- 7 Şubat 2012
- 6.082
- 44
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #5.061
bir sorun olsa şimdiye olurdu zaten tatlım.sıkma canınıwalla eşim duvar gibi yaa..bana aşkndan bile şüphe eder olmuştum ama şimdi hayranım ona:) biraz daha sabırr.
Canım hiçbişe senin ruh ve beden saglıgından önemli degil su anda bebekler bereketiyle gelir sen bence maddi seyleri stres yapma senin için hiç bi faydası yok..ben iktisat ve kanaatte buyuk bur zenginlik olduguna inananlardanim ve ins bebeklerime de yaşamlarında bunu ogreticem maddi durumumuz müsait cok sükür ama belli bi yasa gelene kadar odalarını yapmayı düşünmüyorum bi sure özlemini çeksinler ve isteyerek sahip olsunlar diye.. Yada her beğendiğim şeyi almayayım diyorum idare etmeyi onlar da öğrensinler..Elimden geldiğince az eşyayla daha pratik çözümler bulma pesindeyim bu da hem maddi hemde manevi olarak beni mutlu ediyo.. Eskiden bu kadar eşya olmadan annelerimiz bizi nasıl büyütmüş mesela? Onlar gibi yapmak mümkün degil ama ornek alınacak cok şey var diye düşünüyorum..boyle duşun kendini rahatlat bebekler için hersey para degil allah ins bereketini verir olur gider..
birde şöyle düşünmek lazım canım.eğer rabbim onlara ömür vermişse her şekilde gelirler.bunu kabullenmek çok zor ama gerçek bu.bazı şeyler bizi aşıyor ve tamamen nasiple alakalı.kendini çok hırpalama.bak drda iyisin demişş.
ben tevekkürü yüksek bir insanım ama bu aralar çok korkuyorum.rabbim korktuğumuzu bizden uzak tutsun ve evlatlarmıza güzel,uzun ömür yazsın inşallah.böyle düşünüp,bol bol dua edip bu dönemi atlatıcaz inşallah.
bugün bir proftan dinledim çok rahatladım.hiç bir erken doğum belirtisi kaslma olmadan ciddiye alınmazmış.kaslma yoksa hiçbir akıntı,ağrı bizi korkutmasın...
Allah iyiliğini versin eylül:)allah korusun kanaman falan var sandım.arkadaşlar gereken herşeyi yazmışlar canım.erken doğum korkusu hepimizde var.rabbimin izniyle sağlıkla kucaklarımıza alcaz inş.sonrada bu sayfaları okuyup gülecez...harektli olmaları seni korkutmasın hiç,benimkiler 16 haftada bi başladı hala hareketliler maşallah:)3 gündür dahada çok hşssettiriyolar...büyüyolar tekmeleri güçleniyo...her bebek kendi kısmetiyle gelir,ewe bereket getirir bende hep buna inanırım.herşeyleri dört dörtlük olmayınca büyümüyolarmı...allah ewinizi paranızı öyle bereketlendirirki inanamazsın..stres içinde calışmaktansa kafan rahat olsun yat dinlen ewinde..hiç bişey bu dünyaya gelecek 2 candan daha önemli değil
Bugün sabah ayrıntılı ultrasona gittik kızlar. Maşallah bebeklerim iyiler ve tam gunleriyle uyumlular. Doktor çok şükür olumsuz hiç bir şey söylemedi. Cinsiyetlerimiz de kesinleşti. Rabbimin izniyle bir kızım bir oğlum oluyor ayrıntılıya bakan doktor tam 1 ay sonra bir daha çağırdı. Rutin düzenleri böyle galiba. Yaklaşık 45 dakika sürdü. Bebislerin pozisyonu uygundu görebildi rahatlıkla doktor.
Bizden haberler böyle. İnşallah herşey sonuna kadar yolunda gider
Kızlar merhaba,
Biraz moralim bozuk,eve yeni geldim,haftasonu yazılanları okumadan konuya dalıyorum kusura bakmayın.
