2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

kızlar günaydınnnnnnnnn

Günaydın canım : ))

Ben biraz erken başladım çalışmalara. dün asal çarpanlara baya çalıştım.

Bugünde pekiştiriyorum inşallah bugün bitiricem bu konuyuda.

Listeye tamamen pekiştirmeden eklemek istemiyorum o yüzden cornellacım temmuz sonunda toptan ekleme yaparsın olurmu ??

olur cnm......sen çalısmalarını aksatma yeter

mrb... Bende böyle bir topic arıyordum
Önceden quietnrk vardı 2012 kpss için topik açmıştı fakat ben 2014 kpss ye girecek olanlardan olduğum için topiğe çok katılamamştım ama inş. bu 2014 kpss ye odaklandım ve dün gece matemtkten başladım çalşmaya.... daha öncede 2014 kpss için topikler açıldı fakat bakıyorum güncelliğini yitrmş hepsi.. inş. bu topik öyle olmaz sürekli burayı güncelleyelim

cornella cnm sen lisans düzeyinden mi gireceksin? Bölüm ne? Matemtk problemi olan var mı aranızda?? benim mat problemm var malesef Temelden başladım çalşmaya

cornella cnm sen lisans düzeyinden mi gireceksin? Bölüm ne? Matemtk problemi olan var mı aranızda?? benim mat problemm var malesef Temelden başladım çalşmaya

Ben daha önce senin topiğinede yazdım diye hatırlıyorum..

Benim var matematik sorunum maalesef.

Çalışıyorum inşallah iyi bi seviyeye getiricem.
Ben işletme mezunuyum.

Aslında önlisanstım fakat kpss de çok puan gerektirdiğinden geçen sene işletmeye kaydolup 4 yıllıga tamamladım bu sene mezun oldum..

aynı cnm bende o yüzden 4 yıllığa tammladım bu sene bitti... 1 yılımız var inş. yetecek puanlar alırız

merhaba cnm hoş geldin.......merak etme internetım kesılmedıgı sürece aktif olacak bu topiğimiz....inş. tabi.....

ben lisans tan gırecegım cnm bölumun maalesef biyoloji.......bi taraftan da aöf işletme 1 deydım ama onu donduruyorum bu yıl sadece kpss ye odaklanmak ıstıyorum......
matematıgı halledersın sadece üzerıne gitmen lazım.netten ekol hocanın videolarını falan izle cok faydalı oluyor.....
2012 ye bende girdim 84 aldım ama yeterli değil maalesef.......

merhaba arkadaşlar yeni arkadaşlarımız hoş geldiniz

bidaha jawslı bölgelere gitmiceeemmm bendeee grileşip grileip kuyruğumu kıstırıp dönüyorum püüff...

conellacım bende o kitap var gerçekten çok güzel anlatıyor benimde geometri berbattı bu kitap sayesınde hizaya soktum diyebilirim...kpss kitaplarımı gunyuzune çıkartımda tavsiye ediyorum ben yani. güzel kitap.

bende femin geometrisi var öss hazırlık ama..kuzenımden almıstım.. (2000 ylında basım antika kitaplardan çalışcam yaaa)

kararkök geometri kitabı gibi tektek anlatmış ... büyük ihtimal o kitapta güzeldir..
sağlıkçılar çok şanslı ben 2010 da 70 puan aldım önlisanstan hiçbi işe yaramadı hiç çalışmamıştım üstelik 2012 lisantan 60 puan aldım 2014 de 90 puan alacam ben yaaaa

ahh ahh yaramı deştin cimcimeee ben liseyi bitirip ardından kpssye girmiştim ve 77 almıstım 3 aylık bir çalışmayla meslek lisesi olsaydım kesin biyerlere girmiştimmmm..neysee kuzenımın karısı sağlıkçıydı 69...897 küsüratıyla istanbula bir hastaneye atandı ..hani gözüm kalmadı ama meslek liseleri düz liselere göre daha avantajlılar bu atama işinde...

temelden yoksa öss (şimdi lys mi oldu) temelli kitap alıp çalış...

