2014 ikiz anneleri

çok tatlı yiyince şeker problemi olabiliyor.
ben ayrıntılı ultrasona gittiğimde 21. haftada bana doktor meyva ve tatlıyı pek tüketme bu sana sonra sorun olabilir demişti. Ve 5 hafta sonra şeker yüklemesinde aynen dedikleri çıktı. :26: nasıl biliyorlar yaaaa, anlamıyorum. tuzlu demedi, şeker konusunun altını çizdi...adam resmen medyum gibi konuştu. boşuna Prof demiyorlar demek ki :KK1:

Benim tek yediğim tatlı meyve ama:KK43:tatlı falan yemem ben hiç sevmem.şeker yüklememde normal çıktı zaten

günaydın annecikler:KK70:

durudenizderya ALLAHIN izniyle hiç birşey olmaz 38. hafataya kadar dayanırsınız işallah ilaçlar var doğumu durduran onlardan başlamadılarmı?

Jelybonsdf canım wallah hamilelikten önce tatlı ve çikolata hastasıydım kızcelerim çikolatatn nefret ettirdi çayın içinde bile şeker atsam kusuyorum ben hala :KK43:

melis2609 kuzum kıyamam bende istanbula gidecektim bugün iptal oldu taaa çarşamba işallah o iptal olmaz

Kızlar yumurtayı B'nde her gün yemeye çalışıyorum ama et o kadar düzenli değil benim şeker ölçümü iyi çıktı çok şükür onun için bir şey den kısmıyorum ama abur cuburu canım istemiyor hamile değilken daha çok yiyordum çikolata falan ama şimdi hiç ara mıyorum

günaydın annecikler:KK70:

durudenizderya ALLAHIN izniyle hiç birşey olmaz 38. hafataya kadar dayanırsınız işallah ilaçlar var doğumu durduran onlardan başlamadılarmı?

Jelybonsdf canım wallah hamilelikten önce tatlı ve çikolata hastasıydım kızcelerim çikolatatn nefret ettirdi çayın içinde bile şeker atsam kusuyorum ben hala :KK43:

melis2609 kuzum kıyamam bende istanbula gidecektim bugün iptal oldu taaa çarşamba işallah o iptal olmaz

Ne gzl işte kız:)bende çok isterdim cayı şekersiz içmeyi:)seninkiler tatlı sevmiyo demekki:)

Ne gzl işte kız:)bende çok isterdim cayı şekersiz içmeyi:)seninkiler tatlı sevmiyo demekki:)

sıkımı tatlı yiycen yanlışla ağzıma kaçsın ölürüm herhalde aşadan bir tekme dışarı:KK70:

kaç kilo aldınız kız tırsmaya başaldım ben 3 kilo aldım yaaaa burnumdan tıkanıklığı birde ödem var sizde

Evet canim kendin yaparsan gonul rahatligiyla icebilirsin adana salgam tarifi :nazar: 5 litrelik bir kavanozun icine 2 kilo siyah havucu temizleyip yani kenarlarindan hafifce kaziyip yikayip ve uzunlamasina 4 e bolup koyuyorsun. Biraz agiz tarafinda bosluk olacak sekilde suyunu ekliyorsun 1 cay bardagi tuz ve 1 tatli kasigi limon tuzunu da ekle icine. 1 su bardagi nohut ve 1 su bardagi bulguru bir bezin icine koy ya da dikersen daha iyi olur ama icinde nohut ve bulgur sisecegi icin bosluk birak sikistirma bu hazirladigin nohut bulgur bohcasini da kavanozun ivine koy.kavanozunu sicak ya da ilik bir odada beklet 1hafta sonra salgam olmaya baslar tadina bakip kontrol edersin tadina gore tuz ya da eksisi sana az gelirse sonradan tatli kasigiyla ekleme yapablirsin :KK16:
Cok sagol siyah havuç ne hiç bilmiyorum ama anneme bi sorayım bakalım o biliyo mu? Yapıcam ins..
Yeşillikten faydalı şeymi var:)ye sen bakma eşine:KK1:bende yiyorum tere roka:)ekmek arası yapıp:)