Haftasonu misafirim vardı,çok da birşey yapmadım aslında ama yoruldum(ctesi de doktor çıkışı alışverişe gittik,bayağı koşturduk)Yani aslında hafta sonu çok dinlenemedim diyebilirim.Sabah da okula giderken törene yetişeyim diye çok acele edemesem de nefes nefese okula geldim,10 dk sonrasında yine nefes nefese 2 ders 3.kattaki bir sınıfa dersim vardı,yığılıp kalacaktım.zaten bir süredir sırt ağrısı çekiyorum ve diğer kemiklerim de sızlıyor arada,bunca yürümenin üzerine sabahtan beri sadece 2 kayısı yememe rağmen bebişlerim nerdeyse 1 saat durmadı kıpır kıpırlardı maşallah,bi de hafta sonu doktor 3-4 hafta daha sabret sakın doğurma diye espri yaptı ama beni erken doğum korkusu sardı,çok mu doldum,çok mu yoruldum,çok mu stres yaptım bilmiyorum ama orda koltukta canım acır vaziyette otururken,bugün bitsin artık derken hatrımı soran arkadaşıma iyi değilim dedikten sonra ağlamaya başladım,erken doğumdan korktuğumu,stres yaptığımı söyledim,her geçen hafta daha da ağırlaşmak beni korkutuyor ya Allah korusun birşey olursa diye
Arkadaşlar beni sakinleştirmeye çalıştı sağolsun,md.yrd bile rapor al evinde uzan tv izle gelme dedi,25.haftaya girmek üzereyiz,bana yakın olan veya benim haftamı geçen arkdaşlar yardım lütfen,ben iznimi mümkün olduğunca doğum sonrasına aktarabilmek için çalışmak niyetindeyim ama korkuyorum,lütfen birşeyler söyleyin.Bebişlerimiz haftalar ilerledikçe çok çok hareketlenir mi yoksa korkmalı mıyım? Bu kemik ve sırt ağrıları artabilir mi,çok karışık kafam..Borçlarımızı da ödeyebilmek için hemen ayrılmak istemiyorum,çalışmak istememin nedeni bu,bir an önce bitsin de yavrularımın ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilelim diye..
Anladım canım ne guzel düşünüyosun tabiki kendin bak yavrularına..ins bu kadar düşündüğüne değmez ve esinin is durumları o kadar iyiyegider ki bebeklerinden hiç ayrılmazsın..garanticilik bu asrın hastalığı maalesef hepimizde var ama bize bi faydası yok kuzum anca stres yapıyo:) kendini iyi hissetmedginde zorlama Allah'a bırak rızkı tayin eden o veren de o ins sen boyle guzel düşüncelere sahip oldugun sürece darda bırakmaz seni..Yok canım ben de herşeyleri dört dörtlük olsun demiyorum,ben de zorluklarla büyüdüm,aza kanaat etmeyi öğrensinler istiyorum kesinlikle.Hatta 2.el yatak-araba bile bakıyoruz bebekler için,çünkü biliyorum bazı bebekler onca paralara alınan yataklara doğru dürüst yatmamış bile,odaları süslü olsun,benim şöyle kıyafetim olsun,bebeklerim herşeyi dört dörtlük olsun derdinde değilim,önce Allah'In izniyle sağlıklı gelsinler..Ama işte uzun zaman çalışmayı düşünmüyorum,eşimin iş yerinin iş durumları da kötüye gidiyor,özel sektör,yarın bir gün çıkar ve hemen iş bulamazsa diye düşünmeden edemiyorum,bebeklerimi bırakıp tekrar çalışmak istemiyorum,nasipse bir süre ben bakmak istiyorum,o yüzden de çalışabildiğim kadar çalışmalıyım diye bilinçaltımda çok kastım herhalde kendimi..Allah da kesinlikle bereketini verecektir,inancım tam elhamdülillah,ama daha önce çocuğum olmadığından bu duruma çok şahit olmuşluğum yok,bi de garantici bir insanım biraz,ben önlem alayım da sonra Rabbim'den isteyeyim diye bakıyorum sanırım olaylara.
Amin,Rabbim hepimizin evlatlarını korusun..
Ay ne bileyim hergün onca şey yiyip bu kadar oynayan bebeler 2 kayısıya halaya durunca korktum,kasılmalardan önce bebekler hareketleriyle sinyal gönderir mi acaba diye,hani depremden önce hayvanların hareketleri değişir ya onun gibi,ne alakaysa..ama annelik böyle saçmalatabiliyor sanırım insana.:)
evet her geçen gün güçleniyorlar maşallah,daha da güçlensinler canım acısa da razıyım,iyi olsunlar.
Dr. doğurma dedi ya o günden beri yankılanıyor kafamda,demek doğarlarsa Allah korusun kötü şeyler olacak,Allah'ım ne olur olmasın güç ver,mümkün olduğunca dursunlar diye..
