- 21 Haziran 2011
- 2.929
- 85
- Konu Sahibi durudenizderya
- #12.501
Kizlar ciger gelistirici olucam bu gidisle yeni telde konustuk 4-5 martta bekliyorum dedi.7 eylul transfer tarihimdi durum bu :-(
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kizlar ciger gelistirici olucam bu gidisle yeni telde konustuk 4-5 martta bekliyorum dedi.7 eylul transfer tarihimdi durum bu :-(
Selam Canim, su anki korkularini o kadar iyi anliyorum ki o ilk 3 ay ayrı bir stres. Canim öncelikle istediğin gibi yatabilirsin yüz üstü yatmasan iyi olur tabi, normalde sol yana yatış ilerleyen aylarda tavsiye edilen şimdiden hafif hafif alıştir kendini, ama dediğim gibi nasil rahat ediyorsan hiç önemi yok henüz. Öksürürken daha cenin pozisyonunu almaya çalış yani bacaklarini çek öne eğil biraz ağrin olmaz hem yoksa bebişlere hemen birseycik olmaz pek çoğumuz deli gibi kustuk olsa o kadar öğürmekten olurdu... Karın ağrina gelince çok şiddetli geçmeyen agrin olursa yada lekelenme kanama vs mutlaka git tabi doktora. En azından enfeksiyon vs kan değerlerine bakılır... Ağrin geçti ise de zaten sorun yoktur canim...Kizlar merhaba.bugun kasik ve şiddetli karın agrisi ile uyandim.ters hareket mi yaptim bilmiyorum.normal mi sizce.simdi biraz kasigimda kaldı agri 8+5 gunlugum.bide yatarken tedirgin oluyorum.ayaklarimi hareket ettirirken falan.zararli bi pozisyon var mi.bi de grip olmustum iki hafta once grip geçti ama öksürük geçmedi. Bazen cok oksuruyorum sarsiyo beni sıkıntı olur mu
Canim bahsettiği testlerden birisi prenatest sanirim. İkizlerde ikili test falan doğru cikmadigi için varsa kromozom bozukluklarinin tesbiti için yapiliyor. Ben yaptirdim benle birlikte yaptiran bildiğim bir arkadaş var sadece, onun dışında kimse yaptirmadi. Zorunluluk ne demekmiş yaa... Hani Allah korusun ense kalinligi çok cikar burun kemiği oluşmamistir o zaman yaptir der. Kendini hiç strese sokma durumum da yok diyorsun sen bence başka bir doktora da gitmeden yaptirma .... Testler ne acaba merak ettim iki tane yazmişin? Pıhtilaşma mi acaba birisi de?slm arkadaşlar sizlere bir sey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim kafam karıştı ben ikiz bebeklere hamileyim şuan 13+2 günlük oldular maşallah gelişimleri gayet iyi dün cinsiyetlerini öğrendik ikiside erkek daha önce yazmıştm size bir kez belki hatırlayanınız vardır 3 yaşındada kızım var ve sorum kızlar dr 2 tane test istedi bu testler çok önemliymiş birisi 3 milyar diğeri 1.500 bu testlerden yaptrdınız mı siz ismini hatırlamıyorum test kagtları eşimde fiyat araştırması yapıyor çok mu önemli benim bunları yatrma gibi bir durumum hiç yok çok pahalııyatıramazsam acaba bir sorun olur mu şimdiden hepinize tşk ederim
Tam kaç günlük oluyor Canim 4-5 mart? Hoca bana cevap vermemişti, bugün eşim rapor için gidince sormuş bu akşam ve yarin akşam vurulucam Allah nasip ederse (24 saat arayla ben 12 saat ara diye duymuştum ama) Aslinda biz kendimiz kaşındık sormasak biraz daha beklerdik belki Cuma gidecegim zaten kontrole bikac gun sonra kontrol denk gelirse daha huzurlu olurum diye düşündüm. Vardir bir hayir Canim öyle düşünmeye calisiyorum, sonra yaptirmadim diye pişman olmaktansa... İnşallah şifa olur kuzularimiza daha da beklerler 34-36. Haftalari. Dilek arkadasimiz 24. Hafta olmuş şimdi maşallah 34-35'ilerde... Sen de öyle düşünmeye çalış...Kizlar ciger gelistirici olucam bu gidisle yeni telde konustuk 4-5 martta bekliyorum dedi.7 eylul transfer tarihimdi durum bu :-(
