• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

aslo; bence başlamalısın.....ancak yetiştirirsin...çünkü daha önce hız hazırlanmamıssın.....

cnm sana sınavında başarılar diliyorum........ve söylediğin şey çok doğru:34::34:

betülcüm;

matematıkte sıra ıle gitmıyor musun? yanı yaş problemlerınden önce başka konular var:44::44::44:

Cornellam , sıra ile gitmedim ama buna dikkat edeceğim canım.

cornello ve kalpyangini sözel dersler için verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum :16:
Benim için gerçekten nasıl öğrenebileceğimi bilmek çok önemli.
Bu yüzden de söylediklerinizi uygulamaya özen göstereceğim :21:
Ve de vakit kaybetmemek adına tavsiyelere uymak lazım diye düşünüyorum.

Kızlar Merhaba

Benim öğrencilikten beri aklımın bir köşesinde Kpss vardı ama bu son günler iyice düşünmeye başladım.Hatta girsem mi girmesem mi yapabilir miyim diye düşünmekten dün gece uyuyamadım :1:

Birde çalışmaya başlamak için geç mi kaldım diye düşünüyorum.Çünkü hiç bir hazırlığım yok daha hangi konulara çalışmam gerektiğine dahi tam emin olamadım.

23 yaşındayım 2012 Aralık ayında 4 yıllık Ekonomi bölümünden mezun oldum.Kpss hakkında çokta bilgim yok mesela ben Kpss B grubuna mı gireceğim?

Etrafımda danışabileceğim bilgi alabileceğim kimsem yok umarım buraya çok alakasız bir mesaj yazmış olmuyorumdur :14:

Kafam çok karışık ya acaba yapabilir miyim diye :26: Dershaneye de gitmek istemiyorum evde tek başıma çalışma ile kazanabilir miyim ?

Herkese iyi çalışmalar :21:
Allah hepimizin gönlüne göre versin :nazar:

Merhaba.
Aslında benim de kpss hakkında çok bilgim yok henüz.Araştırmaya başlamadım.
Bir de benim öğretmenlik olduğu için genel kültür genel yetenek eğitim bilimleri çalışacağım.
Tek bildiğim bu.
Ekonomi bölümü hangi gruba giriyor hiç bilgim yok.
Dersaneye gitmeden de pekala yapabilirsin.
Dersane insanı düzene sokar biraz da püf noktalar falan.
Karar verip azmedersen evde kendini düzene sokarsın.
İnternette de ders anlatımları falan vardır.
Onlardan faydalanabilirsin.
Ben de dersaneye gitmeyeceğim.
Ama gitmesek bile bol bol denemeye girmek lazım.
Sınavda başarının en önemli noktalarından birisi bence denemelere girmek :40:

Merhaba.
Aslında benim de kpss hakkında çok bilgim yok henüz.Araştırmaya başlamadım.
Bir de benim öğretmenlik olduğu için genel kültür genel yetenek eğitim bilimleri çalışacağım.
Tek bildiğim bu.
Ekonomi bölümü hangi gruba giriyor hiç bilgim yok.
Dersaneye gitmeden de pekala yapabilirsin.
Dersane insanı düzene sokar biraz da püf noktalar falan.
Karar verip azmedersen evde kendini düzene sokarsın.
İnternette de ders anlatımları falan vardır.
Onlardan faydalanabilirsin.
Ben de dersaneye gitmeyeceğim.
Ama gitmesek bile bol bol denemeye girmek lazım.
Sınavda başarının en önemli noktalarından birisi bence denemelere girmek :40:

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
Bende öyle düşünüyorum eğer evde düzen kurarsam mesela kendime ders saatleri ayarlarsam planımı yaparsam ona uyarım zaten.Nette çok güzel anlatımlı videolarda var onlardan da yararlanırım.Şimdi kitap araştırmasına girdim acele karar verip almak istemiyorum.Ama içimde ki acaba yapabilir miyim endişesi beni engelliyor ya. :14:

benim elimde ihtiyaç set var şimdilik sadece canım ve öss kitapları her yayından öss zmanından kalma:1::1::1::1:
cornellaylada konuştuk yeni yayınlar çıkana kadar bunları halledecğim sen de neler var?

bende de güvender ve uzman kariyer var.güvender össden benimde:52: ama ben çoğunu atmıştım canım maalesef nasılsa sınava girmem diye. şimdi kuzenimden alıcam öss kitaplarını. bende yenilerini beklicem almak için.. canım senin matematik ve geometrin nasıl.benim özellikle geometri vasatın altı. çok stres oldum nasıl yapıcam diye:ssz:

Kızlar Merhaba

Benim öğrencilikten beri aklımın bir köşesinde Kpss vardı ama bu son günler iyice düşünmeye başladım.Hatta girsem mi girmesem mi yapabilir miyim diye düşünmekten dün gece uyuyamadım :1:

Birde çalışmaya başlamak için geç mi kaldım diye düşünüyorum.Çünkü hiç bir hazırlığım yok daha hangi konulara çalışmam gerektiğine dahi tam emin olamadım.

