2014 ikiz anneleri

canım sağlıkla büyüt kuzularını inş...
kaçıncı aydan itibaren çatladın onu merak ettim
ben 30 haftalık olmak üzereyim henüz çatlamadım da acaba son haftalarda aniden mi çatlanıyo onu merak ettim :)
Canım ben 24.hf da başladım çatlamaya. Ama çok hızlı kilo aldım ben. 23 kilo aldım toplamda.:KK17:
olsun gerçekten o bebişlere değer hayırlı olsun tekrardan rabbim hayırlı uzun ömürler versin :
Öyle canım benim çok şükür. Darısı sizlere olsun inşaallah.:emir_bebek::emir_bebek:
 
anladım canım :)
ben şuana kadar toplam 13-14 kilo civarı aldım
eczaneden aldığım lierac kremini kullanıyorum o da aklıma geldikçe
bakalım biz ne kadar çatlayacaz :)
Benim de son 6-7 haftada çatladı. Lierac'a rağmen. Bebişler hızla büyüdüğü için göbeğim 32den sonra çok büyüdü özellikle. Tamamen genetik olduğuna inanıyorum. Tabi ikiz bebek olduğundan karnımız daha çok büyüyor.
 
Benim de son 6-7 haftada çatladı. Lierac'a rağmen. Bebişler hızla büyüdüğü için göbeğim 32den sonra çok büyüdü özellikle. Tamamen genetik olduğuna inanıyorum. Tabi ikiz bebek olduğundan karnımız daha çok büyüyor.
Zaten ben düzenli kullanmıyorum bile o kremi
aklıma geldikçe sürüyorum
hayırlısı olsun bakalım
bebişler sağlıkla doğsunlar da inş
buarada siz doğum yaptınız mı ???
 
Zaten ben düzenli kullanmıyorum bile o kremi
aklıma geldikçe sürüyorum
hayırlısı olsun bakalım
bebişler sağlıkla doğsunlar da inş
buarada siz doğum yaptınız mı ???
Evet önemli olan sağlıkla doğmaları inşallah. Benim doğum bu hafta olacak gibi görünüyor. Beklemedeyiz hayırlısıyla.
 
Az da olsa
Biz bu kez de kabızlıkla uğraşıyoruz. Mama yedikleri icin oluyo sanirim. Cok sıkıntı çekiyo cok ağlıyo kuzularim. Keşke sütüm daha cok olsaydı da mama vermek zorunda kalmasaydim :KK43:mamalarina azcık zeytinyağı katıyorum bu kez de kusuyolar. Zaten kusmayla ilgili sıkıntımız var naspcagimi bilmiyorum var mi bi öneriniz
anne sütü alıyorsa siz kayısı konpostosu için benimkiler hem mama hem anne sütü alıyor ben öyle yapıyorum işe yarıyor
 
canim 33.haftada kacar kilo dogdular bebislerin?
Canim 33. Haftada 2200- 2300 gr doğdular
Biz de aynı sorunu yaşadık canım, aptamilin conformil maması var içindeki lif oranı daha fazla ve proteinler parçalanmış oldugu için hazmı daha kolay. Biz conformil mamayla çözdük kabızlık sorununu. Yalnız mama lifli oldugu için biberonun deliğini sık sık tıkıyor o sinir ediyor insanı ama yapcak birşey yok. 3 aylık olduktan sonra da normal mamaya geçersiniz, biz hipp kullanıyoruz şimdi memnunuz. Bir de mama yedirdikten sonra bir iki çay kaşığı kaynamış soğumuş su verebilirsiniz. Zeytinyağı da riviera olanını daha iyi tolere ediyorlar sanki, cam şişede satılanlardan almıştım ben ,2 gün kakayı yapmayınca 3 damla mamaya damlatıyordum onu kusmadılar. Çay kaşığı fazla geliyor ilk ayda kusturuyor. Bir de kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp makat deliğini hafifçe uyarın ve karnına masaj yapın bağırsak hareketlerini uyarıyor.
Hipp combiotic pre cok iyi geldi bizim kuzucuklara. Suan 44 Günlükler. Acaba pre yi bırakıp 1 numara olanina mi gecsek bilemedim.
Zeytinyağı ben de riviera aldim canım ama sevmiyolar kuzular. Mamaya bir cay kaşığı katıyorum. Hastanede öyle demişlerdi ama sevmiyolar hic.
Az da olsa