Mandalina aşkı başladı bende hamile kalınca:)ayva bide:)çikolata canım istemiyo hiç nedense eskiden çok yerdim.bide ben acaip salatalık yiyorum:)salatalığın %90 ı su zaten kızlar sizde yeyin bol bol
Bi ara bende salatalık 3-4 tane soyup uzunlamasina dograyıp tuzlayip cerez gibi yedim.. Bide yeşillikten bahsetmişsiniz..ben her aksam marul tere cok az 1-2 dal maydonoz domates salatalık ve sadece elma sirkeli yagsiz salata yapıp ekmekle yiyorum aksam öğünü olarak soguk soguk cok hoşuma gidiyo hatta sirkeye doyamiyirum yarım çay bardağı koyup tuzlayip yudum yudum iciyorum midem hafif yanıyo ama cok canım istiyo:) tuvalet sıkıntımı da gideriyo zannımca bu öğün :)

sıkımı tatlı yiycen yanlışla ağzıma kaçsın ölürüm herhalde aşadan bir tekme dışarı:KK70:

kaç kilo aldınız kız tırsmaya başaldım ben 3 kilo aldım yaaaa burnumdan tıkanıklığı birde ödem var sizde

ben hamile kaldığım kiloma daha yeni dönebildim.
Akşamları hele hiç iştahım yok, hiç bişey istemiyor canm. Ödem yok ama burun tıkanıklığı çok oluyor, özellikle akşamları..
ödem için çok su içmelisin , en az günde 1,5 - 2 litre ve mutlaka tuzu kısmalısın..

Akşamları hele hiç iştahım yok, hiç bişey istemiyor canm. Ödem yok ama burun tıkanıklığı çok oluyor, özellikle akşamları..
ödem için çok su içmelisin , en az günde 1,5 - 2 litre ve mutlaka tuzu kısmalısın..

Hiç kilo almadın daha yani cok iyiymiş..bende iki kilo verdim ama sanırım bu hafta yarım kilo falan aldım..bakalım bundan sonra nası gidicek..benimde akşamları hiç iştahım yok daha dogrusu aciktigimi halsizlesince anlıyorum iştahım cok az hala..yerken tadı guzel gelen hersey yedikten sonra bi tuhaf tad bırakıyo ağzımda ve midem yanıyo gibi oluyo..ne kadar azalsa da bulantilarim boyle devam edecek bi sure galiba...

allahımmm:):).kilo almadın mı sen hiç,çok kıskandımm şimdi:nazar::nazar:
kaşarı da ilk defa duydum yaa hiç yemiodum ben bi deneyim bakalım :) yumurta yemek için ben bildiğin yeşilliğe boğuluorum :) eşim çocuklar ot kafalı olcak bu kadar yeme dio :)
:KK1::KK1:bende otluyorum walla
günde iki bardak açık çay içebilirmişiz. çay içersek türk kahvesi içmeyecekmişiz. ama benim şeker yüksek çıktığı için zaten diyet yapıyorum:18: birde çay ve kahveyi kaldırırsam, ben napacağım:KK47: o zaman çok mutsuz oluyorum, basıyolar bana :KK52:
bende öyle inan..kendimi hasta gibi hissediyorum bazen
kızlar bizim randevu pazartesiye kaldı kendimi hazırlamıştım bebişlerimi görücem diye sabah sabah iptal haberi gelince üzüldüm :KK43:
üzülme tatlım...hem bebişler biraz daha büyümüş olur annesi:KK1:
Gebelik takvimini oku kız:)bak neler yazıyo:KK9:
:KK1::KK1::KK1:
Seks hayatınız etkilenebilir. Baba bebeğinize veya size zarar verme korkusuna kapılabilir. Hamilelik boyunca daha fazla seks arzusu veya cinsel dürtü düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Seks, sevgi dolu bir ilişkinin parçası olduğundan dolayı hamilelik sırasında seks teşvik edilmelidir. Tabiki komplikasyonlar, vajinal kanama ve sıvı kayıpları gibi durumlarda, ayrıca ikiz veya çoğul gebelik durumlarında seksden kaçınmalısınız.
sex mi???? oda ne:KK1::KK1::KK1::KK1:

allahımmm:):).kilo almadın mı sen hiç,çok kıskandımm şimdi:nazar::nazar:

