2014 ikiz anneleri

canım nasılsın? bebişler,oğluşun nasıl?

canımmm sağolasın idare ediyoruz her hafta dopplere giriyoruz serum takviyesi yapıyoruz ki alabildiği kadar oksijen ve besin alsın 28.haftayı bulmaya çalışıyoruz oğluşumuz için o günleri görürse erken alırız dedi kızçemizin maaşallahı var çok iyi şükür tekmelere bile başladı canım
sen nasılsın bebişler kocaman olmuş maaşallahh bana bu arada dr.um nidilata başlattı magnezyumu kalsiyumu da 1alıyorum sen kasılmalar için artırdın dimi canımcım
 

benim kasılma değilde kanamalar için arttırdı tüp drum.canım sen nidilata erken başlamışsın baya?günde kaç tane içiyorsun?
dr banada günde 2 ile başla dedi ama 28.haftanın bitmesini bekliyorum ben.
 

11 kasımdaki randevumda söylememe rağmen magnezyum başlatmadı benim dr sadece çok sık olursa hemen doğumhaneye gel dedi...
 
benim kasılma değilde kanamalar için arttırdı tüp drum.canım sen nidilata erken başlamışsın baya?günde kaç tane içiyorsun?
dr banada günde 2 ile başla dedi ama 28.haftanın bitmesini bekliyorum ben.

bu hafta başladım canım 1ile başlattı ama yarın kontrolüm var ona göre 2ye çıkartacağım dedi benim çok kasılmalarım ve ağrılarım oluyor acaba ondan mı başlattı diyorum ay şu 28.hafta gelmek bilmedi zaten bi bitse sağsalim bi atlatsak şu 28.haftayı ne güzel olacak canım kanamaların hala devam ediyor mu senin ki?
 

Evet canım göğüs kısmı düğmeli olabilir,emzirmeye yardımcı olur,ben de o tarz bakayım,çünkü evdekilerin üstü sweat shirt veya badi gibi onlar açılmaz.Bu arada çoğunlukla yatakta olucaz ama ara ara yürütüyorlarmış diye duydum,bi de tuvalete filan kalkarım utanırım ben ya,ama bazı yorumlarda da sezeryan yeri pijamayla ağrıyor diyenler var mecburen 1 tane alıcam artık bulduğum en uzun geceliği ve sabahlığı alırım napim.

ateş basıyo,kalbin hızlanıyor.normal canım.hele 26.hafta coşuyolarmış,bende yeni anladım
öğrenince paylaşırm burdan.

flufeeeeemm,26.haftada ne oluyormuş söyler misin,ben 25+3üm,bu hafta tuvalete gitmeye yerimden kalktığımda bile yorgun hissettim kendimi,suyu alıyorum kemiklerim ağrıyor filan,bebiş hareketleri de güçlendi maşallah,başka ne var söyle de ona göre hazırlıklı olalım canım.


ben de magnezyumu 2ye çıkarıcam,ishal olursam dr söylerim,korkutuyor sertleşmeler,çoğumuzun ilk gebeliği,ne nedir bilmiyoruz ki,her sertleşme-ağrı veya akıntıda "Allah'ım birşey mi oldu/oluyor" diye korkuyorum.nidilat ne işe yarıyor kızlar,bilgim yok..


canım geçmiş olsun,inşaallah göreceksin o günleri.ya bakıyorum da çoğumuz 28.haftaya ulaşsak diye dua ediyoruz,28', geçebilenler 30'u bulsak diyoruz,30u geçtiysek 32-34 ve inşaallah sonuna kadar kalma hesapları yapıyoruz.çevremdekiler,arkadaşlarım,yakınlarım hep 9 ay hesabı yapıyor,bebekler mart ortası gelecek gibi bu dönem çalışırsın,işte daha 3 ay var filan..9 ay mı diyorum içimden..Allah'ım hayırlısıyla önce 28 sonra 30ları görsek..Bu arada yanlış anlama seni üzmek için yazmadım,şimdi tekrar bi yorumda 28i görünce yazmak geldi aklıma,hep bunları düşünüyorum.
 
