• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Kızlarr merhaba..Ben bugün ve dün basamak analizi- çözümleme konusuna çalıştım malum matematik sıfır olunca ancak bu kadar ilerleyebiliyorum : ) Yalnız çözemediğim bi kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.

a b c birer rakam olmak üzere

c>b ve b-a=2 şartını sağlayan kaç farklı üç basamaklı abc syısı yazılır..

Ben 6 tane bulabiliyorum cevabı 21 miş..geriye kalan 15 nerde bilmiyorum : )))

Aynı şekilde benzer bir soru daha var şöyleki :

a+b = 3c şartını sağlayan kaç farklı üç basamaklı abc sayısı yazılabilir..

bunu da 12 buluyorum ama cvp: 16

Kızlarr merhaba..Ben bugün ve dün basamak analizi- çözümleme konusuna çalıştım malum matematik sıfır olunca ancak bu kadar ilerleyebiliyorum : ) Yalnız çözemediğim bi kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.

abc
134
135
136
137
138
139
245
246
247
248
249
356
357
358
359
467
468
469
578
579
689

bu doğru mu?

kesinlikle bol soru çözümü ama acaba kaç kaynak bitirmek lazım ki atıyorum bi tarihten mesela?

valla cnm bunun bir ölçüsü yok......öğrenene kadar çalışacaksın.......

Aynı şekilde benzer bir soru daha var şöyleki :

a+b = 3c şartını sağlayan kaç farklı üç basamaklı abc sayısı yazılabilir..

bunu da 12 buluyorum ama cvp: 16

üzümbugusu ; cnm bunlar genelde öğrenme amaçlı sorulardır yanı kpss de pek gelmez bu tarz soru ama cimcime çözmüş sanırım....cvbı doğru değilse söyle bir de biz bakalım.....

Teşekkür ederim cimcime doğru sağol.

Evet cornella şuan öğrenme amaçlı, adım adım matematik isimli kitaptan soru çözüyorum tamamen öğrendikten sonra kpss tarzı soru bankaları alıcam inşallah.

Teşekkür ederim cimcime doğru sağol.

Evet cornella şuan öğrenme amaçlı, adım adım matematik isimli kitaptan soru çözüyorum tamamen öğrendikten sonra kpss tarzı soru bankaları alıcam inşallah.

hadi bakalım.......başarılı olacağına inanıyorum ben....sen yılmadan çalışmalara devam et,çalısmalarının karşılığını alacaksın:34:

hadi bakalım.......başarılı olacağına inanıyorum ben....sen yılmadan çalışmalara devam et,çalısmalarının karşılığını alacaksın:34:

İnşallah öyle olur canım.Hepimiz karşılığını alırız umarım.

Ezberim kuvvetlidir o yüzden sözellerden korkmuyorum. Matematiği bi halledebilirsem.. :37:

Kızlar bugün önlisans diplomamı aldım hamd olsun ALLAH(C.C)'ıma :16: :16: çok mutluyum :46: :46: :)

kk nın en azimli hatunları dersler çalısılıyordur umarım........

ben bugun yapamadıgım problemleri çözdum ve mutlak değer çalıstım..........

yarın çok işim var........öğleye kadar zayıflama topiğinde olurum sonra iş güç yemek falan derken anca derse başlarım....kümeler diyecegım yarın:52::52::52::52::52:

1) KPSS Derslerine çalışırken mümkün olduğunca aynı ortamda aynı zamanda ve aynı masada ders çalış. Bu senin güdülenmeni sağlayacak ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksın.

2)Herhangi bir KPSS dersine ait ilk kitabını okumadan önce ön bilgi sahibi ol. Yani bu kitaptaki bilgilerin nerede, ne zaman, neye yarayacağını öğren.

3) Ders çalışırken önemli ve anlayamadığın yerleri not al. Dersin sonunda bu yerleri tekrar oku ve düşün!

4) Her şeyi bir anda anlamaya, çözmeye kalkışma! Çünkü, herşey yavaş yavaş yerine oturur. Sabret!

5) Çalışırken gereksiz ayrıntılarla uğraşma. Dikkatini dağıtıp vaktini boşa harcama!

6) KPSS Derslerinde Konuları bütün-parça-bütün sıralamasını izleyerek çalış!

7) Bir günde birden fazla farklı ders çalış! Böylece o dersten bıkkınlık duymazsın.

8 ) Bir günde 3 farklı dersten fazlasına çalışma! Böylece kafanı çok fazla dağıtmamış olursun.

9) Zor dersleri,kolay dersleri belirle ve ona göre çalışma süresi ayarla!

10) Derslerin ve konuların çokluğuna bakıp üzülme! Etrafa değil, yürüdüğün yolda önüne bakarak ilerle! Böylece hem üzülmez hem de yılgınlığa düşmezsin.

11) Derslere en az 20 dk en fazla 40 dk süreyle çalış! Sonra dinlenmek için mola ver. Sonra tekrar çalış.

12) Dersler arasında 20dk ile 30 dk boşluk bırak! Böylece kafan rahatlar, kendine gelmiş olursun..