:KK1::KK1:bende otluyorum walla

bende öyle inan..kendimi hasta gibi hissediyorum bazen

üzülme tatlım...hem bebişler biraz daha büyümüş olur annesi:KK1:

:KK1::KK1::KK1:
Seks hayatınız etkilenebilir. Baba bebeğinize veya size zarar verme korkusuna kapılabilir. Hamilelik boyunca daha fazla seks arzusu veya cinsel dürtü düşüklüğü yaşayabilirsiniz. Seks, sevgi dolu bir ilişkinin parçası olduğundan dolayı hamilelik sırasında seks teşvik edilmelidir. Tabiki komplikasyonlar, vajinal kanama ve sıvı kayıpları gibi durumlarda, ayrıca ikiz veya çoğul gebelik durumlarında seksden kaçınmalısınız.
sex mi???? oda ne:KK1::KK1::KK1::KK1:

Bilmem bende bilmiyorum:)o ne:KK1:doğumdan sona bide 40 gün kaynanam yanımda kalacak:KK43:

Herkese hayırlı cumalar arkadaşlar,nasılsınız inşaallah hepimizin bebikleri çook iyidir..
Allah'ım bana birşeyler olmaya başlıyor.Bitter çikolatayı çok severim,hamilelikten evvel hergün ama hergün mutlaka yerdim,tabi çikolata yiyince gün içinde yediklerime dikkat ederdim o keyiften yoksun kalmamak için:) Dolayısıyla da bende kilo milo yapmadı hiç,aslında kolay kilo alan biri de değilim,hamile kaldıktan sonra aylarca çikolatadan tiksindim resmen,yemek için zorladığım zamanlarda bile yiyemedim ama 2 gündür bildiğiniz 1 paket çikolatayı(80 gr) hop diye bitiriyorum(gerçi %70 kakaolu bitter yiyorum,şekeri azdır onun) Ama korkuyorum kızlar,bebişlere olumsuz bir etkisi olur mu,var mı bu şekilde çikolata veya bu aralar herhangi bir besine düşkünlük yaşayan...he bi de hergün mutlaka kocamaaan bi tane ayva yiyorum,tabi gün içine dağıtarak ve yanına başka meyvelerle beraber..

Canım benim tahmini dogum tarihleri dahil ayni kaderi yaşıyor gibiyiz. Sağlıcakla atlatacagiz bu gunleri. Ben de hala hastanedeyim. Sancılar tekrar başladı. Dualarim seninle ve buradaki tüm arkadaslarimla

İkiniz için de dua ediyoruz,güzel olacak herşey inşaallah..

Kızlar Merhabalar,

Dün şeker yükleme testim vardı, ona gittim. 50 gr şeker yükleme testi sonucum 145 çıktı :KK43:( sınır 140. Normalde 140 üstü için doktorlar ikinci bir 100 gr lık test yapıyorlarmış ama benim doktor öyle bişey demedi. Ben internetten öğrendim sonradan. Dedi ki biraz yüksek, kızartmadan, unludan hamur işinden, şekerden, tuzdan uzak dur dedi ama diyetisyene filan göndermedi. Haftada 1 kez şekerini ölç dedi. 150 üstüne çıkarsa hemen gel dedi. Ben napayım kızlar? Ödüm kopuyor erken doğum olursa, çocuklarımdan birinin suyu filan artarsa diye... Napayım, 100 lük test de isteyeyim mi sizce?

