- 2 Ocak 2012
- 1.387
- 152
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #4.121
Evet evet bebişler inşaallah dünya tatlısı olur,ayva yiyince bebişler gamzeli olur diyorlar,ben de bayılırım gamzeli insanlara,bebeklere,inşaallah öyle bir etkisi vardır:)
Eşim malesef bitter sevmez,onun nutellası var,kaşık kaşık yer:)
Amin Allah razı olsun,bırakmak istemiyorum,gidebildiği yere kadar kılmak istiyorum,gerekirse oturarak ya da ima ile..
sedef benim evde hep tozlu ya..sağolsun eşim yardım ediyor,tek başıma yapamam,maddi olarak da şu an birini alacak gibi değilim,doğumdan sonra anca..Ev kirliyken habersiz şekilde biri gelecek diye korkarım hep,malesef herkes de anlamaz,ben hamile değilken bazı insanların çok nazlandığını,abarttığını düşünürdüm,benim hakkımda da öyle düşünebilirler diyorum eşime:) Ama sağolsun o umursamaz,boşver rahat ol der..
Kızlar eve temizlik için birilerini alıyor musunuz?
Evet evet bebişler inşaallah dünya tatlısı olur,ayva yiyince bebişler gamzeli olur diyorlar,ben de bayılırım gamzeli insanlara,bebeklere,inşaallah öyle bir etkisi vardır:)
Eşim malesef bitter sevmez,onun nutellası var,kaşık kaşık yer:)
Amin Allah razı olsun,bırakmak istemiyorum,gidebildiği yere kadar kılmak istiyorum,gerekirse oturarak ya da ima ile..
sedef benim evde hep tozlu ya..sağolsun eşim yardım ediyor,tek başıma yapamam,maddi olarak da şu an birini alacak gibi değilim,doğumdan sonra anca..Ev kirliyken habersiz şekilde biri gelecek diye korkarım hep,malesef herkes de anlamaz,ben hamile değilken bazı insanların çok nazlandığını,abarttığını düşünürdüm,benim hakkımda da öyle düşünebilirler diyorum eşime:) Ama sağolsun o umursamaz,boşver rahat ol der..
Kızlar eve temizlik için birilerini alıyor musunuz?
sakın ev tozlu dağınık diye kendini strese sokma canım.bırak ne düşünürlerse düşnsünler,önemli olan sen ve bebişler...
benim haftada birgün yardımcım geliyor ama gelmeseydide kendimi riske sokmazdım...
Ewe temizlikçi gelince bende yoruluyorum:)kaç haftadır almıyorum kimseyi,eşim süpürüyo sadece.hafta içi halılarımı yıkamaya göndercem.perdeleri falan yıkıycam eşime taktırıcam.sonra temizlikçi gelir süpürür siler.
Hiç kilo almadın daha yani cok iyiymiş..bende iki kilo verdim ama sanırım bu hafta yarım kilo falan aldım..bakalım bundan sonra nası gidicek..benimde akşamları hiç iştahım yok daha dogrusu aciktigimi halsizlesince anlıyorum iştahım cok az hala..yerken tadı guzel gelen hersey yedikten sonra bi tuhaf tad bırakıyo ağzımda ve midem yanıyo gibi oluyo..ne kadar azalsa da bulantilarim boyle devam edecek bi sure galiba...
arkadaşlar ben 49 ilo hamile kaldım 5-6 kilo aldım
ben de az aldım diye üzülüyorum
az mı almışım
Ne kadar sanşlısınızı benim yardımcım tek eşim doğumdan sonrada öyle olur annemin gelme olayı zor abla zaten yok zor zor.....o çok memnun varya anneme şimdiden yalvarmaya başladı...anne bizi bırakma diye:)tırsak kocam
bu arada artk ben hep yatıyorum,çok sıkıcıymış beyaablacım geldi saolsun.anneme teslim edene kadar yanımda kalacak.