anne sütü alıyorsa siz kayısı konpostosu için benimkiler hem mama hem anne sütü alıyor ben öyle yapıyorum işe yarıyor
Benimkiler de hem anne sütü alıyor hem mama yiyor. Kayısı kompostasi mantıklı ama benim bagirsaklar da problemlisir. Kayisi ile alakalı hersey bagirsaklarimi haddinden fazla calistirir. Acaba bebislere olunsuz mu yansır mi acaba?
 
Ikiz olunca da bi garip biri 2 gündür yapmıyor biride ishal gibi dün 6-7 kere yaptı herhalde o yüzden konpostoya ara veriyim dedim ikiside aynı mamayı içiyo ikiside aynı anda beni emiyo biri az biri çok yapıyo bende anlamadım sindirim sistemleri farklı herhalde:)) sizinkiler ne kadar mama içiyor benimkiler 15 günde 900 gr lık mamayı bitirdiler
 
Evet önemli olan sağlıkla doğmaları inşallah. Benim doğum bu hafta olacak gibi görünüyor. Beklemedeyiz hayırlısıyla.

İnsallah saglikla yavrularinizi kucaginiza alirsiniz.ben gecen hafta ikizlere hamile oldugumu ogrendim.cok korkmustum erken dogar tam olarak gelisemez diye.sizi gorunce (masallah) umutlandim.ne yaptiniz bu sure icinde.doktorunuz ne onerdi.tabii ki once Allah bilir.ama ben yapmam gereken neyse yapmak istiyorum.Allah anali babali buyutsun rahat bir dogum olsun insallah.
 
Canim ayni sorunlari bizde yaşıyoruz. Benim oglum kusarsa hem agizdan hem burundan geliyo nefes alamiyo tikaniyo kuzum. Kizimda da oldu bi kez elimizde bitti mosmor oldu kuzum. Gece gunduz baslarini bekliyoruz nöbetleşe. Ne zmaan kuscaklari belli olmuyo ki :KK43: Bizimkiler de aptamili bırakıp hipp marka mamaya geçince çoook rahatladılar. Kusmalari azaldi biraz.Bi araştır istersen combiotic olanı çook iyi. Tarım Bakanlığı tarafından onaylı tek organik mamaymis. Çok sevdi bizim kuzucuklar :)

Önerin için teşekkür ederim canım. Ancak girebildim nete. Pek boşta kalmıyor insan bildiğiniz gibi.:KK54: Araştıracağım dediğin mamayı. Şuan reflümüz devam ediyor ama alıştık artık. Arda yine çıkarıyorlar ama oda olurmuş. Az az ama sık sık beslemeye çalışıyoruz. Kabızlık oğlumda vardı onun için mama almıştık aptamil comformil onun pek yararını görmedik. Bunun yerine oğluma mamasına zeytinyağ koyuyorum. Artık alışana kadar düzelene kadar bu şekilde devam edeceğiz. Rabbim kolaylık versin herkese. İkiz annesi olmak çok zor, ama bi okadrda çok güzel. Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla bebişler versin :emir_bebek::emir_bebek:
 
Arkadaşlar benimmine, post: 37870900, member: 205218"]Önerin için teşekkür ederim canım. Ancak girebildim nete. Pek boşta kalmıyor insan bildiğiniz gibi.:KK54: Araştıracağım dediğin mamayı. Şuan reflümüz devam ediyor ama alıştık artık. Arda yine çıkarıyorlar ama oda olurmuş. Az az ama sık sık beslemeye çalışıyoruz. Kabızlık oğlumda vardı onun için mama almıştık aptamil comformil onun pek yararını görmedik. Bunun yerine oğluma mamasına zeytinyağ koyuyorum. Artık alışana kadar düzelene kadar bu şekilde devam edeceğiz. Rabbim kolaylık versin herkese. İkiz annesi olmak çok zor, ama bi okadrda çok güzel. Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla bebişler versin :emir_bebek::emir_bebek:[/QUOTE]
Arkadaslar
 