Bu hafta kayınpederimle gitmeyi ve evde de bol bol dinlenmeyi deneyeceğim bakalım fark edecek mi,etmezse dr.a gidip rapor isteyeceğim canım.
Bu arada cinsiyetleri öğrenen arkadaşlarım,hayırlı olsun,Rabbim hayırlı evlatlar olmalarını nasip etsin inşaallah.
Bugün bir ark. oturmaya çağırmıştı,gidemeyeceğim,moralim düzelsin diye kendime çay daveti konseptli servis tabağı yaptım dünkü misafir hazırlığımdan kalanlarla,yedim yattım yerime,daha iyi gibiyim yazdıklarınızla da,sağolun kızlar.bakalım kilo olarak dönecek mi bu lokmalar bana.
Kızlar proluton'un tam 1 hafta aralıkla yapılması gibi bir şart var mı,yorgunum diye çıkmadım evden,yarın yaptırayım diyorum sorun olmaz herhalde.Gerçi o zaman da okulda uyuklayacağım demektir ama olsun,bugün kıpırdayacak halim yok,uyurken birileri beni dövmüş gibi tüm kemiklerim ağrıyor.yavruşlar kalsiyum bırakmıyor herhalde kemiklerimizde,feda olsun kuzulara:)
Bişey olmaz canım bende 10 güne bi vuruluyorum.bazen ertesi güne sarktığı oluyo.Yok canım ben de herşeyleri dört dörtlük olsun demiyorum,ben de zorluklarla büyüdüm,aza kanaat etmeyi öğrensinler istiyorum kesinlikle.Hatta 2.el yatak-araba bile bakıyoruz bebekler için,çünkü biliyorum bazı bebekler onca paralara alınan yataklara doğru dürüst yatmamış bile,odaları süslü olsun,benim şöyle kıyafetim olsun,bebeklerim herşeyi dört dörtlük olsun derdinde değilim,önce Allah'In izniyle sağlıklı gelsinler..Ama işte uzun zaman çalışmayı düşünmüyorum,eşimin iş yerinin iş durumları da kötüye gidiyor,özel sektör,yarın bir gün çıkar ve hemen iş bulamazsa diye düşünmeden edemiyorum,bebeklerimi bırakıp tekrar çalışmak istemiyorum,nasipse bir süre ben bakmak istiyorum,o yüzden de çalışabildiğim kadar çalışmalıyım diye bilinçaltımda çok kastım herhalde kendimi..Allah da kesinlikle bereketini verecektir,inancım tam elhamdülillah,ama daha önce çocuğum olmadığından bu duruma çok şahit olmuşluğum yok,bi de garantici bir insanım biraz,ben önlem alayım da sonra Rabbim'den isteyeyim diye bakıyorum sanırım olaylara.
Amin,Rabbim hepimizin evlatlarını korusun..
Ay ne bileyim hergün onca şey yiyip bu kadar oynayan bebeler 2 kayısıya halaya durunca korktum,kasılmalardan önce bebekler hareketleriyle sinyal gönderir mi acaba diye,hani depremden önce hayvanların hareketleri değişir ya onun gibi,ne alakaysa..ama annelik böyle saçmalatabiliyor sanırım insana.:)
evet her geçen gün güçleniyorlar maşallah,daha da güçlensinler canım acısa da razıyım,iyi olsunlar.
Dr. doğurma dedi ya o günden beri yankılanıyor kafamda,demek doğarlarsa Allah korusun kötü şeyler olacak,Allah'ım ne olur olmasın güç ver,mümkün olduğunca dursunlar diye..
Bu hafta kayınpederimle gitmeyi ve evde de bol bol dinlenmeyi deneyeceğim bakalım fark edecek mi,etmezse dr.a gidip rapor isteyeceğim canım.
Bu arada cinsiyetleri öğrenen arkadaşlarım,hayırlı olsun,Rabbim hayırlı evlatlar olmalarını nasip etsin inşaallah.
Bugün bir ark. oturmaya çağırmıştı,gidemeyeceğim,moralim düzelsin diye kendime çay daveti konseptli servis tabağı yaptım dünkü misafir hazırlığımdan kalanlarla,yedim yattım yerime,daha iyi gibiyim yazdıklarınızla da,sağolun kızlar.bakalım kilo olarak dönecek mi bu lokmalar bana.