benim matım iyiyken ben bile güvenderle başlıcam yani mata... işi sağlama almak lazım...eşşeee sağlam kazığa çakmalı

dün akşam bi göz gezdirdim tüm konulara iiii temem yaa hallederiz modundaydım

zaten sürekli kendime yapıyorummm,,,başarıyorummm,,, derken bile bi özgüvenim gelıo yani sizde deneyin

o zaman bu kıtap alınıyorrrrrrr

o zaman bu kıtap alınıyorrrrrrr

aynen canım kitapçıda şöyle bi bak istersen sayfalarını filan karıştır seninde içine sinecektir zaten

bende artık çıkıp ders çalışayım

benim planım şu şekilde olucak;

1 gün sırf konu çalışcam mesela günde 4 ünite bitircem

ertesi gün sırf test çözücem.. bu 4 üniteyle ilgili önce çözümlü olan testleri yapıcam ardındanda cevaplı testler çözücem

önce dedimki günde 1 ünite gidersem ben sıkılırım ve kaytarırım o yüzden böyle gitme kararı aldım deneme yanılma ile planı değiştirmek mümkün tabiki mühim yaptığımız planları uygulamak

temmuz ayında önce mat sonra geometriyi bitirmem gerekiyooor :18:

güvender-ihtiyaç mat konu anlatım

fem - karakök geo konu anlatım

çözümlü olan kitaplar ; data,7iklim,uzman kariyer,ihtiyaç,istikrar....sadece soru bankası olanda beyaz kalem var (gk-gy olarak)

kısaca bendeki kitaplar şuan elimde olanlar;
konu anlatımlar;

güvender ,fem ,ihtiyaç modül set, karakök

çözümlü soru bankaları (gk-gy)

data, 7iklim, uzman kariyer(sadece mat) , istikrar

saDECE soru bankası; beyaz kalem

geçen sene kendime çookk güvenerekten şubattan başladıydımmm sonuç 79la kaldım kpssde şimdiiii kendimeee güvenmiceeem ve taaa en baştan en temellerden çalışcaaammm umarım daha yüksek alırım + alan var tabe bide :18:

Hala plan yapmamakla birlikte Asal sayılar, faktöriyel, obeb okek konularını bitirdim.
Cornello sana zahmet ekleyiver bir ara.
Ben bu konuların konu anlatımına bakmıyorum.
Çözemediğim sorular olunca hemen formüllere dönüp bakıyorum.
Ben 70 soru çözüyorum her konudan.
Bir de zaten ilerde yine soru çözeceğim konu bitmiş olsa bile sürekli tekrar etmek lazım.
Siz kaçar soru çözüyorsunuz konuyu bitirmiş olmak için merak ettim :26:

Son düzenleme:
250 mi cnm sen alacagın kıtabı bana bı söylesene.......250 ye kpss kıtabı mı olur......netten al o zaman ben öyle yapacagım bu yıl......

Ay canım yanlış anlamışım ben dvd seti o kadarmış kitap değil elit kpss dvd setiymiş ama ben daha kitap almıcam
Bugün öss kitapları buldum benimkileri dağıtmıştık ama ablamınkiler meğer evin bodrumunda duruyolarmış

Çok mutlu oldum ya şimdi kitapları inceliyorum ve bu akşam ilk konumla başlıcam inşallah.
Benim matematiğim zayıf o yüzden ilk matematikle başlamak istiyorum onuda güvenderin 2004 basım konu anlatımlı öss kitabından çalışcam biraz eski

tmm cnm hemen eklıyorum.......benım öyle bır ölçutun yok .kıtanın sonunda kaç test varsa o kadar soru çözuyorum ama genelde 20 şer sorudan 3 test oluyor.......

eskı olsun önemlı değil.......başla ve raporunu vermeye gel.......bakalım ılk konu çalısılmıs mı?

kızlarrrrrrrr dersler çalısılıyor umarım.......betulyakup sen ugramadın daha önce konusmustuk ders çalısmayı sıraya bındırdın umarım......(unutmam)
üzümbugusu cnm matematık nasıl gıdıyor? ha gayret olacak........

cimcime ramazana az kaldı

iskorpitim kıtapları cıkarttı siz mi yaman ben mi yamanım gösterecegım size dedi......

aslankızı da kıtapları tozlu raflardan cıkarttı şöyle bır tozunu aldı ve start verıyorrrrrrrr

rabişim umarım devam edecek çalısmalara

pearl hepimizi sollucak kızlar....acele edınn sıranızı kaptırmayın

kalpyangını cimcime ile söz kestıler ramazan da baslıcaz dediler...başlamazlarsa ben onların kulaklarını cekecegım

KPSS'ye hazırlanıyorsunuz fakat nerden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsunuz.İşte size KPSS çalışma hakkında bazı püf noktaları..