13) Dersleri sözel-sayısal-sözel veya sayısal-sözel-sayısal sıralamasıyla çalış! Aynı kümeye ait 2 dersi peş peşe çalışma!

14) Çalıştığın konuları (o günün gecesinde, 1 gün sonra, 1 hafta sonra, 1 ay sonra, 4 ay sonra) düzenli aralıklarla tekrar et! Böylece konular hafızanıza kalıcı olarak yerleşecektir.

15) KPSS de önceki yılların sınav sorularını, yeni hazırlanan çözümlü soru bankalarını ve testlerini çöz! Ne durumda olduğunu öğren ve
ne gibi şeyler daha yapman gerektiğini bul.

16) Çektiğin zorluklardan dolayı ağla, sızla, haykır, tepiş yani deşarj ol! Böylece stresin azalır rahatlarsın. Fakat, isyan etme, pes etme!

17)Seni herkesten çok seven, seni herkesten çok koruyan, iyliğini herkesten daha çok isteyen Yüce Allah’ın olduğunu bil ve ona başvurduğunda seni yardımsız bırakmayacağını unutma!

18) Geceleyin yatağında uzanmış uyumadan önce yanlızken, kalbindeki sımsıcacık duygularla samimice Allah’a yönel! Ona taleplerini arz edip dua et! Unutma ki O hep seni bekliyor ve kendisine yönelmeni istiyor.

19) Ve son olarak, Umutlu ol! Umutlu ol! Umutlu ol!!! Çünkü, bir gün çektiğin bu zorluklar da bitecek.

Son düzenleme:
Planınız kısa olsun, kısa süreli planlar yapın. Başarılı oldukça ayrıntıya girersiniz. Unutmamalıyız ki çoğu plan bir iki gün uygulanıp çöpe gider. O nedenle ilk planlarınız 2 günlük olsun. Bütün haftayı planlamayın çünkü 2 gün sonra plan çöpe gider boş yere tüm haftayı planlamış olursunuz. :) (Aslında çoğu öğrencinin amacı plan yapmakla uğraşarak ders çalışmama vicdan azabını bastırmaktır. Ders çalışmıyorum ama plan yapıyorum diye kendini avutmaya çalışır. Bu kısa süreli rahatlama sağlasa da planı çöpe gittiğinde aynı stresi yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Kalıcı mutluluğunuz için bu sayfada yazdıklarımı dikkatli okun)

Uzun süren plan yapmayın. Planınız 1-2 dakikada bitsin. Matematikten şu 2 testi, sonra da türkçeden şu 1 testi çözeceğim deyip planı bitirelim. Sonrada koşarak matematik testine başlayalım. En iyi plan uygulaması başarılan plandır. O nedenle plan yapmakla değil plana uymakla vakit geçirin. Bir an önce planda olan hedefleri tamamlayın sonra ne yapmak istiyorsanız onu yapın.

Önce plandaki maddeleri yapın sonra diğer yapmak istediklerinizi yapın. Bu biraz tekrar olacak. Dediğim gibi plana en önemli şeyleri yazın. 10 dakika ara vereceğim, uyuyacağım, arkadaşı arayacağım, kahvaltı yapacağım gibi şeyleri plana yazmakla vakit harcamayın. Abartıp kahvaltıda kaç zeytin yiyeceğini bile yazan öğrencilere rastlanabiliyor. :)

Sonranın değil o anın planını yapın. Planınızda matematikten test çözmek varsa hemen başlayın çözmeye. Akşam 8 de matematikten şu testi çözeceğim gibi plan yapmak genelde başarısız olur. 1 saat sonra yapacağım, yarın yapacağım, Salı yapacağım gibi kurulan planlar çoğunlukla başarısız olur.

Planınızı denetleyecek kurbanlar bulun. Kurban dedim espiri olsun diye ama ailenizde buna can atacak anneniz babanız gibi iki önemli kozunuz var(olmayan öğrencilerde olabilir üzülmesinler). Varsa böyle bir imkanınız biri planınızın gidişini kontrol etsin. Tamam uymuşun bu plana desin yeter. Ailenizi ikna için Çocuğum neden başarısız oluyor isimli yazımı okutabilirsiniz. Yazı için tıkla

Birde örnek plan yazarak bu yazımı tamamlıyorum. Bu planı ister ilkokul için ister sbs için ister öss ister kpss için ya da ösym o yıl hangi isimle sınav yapmışsa onun için kullanabilirsiniz. :)

Örnek Çalışma Planı

Önce Matematikten Kesirler konusundan 1 test çözeceğim
Sonra Türkçeden yazım kuralları hakkında 2 test çözeceğim.
Son olarakta Osmanlının kuruluşu hakkında 2 test çözeceğim.
Alıştığınız planlar yanında biraz gariban gibi görünebilir planım ama benim planım tüm diğer süslü planlarınızı döver. 15 yıllık tecrübelerime güvenin. :)

Matematik Öğretmeni
Mehmet Hattatoğlu

Son düzenleme:
Back