2014 ikiz anneleri

kızlar ben hast.yatıyorum kanamaların tekrar başladı birazda suyun gelmiş dediler.dualarınızı bekliyorz

Rabbim kolaylık versin, bebeklere ve sana sağlık ve şifalar dilerim ..

çok şükür ben ve oğlanlar iyiyiz,inanın iyiyiz demeye korkar oldum.
detaylı usg ye de girdim bu arada..oğluşlar şükür sağlıklılar.birinin plaseentası rahim ağzına yakın olduğu için kanamalar oluyomuş:KK53:bebişler 23+1 çıktılar.570-600 gramlar.hamdolsun:nazar::nazar:

kıızlar bide kötü haber vericem,özge55 vardıı hatırlarsanız,oda haziranda tüp yaptırmıştı sanırım...geçen hafta erken doğum yapmış:KK14::KK14:bebeklerden biri canlı doğmuş ama maalesef ciğerleri yetmemiş..allah sabır versin.

dikkatli olalm bacılar,rabbim evlatlarımızı ve bizi korusun:nazar:

Maşallah size daha da iyi olursunuz inşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun :nazar:

Özge arkadaş kaçıncı haftada doğum yapmış oldu yani? Rabbim sabırlar ihsan etsin :KK43:(

şükür gördük bu günleri aralık başında nasipse, ağırlaştım baya ama bebişler için katlanıcaz artık:)Allah ım hepimize vaktinde doğum nasip etsin inşallah:nazar::nazar:

ayy canım sen 30 lu haftalarda ağırlaşmışsın ben şimdiden zorlanıyr-orum biraz, bi bebiş daha var die mi etkilendim acaba ?

Kızlar şekeri çıkan vb hastalıkları çıkan lara acil şifalar diliyorum.rabbim hepimize güç kuvvet versin

işte o dua bekleyenlerden biri de benim, şekerim de çıktı diyet dedi dr :KK43:( tam olarak neleri kesmem lazım bilemiyorum beyaz ekmek, pilav, patates, havuç, hamurişi ve tatlılar bildiğim kadarı fazlası varsa bilemiyorum :KK43:( ayrıca burnumda bi damar açıldı sanırım kanama oluyor geceleri felaket tıkanıyo nefes alamıyorum hep ağzım açık uyumak zorunda kalıyorum:KK43:( Allah beterinden korusun bugünüme hamdolsun, hepimize kolaylıklar taşıma gücü versin, Amin ...

Gidecez bakalım 18:45 seansına çıkınca yazarım filmle ilgili:)gerçi arada girer bakarım buraya kim ne yazmış diye
o filmin orjinali çok güzeldi.black .ama nasıl uyarlamıışlar bakalım:KK53:
Kızlar ya:))bi haftadır bebeklerimin minicik biyerlerine dokunuyorum dirsekleri falan heralde yada elleri:))inanılmaz bişey tekmelerinden daha güzel:))ben hafif bastırıyorum o minicik yerlerine hemen kayıyolar:))

oy oyy..doğsalarda ısırsak o elleri:nazar::nazar:

Rabbim kolaylık versin, bebeklere ve sana sağlık ve şifalar dilerim ..

Maşallah size daha da iyi olursunuz inşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun :nazar:

Özge arkadaş kaçıncı haftada doğum yapmış oldu yani? Rabbim sabırlar ihsan etsin :KK43:(

ayy canım sen 30 lu haftalarda ağırlaşmışsın ben şimdiden zorlanıyr-orum biraz, bi bebiş daha var die mi etkilendim acaba ?

işte o dua bekleyenlerden biri de benim, şekerim de çıktı diyet dedi dr :KK43:( tam olarak neleri kesmem lazım bilemiyorum beyaz ekmek, pilav, patates, havuç, hamurişi ve tatlılar bildiğim kadarı fazlası varsa bilemiyorum :KK43:( ayrıca burnumda bi damar açıldı sanırım kanama oluyor geceleri felaket tıkanıyo nefes alamıyorum hep ağzım açık uyumak zorunda kalıyorum:KK43:( Allah beterinden korusun bugünüme hamdolsun, hepimize kolaylıklar taşıma gücü versin, Amin ...