1) Çalışmaya başlamadan önce bir önceki yılda çıkmış kpss sorularını alın ve hepsini çözün doğrularınızı yanlışlarınızı bulun, hangi konularda eksikleriniz çok veya en çok hangi dersde zorlandınız? Eksiklerinizi bir yere not edin. Böylece Seviyenizi öğrendiniz.

2) Hangi seviyede olduğunuzu öğrendikten sonra çalışmaya başlayacağınız kaynakları belirleyin çok kaynaktansa az ve kaliteli kaynak kitaplar almanızı tavsiye ederiz, böylece kaynak yığınları arasında kaybolup hangisinden başlayacağınızı düşünmek yerine belli kaynaklar hedefleyip bunları bitirmeye çalışmanız daha avantaj sağlayacaktır.

3) Kaynaklarınızı belirledikten sonra , KPSS sınavına nekadar bir zaman kaldığını hesaplayarak her ay için bir çalışma programı yapmanız fakat program yaparken sadece içinde bulunduğunuz ay ile ilgili bir program yapmanız daha verimli olacaktır. Çünkü sizin için önemli olan şimdilik içinde bulunduğunuz ay dır ve bu ayı en verimli şekilde geçirmenizdir.Mesela bu ay şu dersleri ve şu konuları bitireceğim ve şu kadar test çözeceğim gibi bir plan yapabilirsiniz.

4) Bir aylık programınızı yaptınız sıra günlük programda, KPSS de kesin başarı kazanmak istiyorsanız aksatmamanız gereken bir günlük program şart.Bir gün aslında azımsanmayacak kadar önemli bir zaman dilimi ( her ne kadar önemsiz gibi görünse de) Çünkü saatler birbirini kovalamazsa günler, günler birbirini kovalamassa aylar oluşmaz, mesela hayatınızdan bir günü silebilir veya durdurabilir veya geriye alabilirmisiniz ? bu yüzden her gününüzün ayrı bir yeri ve önemi vardır.Günlük yapacağınız işler bir ayınızın nasıl geçeceğini de aslında haber verir hep yarınlara ertelediğimiz işler aslında ertelediğimiz bir hayatın da habercisidir. İşte bu yüzden ne olursa olsun mutlaka bir planınız olsun. Planlarınız da günlük olsun her akşam yatarken veya sabah kalktığınızda hemen planınızı oluşturun bugün şukadar ders çalışacağım, şu kadar soru çözeceğim gibi.(bu çok önemli kızlar!!!!!!!!!!!!!!)

5) Planınızı da yaptınız ve günlük olarak ders çalışmaya başladınız.Konu çalıştıktan sonra asla ve asla konunun ardından konuyla ilgili alabildiğine soru çözmeyi unutmayın.Sadece konu çalışması yeterli değildir..Çözeceğiniz her soru yeni bir bilgi demektir ve yanlış yapma olasılıklarınızı azaltan bir etkendir.

6) Konuları çalıştınız ve bitti ama sakın konuların bitmesi için son ayı beklemeyin mutlaka konularınızı son aydan önce bitirin ve son bir ay kala sadece deneme sınavları ve daha önceki yıllarda çıkmış kpss sorularının tümünü çözmeye çalışın.

7) Tüm bunları yaptınız ve sınav zamanı geldi çattı, ohalde tek yapmanız gereken kazanacağınıza inanarak sınava girmek ve emeğinizin karşılığınız almak.

Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Çünkü bu sınava müracaat eden aday sayısı her yıl artmakta kontenjanlarda sınırlı kalmaktadır. Yani kazanmak her yıl bir önceki yıla göre daha da güçleşmektedir. Bu güçlüğün üstesinden gelmek için adayın sınav süresince yaptığı netlerin yüksek olması gerekir.

Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni genellikle bilgi eksikliğinden değil, sorulara yaklaşım tarzından veya soru sitiline aşina olmamaktan kaynaklanır. Test tecrübesi sınav sonucunu etkileyen en önemli etkenlerdendir. Test çözme tekniğini iyi bilmek istenen sonucun alınmasını büyük oranda sağlayacaktır.