Arkadaşlar aranızda ikiz gebe(çift yumurta) olup amniosentez yaptıran var mı acaba? ikizlerde ikili-üçlü tarama testleri yapılamadığından trizomi-down sendromu açısından riski belirlenemiyor. Prenatesti araştırdım o da asla amniosentezin yerini tutmuyormuş, her kromozom anomalisini saptayamadığı gibi ikiz gebeliklerde çok güvenilir değilmiş, zaten çok yeni bir yöntem. En kesin tanı yöntemi amniosentez ama onun da bebekleri kaybetme düşük yapma gibi riskleri var. Hiçbirşey yapmasam bu defa da Allah korusun down sendromlu bir çocuk dünyaya getirmek istemem. Doğana kadar içim içimi yiyecek. Kafam çok karıştı, amniosentez yaptıran varsa lütfen bana yardımcı olsun.Karar veremiyorum:26:
Suan 26. Haftadayim aksucum ama bide sen hesapla dedim transfer tarini sordu kendisi 4-5 mart gel dedi.hesaplayip 27-28 haftalarda olur diyooSelam Canim, su anki korkularini o kadar iyi anliyorum ki o ilk 3 ay ayrı bir stres. Canim öncelikle istediğin gibi yatabilirsin yüz üstü yatmasan iyi olur tabi, normalde sol yana yatış ilerleyen aylarda tavsiye edilen şimdiden hafif hafif alıştir kendini, ama dediğim gibi nasil rahat ediyorsan hiç önemi yok henüz. Öksürürken daha cenin pozisyonunu almaya çalış yani bacaklarini çek öne eğil biraz ağrin olmaz hem yoksa bebişlere hemen birseycik olmaz pek çoğumuz deli gibi kustuk olsa o kadar öğürmekten olurdu... Karın ağrina gelince çok şiddetli geçmeyen agrin olursa yada lekelenme kanama vs mutlaka git tabi doktora. En azından enfeksiyon vs kan değerlerine bakılır... Ağrin geçti ise de zaten sorun yoktur canim...
Canim bahsettiği testlerden birisi prenatest sanirim. İkizlerde ikili test falan doğru cikmadigi için varsa kromozom bozukluklarinin tesbiti için yapiliyor. Ben yaptirdim benle birlikte yaptiran bildiğim bir arkadaş var sadece, onun dışında kimse yaptirmadi. Zorunluluk ne demekmiş yaa... Hani Allah korusun ense kalinligi çok cikar burun kemiği oluşmamistir o zaman yaptir der. Kendini hiç strese sokma durumum da yok diyorsun sen bence başka bir doktora da gitmeden yaptirma .... Testler ne acaba merak ettim iki tane yazmişin? Pıhtilaşma mi acaba birisi de?
Tam kaç günlük oluyor Canim 4-5 mart? Hoca bana cevap vermemişti, bugün eşim rapor için gidince sormuş bu akşam ve yarin akşam vurulucam Allah nasip ederse (24 saat arayla ben 12 saat ara diye duymuştum ama) Aslinda biz kendimiz kaşındık sormasak biraz daha beklerdik belki Cuma gidecegim zaten kontrole bikac gun sonra kontrol denk gelirse daha huzurlu olurum diye düşündüm. Vardir bir hayir Canim öyle düşünmeye calisiyorum, sonra yaptirmadim diye pişman olmaktansa... İnşallah şifa olur kuzularimiza daha da beklerler 34-36. Haftalari. Dilek arkadasimiz 24. Hafta olmuş şimdi maşallah 34-35'ilerde... Sen de öyle düşünmeye çalış...