canım senin üçüzdü dimi allah kolaylk versin zor şeker çıkınca karbonhidrat olan herşey yasaklanıyo ne zamn belli oluyo bu hamillelik şekeri?geçen benim de burnum kanamış tıkanıyodu şimdi ii çok şükür seninde geçer inşallah anne olmak böle bişey herhalde bende sabah işe gidicem tam montumu giyiyorum hiç bişey yoktu bi öğürtü zor attım kendimi lavaboya eşim servisi aradı bekletti artık bir minibüs dolusu adam beni bekledi:KK43:(((annelik zor işmiş

18 hafta diye biliyorum farklı biilen varsa yazarsa bilgileniriz seviniriz :nazar:

bende bu şekilde biliyorum, doğum öncesi 10 sonrası 8 hafta, uzatılmayla ilgili konular yasalaşmadı henüz sanırım ..

Kızlar ya:))bi haftadır bebeklerimin minicik biyerlerine dokunuyorum dirsekleri falan heralde yada elleri:))inanılmaz bişey tekmelerinden daha güzel:))ben hafif bastırıyorum o minicik yerlerine hemen kayıyolar:))

bizim aramızda bir hafta var galiba, nasıl oluyo çok değişik bi durum ? bazen sanki karnımın bi yerinde yumru oluşuyo gibi napıyo acaba diyorum ??

canım senin üçüzdü dimi allah kolaylk versin zor şeker çıkınca karbonhidrat olan herşey yasaklanıyo ne zamn belli oluyo bu hamillelik şekeri?geçen benim de burnum kanamış tıkanıyodu şimdi ii çok şükür seninde geçer inşallah anne olmak böle bişey herhalde bende sabah işe gidicem tam montumu giyiyorum hiç bişey yoktu bi öğürtü zor attım kendimi lavaboya eşim servisi aradı bekletti artık bir minibüs dolusu adam beni bekledi:KK43:(((annelik zor işmiş

öyle canım haklısın annelik zor iş, Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın, sizden hala çalışanlar var Allah kuvvet versin, ben 3 taneyle çalışmayı hiç düşünemiyorum, gerçi maddi olarak da mecburdum ve hastane sürekli bana çalışamaz raporu veriyodu ama işten tazminatsız çıkarıldım malesef bu da işin diğer yönü çok koydu tabiki zor durumdayız :KK43:((( ama işe gitme ihtimalim zaten yoktu anca raporla idare ederdim çıkarılmasaydım, bugün banyo yaptım en fazla 10 dak ayakta kalmışımdır bir bel ağrısı oldu, zaten korkuyorum artık çok daha dikkatli olmalıyım, heğimize kolaylıklar dilerim :nazar::nazar::nazar:

aksucumm soyle yapıcan 12 hafta demek 12 ile 7 yi çarpacaksın sonuç 84 çıkar . 84 günlük yani .
84 günde kaç ay olduğunu bulman için de 30 a bölersen 2 ay 24 günlük eder bu tam olarak bebeklerin ayıdır :KK16:
namaz için
eğilip kalkman sıkıntı olmuyorsa kılabilirsin 6 aylık kılan biliyorum bu senin hamileliğini nasıl geçirdiğinle ilgili canım :KK16:
Ayyy canım Allah razı olsun :KK16: İHH bere öğrenmiş oldum :KK16:

Bende dün gittim o filme cok güzeldi cok şükrettim Allah'a verdigi nimetler için..tavsiye ederim filmi..

Benimde sarı ama kokusuz bi akıntım var cok da önemsemiyorum ya amaan herseyi kafaya takmak iyi olmuyo..:)

:) kafana gire takil:) ben 12 bitince 3 aylık dedim sanki oturup cetele mı tutacaklar:) bu arada namazları bende normal kılıyorum daha da kılmaya devam ederim biraz karnımı eziyo gibi oluyorum ama olsun onlar da alışsın biraz:) zaten cok hareketsizim hiç olmazsa namazı dogru düzgün kılayım diyorum..bebeklere bisi olmaz canım karnının üstüne düşsen bile onlar kolay etkilenmiyorlar cok sükür amniyos sıvısı yerçekimini ve basıncı engelliyor:) ins hiç bisi olmaz..

