakların türkçesinide tararım sanırım.

Sen dershaneye yazılmayacaksın, peki herhangi bir dersten uzaktan eğitim alacak mısın?


Yeni kitaplar her zaman motivasyon artırır, bende şuan kitap listesi oluşturuyorum ama siparişi dershane hocalarıyla görüştükten sonra alacağım, onlarında tavsiyesini öğrenip öyle sipariş vereceğim. Elimde 3 konu anlatımlı 5 soru bankası olacak şekilde alacağım kitaplarımı inşallah.
 

Elimizdeki yarım kitapları bir bitirseydik, bende de baya var yarım kitap, geçen sene 2 aylık çalışmayla hiçbir konuyu tam bitirememişim. Tekrar çalışmaya da motivemi artırsın yeni kitablarla başladım. Bunları gözümün önünden kaldırmam gerek en kısa zamanda.
 
Evet canım alacağım uzaktan eğitim şimdilik matematik alıcam bütün dersleri bitirdiğimde de genel olarak tekrar için gerekli görürsem alırım görmezsem almam tam bir fikrim yok.
Benim Türkçe ve coğrafya bitti Tarih az kaldı. Sonra mata başlayacağım anayasa ile birlikte.
Allahım yüzümüzü kara çıkarmasın :106:
 
Bu akşam 20-23 arası sadece kendime ayırdım

Çalıkuşu izleyerek, bu kış öreceğim battaniyeye başladım

Örgü örmeyi seviyorum, hem derslerin arasında tv.yle yada bilgisayar başında çok oyalanmamak için örgüyle kafamı dağıtırım diye düşündüm.

Saat 23 e geliyor, birkaç test çözüp yatayım ben.
 

Amin inşallah.

Bende yediiklim dershanesine yazıldım, banada uzaktan eğitim şifresi vereceklermiş, nasıl güzel mi bilmiyorum ama seninlede paylaşırım şifreyi. Belki işine yarar.
 

Bende aynı fikirdeyim elimdeki kitaplardan bir an önce kurtulmak kitaplığım bomboş olsun istiyorum :)) Bu da beni gaza getiriyor. Bugün yarım saat anca çalıştım ama çok uykum geldi yatcam artık yarın devam ederim.
 
uzaktan eğitimi bende düşünüyorum hangisinden alacaksın?
örgü örmeyi bende seviyorum ama abartıyorum biraz herşeyi bırakıp örgüye odaklanıyorum buara hiç başlamamam en iyisi
Amin inşallah.

Bende yediiklim dershanesine yazıldım, banada uzaktan eğitim şifresi vereceklermiş, nasıl güzel mi bilmiyorum ama seninlede paylaşırım şifreyi. Belki işine yarar.

tavsiyelerin için teşekkür ederim bugünden itibaren coğrafyayada başlıyorum
 
kızlar gunaydın ders çalışma planınız nasıl? ben ders ders gıdıyorum..fakat daha sipariş verdiğim kıtaplar elıme ulasmadıgı ıcın calısdıgım derslerın henuz sorularını cozemedım.sizce daha verımlı nasıl calısaıbılırız?buarada matematık temel duzeyde nasıl ilerletebiliirim? suanda uzakdan egıtım vıdeolarını ızlıyorum ayrıca cozumlu soru bankasından calısıyorum..(uzman karıyerın)
 
Amin inşallah.

Bende yediiklim dershanesine yazıldım, banada uzaktan eğitim şifresi vereceklermiş, nasıl güzel mi bilmiyorum ama seninlede paylaşırım şifreyi. Belki işine yarar.

sarfansaricim benimlede paylaşırmısın özellikle sözel bölüm için istiyorum ya sayısalcıyım hiç tarih coğrafya bilgim yok sıfırım sıfır :106:
 

ilk arkeyi alacağım hatta almak üzereyim bu ay sonu indirimi bitiyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…