2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Hemen her ders için işe yarayacak basit bir çalışma planı yapalım. Önce bunda başarılı olmaya çalışın ilerde daha karmaşık planlarda deneyebilirsiniz. Unutmayın ki planların başarısız olma nedenlerinden biri de çok fazla ayrıntılı olmasıdır. Ben size en esnek çalışma önerilerini sunacağım.

Konu anlatımını okuyun.
Örnek soruları ve nasıl çözüldüğünü inceleyin.
Çözüme bakmadan birde kendiniz çözmeyi deneyin.
Bir çözümlü soru bankası alın.
Soruları çözmeye çalışın çözemediğiniz soruya bir yıldız koyup çözümünü inceleyin.
Çözüme bakmadan tekrar aynı soruyu kendiniz çözmeye çalışın.
Tüm testi bu şekilde bitirdikten sonra çözebildiğiniz soruların çözümleri ile kitabın çözümlerini karşılaştırın. Benzer ve farklı yanlarını inceleyin.
Bir gün sonra işaretlediğiniz soruları tekrar çözmeye çalışın. Çözemezseniz bir yıldız daha koyup tekrar çözümü inceleyin.
Yukarıdaki sistemi tüm soruları rahatlıkla çözene kadar tekrarlayın. Göreceksiniz ki bir süre sonra tüm sorular çok kolay görünmeye başlayacak.
Başarısız olma nedenleri

En çok başarısız olma nedeni yeterli kararlılığa sahip olmamaktır. Bu sayfanın amacı başarılı olma arayışında olan ama ne yapacağını bilemeyen öğrenciler için hazırlandı.

Eğer çalışmaya niyetiniz yoksa, ders çalışmamak için ders çalışma yöntemleri, planları arayarak vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsanız bu sayfa pek size göre değil.

Zaten hayatın her aşamasında göreceksiniz ki doğru yöntemlerle sabırla çalışmanızı sürdürmeniz gerek. Ben çalışmadan iyi yerlere geleyim, piyangodan para çıksın, dedemden evler dükkanlar kalsın gezeyim dolaşayım diyorsanız ders çalışma önerileri size bir fayda sağlamayacaktır.

Ben mutlaka çalışarak bir yerlere gelmeliyim başka şansım yok diyorsanız bunca yıl edindiğim tecrübelerimi dikkate almanızı tavsiye ederim. Şimdi devam edelim. Plan neden başarısız olabilir?

Çözümü anlamadığınız için
Birkaç soru çözüp çalışmayı bıraktığınız için.
Çalışmanın çok vakit almasından dolayı yeterli vaktinizin olmaması.

Mehmet Hattatoğlu

Son düzenleme:
Planımızın başarısız olma nedenlerini inceleyelim Başarılı olduysa sorun yok. :)

En çok başarısız olma nedeni yeterli kararlılığa sahip olmamaktır. Bu sayfanın amacı başarılı olma arayışında olan ama ne yapacağını bilemeyen öğrenciler için hazırlandı.

Eğer çalışmaya niyetiniz yoksa, ders çalışmamak için ders çalışma yöntemleri, planları arayarak vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsanız bu sayfa pek size göre değil.

Zaten hayatın her aşamasında göreceksiniz ki doğru yöntemlerle sabırla çalışmanızı sürdürmedikçe başarılı olamayacaksınız. Ben çalışmadan iyi yerlere geleyim, piyangodan para çıksın, dedemden evler dükkanlar kalsın gezeyim dolaşayım diyorsanız ders çalışma önerileri size bir fayda sağlamayacaktır. Ama karamsar olmayın. Alışana kadar zorlansanız da alıştıktan sonra daha mutlu bir yaşantınız olacak. Her sorunu kolayca çözeceksiniz.

Ben mutlaka çalışarak bir yerlere gelmeliyim başka şansım yok diyorsanız bunca yıl edindiğim tecrübelerimi dikkate almanızı tavsiye ederim. Şimdi devam edelim. Plan neden başarısız olabilir?

Çözümü anlamadığınız için
Birkaç soru çözüp çalışmayı bıraktığınız için.
Çalışmanın çok vakit almasından dolayı yeterli vaktinizin olmaması.

1- Çözümü Anlamamak
Çözümü anlamamanın nedenlerini tespit edip çözmeniz gerekir. Maddeleyelim ki yazımız faydalı kalsın.

