2014 ikiz anneleri

herkese Allah kucağına almayı nasip etsin yavrularını sağsağlim çok güzel bir duygudur eminim bizde ikiz istiyoruz eşimle tabi Allah ne verirse razıyız benim merak ettiğim şey ikizlerine hamile bayanlar ailenizde yada akrabalarınızda ikiz sahibi olan çok muydu bunu merak ediyorum cvplarsanız çok sevinirim
benim kardeşim ikiz teki ama biri anne karnında ölmüş halamın ikizkeri var birde dedem ikizmiş ve dedemin 2. evliliğinden ikizleri var.eşimin de akrabalrında varmış olma ihtimali varmı ki acaba

Cnm rabbim nasip eder insallah sanada iki minik kalp.benim annem ikizmis,dayim ve teyzem var onlarda ikiz bide vefat etmis iki dayim daha varmis.ikizlik bi soy atliyor die biliorum annem ikiz doguramaz ama bize nasip oldu.
 
canım öncelikle sagolasın..önce karnım tas gibi oldu daha öncede olurdu ama uzanınca gecerdi bu defa yarım saat bir saaat uzandım geçmiyor daha sonra karnımın içine bıçak saplıyo gibi acılar gelip gitmeye başladı ve tekrarlıyordu korktum devlet hastanesinde acilde nst ye baglattım kendimi birde baktılar sancılar başlamış makinada hemen çıktı allah hiçbirimize yaşatmasın hepimize zamanında dogumlar nasip etsin...

Bilgi verdigin için sağol canım.
Aminnnnnnn. rabbim sana da bir daha bu korkuyu yaşatmasın
 
Merhaba kizlar nasilsiniz??? Bir arkadasim bebeklerinizin guzel olmasi icin yusuf suresini okumami soyledi..hz.yusuf gibi guzel olsun.her yonuyle..insallh doguma yakinda insirah suresini okuyun..helinizi opuyrum..bol su icmeye devam:KK66:))
 
Merhaba kızlar. Ikizler in anne geninden geldiğini biliyorum ben de. Bi de tek yumurta ikizinin genetikle alakası yok. Tamamen dollenen yumurtanın hiç bir sebep yokken bölünmesiyle alakali. Tıbbi olarak yumurta neden bölünüyor ona da bir bilimsel açıklama yapamıyorlar. Rabbimin mucizesi tek kelimeyle. :-)
 
söylediğin iyi oldu içim biraz rahatladı canım ben de aynı ilaçları kullandım benim ilk kanama 21.hafta da 2 yemek kaşığı kadar kırmızı tuvalete gittiğimde oldu ardından kan gelmedi de leke pembe şeklinde geldi sonra geçti 1 hafta sonra sadece pembe kırmızı arası leke geldi ben yine hastaneye koştum sebebi yok neden olduğu da belli değil doktor kahverengi gelirse korkma dede ama benden hiç kahverengi gelmedi o günden beri evde yatıyorum rahim da ağzı kapalıymış şimdi ilaçlara devam ediyor musun ben progestan günde 2 tane alıyorum diğerlerini bıraktırdı doktor

Canım 28 haftaya kadar progestan devam ettim ben. Şu an 38 haftaya girdim çok şükür kullandığım ilaçlar ise ethyrox, omega3, elevit ve ferrasanol.
 
Benim 40 hafta 8 Şubat'ta doluyor. Perşembe son kontrolüm sezaryen günüm belli olacak. Şu an 37+6. Bu haftaya kadar geleceğimi düşünememiştim hiç ama kısmet. Allah sağ salim bebelerimize kavuştursun önemli olan o.
Erken doğum tehlikesi bende yaşadım benim baya bi kanamalı geçti 16-24 hafta arası. Kızlar canı verende alanda Allah onun için duayı eksik etmeden ama kendini sakın strese sokmadan bekleyin psikolojik durumunuz çok önemli bebeklerinizi korkutmayın.
Hepinizi öpüyorum sıkıntı yaşayan arkadaşlara acil şifalar diliyorum.
canımm maşallaaah... inşallah sağlıkla gelsin kuzuların... canım ben 22+4 üm benim haftalarımda falan çok kasılman oluyor muydu? buaralar taktım kafayı :KK43: bazen çok sık oluyor. karnım toplanıp sepsert oluyor.... sen de baya badireler atlatmışın şükür Rabbim bu haftaları göstermiş, inşallah hepimiz görürüz... önerebileceğin başka şeyler var mı canım bizlere?