Canim İnsanları geçtim ben merak ediyorum :KK1: harbi çetele tutuyom :)) bende bu ayda devam edeyim inşallah ayakta, aslında kolay kolay birşey olmaz tabi be işlere biz fazla pimpirikleniyoruz...

Oyy maşallaaah onlaraa :KK16: en çok hareketlerini hissetmek Rabbim o günleri sonrada sağlikla kucağımıza aldığımız günleri göstersin :KK16:

öyle canım haklısın annelik zor iş, Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın, sizden hala çalışanlar var Allah kuvvet versin, ben 3 taneyle çalışmayı hiç düşünemiyorum, gerçi maddi olarak da mecburdum ve hastane sürekli bana çalışamaz raporu veriyodu ama işten tazminatsız çıkarıldım malesef bu da işin diğer yönü çok koydu tabiki zor durumdayız :KK43:((( ama işe gitme ihtimalim zaten yoktu anca raporla idare ederdim çıkarılmasaydım, bugün banyo yaptım en fazla 10 dak ayakta kalmışımdır bir bel ağrısı oldu, zaten korkuyorum artık çok daha dikkatli olmalıyım, heğimize kolaylıklar dilerim :nazar::nazar::nazar:

canım sen kaçıncı haftadasın?zor günler anlıyorum ama bak her doğan nasbiyle gelir ne olacağı allah bilir dualarm seninle inan:)

kızlar ben hamilelik takvimini değiştiricem çünkü bebekler arasında 6 gün var ve ben küçük bebeğe göre yapmıştım takvimi 12 mayıstı .... ama doktorum hatta 2 doktorda bebeklerin doğum tarihi için 6 mayıs dedi ama seni bi aksilik olmazsa 6 nisanda doğuma alırız çantanı 6 nisanda hazır et dediler ...o yüzden takvimi değiştiricem bu durumda olan arkadaşlar varsa büyük bebeğe göre doğum zamanını düşünmeliler :nazar:

Öncelikleeee Maşallaaaah kuzucuklarınnnaaa :nazar: :nazar: şükür tesbit edilebilmiş canım sorun, inşallah müdahale gerektirecek bir sıkıntı olmaz, Rabbim yardımcın olsun... bebişlerinle Allah'a emanet olun :KK16:

çok teşekkür ederim canım.. inşallah sıkıntı olmaz. Rabbim hepimizi korusun inşallah,bebeklerimizle birlikte..:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Çok geçmiş olsun arkadaşım ya şu hale bakın her birimiz ayrı bi yerden dökülüyoruz. Bende gebelik şekeri çıkma durumu var, arkadaşlarda kanama oluyo, sende de böbrek büyümesi... Bu ne ya? Benim annem beni doktora hiç gitmeden, evde doğurmuş. Bizde mi bi çürüklük var, yoksa ikiz olduğundan mı böyle ben anlamıyorum...Çok geçmiş olsun tekrar, Allah sağlıkla zamanında kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi.

teşekkür ederim canım.. aynen valla zaman ilerledikçe dökülmeye başladık..
Rabbim hepimizi bebeklerimizle birlikte sağlıkla kurtarsın inşallah.. :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
doktorlar ve tecrübeli anneler hep aynı şeyi söyledi: ikiz gebeliğin sıkıntıları kendini göstermeye başladı... diyorlar.
bebekler büyüdükçe organlara baskı yapıp sıkıntı çıkarabilirmiş :KK50::KK50:

canım senin şeker ölçümü için erken değil mi? bi belirti ya da rahatsızlık mı yaşadın?
Allahım senin ve diğer arkadaşlarımın da yardımcısı olsun.. Sağlıkla zamanında gelsin inşallah kuzularımız..