ayy iyiki varlar
Maşallah canım ben şimdiden oturarak mı kılayim diyorum utandimcanım ben kılıorum hala ayakta..bazen şişkinlik olduğunda zorlanıorum ama az yiyince sıkıntı olmuo zaten..kılabildiğim kadar kılıcam..ben secdedeyken kıpırdanıolar çok hoşuma gidio kızlarım da namaz kılıo diorum :)
Canim ben daha 12. Haftadayim göbekte yok gereksiz pimpiriklilik mi yapiyorum diye düşündüm. Senin oturarak kılman çok normal. Allah kabul etsin...Namazı bende oturarak kılıyorum niye doğru olmasınki kılmamamaktan iyidir eğer çok kötü bir durumdaydın gözün ile bile kılabilirsiniz diyorlar bence sakıncası yok
Günde iki açık çay deniliyor. Birde yemeklerden önce ve sonra içmemeye çalış canım hele kansizlik varsa demiri tutuyor.1- 2 saat olsun arasi...Kızlar artık herşeyden pimpiriklenir oldum:)günde ne kadar çay içiyosunuz,3 fincan içiyorum ben fazlamı acaba?
Herkese hayırlı cumalar arkadaşlar,nasılsınız inşaallah hepimizin bebikleri çook iyidir..
Allah'ım bana birşeyler olmaya başlıyor.Bitter çikolatayı çok severim,hamilelikten evvel hergün ama hergün mutlaka yerdim,tabi çikolata yiyince gün içinde yediklerime dikkat ederdim o keyiften yoksun kalmamak için:) Dolayısıyla da bende kilo milo yapmadı hiç,aslında kolay kilo alan biri de değilim,hamile kaldıktan sonra aylarca çikolatadan tiksindim resmen,yemek için zorladığım zamanlarda bile yiyemedim ama 2 gündür bildiğiniz 1 paket çikolatayı(80 gr) hop diye bitiriyorum(gerçi %70 kakaolu bitter yiyorum,şekeri azdır onun) Ama korkuyorum kızlar,bebişlere olumsuz bir etkisi olur mu,var mı bu şekilde çikolata veya bu aralar herhangi bir besine düşkünlük yaşayan...he bi de hergün mutlaka kocamaaan bi tane ayva yiyorum,tabi gün içine dağıtarak ve yanına başka meyvelerle beraber..
İkiniz için de dua ediyoruz,güzel olacak herşey inşaallah..
Ben daha şeker yükleme yaptırmadım,şu tarihte yapacağız diye bilgi de vermedi doktorum,hiç bilgim yok ama inşaallah yavrularına bir zararı olmadan üstesinden gelirsin,geçmiş olsun..
Benim de bu aralar akıntım artmaya ve sarıya dönmeye başladı,koku-kaşıntı yok,korkuyorum aklıma geldikçe,sanırım çok geçmeden bir test yaptırmaya giderim..
çok tatlı ve çok haklısın:)
Kanı parmaktan mı alıyorlar ay hiç bilgim yok şeker testleri hakkında,bir bakınayım netten,of ya iğneden korkmam ama parmak ucu da çok kötü acıtır ya
Hamilelik hesabı haftayla yapıldığı için 1 ay 4 hafta alınıyor ve 7x4=28 gün yapıyor,yani her ayda eksik gün kalıyor,dolayısıyla 13.haftayı da bitirince önceki 3 ayın eksikleri tam dolmuş oluyor ve gün hesabıyla gerçekten 3. ayın bitmiş oluyor.ama çoğu insan direkt haftaya göre söylüyor hamileliğini,12yi görür görmez 3 diyen var.kafana göre takılabilirsin yani sana kalmış,ama benim mantığıma uyan yazdığım gibi olan..
Namaz konusuna gelince ben hala ayakta kılıyorum çok şükür(23.hft)Zorlandığım zamanlar olmuyor mu tabi ki oluyor,hele yemekten hemen sonra kılıyorsam,yediklerimi fazla kaçırmışsam ohoo..Ama yavaş ağilmeye çalışıyorum,yemekten sonra biraz vakit geçmesini bekliyorum,bazen de sadece farzı kılıyorum.Ben te kaç hafta öncesinden eşime de dedim yakında oturarak kılacağım gibi duruyor diye,ama rabbim yardım ediyor inan,normal zaman olsa eğilip kalkamam ama namazda yardım geliyor,elinden geldiğince devam et,sonra olmadı oturarak kılarsın,bırakmamamız lazım diye düşünüyorum,yavrularımızın maneviyatı artıyordur.