Ben daha şeker yükleme yaptırmadım,şu tarihte yapacağız diye bilgi de vermedi doktorum,hiç bilgim yok ama inşaallah yavrularına bir zararı olmadan üstesinden gelirsin,geçmiş olsun..

Kızlar 2013 ikiz anneleri konularına bakıyodum da, şey gördüm bu vakinal akıntı sıkıntı yaratabiliyomuş galiba, enfeksiyon gibi falan. Ve bu vajinal enfeksiyonlar da erken doğuma sebebiyet verebiliyomuş galiba Allah korusun. Şimdi benim mesela akıntım var, rengi biraz sarımsı ama çok kokulu da değil. Dün de tam idrar tahlili yaptırdım, bi sıkıntım, enfeksiyon falan olsa çıkardı herhalde değil mi idrar tahlilinde?

Benim de bu aralar akıntım artmaya ve sarıya dönmeye başladı,koku-kaşıntı yok,korkuyorum aklıma geldikçe,sanırım çok geçmeden bir test yaptırmaya giderim..

gebelik degil mubarek mankenlik yaparken cocuk dogurcz sanki :))

çok tatlı ve çok haklısın:)

merhaba,
benim doktorumda sırt üstü pek yatma demişti. Damarlar, sinirler filan belimizden geçiyormuş, oraya baskı olursa bu da tansiyonumuzu çıkarırmış. Öyle birşey hatırlıyorum. Sola eğimli yat demişti. ama bende cuamrtesiden beri şeker ölçümleri ile uğraştığımdam pek ne şekil yattığıma dikkat edemiyorum :26:
ne zor şey bu gebelik şekeri, parmaklarım delik deşik oldu:KK47: bir de dengesiz ki. acayip canım sıkılıyor bu duruma...........

Kanı parmaktan mı alıyorlar ay hiç bilgim yok şeker testleri hakkında,bir bakınayım netten,of ya iğneden korkmam ama parmak ucu da çok kötü acıtır ya:KK53:

Bir türlü şu ay hafta hesabını kafam basmadı kızlar:KK1: herkes kaç aylık diye soruyor? bugün maşallah 12+0 olduk, yani 13. haftadayız (bir üstünü söylemeyi öğrendim artık :KK1: ) ilk dönem bitti demiş bugünki hamilelik takviminde ama nette 13. haftanın sonu 3. ayın bitimi diyor, iyice kafam karıştı:KK37: şimdi 3 ay bitince mi ben 3 aylığım diyicem?? yani aynı yaşta olduğu gibi biten ay mı söyleniyor? bu konuda yardımcı olabilecek olayı çözmüş arkadaşların yardımını bekliyorummm :KK1:

Diğer sorum ise aranızda namaz kılanlarınız varsa kaçıncı haftaya kadar ayakta normal bir şekilde kıldınız? benim normalde karnım çıkmamıştı ama yeni yeni biraz çıkmaya başladı:KK16: sanki secde yaparken daha zorlanıyorum gibi geldi, acaba psikolojik mi? bu kadar erkende oturarak kılmak doğru mu bilemedim, normalde dolaptan bir şey alırken falan rahat çömelebiliyorum:KK1: siz ne dersiniz :26:

Hamilelik hesabı haftayla yapıldığı için 1 ay 4 hafta alınıyor ve 7x4=28 gün yapıyor,yani her ayda eksik gün kalıyor,dolayısıyla 13.haftayı da bitirince önceki 3 ayın eksikleri tam dolmuş oluyor ve gün hesabıyla gerçekten 3. ayın bitmiş oluyor.ama çoğu insan direkt haftaya göre söylüyor hamileliğini,12yi görür görmez 3 diyen var.kafana göre takılabilirsin yani sana kalmış,ama benim mantığıma uyan yazdığım gibi olan..