Canim niye daha erken degil mi igne icin.
Yok hayır ultrason normal. Zaten ayrıntılı ultrason 20.haftada yapılacak. Ama şu ana kadar bir problem çıkmadı. Çevrede down'lı çocuğu olan var, ayrıca yakın bir arkadaşımda tesbit edildi ve gebeliği sonlandırıldı. İster istemez etkileniyor insan Allah korusun. Doktorum son kontrolde amniosentez hakkında bilgi verdi, tabii ki yaptırıp yaptırmamak bize kalmış. Yanlız senin yanlışın var amniosentez 16 haftada yapılabiliyor, daha önce değil. Senin dediğin CVS olabilir. Prenatesti düşündüm ama çoğul gebeliklerde henüz araştırma safhasında diye okudum bir yerde. Hem de trizominin diğer tiplerini belirleyemiyormuş. Epeyce de pahalı bir tetkik, ha sonuç kesin olsa inan parasını görmez bile gözüm. Amniosentez isteyip istemediğime bu hafta içinde karar vermem gerekiyor, doktorum öyle söyledi, o yüzden düşünceler içindeyim...Masal ben prenastes test onerim cunku bi sorun varsa ortaya cikarr ..ama hangi ikizde sorun var onu ortaya cikarmaZ...amniyosentezde ilk 15 haftalikta yaptirabilirsin ama sonrasinda bebekler byudugu icin guvenilir olmaz.sen simdiden niye bole aklina kotu seyler getiriyosun.usgde falan bisimi ciktidaa...
Suan 26. Haftadayim aksucum ama bide sen hesapla dedim transfer tarini sordu kendisi 4-5 mart gel dedi.hesaplayip 27-28 haftalarda olur diyoo
slm arkadaşlar sizlere bir sey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim kafam karıştı ben ikiz bebeklere hamileyim şuan 13+2 günlük oldular maşallah gelişimleri gayet iyi dün cinsiyetlerini öğrendik ikiside erkek daha önce yazmıştm size bir kez belki hatırlayanınız vardır 3 yaşındada kızım var ve sorum kızlar dr 2 tane test istedi bu testler çok önemliymiş birisi 3 milyar diğeri 1.500 bu testlerden yaptrdınız mı siz ismini hatırlamıyorum test kagtları eşimde fiyat araştırması yapıyor çok mu önemli benim bunları yatrma gibi bir durumum hiç yok çok pahalııyatıramazsam acaba bir sorun olur mu şimdiden hepinize tşk ederim
Kızçeler napıonuz :) havalar cok güzel gezmek istiyorummm ama cok yoruluyorum dışarı cıkınca.gerci bi taraftandanda temizlik yapıorum yavaş yavaş pis yakalanmayım sonra :))
slm arkadaşlar sizlere bir sey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim kafam karıştı ben ikiz bebeklere hamileyim şuan 13+2 günlük oldular maşallah gelişimleri gayet iyi dün cinsiyetlerini öğrendik ikiside erkek daha önce yazmıştm size bir kez belki hatırlayanınız vardır 3 yaşındada kızım var ve sorum kızlar dr 2 tane test istedi bu testler çok önemliymiş birisi 3 milyar diğeri 1.500 bu testlerden yaptrdınız mı siz ismini hatırlamıyorum test kagtları eşimde fiyat araştırması yapıyor çok mu önemli benim bunları yatrma gibi bir durumum hiç yok çok pahalııyatıramazsam acaba bir sorun olur mu şimdiden hepinize tşk ederim