Öğrencilerin çoğu çözüm üzerinde düşünülmediği için anlamaz.
Çalışmış olmak için sayfalara bakıp durmayın. Yazarın ne yapmaya çalıştığını anlamaya gayret edin. Yorumlar yapın, tahminlerde bulunun. Başlarda çok vakit alıcı gibi gelebilir. Düşünmek zor gelir size. Mağlubiyeti kabul etmek daha güzeldir. Hiç vakit almaz. Ben anlamıyorum deyip derslerden uzaklaşmak en sevilen yoldur. Denedim ama olmadı napayım olmuyor işte diyorsanız yapabileceğimiz birşey yok. Umarım aileniz zengindir. Çalışmadan da size güzel imkanlar sunabilir. Yazılarımız sabırlı, azimli öğrenciler için sürecek. Düşerseniz üstünüzü silkeleyip tekrar yürümeye başlayacaksınız. Düştüğünüz yerden geri dönüp gidenlere hayatta başarılar. Belki bir gün yine karşılaşırız.
Evet çözümü anlamamanızdaki birinci nedeni anladıysanız 2. bir neden bulalım. Çözüm gerçektende anlaşılmaz olabilir.
Bunun nedeni geçmiş yıllardan gelen eksikleriniz olabilir.
Eğer vaktiniz varsa geçmişteki eksiğinizi bulup çözümü anladığınızdan emin olmalısınız.
Peki vaktiniz yoksa yapacağınız hep kötülenen ezberci sistemden destek almak. Pes edip başarısızlığı kabullenmek yerine yapacağınız şey çözümü anlamasanız da olduğu gibi ezberlemek. Çözümü okuyun. Boş bir kağıda çözüme hiç bakmadan aynısını yapmaya çalışın. Çözüm içinde anladığınız kısımları yeşil renk bir kalemle çizmeniz faydalı olacaktır. Böylece ileride tekrar geriye dönüp anlamadığınız kısımları tekrar incelersiniz ve göreceksiniz ki çalışmasını düzenli sürdüren kişiler geriye dönüp baktığında ilk görüşte anlamadıkları pekçok şey artık çok basit şeyler olarak görülecektir. Unutmayın başarının temeli sabırlı olmakta. Bahane aramayın, her ne olursa olsun çalışmalarınızı başta belirlediğimiz plana uygun şekilde sürdürün.

Ezberci Eğitim Sisteminin Faydaları
Ezberci Eğitim Sisteminin Faydaları

Hep kötülendiği için bu konuda ayrı bir sayfa açmayı uygun gördüm. Yanlış okumadınız ezberci eğitim sisteminin zararları değil, faydaları diye başlık açtım. :)

Hep denir ki ezberlemeyin, anlayarak çalışın, düşünün. Ezberci sistem çok kötüdür.

Ama ezberlemek gerçekten de bu kadar kötü bir şey mi?

Ezberinde bize faydaları olamaz mı?

Aşırı dar zamanda öğrenilmesi gereken bilgiler varsa, aşırı büyük eksikleriniz varsa ezberle sorunlarınızı aşabilirsiniz.

Farzedelim son 5 yıldır çok başarısız bir öğrenciydiniz. Geçer notu bile zar zor alırdınız. Hatta pekçok dersten kalıp yazın not yükseltme sınavlarına girmeniz gerekti. Bunlar gösterir ki sizin kendi kendinize kapatmanızın çok zor olduğu eksikleriniz var. Özel ders alma imkanınız da yok. İhtiyacınız olan iki şeyle uçuruma düşmekten kurtulabilirsiniz. Sabır ve ezber.

Bir soru çok zor ve anlamanız imkansız diyelim. Bilen birilerinden yardım alma ihtimaliniz de yok, evde kendi kendinize çalışmak zorundaysanız. Yapacağınız sabırla tüm çözümünü anlamadığınız soruların cevaplarını ezberlemek olmalı. (Çözümlü kitaplar kullanın mutlaka) Pes edip çalışmayı bırakmak yerine sabırla çözümleri ezberleyin. Çözüme bakmadan aynısını yazabilecek şekilde çözümleri ezberleyin. Ertesi gün zor soruları tekrar okuyup ezerberlediğiniz çözümleri boş bir kağıda yazın. Karıştırdıklarınızın çözümlerini tekrar inceleyin. Bu şekilde çalışmalarınızı sürdürün.

Çözümü ezberledikten sonra satır satır düşünün bu neden böyle yapılmış olabilir diye. Göreceksiniz ki bu ezberler bir süre sonra sizin düşünmenize yarayacak basamak görevi yapacak. Boşlukta aşağı doğru düşerken tutunabileceğiniz bir dal olacak. İnsan beyni çok zekidir. Birkaç benzeri soruda aynı yöntemin uygulandığını gördüğünde sistemi farkedip düşünmeye başlayacak. Ezberlemeden de çözümleri anlamaya başlayacaksınız.

2- Birkaç soru çözüp çalışmayı bırakmak
Birkaç soru çözüp çalışmayı bıraktığınız için plan başarısız olduysa

Bu başlıkta da sabırlı olmamanın sonuçlarını görüyoruz. Öğrenci konuya başlar birkaç soru çözemeyince morali bozulur ve çalışmaya ara verir veya bir daha hiç bakmaz.

Halbuki planımızda çözülemeyen sorularda nasıl bir yol izleyeceğimizden bahsetmiştim. Ama kaçacak bahane arıyorsanız bende bu başlığa daha fazla vakit ayırmıyorum. Kendi kendine çalışamayan öğrencilerin özel ders almaktan başka şansı yoktur. Kendi hallerine kaldıklarında matematiği sevmiyorum, anlamıyorum, hocalarım güzel anlatamıyor, yazılıdan da zaten tüm sınıf zayıf aldı, kitapları yazanlar da karman çorman yazmışlar gibi bahanelerle söylenip duracaklardır. Yaşlanınca da sigortalı bir iş bulabildiyseniz emekli maaşıyla yuvarlanıp gidersiniz. Tavsiyem hayatın ucuz olduğu bir şehre yerleşin.

meraba canım bende senin gibi kendimi ramazana odakladım. kendimi kötü hissediyodum geç mi kalırım diye ama yalnız değilmişim sevindim...sen hangisine girceksin b ye mi?