Kızlar Merhaba hepinize iyi haftalar diliyorum.
cuma sabahı çok kanamam oldu pıhtı pıhtı geldi. 3 gün sürdü. bugün azaldı lekelenme şeklinde. daha öncede 5. hafta ve 7. hafta kanamam olmustu ama en yogunu bu sefer oldu. doktor tekrar progestan iğne başlattı. Ama benim başka konuda da canım çok fena sıkıldı. size danışmak istiyorum. Lütfen yardımcı olun. her kanamam da doktor 1 hafta rapor vermişti. 2014 senesi itibari ile 6 gün önceden +5 gün de bu hafta toplamda 11 gün rapor kullanmış oldum. bu seferki raporda doktor sorun çıkardı ki istirahat kendi verdi ben talep etmedim. kendisi üniversşte araştırma yaptıgını toplamda en fazla bir hafta rapor verebileceğini söylediaynı doktorum daha önce bana riskli durumum olduğunu rahim ağzı kısa olduğu için dikiş atılacağını ve 5. aydan sonra çalışmamın yasak olduğunu söylemişti. bugünkü tavrı aban biraz başından tara gibi geldi. tamam yasak olabilir, en azından daha rahatlatıcı bir tavrı olabilirdi. bana yapmam gerekeni nasıl hereket etmem gerektiğini anlatabilirdi. Doktoruma bir kaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine gitmiştim ama neden böyle davrandığını anlayamadım. Şİmdi size bir kaç sorum olacak.
1- benim gittiğim hastane medipol mega beğcılar üniversite hastanesi, ben devlet memurum bu yüzden sgk sı olması benim için iyidi. doktorum mustafa acet. sorum özel hastanelerde doktorlar en fazla kaç gün rapor veriyor. uzun süreli raporları devlettenmi almalı. doktor kendisi dedi 5. aydan sonra çalışman tehlikeli diye çünkü rahim ağzı kısa ve bebeklerden biri rahim ağzına yakın diye bunu ilerisi için söylüyorum. şimdide diyelim yine kanamam oldu peki ben ne yapacam o zaman. benim gibi gebelik yaşayan dinlenmeli mi ieş devam etmelimi
2- ben doktordan nedense sogudum. aslında iyi bir doktor diye gittim ama davranışlar pek te hoş değildi. bu yüzden bundan sonra ne yapmalıyım hangi doktora gitmeliyim. Önerileriniz nedir. kafam çok karıştı. 6 sene sonra tedeaviyele hamile kaldım. doğru olan neyse onu yapmak istiyorum. Yaş 36 dieleğim bebeklerimi sağlıkla kucağıma alabilmek. ban fikirlerinizi yardımlarınızı söylerseniz çok sevinirim :KK16:

canım çok geçmiş olsun... ya ben bu rapor olayını gerçekten anlamıyorum, sanıyorum doktorlar soruşturma geçirmekten falan endişe ediyorlar ve bu tamamen doktora göre değişiyor. benim doktorumda 16. haftadan beri ben demememe rağmen illa rapor vereyim dedi durdu, bende bildiği vardır deyip 18. haftada aldım ve ilk verdiği rapor heyet oldu 30 günlük, şimdi biter bitmez yine 30 gün verdi. arada hiç çalıştırmadı. sizleri okuyunca tırsıyorum acaba benimki mi çok cesur davranıyor sorun yaşar mıyım diye, yada doktor sorun yaşar mı diye. buarada benimki de özel üniversite hastanesi (Başkent Üni.) doktorum prof. bilmiyorum seninki de öyle mi, belki daha sağlamdır arkası, şimdilik kurcalamıyorum. Sen hiç bir şey olmasa sanırım sağlık ocağında bile alabilirsin rapor. eğer doktorun içine sinmiyorsa sürekli sana bu rapor işinde sorun çıkartacaksa tam değiştirme zamanı, 3 ay dolunca değiştirmek mantıklı bide devlet düşünüyorsan bazı yerler 16. haftadan sonra yeni hasta takibi kabul etmiyor aklında olsun.... Allah yardımcın olsun...
 
Son düzenleme:
]Bismillahirrahmanirrahim....

