- Konu Sahibi Safransari
-
gercekten cocukla calismak cok zor hepimize kolay gelsin
kpss 4 ve b grubunu mu sordun
kpss a ve b grubunu sormuştum canım
netten araştırınca pek birşey anlamamıştımda
Semiha'cım nesini sordun tam olarak anlamadım ama KPSS A grubu olan sınava lisans mezunları ve öğretmenlerin girmesi gerekiyor. Öğretmenleri ayırdım çünki onlar için yanlış hatırlamıyorsam sınav her yıl yapılıyor. Aynı şey diğer lisans mezunları için geçerlimi bilmiyorum.:26:
KPSS B grubu sınavı ise iki yıllık yüksekokul mezunları ve lise mezunları girebiliyor. Sen 4 yıllık mezunu olduğun için KPSS A ya başvuru yapman gerekiyor.
Soruyumu yanlış anladım bilmiyorum ama ÖSYM nin resmi sitesinde KPSS klavuzları var. Onlardan yararlanabilirsin. Çünki lisans mezunlarında alan olayıda var. Bütün alanlardan girmiyorsun sınava bir genel, birde alanınla alakalı olanlara girmen gerekiyor diye biliyorum. Yanlışım varsa affola. Bildiğim bunlar canım. Umarım işine yarar.
Ebrucum sağol canım.bende tam tersi anlamıştım netten okuduklarımdan.a grubu branşlar için öğretmenlik,uzmanlık gerektiren alanlarda. b grubu ise normal memurluk için diye anlamıştım.
senin dediğin gibi kpss klavuzunu okumam gerek sanırım.
sağol arkadaşım...
21. | Kamu Personel Seçme Sınavı 2012-KPSS Lisans | 07.07.2012 08.07.2012 | 09.04.2012 18.04.2012 | ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, Ortaöğretim Kurumları, ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi | 1 Otr: 35 TL 2 Otr: 55 TL 3 Otr: 75 TL 4 Otr: 95 TL | |
22. | Dikey Geçiş Sınavı 2012-DGS | 15.07.2012 | 28.05.2012 06.06.2012 | ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, MYO Müdürlükleri, ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi | 40 TL | |
23. | Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (Sonbahar Dönemi) 2012-DUS Sonbahar Dönemi | 09.09.2012 | 30.07.2012 08.08.2012 | ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, Diş Hekimliği Fakültesi bulunan Üni. Rek., ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi | 60 TL | |
24. | Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (Sonbahar Dönemi) 2012-TUS Sonbahar Dönemi | 09.09.2012 | 30.07.2012 08.08.2012 | ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, Tıp Fakültesi bulunan Üniversite Rek., ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi | 60 TL | |
25. | Kamu Personel Seçme Sınavı 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Önlisans Düzeyinde) | 22.09.2012 | 18.06.2012 11.07.2012 | ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, Ortaöğretim Kurumları, ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi | 35 TL | |
26. | Kamu Personel Seçme Sınavı 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyinde) | 23.09.2012 | 18.06.2012 11.07.2012 | ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, Ortaöğretim Kurumları, ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi | 35 TL |
15. | Kamu Personel Seçme Sınavı 2013-KPSS A Grubu-Öğretmenlik | 06.07.2013 07.07.2013 | 06.05.2013 15.05.2013 | ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri, PTT İş Yerleri, Ortaöğretim Kurumları, www.osym.gov.tr |
16. | Kamu Personel Seçme Sınavı 2013-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) | 14.07.2013 | 06.05.2013 15.05.2013 | ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri, PTT İş Yerleri, Ortaöğretim Kurumları, www.osym.gov.tr |
hayır hayır laydline karıştırmış sanırım.....kpss mağduru var burada
canım KPSS A grubu kadrolara uzmanlık gerektiren örneğin; işletme,iktisat vs gibi bölümler başvuruyor.....ancak bu kişiler lisans mezunu olduklarından dolayı aynı zamanda KPSS B grubuna da başvuruyorlar yanı her ikisine de girmeleri lazım..biri cumartesi biri pazar günü oluyor sınavların.....