Kızlar bugün önlisans diplomamı aldım hamd olsun ALLAH(C.C)'ıma çok mutluyum :)

hayırlı olsun diploman canım inşallah sınavıda kazanırsın onu da görürsün

canım paylaşımların çok güzel beni çok gaza getirdi burda yazanlar çook sağol

gaza gelmenıze sevındım .çok dogru seyler yazıyor ........daha önce uyguladım seyler var cok faydalı oluyor gercekten.....

gaza gelmenıze sevındım .çok dogru seyler yazıyor ........daha önce uyguladım seyler var cok faydalı oluyor gercekten.....

çalışmaya başladığımda bende uygulamayı düşünüyorum.matematik konusunda yazanları özellikle.hiç sevmiyorum kaçıyorum ondan resmen beni bayağı bir zorlucak:18:

çalışmaya başladığımda bende uygulamayı düşünüyorum.matematik konusunda yazanları özellikle.hiç sevmiyorum kaçıyorum ondan resmen beni bayağı bir zorlucak:18:

kaçma üzerıne gıt konunun..bende öyle yapıyorum.mesela obeb -okek i sevmıyorum kacıyorum ondan.nereye kadar kaçacaksam....ama yanlış yapıyorum hemen yarın çalısacagım

merhaba evet ben b ye hazırlanacağım birçok kişi başlayınca bende geç kaldığımı düşünmüştüm yine de yaklaşık 1 yılımız var çok güzel değerlendirebiliriz

kaçma üzerıne gıt konunun..bende öyle yapıyorum.mesela obeb -okek i sevmıyorum kacıyorum ondan.nereye kadar kaçacaksam....ama yanlış yapıyorum hemen yarın çalısacagım

haklısın aslında inatlaşmak lazım birazda....sen çok motivesin maşallah yarın bu işi çözersin eminim..korksun senden obeb okek

merhaba evet ben b ye hazırlanacağım birçok kişi başlayınca bende geç kaldığımı düşünmüştüm yine de yaklaşık 1 yılımız var çok güzel değerlendirebiliriz

bende b den giricem inşallah..dersaneyede gidicem.sonuçta onlarda tee ekimde başlıyolar..ramazanda başlamakta gayet uygun bence bayağı bir yol katederiz..ben sahura kadar oturuyorum..o süreyi değerlendiricem artık

bende b den giricem inşallah..dersaneyede gidicem.sonuçta onlarda tee ekimde başlıyolar..ramazanda başlamakta gayet uygun bence bayağı bir yol katederiz..ben sahura kadar oturuyorum..o süreyi değerlendiricem artık

bende aynı şekilde iftarla sahur arasında hatta sahurdan sonra 2 3 saaat ne kadar dayanırsam o şekilde çalışmayı düşünüyorum

cornella canım çok güzel ve faydalı bilgiler hemen kaydedicem pcme arada okumakta fayda var diye düşünüyorum derslerde yılgınlık geldiği zamanlarda mesela gaza gelmek için ideal bilgiler

haklısın aslında inatlaşmak lazım birazda....sen çok motivesin maşallah yarın bu işi çözersin eminim..korksun senden obeb okek

evet evet maşallah çok motive hepimize yeter cornellanın motivesi:)))

aynen kaytaran oldumu korksun benden çok guzel kızlar ramazan da boş zamanınızı değerlendırın böyle....

cornella canım çok güzel ve faydalı bilgiler hemen kaydedicem pcme arada okumakta fayda var diye düşünüyorum derslerde yılgınlık geldiği zamanlarda mesela gaza gelmek için ideal bilgiler

aynen cnm .özellıkle kpss ye nasıl çalısılmalı maddelerı çok güzel hemen ilk sayfaya ekledım.özellıkle son maddelerı okurken içim huzurla doldu........
içimiz sıkıldıgında bir açıp okuruz......

ben kasımda alana başlıcam kıslar (kurum sınavlarına hazırlık)

bence gayet öndesiniz hiç telaşe kapılıp paniklemeyin

mesela şimdi siz sizi zorlayan dersten başlamalısınız (tabi yine kendiniz bilirsiniz). b deki henüz çalışmaya başlamamış rakipleriniz konu çalışırken siz testlerle pekiştirmiş bile olacaksınız insallah..

cornelladaki hoca ne dmiş...sabır ..sabır..sabır...

sabretcezzz... plana uymak için..tekrar etmek için.. çalışmadaki azmimiz için..

Allah yardımcımız olsun

aminnnnnnnnnnn..........

kızlarr sizce hemen mi baslamalıyım kpss için dershaneye falan yoksa aralaık ocak gbi mi bazıları cok erken baslama konuları unutursun diorr sizde ne yapmalıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…