İsim .........Ayetel kürsü.....Nas-Felak......Ya Şafi....Ya Mübdi

Aksu81----80--------80------- 100-----100 Okudu


Esalales----

Seybil------

Asbelove---

Glaze-------

Mrsbeyaz-- 20-------20-------

Nektar----

Alexandra-----

Allah kabul etsin şimdiden... Kızlaar gecen hafta yazan olmadigi için pek bu haftayla birlestirdim. Özellikle guncelliyorum motive olalim diye. Bu hafta inşallah Cumaya kadar daha fazla okuyalim olur mu :KK16: listeyi eski listeden güncelledim yeni katılmak isteyen yada okuyamayacak olan varsa ekleme çıkarma yaparım...
 
Bu günlerde forumu ihmal ettim biraz ama yazılanları hep okudum..herkes iyidir ins..biz iyiyiz cok sükür nidilat azalarak devam ediyo bakalım allah bize daha ne günler gösterir ins:)
 
Aksucum, ben 1-2 hafta dualarımı tamamlayamicam, 4444 Salat-ı Tefriciye okumaya başladım.
Bitsin devam edicem..

Günaydın herkese :KK3:
 
Gunaydin guzel anneler..biz artik ewdeyiz sakin sakin yayilmaya gectik ondan midir bilmiorum ama bnm kuzular iki gundur sik kasilmaya basladi nefesimi kesio resmen cadilar :KK43:
 
canımm maşallaaah... inşallah sağlıkla gelsin kuzuların... canım ben 22+4 üm benim haftalarımda falan çok kasılman oluyor muydu? buaralar taktım kafayı :KK43: bazen çok sık oluyor. karnım toplanıp sepsert oluyor.... sen de baya badireler atlatmışın şükür Rabbim bu haftaları göstermiş, inşallah hepimiz görürüz... önerebileceğin başka şeyler var mı canım bizlere?

Allah tamamını erdirsin canım.
Benimde karnım sert oluyordu özellikle sabahları ortada top gibi toplanırdı. Bide özellikle sabahları rahimde baskı vardı, gerçi bu hala oluyor bebekler büğüdükçe baskı yapıyormuş, yataktan kalmak yaklaşı 5 dm sürüyor ve ilk 3 dk çok zor yürüyorum. Bunun için önericeyim şey hamileler için karın desteği.ben elija markası aldım (doktorumun herhangi bi öneri olmadı bende sormadım) yalnız onu 3 saatten fazla takmamak gerek. Zaten 30 dk taksan yürüyüşün değişiyor rahatlıyorsun hemde erken doğum engelliyormuş diyorlar özellikle plasenta altta olan hastalara öneriliyor.
 
Günaydın kızlar
Insallah herkes iyidir biz bi grip ateş badiresi atlattik şimdi toparlaniyoruz şükür bugün kasiklarim çok ağrıyor inşallah o da geçer geçmişi okuyamadim sizler nasilsiniz:KK16:
 
Selam kızlar nasıldınız sizde benim gibi gün sayıyormusunuz size birşey soracaktım birkaç gecedir ellerimde dirsekten aşağısı birde ayak bileklerimde kaşıntı var acilden hemen gidip karaciğer enzimlerime baktırdım şükür iyi çıktı geçen hafta başında doktor magnezyum ve progestan ilacı fitil olarak verdi karaciğer değerlerimi yükseltmesin diye acaba bu iki ilaç kaşıntı yaparmı artık doktora gitmekten çok yoruldum benim gibi sebepsiz kaşıntısı olan varmı acaba?
 
Selam ikiz anneleri nası gidiyor? Benim hastaneden sonra zaman resmen durdu akmıyor:) daha 3 ayımız var aslında kısa ama bana baya uzun bi zaman dilimi:):KK31:
 
Selam ikiz anneleri nası gidiyor? Benim hastaneden sonra zaman resmen durdu akmıyor:) daha 3 ayımız var aslında kısa ama bana baya uzun bi zaman dilimi:):KK31:

tatlım masallahh:nazar::nazar::nazar: az kalmıs senın yınede :) bız napalımm :)) saglıklı olsunlar , agrımız sızımız olmasın beklıcez napalım :):emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: bazen karamsar oluyorum , içim sıkılıyor , o zaman dogduklarını düşünüyorum kendı kendımı telkın edıyorum :KK1::KK1::KK1:
 
Günaydın kızlar
Insallah herkes iyidir biz bi grip ateş badiresi atlattik şimdi toparlaniyoruz şükür bugün kasiklarim çok ağrıyor inşallah o da geçer geçmişi okuyamadim sizler nasilsiniz:KK16:

Geçmiş olsunnnnnn cnm çok çokkkkkkk:KK16:bebikler nadıl büyüolar mı??