Kızlar proluton'un tam 1 hafta aralıkla yapılması gibi bir şart var mı,yorgunum diye çıkmadım evden,yarın yaptırayım diyorum sorun olmaz herhalde.Gerçi o zaman da okulda uyuklayacağım demektir ama olsun,bugün kıpırdayacak halim yok,uyurken birileri beni dövmüş gibi tüm kemiklerim ağrıyor.yavruşlar kalsiyum bırakmıyor herhalde kemiklerimizde,feda olsun kuzulara:)
Kızlar ya iki gundur ne tarafa yatarsam bebekler bi zaman sonra o tarafa toplanıyo normal dimi bu durum.. Cok seker ya bi tarafta tikisiyolar resmen:)
cnm mrb nası gidio senin?? senle çok yakın bizim haftalarımız da sana sorayım dedim..ben özellikle lavabodan çıkınca akıntı gelio böle yanıo biraz koku falan da yok anlamadım oluo mu sende öle bişi?? bide ben akşam yatarken zorlanmaya başladım yaa erken mi mızmızlanıorum die evham yapıorum sende durumlar nasıl merak ettim :)
Kızlar ya iki gundur ne tarafa yatarsam bebekler bi zaman sonra o tarafa toplanıyo normal dimi bu durum.. Cok seker ya bi tarafta tikisiyolar resmen:)
Canım benim sakin ol Allah'ın izni hiçbirşey olmaz bebişlere dua et bol bol ben de 23.haftamda hastaneye yatmıştım sancı nedeni ile ama elh geçti o günlerde senin öyle bi durumunda yok çok şükür sen biraz daha istirahatine dikkat et..Dr um erken doğumun ancak uzanarak dinlenme ve bol sıvı tüketimi ile ertelenenileceğini söyledi bunları yapmazsan istediğin ilacı al fayda etmez dedi izin konusunda da 30. Hafta iznini al dğm sonrasına bırakırım diye düşünme sonra erken doğumu tetikliyor almadığın iznin de bi işe yaramaz dedi öyle işte.. Tekrar geçmiş olsun cnm
Anladım canım ne guzel düşünüyosun tabiki kendin bak yavrularına..ins bu kadar düşündüğüne değmez ve esinin is durumları o kadar iyiyegider ki bebeklerinden hiç ayrılmazsın..garanticilik bu asrın hastalığı maalesef hepimizde var ama bize bi faydası yok kuzum anca stres yapıyo:) kendini iyi hissetmedginde zorlama Allah'a bırak rızkı tayin eden o veren de o ins sen boyle guzel düşüncelere sahip oldugun sürece darda bırakmaz seni..
seni gidi seniEşimin bi suçu yokki bütün suç benimadam bacı kardeşliğe alışmıştı ne güzel...
selam canımcım...akıntı bende de bol bol var canım.drum hiç dert etmiyor gerçi.koku yoksa kaşıntı yanma yoksa normalmiş.cnm mrb nası gidio senin?? senle çok yakın bizim haftalarımız da sana sorayım dedim..ben özellikle lavabodan çıkınca akıntı gelio böle yanıo biraz koku falan da yok anlamadım oluo mu sende öle bişi?? bide ben akşam yatarken zorlanmaya başladım yaa erken mi mızmızlanıorum die evham yapıorum sende durumlar nasıl merak ettim :)
kızlar biz geldik
bu dr.da aynı şeyleri söyledi plasentanın bir arter damarında akım bozukluğu var bu terse döndüğünde 2-3gün sonra bebeği kaybedersiniz dedi kızımız çok sağlıklıymış acaip yorgunum gözlerim balon oldu her hareket edişlerinde gözyaşlarıma hakim olamıyorum nolur dua edin en azından erkeğimiz doğduğunda yaşayabilecek kadar büyüyebilsinnnnnnn
kızlar biz geldik
bu dr.da aynı şeyleri söyledi plasentanın bir arter damarında akım bozukluğu var bu terse döndüğünde 2-3gün sonra bebeği kaybedersiniz dedi kızımız çok sağlıklıymış acaip yorgunum gözlerim balon oldu her hareket edişlerinde gözyaşlarıma hakim olamıyorum nolur dua edin en azından erkeğimiz doğduğunda yaşayabilecek kadar büyüyebilsinnnnnnn
kızlar biz geldik
