• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Nedir bu canım?

Canim nihan.akar.diye bir cografyaci var.
Zorlueokul. Com sitesindd ucretli ders anlatio.
Bu aksam saat 9da nokta atisi( tahminimde osym soru sistemini baz alcam.osym bu soru tarzlarini sever vs dicek) adli konu hakkinda ders var.
Ucretsiz olacakmis. Bnde izleyin faydalanin istedim :-) :16:

Canim nihan.akar.diye bir cografyaci var.
Zorlueokul. Com sitesindd ucretli ders anlatio.
Bu aksam saat 9da nokta atisi( tahminimde osym soru sistemini baz alcam.osym bu soru tarzlarini sever vs dicek) adli konu hakkinda ders var.
Ucretsiz olacakmis. Bnde izleyin faydalanin istedim :-) :16:

Çok sağol canım. Ben de bakacağım. :16:

Merhaba Kızlar
Okul açıldığından beri nerdeyse hiç giremedim buraya.Yani yaklaşık 3 aydır.
Zaten çalışamıyorum da kpssye okuldan dolayı.
Ama ümidmi kaybetmiyorum.Bir ara bir tarama sınavına girdim bir dersanenin matematikten yanlış yok.
Türkçede de bol bol soru çözmem lazım.Tarih coğrafya da çalışınca olacak inşallah.
Eğitim bilimlerine çalışmam lazım.Çalışsam da unutuyorum hemen ne yapacağım bilmiyorum :5:

Şu an tarih çalışıyorum nerdeyse sıfır bilgim vardı.Baya ilerlettim.
Kızlar bana Eğitim bilimleri için yayınevi verebilir misiniz? Konu anlatımlı set alacağım.
Bir de soru bankası lazım tabi.Ya sorular çok çabuk tükeniyor.
Bir konudan 1000-2000 tane soru çözmek lazımki iyice pekişsin.Soru çözmeyince bir işe yaramıyor.

Merhaba Kızlar
Okul açıldığından beri nerdeyse hiç giremedim buraya.Yani yaklaşık 3 aydır.
Zaten çalışamıyorum da kpssye okuldan dolayı.
Ama ümidmi kaybetmiyorum.Bir ara bir tarama sınavına girdim bir dersanenin matematikten yanlış yok.
Türkçede de bol bol soru çözmem lazım.Tarih coğrafya da çalışınca olacak inşallah.
Eğitim bilimlerine çalışmam lazım.Çalışsam da unutuyorum hemen ne yapacağım bilmiyorum :5:

Şu an tarih çalışıyorum nerdeyse sıfır bilgim vardı.Baya ilerlettim.
Kızlar bana Eğitim bilimleri için yayınevi verebilir misiniz? Konu anlatımlı set alacağım.
Bir de soru bankası lazım tabi.Ya sorular çok çabuk tükeniyor.
Bir konudan 1000-2000 tane soru çözmek lazımki iyice pekişsin.Soru çözmeyince bir işe yaramıyor.

eğitim bilimlerinden yedi iklim modüler seti öneririm. ben de yeni aldım memnunum çok.
soru bankası yine yediiklim,yargı olabilir. ilk sayfada öneriler var incele istersen.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

eğitim bilimlerinden yedi iklim modüler seti öneririm. ben de yeni aldım memnunum çok.
soru bankası yine yediiklim,yargı olabilir. ilk sayfada öneriler var incele istersen.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Teşekkür ediyorum.Alıp bir an önce gözümün önüne koyayım ki durumun vehametini daha iyi göreyim :1:

Konu hala devam ediyordur umarım ve çok geç kaldığımı da biliyorum fakat nerden dönsen kardır dedim ve kpss 2014 lisans çalışmaya karar verdim çünkü özel sektörden nasibimi aldım kızlar :) Umarım bana yardımcı olabilirsiniz. Bazı yorumları okudum nerdeyse konuları yarılamış ve bitirmiş arkadaşlar var rica etsem ders proğramlarından örnek verebilirler mi ? Şimdiden herkese bol şans artık kabul ederseniz bende aranızdayım :)

Konu hala devam ediyordur umarım ve çok geç kaldığımı da biliyorum fakat nerden dönsen kardır dedim ve kpss 2014 lisans çalışmaya karar verdim çünkü özel sektörden nasibimi aldım kızlar :) Umarım bana yardımcı olabilirsiniz. Bazı yorumları okudum nerdeyse konuları yarılamış ve bitirmiş arkadaşlar var rica etsem ders proğramlarından örnek verebilirler mi ? Şimdiden herkese bol şans artık kabul ederseniz bende aranızdayım :)

Evet bazı arkadaşlar erkenden konuları bitirmişler.Ama ben yarılamadım çeyrek bile olamadı :ssz:
Okulla birlikte yürütmeye çalışıyorum.Geç kalmadın aslında.
Tek kpssye çalışacaksan başka bişeyle ilgilenmeyeceksen hiç de geç kalmış değilsin bence.
Benim sana örnek verebileceğim bi planım yok malesef.Ama ben ders ders gidiyorum.
Ve en önemlisi asla ümidimi kaybetmiyorum çalışmasam bile :1:
Bu tür şeylerde moral motivasyonun çalışma kadar önemli olduğuna inanıyorum.

