2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Matematigim iyi ama bu senekimatematik soru tarzi beni biraz düşündürüyor:44: alese bende calismadan girmistim 75 almistim ama mantik sorularini cozmemistim:26: acaba ales kitaplariyla matematigi halledebilirmiyiz dersin tarih icin gidilmez tabi haklisin tatlimda ne bilim ipin ucunu kacirirmiyim evdeyken diye düşünüyorum:44: sen evdesin degil mi, nasil yaptın programini canim beni kesin annemle kayinvalidem günlere cagirirlar surekli nasilsa evdesin diye

cnm senin için nasıl iyi olacaksa o yönde karar ver.iyice düşün.
ben evdeyim ama memleketten uzak oldugum için rahatım.
öyle gelen gidenim de yok.
ben kendime program yapmıştım. her gün her dersten 1 konu bitiriyordum.bazen bazı derslerı bitiremıyordum konular uzun olunca onlar diğer güne devrediyordu.
ya da 3+3 yapıyordum. yani 3 ders bugun 3 ders yarın diye....

bilmediğim konular olursa matematıkten video izliyordum. böyle böyle konulara çalısıyordum.ama şimdi mantıks oruları geldi ve ben hıc bilmıyorum nasıl çözülür.
benim eşimin iyidir matematiği. o benim kurtarıcım 2012 dede yapamadıgım mat. sorularını hep o çözüyordu.of zaten çok üzülüyorum 2-3 mat daha yapsam şimdiye atanmıştım:26:
ama napalım hayırlısı buymuş deyip önumuze bakacagız

Bende geldim
Nasılsınız? Nerden ve ne tür kaynaktan başlayacağımı bilmiyorum

hoş geldin

önce;

hangi derslerin kötü.
ne mezunusun
kaynaklara gelince biz topikce şuan yenı kaynak(konu anlatımlı) almıyoruz.eylül-ekim gibi yenı kaynaklar cıkacak o zaman alacagız.şimdilik elimizdekileri değerlendiriyoruz.
sistem değiştiği için.

bölümüm tekstil. neredeyse iki elimin parmakları kadar atama var . ve en kötü dersim mat.

Hazırlanıcam tabiki düşünüyorum derken :)) Önlisans mezunuyum. Öss zamanında mat-1 çözmüştüm ama matematiğim iyi olmadığı için 0 ım dedim. çünkü meslek lisesi mezunuyum üni.de de kazara düzgün matematik dersi göremedik . Yani kare kökler vs yi baştan görmek istiyorum analitik düşünebilmek istiyorum. Kpss ye hiç girmedim. ÖSS ye girmiştim tee ne zaman.. Konu anlatımlı cdler var falan onlardan mı alsam dyorum çevremizden soruşturuyorum olan ark. varsa isteyeceğim. Sizler ne gibi kaynaklar önerirsiniz?

olsun illa kendı bölumunden atanacaksın diye bir şey yok.diğer memurlukları tercih edersin.

kursa gitmeyı düşünüyor musun?

kursa maalesef ki gidememiş saatlerim uymuyor ve çalışmak zorundayım. evde ne kadar yaparsam. 2 yıl önce kursa gittim. eğitim alanında bilgilerim iyi.

bayagı olmus bır sınava gireli....o zaman dediğin gibi videolar edin...ve başla
matematıkten hıc temelı olmayanlar için karakök 0 mat. google yaz bunu çıkan kıtaba bak.bunu önerıyorlar.

kursa maalesef ki gidememiş saatlerim uymuyor ve çalışmak zorundayım. evde ne kadar yaparsam. 2 yıl önce kursa gittim. eğitim alanında bilgilerim iyi.

anladım cnm. başlayacagın zaman kendınce bır plan yap ve uymaya çalıs.çünkü çalıştıgın için ne zaman neye çalışacaksın bilmen lazım...
matematıkten başlamalısın bence.
mesela bugün eger kıtapların kolay yerdeyse hemen tozlu raflardan cıkar.yok ben bugun kendımı hazır hıssetmıyorum dıyorsan yarın.ama daha fazla erteleme.çünkü yeni sistem ciddi çalışmayı gerektırıyor özellıkle matematık konusunda matematıkten her gun 1 konu çalıssan kardır.
yarın temel kavramlar + sayılar ya da sadece temel kavramlar ile başlayabilirsin

Son düzenleme:
pearl gene gızlı gızlı bizi izliyorsan hemen çık ortaya.....yıne ders çalısmıyorsun değil mi? eğitimden bir konu daha bitir.

cimcime nerde verdıgın sözler. çalışıyor musun.....

