selam kızlar bende iktisat mezunuyum 2014 gireceğim inşallah ramazanda başlayayım diyordum ki baktım şöyle bi herkes başlamış acaba başlasam mı kendmi ramazana hazırlamıştır ama 10 gün 10 gündür deyip gömsem mi kendimi kitaplara
Kızlar bugün önlisans diplomamı aldım hamd olsun ALLAH(C.C)'ımaçok mutluyum :)
1) KPSS Derslerine çalışırken mümkün olduğunca aynı ortamda aynı zamanda ve aynı masada ders çalış. Bu senin güdülenmeni sağlayacak ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksın.
2)Herhangi bir KPSS dersine ait ilk kitabını okumadan önce ön bilgi sahibi ol. Yani bu kitaptaki bilgilerin nerede, ne zaman, neye yarayacağını öğren.
3) Ders çalışırken önemli ve anlayamadığın yerleri not al. Dersin sonunda bu yerleri tekrar oku ve düşün!
4) Her şeyi bir anda anlamaya, çözmeye kalkışma! Çünkü, herşey yavaş yavaş yerine oturur. Sabret!
5) Çalışırken gereksiz ayrıntılarla uğraşma. Dikkatini dağıtıp vaktini boşa harcama!
6) KPSS Derslerinde Konuları bütün-parça-bütün sıralamasını izleyerek çalış!
7) Bir günde birden fazla farklı ders çalış! Böylece o dersten bıkkınlık duymazsın.
8 ) Bir günde 3 farklı dersten fazlasına çalışma! Böylece kafanı çok fazla dağıtmamış olursun.
9) Zor dersleri,kolay dersleri belirle ve ona göre çalışma süresi ayarla!
10) Derslerin ve konuların çokluğuna bakıp üzülme! Etrafa değil, yürüdüğün yolda önüne bakarak ilerle! Böylece hem üzülmez hem de yılgınlığa düşmezsin.
11) Derslere en az 20 dk en fazla 40 dk süreyle çalış! Sonra dinlenmek için mola ver. Sonra tekrar çalış.
12) Dersler arasında 20dk ile 30 dk boşluk bırak! Böylece kafan rahatlar, kendine gelmiş olursun..
13) Dersleri sözel-sayısal-sözel veya sayısal-sözel-sayısal sıralamasıyla çalış! Aynı kümeye ait 2 dersi peş peşe çalışma!
14) Çalıştığın konuları (o günün gecesinde, 1 gün sonra, 1 hafta sonra, 1 ay sonra, 4 ay sonra) düzenli aralıklarla tekrar et! Böylece konular hafızanıza kalıcı olarak yerleşecektir.
15) KPSS de önceki yılların sınav sorularını, yeni hazırlanan çözümlü soru bankalarını ve testlerini çöz! Ne durumda olduğunu öğren ve
ne gibi şeyler daha yapman gerektiğini bul.
16) Çektiğin zorluklardan dolayı ağla, sızla, haykır, tepiş yani deşarj ol! Böylece stresin azalır rahatlarsın. Fakat, isyan etme, pes etme!
17)Seni herkesten çok seven, seni herkesten çok koruyan, iyliğini herkesten daha çok isteyen Yüce Allah’ın olduğunu bil ve ona başvurduğunda seni yardımsız bırakmayacağını unutma!
18) Geceleyin yatağında uzanmış uyumadan önce yanlızken, kalbindeki sımsıcacık duygularla samimice Allah’a yönel! Ona taleplerini arz edip dua et! Unutma ki O hep seni bekliyor ve kendisine yönelmeni istiyor.
29) Ve son olarak, Umutlu ol! Umutlu ol! Umutlu ol!!! Çünkü, bir gün çektiğin bu zorluklar da bitecek.
meraba canım bende senin gibi kendimi ramazana odakladım. kendimi kötü hissediyodum geç mi kalırım diye ama yalnız değilmişim sevindim...sen hangisine girceksin b ye mi?
hayırlı olsun diploman canım inşallah sınavıda kazanırsın onu da görürsün
canım paylaşımların çok güzel beni çok gaza getirdi burda yazanlar çook sağol
gaza gelmenıze sevındım .çok dogru seyler yazıyor ........daha önce uyguladım seyler var cok faydalı oluyor gercekten.....
çalışmaya başladığımda bende uygulamayı düşünüyorum.matematik konusunda yazanları özellikle.hiç sevmiyorum kaçıyorum ondan resmen beni bayağı bir zorlucak:18:
meraba canım bende senin gibi kendimi ramazana odakladım. kendimi kötü hissediyodum geç mi kalırım diye ama yalnız değilmişim sevindim...sen hangisine girceksin b ye mi?
hayırlı olsun diploman canım inşallah sınavıda kazanırsın onu da görürsün
canım paylaşımların çok güzel beni çok gaza getirdi burda yazanlar çook sağol
kaçma üzerıne gıt konunun..bende öyle yapıyorum.mesela obeb -okek i sevmıyorum kacıyorum ondan.nereye kadar kaçacaksam....ama yanlış yapıyorum hemen yarın çalısacagım
merhaba evet ben b ye hazırlanacağım birçok kişi başlayınca bende geç kaldığımı düşünmüştüm yine de yaklaşık 1 yılımız var çok güzel değerlendirebiliriz
bende b den giricem inşallah..dersaneyede gidicem.sonuçta onlarda tee ekimde başlıyolar..ramazanda başlamakta gayet uygun bence bayağı bir yol katederiz..ben sahura kadar oturuyorum..o süreyi değerlendiricem artık
haklısın aslında inatlaşmak lazım birazda....sen çok motivesin maşallah yarın bu işi çözersin eminim..korksun senden obeb okek
haklısın aslında inatlaşmak lazım birazda....sen çok motivesin maşallah yarın bu işi çözersin eminim..korksun senden obeb okek
evet evet maşallah çok motive hepimize yeter cornellanın motivesi:)))
cornella canım çok güzel ve faydalı bilgiler hemen kaydedicem pcmearada okumakta fayda var diye düşünüyorum derslerde yılgınlık geldiği zamanlarda mesela gaza gelmek için ideal bilgiler
bende b den giricem inşallah..dersaneyede gidicem.sonuçta onlarda tee ekimde başlıyolar..ramazanda başlamakta gayet uygun bence bayağı bir yol katederiz..ben sahura kadar oturuyorum..o süreyi değerlendiricem artık
[ı]ben kasımda alana başlıcam kıslar (kurum sınavlarına hazırlık)
bence gayet öndesiniz hiç telaşe kapılıp paniklemeyin
mesela şimdi siz sizi zorlayan dersten başlamalısınız (tabi yine kendiniz bilirsiniz). B deki henüz çalışmaya başlamamış rakipleriniz konu çalışırken siz testlerle pekiştirmiş bile olacaksınız insallah..
Cornelladaki hoca ne dmiş...sabır ..sabır..sabır...
Sabretcezzz... Plana uymak için..tekrar etmek için.. çalışmadaki azmimiz için..
Allah yardımcımız olsun[/ı]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?