Arkadaşla benim de ikizlerin bir sure kustular doktor reflu olduklarini söyledi ve gaviskon tedavisine basladik bir kaç gün her mamadan sonra yaklaşık bir cay kaşifi verdim ve kusmalar çok şükür ki bucak gibi kesildi şiddetle öneririm ne bebisler ceksin ne siz ...fnzr, post: 37918790, member: 639533"]Arkadaşlar benimmine, post: 37870900, member: 205218"]Önerin için teşekkür ederim canım. Ancak girebildim nete. Pek boşta kalmıyor insan bildiğiniz gibi.:KK54: Araştıracağım dediğin mamayı. Şuan reflümüz devam ediyor ama alıştık artık. Arda yine çıkarıyorlar ama oda olurmuş. Az az ama sık sık beslemeye çalışıyoruz. Kabızlık oğlumda vardı onun için mama almıştık aptamil comformil onun pek yararını görmedik. Bunun yerine oğluma mamasına zeytinyağ koyuyorum. Artık alışana kadar düzelene kadar bu şekilde devam edeceğiz. Rabbim kolaylık versin herkese. İkiz annesi olmak çok zor, ama bi okadrda çok güzel. Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla bebişler versin :emir_bebek::emir_bebek:[/QUOTE]
Arkadaslar[/QUOTE]
Arkadasla
 
Herkese merhabaaaa...Ağızdan burundan kusma, kabizlik derken simdi dr süt alerjisi çıktı basimiza. Süt alerjisi ile ilgili bilginiz var mı? Oglusumun yaklasik 15 gun önce boynunda yanaklarında minik kızarıklıklar olmuştu dr isilik olmus oda sicakligini düşürün dedi. Sıcaklığı düşürdük ama kizarikliklar geçmedi. Dun uyice yoğunlaştı. Sol Yanağı kopkirmizi oldu dra götürdük. Süt alerjisi olabilir dedi. Mamamizi degistirdi bi de bana süt ve süt ürünleri tuketmemi yasakladi. 1 hafta demeyeceğiz böyle gecerse kesin tanıyı oyle koycaz dedi. Kusmasi kabizligi yüzündeki lekeler hrp sut alerjisindenmis. Canım cok sıkıldı canlar. Kendi sütumle besleyebilsem belki dd olmayacaktı böyle ama iki kuzuna yetistiremiyorum ki :KK43:
Simdi sut ürünlerini tuketmiycam bu kez kızımda anne sütünden alamayacak vitaminini.. ikiz annrsi olmak hakkaten zormus ama şükürler olsun Rabbime.
 
herkese iyi haftalar ve öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun:KK9::KK68:
1558 sayfa olan bu muhteşem topiği okudum ve bitirdim :-)okurken üzüldüm ağladım dua ettim sevindim yine ağladım bende ALLAH ömür verirse ikiz annesi olacağım çok sıkıntılı bir hamilelik geçiriyorum paylaşımları okudukça kendimi teselli ettim herkesin çok zorlu yollardan geçtiğini bir kez daha anladım...hepiniz çok tatlısınız topiği okurken kendimi günlük okuyormuş gibi hissettim özellikle topiğin ilk sahipleri Sedefcim senin aşırı pozitif ve sevecen olman her ağrıyı normal kabul etmen:KK68:Dilekcim senin espirilerin ve relax halin:KK36: aslında nerdeyse herkesin adını biliyorum ama bu sefer bu yazı bitmez:KK70:Eylül'ü merak ettim onun doğumuyla ilgili bilgi göremedim Aksunun bebekleri inşaALLAH iyi olmuştur :KK36:iyiki bu topiği DuruDenizDerya açmış iyiki sizler yazmışsınız:KK36:sizleri okuyup tanıdığım için çok mutluyum:KK36:Rabbim doğum yapan sizlerin ve yapacak olan bizlerin evlatlarını hayırlı etsin inşaALLAH :KK36::KK36:bütün anneleri ve bebeklerini Rabbim nazarlardan korusun hasta olanlara şifa nasip etsin bol sütlü gazsız günler dilerim:KK68::KK68::KK68:
 
İkizlerimiz Ayaz ile Poyraz dünyaya geldi arkadaşlar. Bugün 20. günlerini doldurdular (mşllh). Süt sıkıntımız var yarı mama yarı anne sütü ile beslenioruz. Yemediğim içmediğim süt yapıcı şey kalmadı diebilirim. 50-60 cc zor sağıorum 3 saate bi. Umarım mama kullanmak bebişlerimi zorlamaz.
 
