2014 ikiz anneleri

bedubedu,bebeklerin hayırlı olsun,sürekli tek-çift muhabbeti yapmasan da esas sorulara odaklansak canım olmaz mı?her msj.da aynı şeyi okuyoruz çünkü,umarım kırılmazsın.
tek yumurtada farklı cinsiyet olmaz.ikisi de aynı olur.çünkü halihazırda tek spermle döllenmiş olan yumurtanın bölünmesiyle gerçekleşir.
dolayısıyla tek sperm=tek cinsiyet kromozomu (ya X ya Y)



cnm birdileksin güzel anlatmış,karnında sertleşme oluyor,illa ağrılı olması gerekmez,bebişler hareketi kesiyor ve karnın kaskatı kesiliyor.
hemen hemen aynı durumlar/ağrılar bende de var,normal sanırım..


ben de hiç girmedim,galiba senin durumuna bağlı,gidişata bağlı bi de haftaya bağlı..kötüye gidişat gördüyse erken haftalarda alır,iyi gidiyorsa 30 küsürlerde alıyorlar sanırım.ben de hiç girmedim,ama artık alacağını söyledi(en son gittiğimde durum öncekilere göre biraz tehlike arz ettiği için artık alıcam dedi)


ben de hazır hissetmiyorum cnm,doğrusunu Allah bilir,en hayırlısı neyse onu versin inşaallah. var, en başta TCTRSVL var,Allah korusun forumdan kimse erken doğum yapmazsa.


canım demirin aralığı biraz farklı,o yüzden net birşey söyleyemeyeceğim,sanki fena değil gibi ama bilmiyorum onu gerçekten.
hemoglobin düşük,demir ilacı alman lazım.
tsh çok yüksek,acilen endokrine gidip ilaca başlaman lazım,forumdan birkaç kişi kullanıyoruz,bebeğe zararı olmayan ilaç bunlar,aksine kullanmazsan zararlı,hemen randevu ayarlamaya çalış endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları'na.
kalsiyum hiiç baktırmadım ama aralıklara göre güzel görünüyor.
geçmiş olsun,canını sıkmıyorsun,hepsinin çözümü var Allah'ın izniyle.
 
Son düzenleme:

Düşük tansiyon çarpıntı uzmanı geldiiiiiiiiiiii
Canımcım benim üç haftadır var önce dehşet bi öarpıntı çarpıntı sonra hooooppppp küttttttt tansiyonnnnn yerlerdeee..doktorum hiç sıkıntı yapma bebeklere birşey ılmaz dedi.tıbbi açıklamasınıda şöyle yaptı bacaklardaki venler genişliyormuş kan tamamen alt tarafa toplanıyormuş kalbşn pompalayacağı miktar azalıyormuş başlıyormuş çok çalışayım bari moduna çarpıntı ve tansiyon ından düşük.tedavisi yıkmuşş bol su ayaklar yukarı uzanmaca.benim durumum vahim olduğu için 20gündğr raporluyum.sübenim kendime iyi gelen şeyler çarpıntı olur olmaz cam kapı açılıp bi güzel soğuk el bilekleri ense kafa soğuk suyla yıkamak tuzlu ayran ve meyve suyu belki sendede işe yarar geçmiş olsunnnnnn


Benimde buna yakın canım kanım için ferrum başladı dr bence gayet güzelllltsh ını bilemedim sralık mı değer mi baz alıolar bilmorum arkadaşlar 3ğstü diyordu bir sormak lazım zannımca
 
Son düzenleyen: Moderatör:

vallahi eylülcüğüm Allahım kuzularımızı sağ salim kucağımıza almayı gösterseydi inşallah hayırlısı ile son günlerde bel ağrısından gece uykudan uyanıyorum zaten zar zor birazcık uyuyorum artık onuda uyuyamıycağım sanırım .gün içinde heran bayılacak hissi halsizlik aldı başını gitti tek kuzularımız iyi olsun.anneliğin hakkı ödenmezmiş arkadaşlar heran aklım çıkıyor iyilermi acaba herşey yolundamı die.cumartesi doktora gideceğiz benm doktorum ayda bir kere çağırıyor eşimle konuştuk dün ben dayanamıyorum dedim 1 ay çocuklarımdan habersiz acaba iyimi ağrım oluyor acaba bişeymi oldu içim içimi yiyor söyleyeyim dedik 2 haftada gidelim artık bakalım inşallah güzel haberler alırım kızlar.eylülcüğüm çok sağol cnm sonuçlar için...
 