Namaz konusuna gelince ben hala ayakta kılıyorum çok şükür(23.hft)Zorlandığım zamanlar olmuyor mu tabi ki oluyor,hele yemekten hemen sonra kılıyorsam,yediklerimi fazla kaçırmışsam ohoo..Ama yavaş ağilmeye çalışıyorum,yemekten sonra biraz vakit geçmesini bekliyorum,bazen de sadece farzı kılıyorum.Ben te kaç hafta öncesinden eşime de dedim yakında oturarak kılacağım gibi duruyor diye,ama rabbim yardım ediyor inan,normal zaman olsa eğilip kalkamam ama namazda yardım geliyor,elinden geldiğince devam et,sonra olmadı oturarak kılarsın,bırakmamamız lazım diye düşünüyorum,yavrularımızın maneviyatı artıyordur.

Hoşbulduk :) sizi okurken üzüntülerim problemlerim hafifliyor sanki..Evet biraz zorlanıyorum ama elh iyi sayılırım...yorulmak iyi gelmiyor sanırım geçen gün yolda yürürken gelen sancıdan sonra artık çok hareket etmemem gerektiğini anladım:KK43:

Hoşgeldin Azmirah,rabbim sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de göstersin inşaallah.

İyi akşamlar arkadaşlar inşallah hepiniz ve bebişleriniz iyidir,çok fazla yazmamıyorum ama fırsat buldukça takip ediyorum,bugün detaylı ultrasonumuz vardı,öyle heyecanlı öyle güzel ki uzun uzun bebişlerinizi göreceksiniz sağlıklı olduklarını duyacaksınız yüzlerini göreceksiniz,benim ikiz gebelik biri erkekdi uzun zamandır biliyorduk ama digeri bir türlü göstermiyordu kaç tane doktora gittim hiçbiri göremedi ama bugün detaylıda daha ultrasonu koyar koymaz doktor bir kız bir erkek dedi:)acayip bi duygu benim 12 yaşında bi oğlum var kız olmasını içten içe istiyordum ama çoktan umudum yoktu:)genel olarak saglıkları iyi kız bir hafta geriden geliyor altta kalmış erkek daha iri daha hareketliydi.ikiz gebelik olduğu için tarama testlerini yaptırmamıştık sadece ense burun ölçümleri yapıldı normal çıkmıştı.iki hafta önce Dr.um böbreklerinde biraz sıvı birikmesi olduğunu söylemişti.bugunkü hocada gördü bu haftalarda olabiliyor korkmayın ama amiyosentez ide hatırlatmak zorundayım dedi:KK43:eğer bunun yanında bi bulgu daha olsaydı kesin amiyosentez derdim ama bu durumda size kalmış benim fikim sağlıkçılar dedi,çok mutlu ama birazda burukum napsam bilemiyorum?bu arada bugünkü Dr.um Prof.dr.recep has tavsiye ederim.

Maşallah,inşaallah hiç sıkıntı olmaz,ben de detaylıya Recep bey'e gitmiştim.

benim de öle yaa midem küçüldü resmen akşam yemek yemiorum meyve yedim önceki gün yine nefes alamadım aslında hazımsızlık problemim de yok ama midem çok yemeği kabul etmio :KK43:

miden mi küçüldü,ben sanki benimki büyüyor gibi hissediyorum ya,çok acıkmaya başladım bu ara:KK31:

Aahh o haftalar bi geçse gitse:)burda bebeklerimizi konuşcaz ya şaka gibi:KK70:bide hemen yaz gelsede bebeklerle kendimizi sokaklara atsak:KK1:

hayali bile çok güzel,inşaallah nasip olur.