Bu arada kızlar,söylediğim şu fenalaşma şeklinde his size de oluyor mu ya da şeker düşmesi belirtisi midir? dr.um şekerin düşüyordur,beslenmene dikkat et,arada tatlı ye filan dedi ama dedim ya pek rahat bi adam herşeye korkma diyor:)

önce bel ağrısı,sonra kusacakmışım gibi bi bulantı,sonra gözlerim istemsiz kapanıyor,elim kolum uyuşuyor kendimden geçer gibi oluyordum.yani geçen hafta bu şekilde geliyordu,bu hafta dinlendiğim için,hafif bulantı ve bayılacakmışım hissi ile geliyor,aranızda böyle birşey yaşayan varsa lütfen yazsın kızlar,şeker mi düşüyor başka birşey mi var,sürekli birşeyler yemeye çalışıyorum çünkü sık oluyor,acaba pratik şekilde şekerimi ölçmemin bir yolu var mıdır,şu eczanelerde satılan şeker ölçme aparatları nasıl birşeydir,hiç görmedim,ilaç alırken kadın bizde var 3 tl demişti,minik birşey kastediyor herhalde,onlardan alıp evde uygulayabileceğim birşeyse ölçeyim diyorum,siz nasıl ölçüyorsunuz?

Bu arada 2.sorum şu: ara ara tam sağ veya sol göğsümün altında(ortası değil,mide kısmı değil yani)böyle orda mide varmış boşluk varmış da içindeki su kaynıyormuş,köpürüyormuş gibi sesler çıkıyor,su baloncukları oluyor,ya diyorum midem o kadar genişledi mi,yoksa amniyon sıvısı mı anlamıyorum,yemeklerden sonra oluyor genelde.
 

Tatlım gecen hafta benimde öleydi yazdım hatta..gece uyuyamıyodum o mide sıkıntısından.benimki 2 gün sürdü sona geçti...senin geçmezse doktora söle reflü olabilir
 
geliriz inşallah tatlım.bebişlerde sağlıkla büyürler inşallah...kanamam arada oluyo canım.beni korkutup gidiyor.
2013 annelerinden birini buldum oda benim gibi rutin kanamalar yaşamış ama 38.hafta doğurmuş.umarım bende öyle olurum.
seninle çok yakınız zaten şekerim.4-5 gün var aramızda.çok fark yoktur yani.
28.haftada erken bir hafta ama asbeloven durumu farklı biraz.rabbim hepimize bol bol sabır versin ve de sağlık


canım senin söylediğin diğer şeyleri yaşamadım ben hiç...
sen şeker ölçtürmemiş miydin?
 

ölçtürdüm canım,şeker yüklemeyi soruyorsan yaptırdım,hatta dr değerin iyi ama arada tatlı ye sakın 100ün altına düşmesin dedi,yüksek değildi yani,bi kere de sağlık ocağında tokluk şekeri baktırdım,orda da oranın referans aralıklarına göre gene iyiydi,dr sürekli ölçtür dedi,ben sürekli kan vermek istemediğim için ihmal ettim,bi yere kan vermeden ama eve alet filan almadan yapabileceğim aparatlar var mı bilmiyorum.

asbelove'nin durumunu biliyorum canım,inşaallah hepimiz 28i geçer en az 30ları görürüz,ondan demedim ben dün babamla tlf.da konuşuyorduk,adamcağız sayıyor ayları torunlar ne zaman gelecek diye,7,8,9 diye ayları saydı ben de biraz üzüldüm forumdaki arkadaşları da hatırlayınca,9 olmaz babacım dedim,inşaallah en azından yaşam sınırını geçseler..yanlış anlaşılmasın yazdıklarım,asbelove'cim duamdasın,Rabbim aslan oğluşuna da güç kuvvet versin inşaallah,yakında onun da tekmelerini yazacaksın inanıyorum ben


bu arada nidilat ne için kızlar
 
seninle çok yakınız zaten şekerim.4-5 gün var aramızda.çok fark yoktur yani.

sen sanki sat 5 haziran demiştin diye hatırlıyorum,benimki de 4 haziran,ama neden sen önde görünüyorsun?ultrasonu mu baz aldın,ben sata göre sayıyorum,ultrason her seferinde her dr.da farklı çıkıyor,sabit durmuyor:)
 

ben dru baz aldım canım.şuan 6 mart bdt olarak kayıtlı.ama neden öyle bende anlamadım,bunuda sorayım ben:)

canım nidilat erken doğumu engellemek için kullanılıyor.ama risk yoksa boşuna kortizon almakta anlamsız.gerçi dr yazarsa kullanırım bende..o riski düşünmek bile istemiyorum.
 