İkizlerimiz Ayaz ile Poyraz dünyaya geldi arkadaşlar. Bugün 20. günlerini doldurdular (mşllh). Süt sıkıntımız var yarı mama yarı anne sütü ile beslenioruz. Yemediğim içmediğim süt yapıcı şey kalmadı diebilirim. 50-60 cc zor sağıorum 3 saate bi. Umarım mama kullanmak bebişlerimi zorlamaz.

Tebrikler Allah anali babali buyutsun.burda biryerde okumustum bir bayan saat basi emziriyormus uyusalar da uyumasalar da boylelikle sutu artmis.yanlis hstirlamiyorsam 3.5 aydir iki bebegini de mama kullanmadan sadece sutuyle doyuruyormus.ben daha dogum yspmadigim icin uygulanabilir mi bilmiyorum bir dene istersen.Allah kolaylik versin.bol bol sutun olsun insallah...
 
herkese iyi haftalar ve öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun:KK9::KK68:
1558 sayfa olan bu muhteşem topiği okudum ve bitirdim :-)okurken üzüldüm ağladım dua ettim sevindim yine ağladım bende ALLAH ömür verirse ikiz annesi olacağım çok sıkıntılı bir hamilelik geçiriyorum paylaşımları okudukça kendimi teselli ettim herkesin çok zorlu yollardan geçtiğini bir kez daha anladım...hepiniz çok tatlısınız topiği okurken kendimi günlük okuyormuş gibi hissettim özellikle topiğin ilk sahipleri Sedefcim senin aşırı pozitif ve sevecen olman her ağrıyı normal kabul etmen:KK68:Dilekcim senin espirilerin ve relax halin:KK36: aslında nerdeyse herkesin adını biliyorum ama bu sefer bu yazı bitmez:KK70:Eylül'ü merak ettim onun doğumuyla ilgili bilgi göremedim Aksunun bebekleri inşaALLAH iyi olmuştur :KK36:iyiki bu topiği DuruDenizDerya açmış iyiki sizler yazmışsınız:KK36:sizleri okuyup tanıdığım için çok mutluyum:KK36:Rabbim doğum yapan sizlerin ve yapacak olan bizlerin evlatlarını hayırlı etsin inşaALLAH :KK36::KK36:bütün anneleri ve bebeklerini Rabbim nazarlardan korusun hasta olanlara şifa nasip etsin bol sütlü gazsız günler dilerim:KK68::KK68::KK68:
Canım Allah tamamına erdirsin. Zaten okumuşsundur ben hala relax relax takılıyorum.:KK71: Çok şükür herşey yolunda. Zor ama güzel günler geçiriyoruz. Tabi sen onca sayfayı geniş geniş okumuşsun çok doğal. Hamişlikte zaman bol oluyo:KK48: İyi dileklerin ve duaların için çok sağolasın canım. Sen de sağlıkla kuzularını kucağına al inşaallah. Sana da sorunsuz bir hamilelik ve doğum diliyorum canım:KK70:Eylül ve Aksu nun bebikler de iyiler çok şükür.:KK70:
 
selam kızlar.14.11.2014 de oğullarım dünyaya geldi.36+0 da doğum yaptım.Biri 2440 diğeri 2340 gram doğdular.Bugün 10 günlük oldular, birisi hala küvezde.Solunum problemi vardı, 6 gün makineye bağlı kaldı, 4 gündür kendi nefes almaya başladı çok şükür.Diğer bebeğim benimle bir taburcu oldu küveze girmedi hiç.Onda da beslenme sorunu yaşadım ilk günler hep uyuyodu.Şimdi biraz daha iyi çok şükür.İkiz annesi olarak hala bi tecrübem yok.Diğer bebeğimin gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum..
 
X