23 yaşındayım 2012 Aralık ayında 4 yıllık Ekonomi bölümünden mezun oldum.Kpss hakkında çokta bilgim yok mesela ben Kpss B grubuna mı gireceğim?

Etrafımda danışabileceğim bilgi alabileceğim kimsem yok umarım buraya çok alakasız bir mesaj yazmış olmuyorumdur :14:

Kafam çok karışık ya acaba yapabilir miyim diye :26: Dershaneye de gitmek istemiyorum evde tek başıma çalışma ile kazanabilir miyim ?

merhaba,hoşgeldinn:34: cnm senın bölümün ekonomi..........bu bölüm ile istedıgın kpss grubuna girebilirsin!öğretmenlik hariç......

şöyle anlatayım.......kpss B ye girersin....sadece genel yetenek genel kultur çalısırsın....
kpss A var bır de bu alan yanı uzmanlık dıyelım bu bıraz zor.........sen büyük ihtimal düz memurluk ıcın soruyorsun ve temelın de olmadıgı için derslere başlaman lazım....ilk sayfada hangı konulara çalısacagın yazıyor........inceleyebilirsin.....

her zaman yardımcı oluruz sana:34:

Cornellam , sıra ile gitmedim ama buna dikkat edeceğim canım.

cnm öncelikle kendıne bır plan yap........bugun yaş problemlerı çalısayım yarın turkceden sözcukte anlam çalısayım ne kadar verımlı olur bilemıyorum...........bence derslerı basından alarak çalışman daha faydalı olur.......

cornello ve kalpyangini sözel dersler için verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum :16:

rica ederız cnm:54:

kızçereler nasıl gidiyor.........ben 2 gundur çalısamıyorum........kardesım geldi......ama yarın tekrar start verecegım......sizler sakın bırakmayın..özellikle temeli olmayanlar........

bende de güvender ve uzman kariyer var.güvender össden benimde:52: ama ben çoğunu atmıştım canım maalesef nasılsa sınava girmem diye. şimdi kuzenimden alıcam öss kitaplarını. bende yenilerini beklicem almak için.. canım senin matematik ve geometrin nasıl.benim özellikle geometri vasatın altı. çok stres oldum nasıl yapıcam diye:ssz:

sıkıntı etme.benım de vasatın altı hatta yerlerde sürünüyor.......bıraz arastırma yaptım.......karakök 0 geo. dıye bır kıtap varmıs......geo. hiç olmayanlar için sıfırdan anlatıyormus...ben almayı dusunuyorum sende bır bak istersen netten..........

Son düzenleme:
Kızlar Merhaba

meraba canım. bende bu sene işletmeden mezun oldum. zaten senle aynı fakülteden mezunuz. biz a grubuna da b grubuna da girebiliyoruz canım. malum a her sene oluyo ama onu dersanesiz de halletmek zor.

o yüzden sen b grubundan gir bence. evde kendin çalışarak yapabilirsin tabiki de.her zaman dersaneyle kazanılmıyor. ben gidicem ama yalnız çalışmayı sevmediğimden.

düzgün bir programla pekala da yaparsın. kendine güven.ben mesela ramazanda başlıyorum. sende şimdiden başla istersen. öss den kalma kitapların vardır mutlaka. onlarla bir başlangıç yapabilirsin:31:

rica ederim canım umarım faydalı olabilirim. bildiğim kadarıyla yardım da ederim burdan birbirmize soruyoruz zaten. sen yaparım de gerisi gelir zaten:21:

sıkıntı etme.benım de vasatın altı hatta yerlerde sürünüyor.......bıraz arastırma yaptım.......karakök 0 geo. dıye bır kıtap varmıs......geo. hiç olmayanlar için sıfırdan anlatıyormus...ben almayı dusunuyorum sende bır bak istersen netten..........

gerçekten böyle bir kitaba ihtiyacım var benimde. geometriyi hiçte sevmiyorum ama bu bahane olamaz tabi. onu bir araştırıcam canım çok sağol...mutlaka alıp başlamalıyım

KPSS hazırlık sürecinde şimdilik şu 13 ana konudan sorumlu olduğumuzu söyleyebiliriz :
Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorular

Sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorular

Anadolu Selçuklu Devleti ve Öncesindeki Türk Devletleri

Osmanlı Devleti

Atatürk İlke ve İnkılapları

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi

Türkiye'nin fiziki özellikleri

Türkiye'nin beşerî özellikleri

Türkiye'nin ekonomik özellikleri

Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuk

Anayasa

İdare

Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular

merhaba,hoşgeldinn:34: cnm senın bölümün ekonomi..........bu bölüm ile istedıgın kpss grubuna girebilirsin!öğretmenlik hariç......

