- Konu Sahibi Safransari
-
Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım uzun zamandır bu siteye girmiyordum. KPSS benim tek kurtuluş yolum artık. Yaklaşık 5 yıldır bitiremediğim açıköğretimi evlendiğim gün bitirdiğimi öğrendim. Bu benim için bir başlangıç noktası olabilir. Dershaneye gitmeyi düşünüyorum ve özel sektörden kurtulmk için tek şansımın KPSS olduğunun farkındayım. 2 yıllık dış ticaret mezunuyum ve şuan 4 yıllık işletme mezunuyum. Bu yılı iyi değerlendirmek istiyorum. Aynı zamanda tekrar öss ye girip sağlık yazmak istiyorum. KPSS çalışma yöntemlerinizi ve nereden başladığınız konusundaki önerilerinizi paylaşırsanız benimle çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler...
Hoşgeldin :)
Şu an herkes sağlık okumanın kurtuluş olduğunu düşünüyor ama artık sağlık puanları da çok yüksek. Çok tercih ediliyor ve 2 senelik sağlık bölümlerine çoğunlukla sağlık meslek liseleri geçiş yaptığı için şans daha da azalıyor.
Sağlık kazanmak için ayıracağın vakti kpss hazırlanarak harcarsan daha olumlu sonuç alırsın.
Malum sınava daha 1 sene var ve dershaneler ekim ayında başlayacak. Bu süre içinde kendini eksik gördüğün dersten başlayabılırsın.
ben de önlisans halkla ilişkiler mezunuyum 2008 girişliym ve 2012 mezunuyum 3.5senede bitirdim okulu cok vakit kaybettim sonra apar topar kpss olmadi.. en son sınava hazirlandgm sene 4sene onceydi koreldim haliyle bend cok zorlandm ama pes etmedim hedef koydum 1haftada bitrmem gereken konular diye cnm ne zaman isterse o zaman clstm bazen gunde 1konu bazen gunde uc konu cokta kotu olmadgmi dusunuyorum dedign gbi bi eksigmz yok kazananlardan bend calisicm senin dedgn gbi ama cok sadece körelmemek adina yoksa 2senede hc çalışmadan imkanı yok kazanamam ama son 3ay cok calismak ise yariyor cunku 1sene calisip son 1ay birakanlar var ki gozlemledigm kadariyla hepsi hayal kırıklıgına ugradı bunu yapmamaya çalışıcm ins 2014te ikimiz için hayırlı olur da kazanırız biran önce :/
Aslında asıl hedefim oturup öss ye çalışmak değil kpss ye çalışırken son ay belki sınava girmeden biraz fizik kimya çalışırım girerim diye düşünüyorum. sağlık puanları yüksek evet ama kpss atama puanları çok düşük
arkadaşlar bir hemşire olarak sağlığı asla ve asla önermiyorum aynı mantıkla sağlığa geçtim zamanında çok pişmanım. kadrolu atandığım halde işimi bıraktım. yapılacak iş değil. tavsiyem sağlığa girmekle uğraşacağınıza kpssye hazırlanın ben öyle yapacağım bu yıl
slm arkadaslar,
hepimizin Allah yardımcısı olsun inş, buradan birbirimize destek olalım. hangi yayın iyi, hangisi kötü, nasıl ne şekilde çalışmak gerekiyor birbirimize fikir verelim olur mu. hatta çözemediğimiz soruları paylaşma fikri de çok güzel bence. sonuçta hepimizin amacı bu sınavı kazanmak...
canlarım, benim problemim şu : haziranda düğünüm olacak inşallah, temmuzda kpss var. malum düğün hazırlaklarına falan başlycaz bilirsiniz.. bu süreçte ders çalışabilir miyim sizce? aranızda tecrübeli olanlar vardır. hedefim 90 puan, temelim falan iyi. zaten şimdiden başladım günde 6-7 saat çalışıyorum. ama düğün yaklasınca ne yapcam ?? yardım edin((
biliyor musun hemşirelik için ölüyorum resmen ben :)
bi kaç gün öncesine kadar ygs ye hazırlanayım dedim. iş yerinden bi ark sağolsun kpss ye yönlendirdi beni çokta mantıklı geldi.
dnden beri hiç uyumadım 31 sayfanın hepsini okudum ama topiğe ilgi azalmış. aslında kpss yaklaştıkça daha çok iletişide olmak lazım. birde hep hangi kaynak vs? felan diye sorulmuş. çözemediğiniz soruları neden yazmıyorsunuz?
mrb arkadaşlar , diyelimki bi yeri kazandık tercihte geldi ama o sıra doğum yaptık ,yada yapacağız asaletimiz tasdik olmadan yasal haklarımızdan yararlanabiliyormuyuz acaba? süt izni vs . bilgisi olan varsa cvplayabilir mi lütfen, 2014 te girmeyi planlıyorum inş. ama ya sınavdan önceye denk gelcek hemen yaparsam ya sınavdan sonraya erteleyeceğim , önce olursa son 2 ay en önemli zaman ama bebekle çalışabilirmiyim endişeleniyorum, yada sınav sonrasına bıraksam atanırsam sorun oluyormu acaba? olmadığını söylediler ama emin değilim bilgisi olan varmı acaba?
mrb canım benim eşimin yeğeni 2012 de girdi sınava hamileydi kazandı atandı çalışmaya başladı 1 ay çalışabildi doğum yaptı 2 ay doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra iznini kullandı şimdide 1 yıl ücretsiz izin aldı bebeği için...
umarım yardımcı olabilmişimdir
benim matematiğim çok kötü sözelim süper, matematik çalışmam lazım kitap aldım datanın 2014 ama iğrenç bi kitap , güzel bi kitap önerirmisiniz ? data çok çok yüzeysel ve katmış karıştırmış , konu anlatımını çalışıyorum sonunda ki testler o kadar alakasız ki , örn, 1. üniteyi bitirdim soruları 9. ünitenin karıştırmış hepsini, sözelinide şöyle bi göz atayım dedim lafı öyle dolandırmışki , çok iyi bildiğim konulara bakıyorum bi cümleyle anlatcak o cümleyi kurmak için 1 paragraf oluşturmuş resmenihtiyaç çok aradım ama çıkmamıştı , alan varmı acaba? şöyle kaliteli anlatımı olan güzel bi kitap söyleyebilecek varmı arkadaşlar ?
Bugün kpss kitaplarımı çıkardım tozlu raflardan :) Baya bi kitabım varmış geçen senelerden kalan taa 2009 kpss kitabı bile mevcut 2009 yazında almış olduğum. Yarım yarım bir sürü kitap ama kitaplara baktıkça gaza geldim çalışasım geldi :))
Bugün de malum 1 eylül başlangıç için güzel bir gün :)) matematiktan başladım çalışmaya. Matematiğim iyi olduğu için öne aldım motive olabilmek için sevdiğim bir dersten başlayayım dedim. 11 tane matematik kitabım mevcut elimde de 4 soru bankası var tüm dersleri içeren. Soru bankalarının matematik kısmı ile diğer matematik kitaplarını bitirmeyi hedefliyorum eylül sonuna kadar sonra da Türkçe çalışmaya başlayacağım.
Kızlar sizin nasıl gidiyo kpss çalışmalarınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?