çok tatlı yiyince şeker problemi olabiliyor.
ben ayrıntılı ultrasona gittiğimde 21. haftada bana doktor meyva ve tatlıyı pek tüketme bu sana sonra sorun olabilir demişti. Ve 5 hafta sonra şeker yüklemesinde aynen dedikleri çıktı. :26: nasıl biliyorlar yaaaa, anlamıyorum. tuzlu demedi, şeker konusunun altını çizdi...adam resmen medyum gibi konuştu. boşuna Prof demiyorlar demek ki :KK1:

Merhaba TCTRSVL,beni hatırladın mı,Recep bey'le ilgili msj atmıştım sana,biz de 2 hafta önce ona gittik,bana da tatlıya dikkat et dedi,ki nerdeyse hiç tüketmem,çook eskiden beri tatlıyla aram yok,hamilelikle beraber zaten canım istemiyor,istediği nadir zamanlarda da ben dikkat ediyorum,ama deli gibi meyve yerim,korkmaya başladım,bizde de sorun çıkmaz inşaallah ilerleyen zamanlarda,senin şekerin de inşaallah yavrularına sıkıntı oluşturmadan olması gereken seviyeye iner,geçmiş olsun.

Herkese hayırlı cumalar arkadaşlar,nasılsınız inşaallah hepimizin bebikleri çook iyidir..
Allah'ım bana birşeyler olmaya başlıyor.Bitter çikolatayı çok severim,hamilelikten evvel hergün ama hergün mutlaka yerdim,tabi çikolata yiyince gün içinde yediklerime dikkat ederdim o keyiften yoksun kalmamak için:) Dolayısıyla da bende kilo milo yapmadı hiç,aslında kolay kilo alan biri de değilim,hamile kaldıktan sonra aylarca çikolatadan tiksindim resmen,yemek için zorladığım zamanlarda bile yiyemedim ama 2 gündür bildiğiniz 1 paket çikolatayı(80 gr) hop diye bitiriyorum(gerçi %70 kakaolu bitter yiyorum,şekeri azdır onun) Ama korkuyorum kızlar,bebişlere olumsuz bir etkisi olur mu,var mı bu şekilde çikolata veya bu aralar herhangi bir besine düşkünlük yaşayan...he bi de hergün mutlaka kocamaaan bi tane ayva yiyorum,tabi gün içine dağıtarak ve yanına başka meyvelerle beraber..
İkiniz için de dua ediyoruz,güzel olacak herşey inşaallah..
Ben daha şeker yükleme yaptırmadım,şu tarihte yapacağız diye bilgi de vermedi doktorum,hiç bilgim yok ama inşaallah yavrularına bir zararı olmadan üstesinden gelirsin,geçmiş olsun..
Benim de bu aralar akıntım artmaya ve sarıya dönmeye başladı,koku-kaşıntı yok,korkuyorum aklıma geldikçe,sanırım çok geçmeden bir test yaptırmaya giderim..
çok tatlı ve çok haklısın:)
Kanı parmaktan mı alıyorlar ay hiç bilgim yok şeker testleri hakkında,bir bakınayım netten,of ya iğneden korkmam ama parmak ucu da çok kötü acıtır ya:KK53:
Hamilelik hesabı haftayla yapıldığı için 1 ay 4 hafta alınıyor ve 7x4=28 gün yapıyor,yani her ayda eksik gün kalıyor,dolayısıyla 13.haftayı da bitirince önceki 3 ayın eksikleri tam dolmuş oluyor ve gün hesabıyla gerçekten 3. ayın bitmiş oluyor.ama çoğu insan direkt haftaya göre söylüyor hamileliğini,12yi görür görmez 3 diyen var.kafana göre takılabilirsin yani sana kalmış,ama benim mantığıma uyan yazdığım gibi olan..
Namaz konusuna gelince ben hala ayakta kılıyorum çok şükür(23.hft)Zorlandığım zamanlar olmuyor mu tabi ki oluyor,hele yemekten hemen sonra kılıyorsam,yediklerimi fazla kaçırmışsam ohoo..Ama yavaş ağilmeye çalışıyorum,yemekten sonra biraz vakit geçmesini bekliyorum,bazen de sadece farzı kılıyorum.Ben te kaç hafta öncesinden eşime de dedim yakında oturarak kılacağım gibi duruyor diye,ama rabbim yardım ediyor inan,normal zaman olsa eğilip kalkamam ama namazda yardım geliyor,elinden geldiğince devam et,sonra olmadı oturarak kılarsın,bırakmamamız lazım diye düşünüyorum,yavrularımızın maneviyatı artıyordur.
Hoşgeldin Azmirah,rabbim sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de göstersin inşaallah.
Maşallah,inşaallah hiç sıkıntı olmaz,ben de detaylıya Recep bey'e gitmiştim.
miden mi küçüldü,ben sanki benimki büyüyor gibi hissediyorum ya,çok acıkmaya başladım bu ara:KK31:
hayali bile çok güzel,inşaallah nasip olur.
Merhaba TCTRSVL,beni hatırladın mı,Recep bey'le ilgili msj atmıştım sana,biz de 2 hafta önce ona gittik,bana da tatlıya dikkat et dedi,ki nerdeyse hiç tüketmem,çook eskiden beri tatlıyla aram yok,hamilelikle beraber zaten canım istemiyor,istediği nadir zamanlarda da ben dikkat ediyorum,ama deli gibi meyve yerim,korkmaya başladım,bizde de sorun çıkmaz inşaallah ilerleyen zamanlarda,senin şekerin de inşaallah yavrularına sıkıntı oluşturmadan olması gereken seviyeye iner,geçmiş olsun.
canım bende bittere bayılıyorum ama asla yalnız yemem:KK1:yarsından çoğunu eşime yediriyorum ki daha fazla şişmeyeyim.ayva konusunda bende öyleyim,hergün 1 ayva,güzel olsun bebişlerimiz dimi ama:nazar::nazar:
maşallah namazını hala ayakta kılan arkadaşlara..allah kabul etsin