Hoşgeldin Azmirah,rabbim sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de göstersin inşaallah.
Maşallah,inşaallah hiç sıkıntı olmaz,ben de detaylıya Recep bey'e gitmiştim.
miden mi küçüldü,ben sanki benimki büyüyor gibi hissediyorum ya,çok acıkmaya başladım bu ara
hayali bile çok güzel,inşaallah nasip olur.
Merhaba TCTRSVL,beni hatırladın mı,Recep bey'le ilgili msj atmıştım sana,biz de 2 hafta önce ona gittik,bana da tatlıya dikkat et dedi,ki nerdeyse hiç tüketmem,çook eskiden beri tatlıyla aram yok,hamilelikle beraber zaten canım istemiyor,istediği nadir zamanlarda da ben dikkat ediyorum,ama deli gibi meyve yerim,korkmaya başladım,bizde de sorun çıkmaz inşaallah ilerleyen zamanlarda,senin şekerin de inşaallah yavrularına sıkıntı oluşturmadan olması gereken seviyeye iner,geçmiş olsun.
Hmm sen cok vermişsin tabi.ben 53 ile hamile kaldım 51 e düştüm simdi sanki bi yarım kilo artmiş gibiyim iste tabi ben senden 6 hafta küçüğüm 6 haftaya biraz koyarım üstüne bende:)yaa şöyle aslında,
67 kg ile hamile kaldım ama ilk 3,5 ay içinde 7 kg verdim.
Sonra tekrar kilo almaya başladım, şu an yine 67 oldumm. AMa sadece göbeğim var, diğer yerlerim pek almadı gibi...
Amaan herkesin bünyesine gore değişiyor bence bebeklerin sıhhatli olsun da önemli degil verirsin iki oğlanın pesinde:)az kilo alıp telaşlanan kızlar bence sevinin yahuubebişlerin gelişimi iyiyse ve siz zayıfsanız daha ne olsunnn
ben 13 kilo almış oldum 24.haftada:18::18: sanırım 30. haftada yuvarlanıcam artık
Ne kadar sanşlısınızı benim yardımcım tek eşim doğumdan sonrada öyle olur annemin gelme olayı zor abla zaten yok zor zor.....
Maşallah canım ben şimdiden oturarak mı kılayim diyorum utandimSende çok zorlanirsan artik oturarak kıl bence dinimiz kolaylik dini... Rabbim alnı secdeye değen evlatlar nasip etsin...
Çok sağol Canimhesabi anladim sayilir namazı hala ayakta kılıyosun maşallah bende Rabbim kuvvet verdiği sürece devam edicem inşallah ayakta...
arkadaşlar anne bebek çantası yada bebek bakım çantası diyorlar sanırım
dün bir int sitesinde görmüştüm takım olarak pust ile sanırım kaçırdım şimdi hangi sitede olduğunu bulamadım
siz hangi çantadan aldınız bana önerir misiniz etrafımdakilere de soramıyorum
arkadaşlar anne bebek çantası yada bebek bakım çantası diyorlar sanırım
dün bir int sitesinde görmüştüm takım olarak pust ile sanırım kaçırdım şimdi hangi sitede olduğunu bulamadım
siz hangi çantadan aldınız bana önerir misiniz etrafımdakilere de soramıyorum
kizlarr bugun doktordan geldim.cok sukurr meleklerim iyi amma aralarindaki fark 4gun iken 7gun olmus.yani biri 12iken biri 11haftalik bol bol su ic dedi.midem bulandi icin icemiyorum o zaman ayran icdedi.aranizda bole olan varmi bu farki nasil kapatavilirim.ayrica ikinci pruloton.seklaj sordum rahim ignemi vurundum.erken dogum riskini onleme amacli cok sukur kanama alanim yokmus.seklaj sordum rahim uzunlugu ve kisaligi ile ilgiliymis olctu iyi dedi suan gerek yok dedi..