Kizlar merhaba.bugun kasik ve şiddetli karın agrisi ile uyandim.ters hareket mi yaptim bilmiyorum.normal mi sizce.simdi biraz kasigimda kaldı agri 8+5 gunlugum.bide yatarken tedirgin oluyorum.ayaklarimi hareket ettirirken falan.zararli bi pozisyon var mi.bi de grip olmustum iki hafta once grip geçti ama öksürük geçmedi. Bazen cok oksuruyorum sarsiyo beni sıkıntı olur mu
Arkadaşlar aranızda ikiz gebe(çift yumurta) olup amniosentez yaptıran var mı acaba? ikizlerde ikili-üçlü tarama testleri yapılamadığından trizomi-down sendromu açısından riski belirlenemiyor. Prenatesti araştırdım o da asla amniosentezin yerini tutmuyormuş, her kromozom anomalisini saptayamadığı gibi ikiz gebeliklerde çok güvenilir değilmiş, zaten çok yeni bir yöntem. En kesin tanı yöntemi amniosentez ama onun da bebekleri kaybetme düşük yapma gibi riskleri var. Hiçbirşey yapmasam bu defa da Allah korusun down sendromlu bir çocuk dünyaya getirmek istemem. Doğana kadar içim içimi yiyecek. Kafam çok karıştı, amniosentez yaptıran varsa lütfen bana yardımcı olsun.Karar veremiyorum:26:
o ne testiymiş canım ben de ikiz bekliyorum 17 haftanın içindeyim detaylı ultrason istedi benden ama o senin dedğin fiyatlara test duymadım hiç ne testi olduklarını bir öğren istersen.
Canım biz hic bi test yaptırmadık oyle pahalı..hatta ikili ve 4 lu test fakan da yaptırmadık ikizlerde gerek duymuyo pek doktorlar..sanırım senin doktorun prenatest gibi bisi önermiş ama bu testler de anormali durumunda kısının isteğiyle yapılan testler..bence baska bi doktora daha danış derim..ikizlerde esas alınan 12 ve 20 haftalarda yapılan ayrıntılı ultrasonlar canım..
Yok canım bisi olmaz ama bi an once iyileşmeye bak oksururken dizlerini kendine cek ki karnın cok kasilmasin..elma limon kabuklu kaynat ic iyi gelir
Selam Canim, su anki korkularini o kadar iyi anliyorum ki o ilk 3 ay ayrı bir stres. Canim öncelikle istediğin gibi yatabilirsin yüz üstü yatmasan iyi olur tabi, normalde sol yana yatış ilerleyen aylarda tavsiye edilen şimdiden hafif hafif alıştir kendini, ama dediğim gibi nasil rahat ediyorsan hiç önemi yok henüz. Öksürürken daha cenin pozisyonunu almaya çalış yani bacaklarini çek öne eğil biraz ağrin olmaz hem yoksa bebişlere hemen birseycik olmaz pek çoğumuz deli gibi kustuk olsa o kadar öğürmekten olurdu... Karın ağrina gelince çok şiddetli geçmeyen agrin olursa yada lekelenme kanama vs mutlaka git tabi doktora. En azından enfeksiyon vs kan değerlerine bakılır... Ağrin geçti ise de zaten sorun yoktur canim...
Canim bahsettiği testlerden birisi prenatest sanirim. İkizlerde ikili test falan doğru cikmadigi için varsa kromozom bozukluklarinin tesbiti için yapiliyor. Ben yaptirdim benle birlikte yaptiran bildiğim bir arkadaş var sadece, onun dışında kimse yaptirmadi. Zorunluluk ne demekmiş yaa... Hani Allah korusun ense kalinligi çok cikar burun kemiği oluşmamistir o zaman yaptir der. Kendini hiç strese sokma durumum da yok diyorsun sen bence başka bir doktora da gitmeden yaptirma .... Testler ne acaba merak ettim iki tane yazmişin? Pıhtilaşma mi acaba birisi de?