Bu arada kızlar mat geometri sorularınız çözülür topikte ilk zamanlar soru çözüyoduk baya
sonra giremedim uzun bi süre ne oldu bilmiyorum.

Sürekli giremiyorum artık ama girdiğim zaman sorulmuş soru olursa çözmeye çalışırım :6:
İyi çalışmalar.

Evet bazı arkadaşlar erkenden konuları bitirmişler.Ama ben yarılamadım çeyrek bile olamadı :ssz:
Okulla birlikte yürütmeye çalışıyorum.Geç kalmadın aslında.
Tek kpssye çalışacaksan başka bişeyle ilgilenmeyeceksen hiç de geç kalmış değilsin bence.
Benim sana örnek verebileceğim bi planım yok malesef.Ama ben ders ders gidiyorum.
Ve en önemlisi asla ümidimi kaybetmiyorum çalışmasam bile :1:
Bu tür şeylerde moral motivasyonun çalışma kadar önemli olduğuna inanıyorum.

Ben de işte yeni başladım çalışmaya ve okulum falan bittiği için tek uğraşım kpss :) Şu anda tarih ve matematik eksiklerim daha fazla o yüzden önceliklerim onlar gibi görünüyor :) Bende kendimi motive ediyorum artık elimden geleni yapıcam gerisi şansa artık :) Birbirimze destek olalım kızlarr :))

malesef lise düzeyinde girmeniz gerekiyor. eğer aöf den 3. sınıfta olsaydınız ön lisansa girebilirdiniz. en azından mezun olunca tercih yapardınız

bende 3 sınıftayım onlısans olarak gırer ve mezun olıursa lısans a gırmesı gerekıyor dıye bılıyorum fakat 3 sınıfta oldugum ıcın onlısans olarak da gıremıyorum dıploma yok cunkı bende ortaogretım olarak gırıcem artık seneye lısans olarak gırerım bu sene lıse olarak gıreyımde

Kızlarrr bu soruları nasıl çözebilirim ? :)

a, b pozitif tamsayılardır ve a + 8/b = 12 olduğuna göre, a `nın alabileceği değerler toplamı kaçtır?

Kızlarrr bu soruları nasıl çözebilirim ? :)

a, b pozitif tamsayılardır ve a + 8/b = 12 olduğuna göre, a `nın alabileceği değerler toplamı kaçtır?

Çözmüşsün ama ben yine de bişeyler yazmak istedim bu soru üzerinden.
Öncelikle bu soruları analiz ediyoruz.
Ne demiş a ve b pozitif tamsayılardır demiş.
O zaman a ve b negatif ve virgüllü değer alamazlar.
Daha sonra ifadeye bakıyoruz.
a+ 8/b=12 Yukarıda analiz ettiğimiz kısımdan yola çıkarak 8'i tam bölen sayıları bulmamız lazım.Yani aslında b sayısının değerleri 8'in bölenleridir. b'nin değerlerini yazalım: 8,4,2,1
Bu değerleri verdiğimizde a değerinin kaç çıktığına bakıyoruz onları da yazalım:
b=8 için a=11
b=4 için a=10
b=2 için a=8
b=1 için a=4

Dediğim gibi soruyu analiz etmek çok önemli.Mesela soruda a ve b tamsayıdır deseydi 8'i bölen b değerleri için negatif bölenleri de alacaktık.

Çözmüşsün ama ben yine de bişeyler yazmak istedim bu soru üzerinden.
Öncelikle bu soruları analiz ediyoruz.
Ne demiş a ve b pozitif tamsayılardır demiş.
O zaman a ve b negatif ve virgüllü değer alamazlar.
Daha sonra ifadeye bakıyoruz.
a+ 8/b=12 Yukarıda analiz ettiğimiz kısımdan yola çıkarak 8'i tam bölen sayıları bulmamız lazım.Yani aslında b sayısının değerleri 8'in bölenleridir. b'nin değerlerini yazalım: 8,4,2,1
Bu değerleri verdiğimizde a değerinin kaç çıktığına bakıyoruz onları da yazalım:
b=8 için a=11
b=4 için a=10
b=2 için a=8
b=1 için a=4

Dediğim gibi soruyu analiz etmek çok önemli.Mesela soruda a ve b tamsayıdır deseydi 8'i bölen b değerleri için negatif bölenleri de alacaktık.