Ya cok su içtiğim zaman farkediyo birde maalesef normalde hiç kullanmam ama 3-4 gundur alaturka tuvalete gidiyorum sanırım daha iyi geldi..beyaz benimde öle oluyo nasıl yatacağımı şaşırmış durumdayım:) kuzular ya zorlayacaklar bizi ama sağlıkla gelsinlerde inş. kabızlık sorunun geçtimi? ben hala çok kötüyüm
yaa sık sık kontrol dedikleri de 15gün arayla geleceksin dediler şaka gibi dimi.... anlayamayacağız zaten bu durumda yapılabilecek bişey yok diyorlar iğnelere devam bekleyip göreceğiz bebeğim biraz daha dayansa 27-28.haftaları görebilsek belki ikisine de sağlıkla kavuşuruzÇok üzüldüm arkadaşım sık sık kontrole mi gidiceksin akımın terse döndüğünü nerden anlayacaksın?Allah büyük ağlayıp bebeklerini üzme Sakin ol ve dua edip bol bol dinlen
aminnnnn canım Allah razı olsun Rabbim ol desin yeter belki dayanır miniğim biraz daha büyür inşallahhhhhhçok üzüldüm canım..gerçekten zor bir durum
ama allahtan asla umut kesilmez rabbim hayırlısı ile oğluşunada sağlık versin.bol bol dua et canım.ben de duacınım
anlayamayacağız canım maalesef hareketlerini hissetmediğimde gideceğim artık (Allahım korusun) 15 günde bi kontrol dediler ama ben o kadar dayanamam ki haftada bir giderim en kötü ihtimalleCanımm eminim zor bi durumdasın ama dualarını eksik etme bebeklerinden.terslik olduğunı nasıl aNlıycaksın peki?bi belirtisi varmıymış
Amin canım..insanı tek rahatlatan şey Allah'a sığınmak baska hiçbişe kar etmiyo:) bebekler bi tarafa toplanıyo avcımın ici kadar mesela bi taraf daha sis oluyo cok tatlı ya ilerde napicaz biz bunlarla:)Anladım canım sağol,Allah razı olsun,inşaallah bir daha öyle bir durumla karşılaşmazsın sen de.
Allah razı olsun canım,hiçbirimizi darda bırakmasın Rabbim inşaallah.Daha temkinli olacağım artık. Anneme çok kızardım,kendini çok yıpratıyorsun,ev iş temizlik şu bu diye sağlığını bile önemsemiyorsun diye,bak ben de ona benzemeye başlamışım,aman çalışayım,aman evde yemek olsun,aman ev temiz olsun,biraz da yavrularını düşün demi..Allah'a sığınmak lazım,bu kadar kasmak doğru değil haklısın.
evet gayet normal,karnın acayip bir şekil de alıyordur hatta:)Göbeğinin altına yastık koyabilirsin canım,gerçi sende pek göbek çıkmamıştır ama göbek diyorum işte ben:)
Canım bi yerde yapacak bisi yok dua et dinlen bol bol..ağlama sürekli rahmin kasilmasin..ins ikisi de sağlıkla doğarlar veren allah canım onlara can verecek hayat ve nefes verecekde o bak iki doktora gittin elinden geleni yaptın kuzum cok dua edelim ins bi sıkıntı olmaz..üzme kendini anne olacaksın sen güçlü olman gerek tamam mı..elini karnına koy oğlunu da kızını da sev onlara ümit ver tatlı tatlı sesini duysunlar yasam enerjileri yükselsin olur mu canım..kızlar biz geldik
Amin canım..insanı tek rahatlatan şey Allah'a sığınmak baska hiçbişe kar etmiyo:) bebekler bi tarafa toplanıyo avcımın ici kadar mesela bi taraf daha sis oluyo cok tatlı ya ilerde napicaz biz bunlarla:)
Canım bi yerde yapacak bisi yok dua et dinlen bol bol..ağlama sürekli rahmin kasilmasin..ins ikisi de sağlıkla doğarlar veren allah canım onlara can verecek hayat ve nefes verecekde o bak iki doktora gittin elinden geleni yaptın kuzum cok dua edelim ins bi sıkıntı olmaz..üzme kendini anne olacaksın sen güçlü olman gerek tamam mı..elini karnına koy oğlunu da kızını da sev onlara ümit ver tatlı tatlı sesini duysunlar yasam enerjileri yükselsin olur mu canım..