canm sanırım yüksek tsh.zaten belli bende demir eksikliği olduğu çok üşüyorum ve çok aşırı halsizim 2 merdiven çıksam bayılacak gibi oluyorum kalbim nasıl çarpıyor.demir ilacı alıncada o gün akşama kadar kusuyorum . ama kussamda almak zorundayım artık.bugün kahvaltıdan önce aldım bakalım .Allahım hepimizin kuzusunu korusun inşallah
 

rica ederim cnm ne demek,iyi ol da..
ben de birkaç gündr geri gelen sırt ağrılarımla,artan bel ve kasık ağrılarımla uyumaya çalışıyorum,boynum,sırtım her tarafım tutuluyor.böyle durumda işe gitmek inan daha kötü zeynep,çalışmıyorsun bak bunu avantaj olarak gör.bayağı bir zaman ayda 1 çağırıyorlar zaten canım,20lerden veya 24-25ten sonra ayda 2 olur.sen de söyle bakalım,1 ay cidden çok uzun,insanın yüreği ağzına geliyor dr. kontrolü gelene kadar.
 
mrb ikiz annişleri 5+3 günlüğünlüğün bhcg 15000 çıktı bende ikiz annesi olabilirmiyimtek kese gözüktü kalp atışlrını duyamadık ikizlerde tek kesedede olabir mi:)
 

canm zaten işi bırakmamın sebebi ilk aylarda kanama durumu düşük tehlikesi ile başladık.sonra 4-5 kilo verdim kusmaktan ve hala ara ara kusuyorum. benim 1 tane kızım var 5 yaşında ve ben burda tek başımayım onunla ilgilenemiyorum hiç.yalnızlık çok zor cnm Allah kimseyi annesiz bırakmasın ne kadar ağrım olsada kızım için kalkmak zorundayım yemeği kahvaltısı ihtiyacçları için .sağolsun eşim akşam gelince o ilgileniyor zeyneple bende biraz dinleniyorum gecede başlıyorum of puf demeye. Allahtan dileğim herkes yavrusunu sağ salim sağlıkla kucağına alması .hastanede olan arkadaşlarımıza acil şifalar .hastanede olan bebeklerimze allahım sağlıklı uzun ömür versin inşallah.
Allahım yardımcısı olsun hem çalışan hem hamile olan arkadaşlarımızın.gerçekten tek gebelikle kıyaslanamaz
 

canım 28. Haftaya kadar ben de ayda bir gidiyordum. hatta 6 hafta ara verdiği oldu doktorun.
Demekki sorun görmüyor, görse sık sık çağırır. buna şükür. şimdi 2 haftada bir gidiyoruz. insan özlüyor kuzuları merak da ediyor
Aman iyi olsunlar da biz görmesek de olur. Zamanında sağlıkla gelirler inşallah
 

Aminnnn canm benim
 

Çok sağol canım. akşam çay içtiğim için mi oluyor diye düşünüyordum ben de.
Drun yaptığı açıklama çok mantikli. bakalım benimki ne diyecek :)
 
Eylülcüm verdigin bilgiler için sağol canım. geçmişi çok okuyamadım ama sanırım biraz sıkıntın olmuş.
Çok geçmiş olsun canım. inşallah sıkıntısız tamamlarız
doğum izni için 15 tatilin bitmesini bekliyorsun sanırım. 15 tatile kadar rapor alarak rahat geçirirsin inşallah.
Ben geçen çarşamba 30+3 te ayrıldım doğum iznine. doğum sonrası da Allah büyük.
Resmi doğum iznim bitince heyet raporu alacam inşallah.
Hatta alabilirsem seneye bile heyet düşünüyorum. Yeter ki iyi olsun kuzularımız
 

ben kaNama yasadım o yuzden 10.haftadan belli raporluyum
 
gzde87 maşallahhh kuzularına kucağına almayıda nasip etsin allahhh sağlıkla:)azmirah canım doğum gerçekleşmiştir artık oyyyy ne güzeldir şimdi onlar
 
