diğer kpss konusuna yazdığım mesajı buraya da yazmak istedim :) sabırlı bir çalışma dönemi diliyorum sınava hazırlanan herkese :)
ben geçen yıl girdim bu kpss belasına . üniversiteden mezun olduktan sonra 1 yıl özel sektör tecrübesinden sonra karar vermiştim :)
bir kaç tavsiyede bulunmak ve nacizane bi kaç fikrimi belirtmek istedim mühendislik mezunu biri olarak :)
benim tarih bilgim sıfıra yakındı diyebilirim .keza coğrafya da öyle. anayasayı söylemiyorum bile
2011-1 aralıkta başladım ben ders çalışmaya . not tutarak başladım önce,sonra baktım olacak gibi değil
fosforlu kalemlerle çizerek ,kitabın kenarlarına önemli şeyleri yazarak devam ettim .
"tüm konuları bitirdim hala denemelerde neden yapamıyorum " diye sakın üzülmeyin eğer böyle bir şey olursa ( çünkü ben konuları tamamen bitirdiğimde istediğim neti yapamayınca denemede , sinirden ağlamıştım ) konu çalışmaya devam edin.
ben tam 5 kez bitirdim ihtiyaç yayınları tarih kitabını :)
okuyanlar belki -yuh , insan gerizekalı olsa 2.konu bitirmesinde bile anlar diyebilir :)
ama denemelerdeki sorular malesef ki çok da bilgiye dayalı olmuyor . yorum katmak ,başka konularla sentezlemek de gerekiyor ki 2012 kpss de de sorular bu tarzdı.
sonra ben pergemdi sanırım ,onun böyle ince bir kitabı vardı konu anlatımlı,turuncu kapaklı. ondan da konuları ekstradan takip ettim anlatımı güzeldi.
bir de arkadaşlar kpss şifreleme diye bir kitap mevcut . bu kitabın 2013 basımı da çıkmıştı. muhtemelen 2014 de çıkar. bu kitabı mutlaka edinin derim . tek bir kitapta bütün derslerin konuları hem özetlemiş hem de pratik soru çözme akılda tutma,maddeleri şifreleme gibi konulara yer vermiş.sırf ayak üstü konuların özetine bakm için bile alınabilir. ben öyle yapıyordum genelde.
sonra bir çok yayının soru bankasını çözdüm . özellikle yediiklim ve data yayınları çok iyi . data özellikle.bu soru bankasında ,konu anlatımlı kitaplarda olmayan bilgileri soru şeklinde görme imkanın oluyor :)
ben bu tarz soruların soru ve sadece cevaplarını , ihtiyaç yayınlarının konu aralarında olan not alma bölümüne yazdım , yazacağım şey hangi konuya aitse oraya..
anayasa ve coğrafyayı da bu şekilde çalıştım . türkçe ve matematiğe çok çalışmadım . matematiği de es geçmeyin derim ,çünkü denemelerde de göreceksinz zaten , zaman sıkıntısı yaşıyorsunuz soruları sonunda çözsenizde. pratiklik kazanmk adına,çözümlü sorulara da bakın en azından derim .
son 1 ay sadece deneme çözdüm (çözümlü) ama anayasa konularına devam ettim . ayrıca yine tarih konularına da ara ara baktım :)
güncel soruları , sınava 1.5-2 ay kala güncel konular kitapçığından çalıştım yine ihtiyaçın. güzel bir kitabı vardı .
öyle kendim haberlerde izleyip filan not almadım yani.
dershaneye gittim ama boşa gittiğimi düşündüm çünkü bana hiç bir şey katmadı malesef
bu arada son 1 hafta son 2 gün ders çalışmayın diyen uzmanlara bakmayın
ben sınava giderken elimde güncel bilgiler kitapçığıyla gittim . ve inanır mısınız arabanın içinde baktığım ,okuduğum şey çıktı soru olarak :)
çok yazdım sanırım :) kusura bakmayın sıktıysam . kolay gelsin çalışan herkese :) Allah sabır versin