Sınavdan önce çözülen yüzlerce hatta binlerce sorunun oluşturduğu bilgi birikimi adayın sınavda başarılı olmasını sağlar. Çünkü çözülen her soru gerçek sınav öncesi adaya tecrübe kazandıracaktır. Aday bu bilgi birikimiyle sorulara nasıl yaklaşacağını ve soruları nasıl çözeceğini, hangi yolları kullanacağını, ne kadar süre ayıracağını ve nelere dikkat edeceğini öğrenir.

KPSS sorularının özellikle yoruma dayalı olması yani bilgiden ziyade öğrencinin bilgi birikimini kullanmayı ölçen nitelikte olması tecrübeli olmayı ön plana çıkarmaktadır. Tecrübe ise çözülen soru miktarıyla ölçülür. KPSS´de başarılı olmayı hedeflenen adayın test çözerken “bir sorudan ne çıkar canım” diyerek o soruyu yok sayması en büyük hatadır. Çözülen her bir soru tipi aday için bir avantajdır. Sınava hazırlanan adayın çözemediği her sorunun doğru cevabını öğrenmesi gerekir.

Test Çözme Becerinizi Arttırın:

1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğrenmelisiniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi kontrol etmiş olursunuz.

2. Amaç KPSS’de başarılı olmak ise KPSS niteliğine uygun sorular çözmelisiniz.

3. Soruları kendinize zaman tanıyarak çözün. Çünkü gerçek sınav sadece bilginizi değil bilgi kullanma hızınızı da ölçmektedir. Bu yüzden 120 soru için 120 dakika süre tanınmaktadır.

4. Her sorunun size sınavda sorulabileceğini düşünerek yanıtlamaya çalışın. Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz sorunun mutlaka doğru çözümünü öğrenin.

5. Soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmayın.

6. Soruyu çözmenizi sağlayacak soru metninde yer alan önemli kelimelerin altını çizin.

7. Her gün belirli miktarda soru çözmeye çalışın. Soru çözmek sizde bir alışkanlık olsun.

8. Soru kökünü ve soru paragrafını anlamadan şıkları okumaya başlamayın. Önce size verilenleri ve sizden istenenleri iyi belirleyin. Bu sizin cevabı daha kısa sürede ve daha doğru bir şekilde bulmanızı sağlayacaktır.

9. Bütün şıkları okumadan doğru olduğuna inandığınız şıkkı işaretlemeyin. Çünkü bazı sorular sizden en doğru cevabı bulmanızı ister.

10. İki cevap da birbirine benziyorsa, cevap, büyük ihtimalle ikisi de değildir. İki şık birbirinin zıttaysa, bunlardan biri doğrudur.

11. Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin.

12. Doğru çözdüğünüzden emin olmadığınız soru ve sorular varsa o soruya hemen değil de birkaç tane soru çözdükten sonra bakın.

13. Yanlış çözdüğünüz sorulardan ötürü ümidinizi kaybedip karamsarlığa düşmeyin. Çünkü her yanlış çözdüğünüz soru şayet doğru çözümünü öğrenirseniz sizin için bir kazançtır.

14. Çözemediğiniz soruları düşünerek stres yapmayın. Her öğrencinin çözemeyeceği sorular mutlaka çıkar.

15. Uzun paragraftan oluşan soruları “uzun soru zordur” yargısında bulunarak o soruyu okumadan geçmeyin. Paragraf sorularının en önemli özelliği cevabının paragrafın içinde gizli olmasıdır.

16. Paragraf sorularında önce soru kökünü okursanız paragrafı daha kolay ve kısa sürede anlarsınız. Bu ise soruyu daha çabuk çözeceğiniz anlamına gelir.

17. Doğru cevaba daha kısa sürede ulaşmak istiyorsanız yanlış olduğuna inandığınız şıkları hemen eleyin. Kalan şıklar üzerine düşünün.

18. Sayısal sorularda işlemleri mutlaka kaleminizi kullanarak yapın.

Son düzenleme:
Benim gayet iyi gidiyo cornellacım.

Çalışabildiğim kadar çalışıyorum gün içinde..
Zorlandıgımı hissedince ara veriyorum..

Ama yapıcam kafaya koydum

İyi akşamlar kızlaar
Ben de 2014 kpss'ye gireceğim, herkese başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…