Selam kızlar nasıldınız sizde benim gibi gün sayıyormusunuz size birşey soracaktım birkaç gecedir ellerimde dirsekten aşağısı birde ayak bileklerimde kaşıntı var acilden hemen gidip karaciğer enzimlerime baktırdım şükür iyi çıktı geçen hafta başında doktor magnezyum ve progestan ilacı fitil olarak verdi karaciğer değerlerimi yükseltmesin diye acaba bu iki ilaç kaşıntı yaparmı artık doktora gitmekten çok yoruldum benim gibi sebepsiz kaşıntısı olan varmı acaba?

Olanı çok duydum canım enzimlerinde iyiyse sıkıntı yapma:KK16:bol bol nemlendirici sür..ilaçlardan olsa bütün vücudun allerji olur kaşınırdı belli bölgeler olmazdı diye düşünüyorum ama dediğim gibi elleri ayakları kaşınan çok biliyorumm

Selam ikiz anneleri nası gidiyor? Benim hastaneden sonra zaman resmen durdu akmıyor:) daha 3 ayımız var aslında kısa ama bana baya uzun bi zaman dilimi:):KK31:

Valla kuzum bana hiç dourmicak hep böle kalıcam gibi gelmeye başladı artık şöle bi bakınca sadece yarısına gelmişim ben:KK37:
Sen nasılsın geçti mi şikayetlerin??
 
Selam kızlar nasılsınız? Bizim dr kontrolümüz vardı bugün, herşey yolunda çok şükür. Yalnız biraz önde gidiyormuşuz haftamıza göre, ben bunu hep iyi zannediyordum ama doktorum tam tersini söyledi, önde gidersek erken doğum olur dedi ( Allah korusun) Fitil yazdı, eşim alacak eve gelirken, 2 gece kullanacakmışım makattan, nasıl olacak bilemiyorum:KK43:
Bi de 12 buçuk kilo almışım toplamda, çok fazla dedi, diyetisyene gönderdi :KK43:
Şeker yüklememizi de yaptık, o da akşama belli olacak..
Bizden haberler böyle, sizde ne var ne yok? Umarım herkes iyidir, herşey yolundadır.:nazar:
Topiğimiz sessizleşti mi, bana mı öyle geldi? :26:
 
Geçmiş olsunnnnnn cnm çok çokkkkkkk:KK16:bebikler nadıl büyüolar mı??



Olanı çok duydum canım enzimlerinde iyiyse sıkıntı yapma:KK16:bol bol nemlendirici sür..ilaçlardan olsa bütün vücudun allerji olur kaşınırdı belli bölgeler olmazdı diye düşünüyorum ama dediğim gibi elleri ayakları kaşınan çok biliyorumm



Valla kuzum bana hiç dourmicak hep böle kalıcam gibi gelmeye başladı artık şöle bi bakınca sadece yarısına gelmişim ben:KK37:
Sen nasılsın geçti mi şikayetlerin??
Cok sükür iyiyim kuzum ama ilac kullanıyorum iste:KK43: bana yaşadığım stres yetti sadece yoksa simdi iyiyim cok sukur..
tatlım masallahh:nazar::nazar::nazar: az kalmıs senın yınede :) bız napalımm :)) saglıklı olsunlar , agrımız sızımız olmasın beklıcez napalım :):emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: bazen karamsar oluyorum , içim sıkılıyor , o zaman dogduklarını düşünüyorum kendı kendımı telkın edıyorum :KK1::KK1::KK1:
Bi ara zaman hızlanmisti canım iste su son günler yine yavaşladı sanırım kendimi dinlediğim için..
 
Selam kızlar nasılsınız? Bizim dr kontrolümüz vardı bugün, herşey yolunda çok şükür. Yalnız biraz önde gidiyormuşuz haftamıza göre, ben bunu hep iyi zannediyordum ama doktorum tam tersini söyledi, önde gidersek erken doğum olur dedi ( Allah korusun) Fitil yazdı, eşim alacak eve gelirken, 2 gece kullanacakmışım makattan, nasıl olacak bilemiyorum:KK43:
Bi de 12 buçuk kilo almışım toplamda, çok fazla dedi, diyetisyene gönderdi :KK43:
Şeker yüklememizi de yaptık, o da akşama belli olacak..
Bizden haberler böyle, sizde ne var ne yok? Umarım herkes iyidir, herşey yolundadır.:nazar:
Topiğimiz sessizleşti mi, bana mı öyle geldi? :26:
Canım ne guzel iyi haberlerle geldin fitili niye verdi?
 
X