Son düzenleme:


zamanında sağlıkla gelsinler inşaallah,netten baktım biraz evet mecbur kalmadıkça kullanılmamalı gibi duruyor,ama erken doğumu önleyici etkisi de varmış,Allah aratmasın inşaallah.magnezyumumuz bize yetsin artsın inşaallah:) bu arada sen hangi marka magnezyum kullanıyordun,bi ara forumda konuşulmuştu ama o zamanlar kullanmadığım için dikkat etmemiştim.
 
ben 27.haftaya yeni girdim.seminer döneminde 7.gün heyet raporu aldım ve birdaha çalışmadım.
30.hafta izne ayrılıcam.


Heyet raporlu olan arkadaşlar, 30. Haftadan önceki son raporunuzun bitiş tarihine doktorunuz çalışır mı yazacak yoksa kontrol mü? Mesela benim heyet raporum 30 aralıkta bitecek ve 30. Haftam 1ocakta başlayacak. Dr um raporumu" 30 aralıkta çalışır" şeklinde düzenlemek istiyor. Bu durumda ben 30 ve 31 aralık tarihleri için iş yerinden izin almak zorundayım. Kontrol yazsaydı 30 aralıkta kontrole giderdim ve direk 30 haftamı o tarihte başlatabilirdi( ama sgkdan müfettişler izin vermiyormuş güya...sizler napıcaksınız?
 
Inşallah canım inşallah gönül ister 38-40lari görelim ama Mevlam neylerse guzel eyler diyoruz herkes alışverişleri görünce ne bu acele diyor gerçi ona da korkuyorum artık
Amin canım benim aminn inşallah görürsün o haftaları da kocaman olur gelirler dunyaya

Allah razı olsun canimmmm
 
Kızlar daha önce yazmıştım karaciğer değerlerim alt ast 55 olması gerekirken benim 360 a çıkmıştı Aksaray'daki doktorlar acil Ankara'ya sevk etmişlerdi ve 3 hafta sonunda değerim 58 e düştü:))) O kadar mutlu oldumki anlatamam Ankara'daki doktorum Yusuf bayraktar hocamdan Allah razı olsun doğru tedavi ile bebeklerimde bende kurtulduk şu anda en basit vitamin elevit vs kan ilacı aspirin hiçbir şey kullanamıyorum hepsi karaciğeri zarar verdiği için yasak kullandığım nemlendirici kreme bile dikkat ediyorum kızlar sizlere tavsiyem herşeyde hemen ilaca sarılmayın ankaradaki Prof doğru ve dengeli beslenirsen hiçbir vitamine gerek yok diyor kansızlığım için bol harnup pekmezi üzüm et yeşil yapraklı herşeyi yiyorum bacak kramplarım içinde günde 1 maden suyu(asidi geçmiş)kabak çekirdeği ceviz fındık yiyorum ve gerçekten faydasını gördüm magnezyum kullanmadan kramplarım azaldı günde sadece sabahları 1 dilim tam buğday ekmeği yiyorum diğer öğünlerde ekmek yok süt yoğurt yumurta hergün yiyorum beyaz şeker hamur işi tatlı hiç yok dışardan hiç yemek yemiyorum hem kilo almıyorum hemde bebişler güzel besleniyor hapinize bol bol sağlık diliyorum...
 



merhaba masallah sizler bayagi yol kat etmissiniz ben daha yolun basinda sayilirim.. cok kilo aldiniz :)
 

Cok sevindim canım bak geldi sendende güZel haber.allah bidaha kötü günler sıkıntılar göstermesin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…