Tam kaç günlük oluyor Canim 4-5 mart? Hoca bana cevap vermemişti, bugün eşim rapor için gidince sormuş bu akşam ve yarin akşam vurulucam Allah nasip ederse (24 saat arayla ben 12 saat ara diye duymuştum ama) Aslinda biz kendimiz kaşındık sormasak biraz daha beklerdik belki Cuma gidecegim zaten kontrole bikac gun sonra kontrol denk gelirse daha huzurlu olurum diye düşündüm. Vardir bir hayir Canim öyle düşünmeye calisiyorum, sonra yaptirmadim diye pişman olmaktansa... İnşallah şifa olur kuzularimiza daha da beklerler 34-36. Haftalari. Dilek arkadasimiz 24. Hafta olmuş şimdi maşallah 34-35'ilerde... Sen de öyle düşünmeye çalış...
canım ben oyle bi test yaptırmadım merak ettim ne testı bu ismini yazarsan öğrenmiş oluruz canım
merhaba, ben sadece 2li test ve ayrıntılı usg yaptırdım o fiyatlarda bişey bilmiyorum ben sence doktoruna sor neden istemiş...
Ense kalınlıkları normal çıktı, şu ana kadar ultrasonda şüpheli bir durum yok ama downlu çocukların 3de 1 inde ultrason normal çıkabiliyormuş. Off ne bileyim yaa bazen kaderci olmak gerekiyor galiba...Amniosentez dışında yapılan hiçbir tetkik yüzde yüz bebek sağlıklı diyemiyor malesef, sadece bir takım risk oranları belirlenebiliyor. Hangi riski alacağın sana kalmış.Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah...canım zor bi durum doktor bebeklerin ense kalınlığına baktı mı neyden dolayı süphelendi de senden bu testi istedi eğer doktor bebeklerinde down sendromunda süphelendiyse sen karar vermelisin bebeklerime ne olura olsun kıyamam diyorsan boşuna yaptırma böyle süpheyle yola cıkılıp hiç bir seyi olmayan bebekler de cok benim burda arkadaşım yaptırdı düşük tehlikesi olmasına rağmen neyseki bi şey cıkmadı cok tatlı bir kız bebeği oldu hayırlı bi karar verirsin inşallah canım
wasp canım görünmüyosun sen nasılsın bebekler nasıl senin bebişler de büyümüş 28 e az kalmış canım ben artık evde vakit geçirdiğim için kilo almaya devam edicem doktorum şimdi hedef 32 sonra 34 dedi 34 ten sonra korkma dedi inşallah hepimiz hayırlısıyla 36 ları da gorürüz
Yok canım gün vermedi 6 martta gidicem ozamana kadar acil bişey olmazsa ben normal dogum istiyorum o yüzden şimdiden tarih vermio son zamana kadar beklicez.bebeklerimin kilosununda maşallahı var gecen hafta gittim biri 2250 biri 2150 gr Sen nasılsın teşekkür ederiz bu arada cok incesin canım benim öpüorum seni
Ay anacım nasıl depresif olmayım dayan dayan sabret çıldır geldi sonunda
Kısaca özet:önce şekerim bozuk çıktı sonra 100 lük yükleme yaptılar ( ki o test ötesi yok bildiin çin işkencesi) o da saçma sapan çıktı yok dediler sonra kasılmalar başladı git gel git gel kasılma diil yağ dokun yok bebek hareti dediler ama gene nst az biraz sorunlu çıktı yaptırdıım dişim tekrar ağrımaya başladı bu kanal tedavisine gider az sabretsen ii dediler dediler de dedilerde bunaldım anlayacaın
Çalışma boşver evinin kadını olşaka bi yana dükkat et cnm ya yorma kendiniiii
28-30-32 die biliomdu bn kontrolleri ama ben snn yerinde olsam hayatta dayanamazdım 4 hafta vallahi maşallah sana