Tşk ederim sonuçta bir çok okuyan oluyor herkes için yararlı olmuştur :) Valla öyle mutlu oluyorum ki sorabileceğim birilerinin oldğunu bilmekten :)

Soru : Bir bidonun 4/7 si boştur. Bidona 2lt su koyarsak bidonun yarısı doluyor. Başlangıçta bu bidona kaç lt daha su konulursa bidonun aldığı miktarın 1/4 ü kaçar su taşar?

Şimdiden tşk ederim :)

Tşk ederim sonuçta bir çok okuyan oluyor herkes için yararlı olmuştur :) Valla öyle mutlu oluyorum ki sorabileceğim birilerinin oldğunu bilmekten :)

Soru : Bir bidonun 4/7 si boştur. Bidona 2lt su koyarsak bidonun yarısı doluyor. Başlangıçta bu bidona kaç lt daha su konulursa bidonun aldığı miktarın 1/4 ü kaçar su taşar?

Şimdiden tşk ederim :)

Merhaba canım, şimdi denklemleri nasıl kurduğumu kısaca anlatarak çözeceğim. Eğer anlayamadığın bir yer olursa, tekrar anlatabilirim.

Bidonun tamamı (yani dolu hali): 14x olsun.

14x . 4/7 = 8x (boş olan kısım) o zaman 6x i doludur.

6x + 2 = 7x ise x = 2dir. ( Bidona 2 lt. daha su konulunca bidonun yarısı doluyormuş. Yani 14x/2)

Şimdi tekrar başa dönelim.

6x + ? = 14x + 14x . 1/4 (burada x'i yerine de koyabiliriz.)

Denklemi çözünce ? = 3 çıkıyor.

? = bidona kaç lt. su konulacağı.

Umarım doğrudur. :))

Son düzenleme:
Merhaba canım, şimdi denklemleri nasıl kurduğumu kısaca anlatarak çözeceğim. Eğer anlayamadığın bir yer olursa, tekrar anlatabilirim.

Bidonun tamamı (yani dolu hali): 14x olsun.

14x . 4/7 = 8x (boş olan kısım) o zaman 6x i doludur.

6x + 2 = 7x ise x = 2dir. ( Bidona 2 lt. daha su konulunca bidonun yarısı doluyormuş. Yani 14x/2)

Şimdi tekrar başa dönelim.

6x + ? = 14x + 14x . 1/4 (burada x'i yerine de koyabiliriz.)

Denklemi çözünce ? = 3 çıkıyor.

? = bidona kaç lt. su konulacağı.

Umarım doğrudur. :))

canım çözdüğün için tşk ederim biraz karışık geldi bana cevap 23 müş bu arada ... Ay bu problemlerden çekeceğim var sanki :(

canım çözdüğün için tşk ederim biraz karışık geldi bana cevap 23 müş bu arada ... Ay bu problemlerden çekeceğim var sanki :(

Yanlış mı çözdüm acep:1:
Aslında ben de problemlerde pek iyi değilimdir ama bu çok kolay bir soru. Acaba bidonun kendi ağırlığını da mı ekliyoruz ki :53:

Yanlış mı çözdüm acep:1:
Aslında ben de problemlerde pek iyi değilimdir ama bu çok kolay bir soru. Acaba bidonun kendi ağırlığını da mı ekliyoruz ki :53:

Ben bunları bile yapamıyorum desene gerçi bu test elime geçti yoksa bnde çalışmadan yapmazdım ama bu soruda takıldım baya.. sanırım mantığını oturtamıyorum .. Ben şeyide anlamadım neden 14x oluyo hepsi

Ben bunları bile yapamıyorum desene gerçi bu test elime geçti yoksa bnde çalışmadan yapmazdım ama bu soruda takıldım baya.. sanırım mantığını oturtamıyorum .. Ben şeyide anlamadım neden 14x oluyo hepsi

4/7 ifadesindeki, paydadaki 7 yi bölebilelim diye 14x dedim. Hani birde yarısını alacaktık ya, 2ye bölünme ihtimalini de düşündüm. En son kurduğum denklemdeki 14x i şöyle düşündüm. Bidonun taşması için, önce tamamının dolması lazım. Sonra da 1/4 ü kadar taşması lazım. diye düşündüm.

Back