2014 ikiz anneleri

Devlette çalışıyosanız zaten hiç durmayın derim ben, gidin rapor alın. Hem hamilelik, çok özel bir süreç. İşle ilgili stresler bilmem neler olmasın kafanızda. Şöyle mutlu mesut geçirin zamanı. Hem de zaten ikiz, tek hamilelikten farklı, daha zor. O yüzden hiç durmayın. Mobilya için de ikea'ya bakabilirsin canım, hem uygun fiyatlı, hem de güzel ve şık...

devletteyim evet, ama bir uzmanlık tezi hazırlamam gerektiğinden çok da izin almayı istemiyorum. evde çalışamazsam diye korktuğumdan. fakat son iki haftadır gördüm ki yoruluyorum çok, böyle giderse dinlenemem hiç. işlerimi azıcık kolaylıyım alacağım rapor.

ikeaya baktık geçen hafta, beşikleri beğendim, zaten yeni doğum yapan arkadaşlar da oradan almıştı. Ama dolapları pek beğenmedim. odamızın şekli gereği 1,5 metrelik, şöyle 3 kapılı falan bir dolap almam lazım. çekmeceli, iç tasarımı kullanışlı. Onu dışarıdan bakayım diyorum

hayır canııım. Ne olacak, zaten yana yat diyolar. ama sırt üstü yatma dedi benim doktor. başka böyle diyen doktor var mı, onu bilemiyorum ama o dedi diye ben desteksiz yatmıyorum sırt üstü.

merhaba,
benim doktorumda sırt üstü pek yatma demişti. Damarlar, sinirler filan belimizden geçiyormuş, oraya baskı olursa bu da tansiyonumuzu çıkarırmış. Öyle birşey hatırlıyorum. Sola eğimli yat demişti. ama bende cuamrtesiden beri şeker ölçümleri ile uğraştığımdam pek ne şekil yattığıma dikkat edemiyorum :26:
ne zor şey bu gebelik şekeri, parmaklarım delik deşik oldu:KK47: bir de dengesiz ki. acayip canım sıkılıyor bu duruma...........

merhaba,
benim doktorumda sırt üstü pek yatma demişti. Damarlar, sinirler filan belimizden geçiyormuş, oraya baskı olursa bu da tansiyonumuzu çıkarırmış. Öyle birşey hatırlıyorum. Sola eğimli yat demişti. ama bende cuamrtesiden beri şeker ölçümleri ile uğraştığımdam pek ne şekil yattığıma dikkat edemiyorum :26:
ne zor şey bu gebelik şekeri, parmaklarım delik deşik oldu:KK47: bir de dengesiz ki. acayip canım sıkılıyor bu duruma...........

Canım ya senin de mi gebelik şekeri var... benim de var gibi. kaç çıktı şekerin? Benim 50 gr testte 145 çıktı. Doktor 100 gr yapmadı ama o parmaklarımı delik deşik edecek aletle her hafta ölçüm yap dedi...offf ya çok geçmiş olsun. bi de diyet listesi verildi mi sana? ne ye, ne yeme dedi doktor? Mesela süt içmekle ilgili ne dedi?

Canım ya senin de mi gebelik şekeri var... benim de var gibi. kaç çıktı şekerin? Benim 50 gr testte 145 çıktı. Doktor 100 gr yapmadı ama o parmaklarımı delik deşik edecek aletle her hafta ölçüm yap dedi...offf ya çok geçmiş olsun. bi de diyet listesi verildi mi sana? ne ye, ne yeme dedi doktor? Mesela süt içmekle ilgili ne dedi?