Senin bölümün ne canim iyi olmus esinin matematigi iyiymis bak baya faydasi olmus sana canim napsam ben bi karar vermem lazim dersaneyle ilgili:44:
Tarihi nasil calisiyorsun? Konuyu calisip testlerini cozuyorsun ya sonra o konuyu unutmamak icin geri mi dönüyorsun bi süre sonra :26:

TAMAM CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. YAZMAMIŞIM ancak diğer genel yetenek ve genel kültürde çalışmam için önerebileceğin kaynaklar var mı?

biyoloji cnm
tarihi önce konuya bakıyorum ama iyice anlamaya çalısıyorum önemlı yerlerı not alıyorum ,tabı o notlar zamanla çöpe gıdıyor cunku soru çözmekten ögrenıyorsun artık.
ve bol soru ..ilk başta yanlışın çok çıkabilir zaten yanlış yapa yapa dogruyu ögreneceksın.
ve sık sık tekrar etmek yoksa unutuluyor.

TAMAM CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. YAZMAMIŞIM ancak diğer genel yetenek ve genel kültürde çalışmam için önerebileceğin kaynaklar var mı?

hımm şuan uzman kariyer cok iyiymiş.ben onu alacagım.

Benim bölümüm de psikoloji, tanistigima memnun oldum
Canim fazla soruyorum farkindayin ama bisey daha soracagim konu bir kaynaktan mi calisiyorsun? Ve sonrasinda kac kaynaktan test cozuyorsun:26: genelde 6 kaynaktan ayni konunun testlerini çözün diyorlar ama suan daha kaynaklar cikmadi :44:

olsun s or canım......bende memnun oldum

valla ben gecen yıl kaynaklarımı yırtıp attım cunku cok kaynak arasınd abogulacaktım nerdeyse.....strese gırıyordum.

ihtıyacın tek tarıh kıtabı var o benım favorım konu anlatımında...bır de gecen yıl yedııklım dergılerı almıstım.

ikisini bir arada göturuyordum. yedııklımın arkasında kı tesltlerı çözuyordum bır de soru bankam vardı onda kı tamam işte...
bir konu da bu kadardan fazla takılırsam ne zaman yenı konuya gececegım ben.6 kaynak cok bana.
2 kaynak yeterlı bence.
ben konuları çabuk bıtırıp soru çözerken konuyu tekrardan özumsemeden yanayım.

Hmmm yada şöyle yapilabilir; 3 kaynak konu anlatimi calistiktan sonra çözülür, diger 3 kaynak yada daha fazlasi tekrar asamsinda çözülür.. yani ilk grup konu kavrama amacli hemen ardından çözülecek, diger gruptakiler daha uzun vadede tekrar amacli bi iki kaynak az olur ne kadar farkli soru gorursek o kadar iyi

olabılır cnm senınd ediğin de mantıklı...

ama ben senın dedıgın gıbı yaparsam sıkılırım.....2 kaynak derken başlangıcta iki kaynak.ee sen dıyelım kı böyle yaptın konuların ne zaman bıter sence? bir konuyu 3 gunde falan anca bıtırrısın.
güvendıgın bır kaynak edın ve ona odaklan.
1-2 konu anlatımı olsun bol bol da soru bankan.......ama sor bankalarını da hemen elınd ebulundurma.önce birini bitir sonra diğerını al.
ben de 3-4 tane tarıh konu anlatımı var ama benım çalıstıgım 2 kaynak ......bunu hocalar da teyıt eder.fazla kafa karıstırmak ii değildir.
ama sen kendını nasıl verımlı hissedeceksen bence o yolu izle.çünkü herkesın ders çalısma stili farklıdır.

mesela soru çözuyorsun.karsına bılmedııgn bır soru çıktı.çalıştıgın kitaba bakıyorsun yok.işte o zaman dıger kaynaklar devreye gırıyordu bende.hoş ihityacta olmayan zaten başka kaynaklar da olmuyordu.

Ihtiyac 10 numara diyorsun yani :128: bende ihtiyacin cozumlu soru bankasi seti var ama tabii 2013 te calisirken çözdüm onu bitmedi gerci.. o yuzden sifirdan test kitapları alacağım ben bu 6 kaynak çözümünü genel kultur dersleri icin düşünüyorum canim kafam karismaz, isi birakip evde calisirsamda zaten cok uzun surmez konuyu bitirmem çünkü tarihimin 2 kaynakla pekisecegini sanmiyorum :44: yanlisim dogrudan fazla cikiyor çünkü o kadar kötüyüm:26:

Topigin basindaki tablo sistemi cok iyi olmus bu arada canim konulari bitirip ismimi yazdirasim geldi

Son düzenleyen: Moderatör:

hımm:44: dediğim gibi cnm en verımlı nasıl öğrenıyorsan o şekilde ilerle......

ihtiyaç set halınde olan degıl cnm.
tek kıtap olarak satılıyor bayagı kalın.

ee beklıyoruz o zaman ismını yazdırmanı

Konu anlatim mi tek kitap tatlim
Ama benim hic sifir kitabim yok ki bastan baslayabilecegim :44: suanda maddi olarak musait degilim kaynak alamam elimdekileri cozeyim diyordum ama bu durumda bastanda baslayamam:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…