Bir türlü şu ay hafta hesabını kafam basmadı kızlar:KK1: herkes kaç aylık diye soruyor? bugün maşallah 12+0 olduk, yani 13. haftadayız (bir üstünü söylemeyi öğrendim artık :KK1: ) ilk dönem bitti demiş bugünki hamilelik takviminde ama nette 13. haftanın sonu 3. ayın bitimi diyor, iyice kafam karıştı:KK37: şimdi 3 ay bitince mi ben 3 aylığım diyicem?? yani aynı yaşta olduğu gibi biten ay mı söyleniyor? bu konuda yardımcı olabilecek olayı çözmüş arkadaşların yardımını bekliyorummm :KK1:

Diğer sorum ise aranızda namaz kılanlarınız varsa kaçıncı haftaya kadar ayakta normal bir şekilde kıldınız? benim normalde karnım çıkmamıştı ama yeni yeni biraz çıkmaya başladı:KK16: sanki secde yaparken daha zorlanıyorum gibi geldi, acaba psikolojik mi? bu kadar erkende oturarak kılmak doğru mu bilemedim, normalde dolaptan bir şey alırken falan rahat çömelebiliyorum:KK1: siz ne dersiniz :26:

Merhaba, ben 12'den evvel oturarak kılmaya başladım. Karnım daha büyümese de ikiz gebelik tespitini yapan doktor o dönem hiçbir kanama alanım, bir sıkıntım olmamasına rağmen sen ikiz bekliyorsun, yiyip içip yatman lazım, sakın ayakta durma diye beni bir güzel korkutmuştu. İlk aylarımın aşırı halsiz geçmesi de oturarak kılmama nedendi.

kızlar ben hamilelik takvimini değiştiricem çünkü bebekler arasında 6 gün var ve ben küçük bebeğe göre yapmıştım takvimi 12 mayıstı .... ama doktorum hatta 2 doktorda bebeklerin doğum tarihi için 6 mayıs dedi ama seni bi aksilik olmazsa 6 nisanda doğuma alırız çantanı 6 nisanda hazır et dediler ...o yüzden takvimi değiştiricem bu durumda olan arkadaşlar varsa büyük bebeğe göre doğum zamanını düşünmeliler :nazar:

ewet seybil gününü neden değiştirdi acaba dedim.. o zaman 1 ay öncesine hazır olcan arkadaşım dursunlarda o zamana kadar sağlıkla inş. benim bebişlerin arasında 3 gün fark var..

Ben de uzun süredir takip ediyorum sizleri:) ama aranıza katılmak ancak nasip oldu.. 27+4 lük ikiz anne adayıyım Rabbim tüm üyeleri ve burayı sessiZce takip edenlere hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin..rahatsızlıkları olanlara da şifa versin âmin

ewet seybil gününü neden değiştirdi acaba dedim.. o zaman 1 ay öncesine hazır olcan arkadaşım dursunlarda o zamana kadar sağlıkla inş. benim bebişlerin arasında 3 gün fark var..

canım sen de büyük bebeğe göre takvimini yap istersen öylesi daha doğru cünkü doğumu ilerde olan bebek belirliyor
bu arada biraz meyve yedim karnım taş gibi oldu bu benim midem bi şey hazmedemez oldu az çalışıyo

Sedef canım nasıl çıkacağız full siteden
Sendemi sevmedin full siteyi:))siteden çıkış yap sona tekrar giriş yap düzelir
geçen pazar ben yalnız gittim o filme canım.. orjinali kadar olmasa da güzel olmuş..
Güzeldi.ama çok etkilenmedim nedense
o filmin orjinali çok güzeldi.black .ama nasıl uyarlamıışlar bakalım:KK53:

oy oyy..doğsalarda ısırsak o elleri:nazar::nazar:
Orjinalini bilmiyorum ama izliycem:)ewet ya elleri ayakları ısırsak:)
bende bu şekilde biliyorum, doğum öncesi 10 sonrası 8 hafta, uzatılmayla ilgili konular yasalaşmadı henüz sanırım ..

bizim aramızda bir hafta var galiba, nasıl oluyo çok değişik bi durum ? bazen sanki karnımın bi yerinde yumru oluşuyo gibi napıyo acaba diyorum ??

Bi tarafa toparlanıp sertleşmeler bendede oluyo canım ama bu öyle değil:)en güzeli bu bence:)minicik bi yer,kafa yada popo değil,hareket ettiklerinde oluyo bazen:)ben elimle hafif bastırınca kayıyo gidiyo:)

X