:KK1::KK1: o çok memnun varya:KK19: anneme şimdiden yalvarmaya başladı...anne bizi bırakma diye:)tırsak kocam:KK1:
bu arada artk ben hep yatıyorum,çok sıkıcıymış beya:KK14:ablacım geldi saolsun.anneme teslim edene kadar yanımda kalacak.
ayy iyiki varlar:KK54::KK54::KK16:

Ne gzl ya işini gücünü yapacak birileri var.benim her yer kıl toz:KK43:akşam eşim gelince süpürecek bende bi toz alırım

Ne gzl ya işini gücünü yapacak birileri var.benim her yer kıl toz:KK43:akşam eşim gelince süpürecek bende bi toz alırım

artık gözüm korkuyor canım..o kanamadan sonra bulaşık bile yıkamıyorum artk.gerçi ne yaparsak yapalım başa gelecek oluyor,,rabbim korusun yavrucukları inşallah:nazar:

canım bende bittere bayılıyorum ama asla yalnız yemem:KK1:yarsından çoğunu eşime yediriyorum ki daha fazla şişmeyeyim.ayva konusunda bende öyleyim,hergün 1 ayva,güzel olsun bebişlerimiz dimi ama:nazar::nazar:
maşallah namazını hala ayakta kılan arkadaşlara..allah kabul etsin

Evet evet bebişler inşaallah dünya tatlısı olur,ayva yiyince bebişler gamzeli olur diyorlar,ben de bayılırım gamzeli insanlara,bebeklere,inşaallah öyle bir etkisi vardır:)
Eşim malesef bitter sevmez,onun nutellası var,kaşık kaşık yer:)
Amin Allah razı olsun,bırakmak istemiyorum,gidebildiği yere kadar kılmak istiyorum,gerekirse oturarak ya da ima ile..

sedef benim evde hep tozlu ya..sağolsun eşim yardım ediyor,tek başıma yapamam,maddi olarak da şu an birini alacak gibi değilim,doğumdan sonra anca..Ev kirliyken habersiz şekilde biri gelecek diye korkarım hep,malesef herkes de anlamaz,ben hamile değilken bazı insanların çok nazlandığını,abarttığını düşünürdüm,benim hakkımda da öyle düşünebilirler diyorum eşime:) Ama sağolsun o umursamaz,boşver rahat ol der..

Kızlar eve temizlik için birilerini alıyor musunuz?

X