şöyle anlatayım.......kpss B ye girersin....sadece genel yetenek genel kultur çalısırsın....
kpss A var bır de bu alan yanı uzmanlık dıyelım bu bıraz zor.........sen büyük ihtimal düz memurluk ıcın soruyorsun ve temelın de olmadıgı için derslere başlaman lazım....ilk sayfada hangı konulara çalısacagın yazıyor........inceleyebilirsin.....

her zaman yardımcı oluruz sana:34:

Çok teşekkür ederim :)
Evet düz memurluk için sormuştum.
Haklısın bi an önce benim kararlı bir şekilde çalışmaya başlamam gerekiyor.Çok eksiğim var sıkı çalışmam lazım.
Buradan öğrendiklerimi not alıyorum zaten konuları olsun önerdiğiniz kitaplar olsun :)

meraba canım. bende bu sene işletmeden mezun oldum. zaten senle aynı fakülteden mezunuz. biz a grubuna da b grubuna da girebiliyoruz canım. malum a her sene oluyo ama onu dersanesiz de halletmek zor.

o yüzden sen b grubundan gir bence. evde kendin çalışarak yapabilirsin tabiki de.her zaman dersaneyle kazanılmıyor. ben gidicem ama yalnız çalışmayı sevmediğimden.

düzgün bir programla pekala da yaparsın. kendine güven.ben mesela ramazanda başlıyorum. sende şimdiden başla istersen. öss den kalma kitapların vardır mutlaka. onlarla bir başlangıç yapabilirsin:31:

Cevap için teşekkür ederim :)
Haklısın A grubuna baktım da onun altından dershanesiz kalkmam zor ama ben zaten düz memurluk istiyorum.
Ailemde dershaneye git filan diyorlar da yok ben bu sefer gitmek istemiyorum.Lise döneminde çok gittim ve sanki evde çalışırsam daha verimli olur gibi geliyor bana.Benimde tam tersi kabalık ders çalışamıyorum dikkatimi dağıtan birşey oluyor mutlaka.Bu seferde böyle deneyeyim diyorum :)

Öss den kalma kitabım yok maalesef ya.Öss zamanı baya kitabım vardı hem kendi aldığım hemde ablamdan kalan ama sınav geçtikten sonra fazlalık olanların hepsini ihtiyacı olanlara verdim.En kısa zamanda kaynak edinmek istiyorum.Şimdi netten konu anlatımları filan indirebildim sadece.

Cevap için teşekkür ederim :)
Haklısın A grubuna baktım da onun altından dershanesiz kalkmam zor ama ben zaten düz memurluk istiyorum.
Ailemde dershaneye git filan diyorlar da yok ben bu sefer gitmek istemiyorum.Lise döneminde çok gittim ve sanki evde çalışırsam daha verimli olur gibi geliyor bana.Benimde tam tersi kabalık ders çalışamıyorum dikkatimi dağıtan birşey oluyor mutlaka.Bu seferde böyle deneyeyim diyorum :)

Öss den kalma kitabım yok maalesef ya.Öss zamanı baya kitabım vardı hem kendi aldığım hemde ablamdan kalan ama sınav geçtikten sonra fazlalık olanların hepsini ihtiyacı olanlara verdim.En kısa zamanda kaynak edinmek istiyorum.Şimdi netten konu anlatımları filan indirebildim sadece.

eğer tanıdıklardan filan bulabilirsen onlarla başlayabilirsin. yeni kitaplar çıkana kadar biraz ilerlemiş olursun hem.
a grubu gerçekten zor ya düz memurluk bana da daha avantajlı geldi. zaten dersane kazandırmıyor ki iş sende biter. sessiz ortamda çalışırsın. artık nette herşeyler var zaten dersane ayağına geliyor o yüzden hiç sıkıntı yapma. başarıcaz hepimiz:52:

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
Bende öyle düşünüyorum eğer evde düzen kurarsam mesela kendime ders saatleri ayarlarsam planımı yaparsam ona uyarım zaten.Nette çok güzel anlatımlı videolarda var onlardan da yararlanırım.Şimdi kitap araştırmasına girdim acele karar verip almak istemiyorum.Ama içimde ki acaba yapabilir miyim endişesi beni engelliyor ya. :14:

O endişe bende de var.Herkes de vardır bence endişe.
Ama önemli olan karar verip elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak.
Kazananlar bizden çok farklı değillerdi eminim.
O yüzden ümitsizliğe düşmek yok.
Düşersen de cornello seni gaza getirir :52:

eğer tanıdıklardan filan bulabilirsen onlarla başlayabilirsin. yeni kitaplar çıkana kadar biraz ilerlemiş olursun hem.
a grubu gerçekten zor ya düz memurluk bana da daha avantajlı geldi. zaten dersane kazandırmıyor ki iş sende biter. sessiz ortamda çalışırsın. artık nette herşeyler var zaten dersane ayağına geliyor o yüzden hiç sıkıntı yapma. başarıcaz hepimiz:52:

Yeni kitaplar mı çıkacak acele etmiyeyim bari ben kitap almak için :52: Bir süre netten yada dediği gibi bulabilirsem öss kitapları ile idaere edeyim.aynen düz memurluk bana da öyle geldi bide sınav konuları daha bi yapılabilir geldi bana :D

amin inşallah :nazar: zaten çalışırsak neden olmasın ama dimi :52:

O endişe bende de var.Herkes de vardır bence endişe.
Ama önemli olan karar verip elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak.
Kazananlar bizden çok farklı değillerdi eminim.
O yüzden ümitsizliğe düşmek yok.
Düşersen de cornello seni gaza getirir :52:

Kararsızdım bu akşama kadar ama artıkkarar verdim :52: Bide ben çok uzun süredir düşünüyorum annemlerde diyo amma çok düşündün gir olursa olur olmazsa olmaz :D

ben gaza ihtiyaç duydukça girerim zaten buraya :1:

Merhaba , ben de bu sene Kpss ye gireceğim..Pdr öğrencisiyim , son yılım seneye..staj ,tez,danışma,mezuniyet,balo falan filan derken kpss ile pek ilgilenemem diye dersaneye kayıt oldum..benim bölümüm için çok ekstrem bir çalışma gerekmiyo belki ama güzel bir yere atanmak için illaki belli bir puanın üzerinde olmak gerekiyor..

Kpss için hiçbir bilgim yoktu ,iyi olmuş bu topik , hayırlı olsun ve de..

ben de iki tane kitap var , eğitim bilimleri ve öğrenme psikolojisi..set almadım henüz , sanırım yenilenecek , ne zaman çıkar ki onlar..2013 Kpss soruları açıklanınca basıma başlarlar heralde..:/

oruç gelmeden başlayamam sanırım :37: :D ama az kaldı oruca şurda ,bahane sayılmaz bu :D

Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

Merhaba , ben de bu sene Kpss ye gireceğim..Pdr öğrencisiyim , son yılım seneye..staj ,tez,danışma,mezuniyet,balo falan filan derken kpss ile pek ilgilenemem diye dersaneye kayıt oldum..benim bölümüm için çok ekstrem bir çalışma gerekmiyo belki ama güzel bir yere atanmak için illaki belli bir puanın üzerinde olmak gerekiyor..

Kpss için hiçbir bilgim yoktu ,iyi olmuş bu topik , hayırlı olsun ve de..

ben de iki tane kitap var , eğitim bilimleri ve öğrenme psikolojisi..set almadım henüz , sanırım yenilenecek , ne zaman çıkar ki onlar..2013 Kpss soruları açıklanınca basıma başlarlar heralde..:/

oruç gelmeden başlayamam sanırım :37: :D ama az kaldı oruca şurda ,bahane sayılmaz bu :D

Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

merhaba hoşgeldin........ evet pdr guzel bır bölum ama dediğin gıbı eger istedıgın yere atanmak istiyorsan guzel bır puan alman şart.......:34:
yanı oruc artık bahane değil:27: çalışmalara başlamalısın cunku okul dönemınde cok vaktın olmayabilir.....

Yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum: ))

Herkese şimdiden hayırlı çalışmalar..

Ben bugün asal çarpanlara ayırma konusunu çalışıyorum. Temmuz sonuna kadar mat 1in ilk yarısını bitirmek için plan yaptım umarım planım şaşmaz..

Fem simetri kitabıyla ilgili bilgisi olan varmı? matematik öğretmeni kuzenim bana onu önerdi çok faydalı oldugunu söylüyor almayı düşünüyorum birde size sormak istdim

Back