KPSS B ye gelince buna 4 yıllık mezun olan herkes başvuruyor aklına hangı bölüm gelırse fark etmez.önemli olan 4 yıllık okuması.....zaten genel atamalar B grubu kadrolar üzerinden yapılıyor...
ÖĞRETMENLER; hem kpss b ye giriyorlar hem de öğleden sonra yapılan eğitim sınavına giriyorlar...
LİSE-ÖNLİSANS; 4 yıllılardan çok sonra hemen hemen 3 ay sonra eylül gibi sınava giriyorlar....kitapçıkta KPSS A VEYA KPSS B yazmaz sadece ortaöğretim kpss veya önlisans kpss yazar.....
ayrıca öğretmenler ve KPSS A ya her yıl hazırlanabilirsin ancak KPSS B maalesef 2 yılda bir olur....şunu da söyleyeyim..KPSS A için çok iyi alan bilgin olmalı....
umarım açıklayıcı olmuştur..anlamadıgın bir şey olursa sorabilirsin...
Tatlım sen oturumlarla sanırım B yi karıştırmışsın. KPSS B ye genel kültür diyelim o zaman. Lisans mezunlarının cumartesi girmeye mecbur oldukları sınavı kastediyorsun sen. Ama bende KPSS ile atandığım için biliyorum ki Önlisans mezunu olarak KPSS B diye geçiyordu benim girdiğim sınavlar. Zaten geçen yıl isimleri yukarıda gördüğün gibi değişmiş.
Canım sen ne zaman hangi bölümden atandın?
darısı bize İNŞALLAHHHCanım ben sağlıkçıyım. 2006 yılında atandım. Eskidim yani.
Tatlım sen oturumlarla sanırım B yi karıştırmışsın. KPSS B ye genel kültür diyelim o zaman. Lisans mezunlarının cumartesi girmeye mecbur oldukları sınavı kastediyorsun sen. Ama bende KPSS ile atandığım için biliyorum ki Önlisans mezunu olarak KPSS B diye geçiyordu benim girdiğim sınavlar. Zaten geçen yıl isimleri yukarıda gördüğün gibi değişmiş.
hayır hayır laydline karıştırmış sanırım.....kpss mağduru var burada
canım KPSS A grubu kadrolara uzmanlık gerektiren örneğin; işletme,iktisat vs gibi bölümler başvuruyor.....ancak bu kişiler lisans mezunu olduklarından dolayı aynı zamanda KPSS B grubuna da başvuruyorlar yanı her ikisine de girmeleri lazım..biri cumartesi biri pazar günü oluyor sınavların.....
KPSS B ye gelince buna 4 yıllık mezun olan herkes başvuruyor aklına hangı bölüm gelırse fark etmez.önemli olan 4 yıllık okuması.....zaten genel atamalar B grubu kadrolar üzerinden yapılıyor...
ÖĞRETMENLER; hem kpss b ye giriyorlar hem de öğleden sonra yapılan eğitim sınavına giriyorlar...
LİSE-ÖNLİSANS; 4 yıllılardan çok sonra hemen hemen 3 ay sonra eylül gibi sınava giriyorlar....bunlar da KPSS B olarak adlandırılıyor.....ancak soru ağırlıkları farklı tabi...
ayrıca öğretmenler ve KPSS A ya her yıl hazırlanabilirsin ancak KPSS B maalesef 2 yılda bir olur....şunu da söyleyeyim..KPSS A için çok iyi alan bilgin olmalı....
umarım açıklayıcı olmuştur..anlamadıgın bir şey olursa sorabilirsin...
darısı bize İNŞALLAHHH
önlisans da B yazıyor mu bılmıyorum canım tam olarak .daha çok lisans hakkında bilgim var dogrudur çünkü kitapçıkta ne yazdıgı hakkında bılgım yok .zaten lise ve önlisans, lisans öğrencilerden çok farklı tarihlerde sınava giriyor...sanırım arkadas anlamıstır artık....
buradanda yazayım sarfansarı hazır girmişken
matematiği tekrara başladım,o bitince hemen geometriye geçmek istiyorum.
bu arada haberleri okuddunuz mu arkadaşlar?
açık uçlu soru teraniisi dönüyor :44:
iyice oyunca ettiler kpss yi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?