Süt pompani denedin mi çekiş gücü nasıl bu 1.sorum
Sütünü saginca olctun mü kaç ml ya da cc çıktı bu da ikinci soru.
Madela kullanıyorum eski bir modeli kuzenimiz vermişti çok ses çıkarıyor ve emiş gücü iyi değil. Sutumu her üç saatte bir sagip günde iki defa gönderiyorum ama bebeklerime yetmiyor galiba. ..
 
mrb ikiz annişleri 5+3 günlüğünlüğün bhcg 15000 çıktı bende ikiz annesi olabilirmiyimtek kese gözüktü kalp atışlrını duyamadık ikizlerde tek kesedede olabir mi:)

Merhaba beta hcg değern çok güzel,ikiz değil üçüz bile olabilir dermişim:) yanlış okumadım dimi onbeş bin yazıyor,benim 5.haftada değerim daha düşüktü diye hatırlıyorum o yüzden öyle dedim,hakkında hayırlısı neyse o olsun.
tabi ki bebekler tek kesede de olabilir,çift kesede de..ikiz olduğu erken de anlaşılabilir,geç de..benim çok geç anlaşıldı mesela:)bize de haber ver,tek-çoğul farketmez,Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşaallah.


haklısın cnm,kızın var onunla ilgilenmen lazım,keşke yanında biri olsaydı.
ağrısı-sızısı varken insanın kanından-canından olmayan insanların afra tafralarıyla uğraşmaları da cidden zor,Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah.


Rica ederim cnm,evet biraz sıkıntım oldu,inşaallah düzelecek diye umut ediyorum,bir yandan da korkuyorum,olumsuzluklarla karşılaştırmadan ileri haftalarda sağlıklı doğumlar nasip etsin Rabbim hepimize inşaallah.
iznin hayırlı olsun cnm,evet benim planım o şekilde,ama kul kurar kader güler derler ya,biz istediğimiz kadar plan yapalım,olacak olanın önüne geçemeyiz,hayırlısı neyse o olsun.duan için Allah razı olsun,amin..
benim heyet alma şansım olsa ben de hiç uğraşmazdım da tıp sektöründen hiç tanıdığım da yok,dr.lar açısındn pek şansım da yok,o yüzden Rabbim izin verir de aktarabilirsem çok iyi olacak bizim için,bakalım..


menac'cım ben tecrübesiz bir insan olarak sana yrd.cı olamam ama bir ara diğer forumları okurken görmüştüm,ilk günler azıcık süt geliyor diyorlardı,sanrıım sedef de yazmış geçen gün diğer topiğe,1-2 damlacık geldi,sağmaya devam edicez demiş,sağdıkça artar inşaallah sütün canım,incir,dereotu filan ye,inşaallah artar..sedef görünce de yazar zaten,okudum diye yazayım dedim,ukalalık olarak algılamazsın umarım.
 
Kızlar nasılsınız? Bizim bugün dr. günümüzdü, herşey yolunda çok şükür. 1 haftalık rapor aldım, dinlenmeye ihtiyacım var pazartesi de şeker yüklememiz var zaten...
Sizler nasılsınız? Sedef'ten haber var mı? Eve döndüler mi? Geçmişe bir bakayım ben bu arada :)
 
Sedef evde canım cok sükür..ne guzel haberlerle geldin pazartesi benim de seker yüklemem var bende merak ediyorum benim hamilelik oncesi açlık sekerim yüksekti ins bi sıkıntı olmaz..direk 100 lük yükleme yapılacak şimdiden düşünüyorum o şekerli suyu nası içicem diye..:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…