benim açlık 166, 1.saat ölçüm 205 çıktı:18: doktor tabi beni bir korkuttu anlatamam. eşimle ikimiz odadan bir çıktık, dumur vaziyette. daha önce de hiç böyle bir sorunum yoktu. şok oldum yani. dr. ekmek, tatlı, meyva yasak dedi. diyetisyene gidemedim, yerinde yoktu. bu haftasonu gideceğim. ama karbonhidrat kesinlikle yok dedi. şimdi cumartesiden beri hergün 6 kez ölçüyorum. yemek öncesi ve yemekten 1 saat sonra. süt ve süt ürünlerini çok çok içmelisin dedi. zaten geriye ne kaldı ki ?? et ve süt birde sebze:KK43: sabahları açlık yüksek çıkıyor onu anlamıyorum yaaaa. sonra düzeliyor. sanırım çok kafaya takınca etkileniyor, stres filanda etkiliyor. ben çalışıyorumda hala. o mu etkiliyor anlamadım ki????

Kızlar bundan birkaç gün önce karaciğer enzimlerim yüksek çıktığı için acil Ankara'ya sevk etmişti AKSARAYdaki dahiliye ve kadın doğumcum Ankara'da hacettepede Prof Dr Yusuf bayraktar hocama muayene oldum ve korkulacak bir şey olmadığını tedaviyle ve ikiz olan gebeliklerde hormon seviyeleri çok yüksek olduğu için saframın iyi çalışmadığını ilaç tedavisi ile düşürüleceğini söyledi.Ayrıca saframda çamur görünüyordu bilginiz olsun o çamur safra yoluna düşmediği sürece bi tehlikesi yokmuş eğer ki iç hastalıkları ile ilgili bir sorununuz olursa hocamı şiddetle tavsiye ederim insana inanılmaz moral veriyor bence en önemliside o zaten sevgiyle sağlıkla kalın ....
canım çok sevindim gözün aydınnn :KK16: Rabbim sağlıkla kucağına aldığın günleri de nasip etsin...

Canım benim tahmini dogum tarihleri dahil ayni kaderi yaşıyor gibiyiz. Sağlıcakla atlatacagiz bu gunleri. Ben de hala hastanedeyim. Sancılar tekrar başladı. Dualarim seninle ve buradaki tüm arkadaslarimla
Geçmiş olsun canım tekrar ikinize de :KK43: İnşallah sağlıkla alacaksınız bebişlerinizi kucağınıza dualarımız sizinle ....
kızlar merhaba.. uzun zamandır giremiyorum.. pc bozuldu da :KK50:

dün ayrıntılı usg miz vardı. hersey yolunda şükürler olsun :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
oğluşum 12. haftada göstermişti kendini, diğer miniğim saklıyordu kendini..
minik meleğim kızmış :21::21:
nazlanmış hanımefendi bu güne kadar :KK16::KK16:
kızım sağ tarafa yerleşmiş, oğlum sol tarafa yerleşmiş. yarımşar kilo olmuşlar maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar:
dün akşam çok mutlu geçti yani :KK52::KK52:

ama bu sabah uyandım.. deli gibi belim ağrıyordu. adet sancısı gibi belden başlayıp sağ kasığıma ilerliyordu.
yarım saat kırk dakika yerlerde debelendim resmen. sonra aradım doktoru, "hemen gel, rahmine bakalım, açılma var mı?" dedi.
eşimi aradım, okuldan izin alı geldi. hemen gittik hastaneye.
alttan baktı "rahimde sıkıntı yok, zırh gibi maşallah" dedi
böbreklere baktı. veee sorun belli oldu..
sağ böbreğimde büyüme başlamış :18::18: büyüme 3 cm'yi geçerse böbreğine katater takmamız gerekecek dedi.
büyümeyi geriletecek bişey yok ama, bol bol su iç dedi. zaten en az 3 litre içiyordum. onu 5 e çıkaracaz artık..
idrar örneği aldı, sonuca göre antibiyotik başlarız dedi..

benzer bir durum yaşayan var mı kızlar???

hayırlısıyla zamanında doğar inşallah miniklerimiz :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Öncelikleeee Maşallaaaah kuzucuklarınnnaaa :nazar: :nazar: şükür tesbit edilebilmiş canım sorun, inşallah müdahale gerektirecek bir sıkıntı olmaz, Rabbim yardımcın olsun... bebişlerinle Allah'a emanet olun :KK16:

Bir türlü şu ay hafta hesabını kafam basmadı kızlar:KK1: herkes kaç aylık diye soruyor? bugün maşallah 12+0 olduk, yani 13. haftadayız (bir üstünü söylemeyi öğrendim artık :KK1: ) ilk dönem bitti demiş bugünki hamilelik takviminde ama nette 13. haftanın sonu 3. ayın bitimi diyor, iyice kafam karıştı:KK37: şimdi 3 ay bitince mi ben 3 aylığım diyicem?? yani aynı yaşta olduğu gibi biten ay mı söyleniyor? bu konuda yardımcı olabilecek olayı çözmüş arkadaşların yardımını bekliyorummm :KK1:

Diğer sorum ise aranızda namaz kılanlarınız varsa kaçıncı haftaya kadar ayakta normal bir şekilde kıldınız? benim normalde karnım çıkmamıştı ama yeni yeni biraz çıkmaya başladı:KK16: sanki secde yaparken daha zorlanıyorum gibi geldi, acaba psikolojik mi? bu kadar erkende oturarak kılmak doğru mu bilemedim, normalde dolaptan bir şey alırken falan rahat çömelebiliyorum:KK1: siz ne dersiniz :26:

orkide ve durudenizderya canlarım inşallah zamanında sağlıklı doğum yaparsınız dualarımız sizinle :KK16::KK16:

Magnezyum ishal yapıyo canım bende kullanıyorum
sedefcimm sen hangi magnezyumu kullanıyordın ismi nedir bu flufemin kullandığımı ilaç mı

ayyy bugün ne çok şey yazmışınız kızlar okumaya çalıştım ama bi şey kaçardın mı acep :KK53:

Son düzenleme:
Bir türlü şu ay hafta hesabını kafam basmadı kızlar:KK1: herkes kaç aylık diye soruyor? bugün maşallah 12+0 olduk, yani 13. haftadayız (bir üstünü söylemeyi öğrendim artık :KK1: ) ilk dönem bitti demiş bugünki hamilelik takviminde ama nette 13. haftanın sonu 3. ayın bitimi diyor, iyice kafam karıştı:KK37: şimdi 3 ay bitince mi ben 3 aylığım diyicem?? yani aynı yaşta olduğu gibi biten ay mı söyleniyor? bu konuda yardımcı olabilecek olayı çözmüş arkadaşların yardımını bekliyorummm :KK1:

Diğer sorum ise aranızda namaz kılanlarınız varsa kaçıncı haftaya kadar ayakta normal bir şekilde kıldınız? benim normalde karnım çıkmamıştı ama yeni yeni biraz çıkmaya başladı:KK16: sanki secde yaparken daha zorlanıyorum gibi geldi, acaba psikolojik mi? bu kadar erkende oturarak kılmak doğru mu bilemedim, normalde dolaptan bir şey alırken falan rahat çömelebiliyorum:KK1: siz ne dersiniz :26:

aksucumm soyle yapıcan 12 hafta demek 12 ile 7 yi çarpacaksın sonuç 84 çıkar . 84 günlük yani .
84 günde kaç ay olduğunu bulman için de 30 a bölersen 2 ay 24 günlük eder bu tam olarak bebeklerin ayıdır :KK16:
namaz için
eğilip kalkman sıkıntı olmuyorsa kılabilirsin 6 aylık kılan biliyorum bu senin hamileliğini nasıl geçirdiğinle ilgili canım :KK16:

Çalışıyomusun bide allah kolylık versin valla:)yastık çözümü güzelmiş bende bi deneyim bakalım:KK70:beren saatin filmine gitcez çok övüyolar:)
Bende dün gittim o filme cok güzeldi cok şükrettim Allah'a verdigi nimetler için..tavsiye ederim filmi..
Kızlar 2013 ikiz anneleri konularına bakıyodum da, şey gördüm bu vakinal akıntı sıkıntı yaratabiliyomuş galiba, enfeksiyon gibi falan. Ve bu vajinal enfeksiyonlar da erken doğuma sebebiyet verebiliyomuş galiba Allah korusun. Şimdi benim mesela akıntım var, rengi biraz sarımsı ama çok kokulu da değil. Dün de tam idrar tahlili yaptırdım, bi sıkıntım, enfeksiyon falan olsa çıkardı herhalde değil mi idrar tahlilinde?
Benimde sarı ama kokusuz bi akıntım var cok da önemsemiyorum ya amaan herseyi kafaya takmak iyi olmuyo..:)

:) kafana gire takil:) ben 12 bitince 3 aylık dedim sanki oturup cetele mı tutacaklar:) bu arada namazları bende normal kılıyorum daha da kılmaya devam ederim biraz karnımı eziyo gibi oluyorum ama olsun onlar da alışsın biraz:) zaten cok hareketsizim hiç olmazsa namazı dogru düzgün kılayım diyorum..bebeklere bisi olmaz canım karnının üstüne düşsen bile onlar kolay etkilenmiyorlar cok sükür amniyos sıvısı yerçekimini ve basıncı engelliyor:) ins hiç bisi olmaz..

orkide ve durudenizderya canlarım inşallah zamanında sağlıklı doğum yaparsınız dualarımız sizinle :KK16::KK16:

sedefcimm sen hangi magnezyumu kullanıyordın ismi nedir bu flufemin kullandığımı ilaç mı

ayyy bugün ne çok şey yazmışınız kızlar okumaya çalıştım ama bi şey kaçardın mı acep :KK53:
Diasporal kullanıyorum ben canım sabah akşam.
Büyür Sedef ciğim merak etme:KK49:

Büyürmü diyosun:KK66:büyümesede olur aslında içimde gizlice büyüseler ne gzl olur:)

Bende dün gittim o filme cok güzeldi cok şükrettim Allah'a verdigi nimetler için..tavsiye ederim filmi..

Benimde sarı ama kokusuz bi akıntım var cok da önemsemiyorum ya amaan herseyi kafaya takmak iyi olmuyo..:)

:) kafana gire takil:) ben 12 bitince 3 aylık dedim sanki oturup cetele mı tutacaklar:) bu arada namazları bende normal kılıyorum daha da kılmaya devam ederim biraz karnımı eziyo gibi oluyorum ama olsun onlar da alışsın biraz:) zaten cok hareketsizim hiç olmazsa namazı dogru düzgün kılayım diyorum..bebeklere bisi olmaz canım karnının üstüne düşsen bile onlar kolay etkilenmiyorlar cok sükür amniyos sıvısı yerçekimini ve basıncı engelliyor:) ins hiç bisi olmaz..

Gidecez bakalım 18:45 seansına çıkınca yazarım filmle ilgili:)gerçi arada girer bakarım buraya kim ne yazmış diye

Kızlar ya:))bi haftadır bebeklerimin minicik biyerlerine dokunuyorum dirsekleri falan heralde yada elleri:))inanılmaz bişey tekmelerinden daha güzel:))ben hafif bastırıyorum o minicik yerlerine hemen kayıyolar:))

ne çok yazmışsın yahu:KK1::KK1:
Saol canım inşallah sorun çıkmaz. Zaten adam her hafta bir kez bir akşam yemeği sonrası şekeri ve tansiyonu ölçtür, yaz getir dedi. 150 nin üstüne çıkarsa hemen gel, hiç bekleme dedi. İnşallah çıkmaz ya... Dikkatli beslenmeye çalışıyorum ama bu sırada bebekler enerjisiz kalır diye korkuyorum. Mesela bugün pek tatlı şekerli bişey yememiştim, sonra bebeklerin hareketlerini hissedemeyince korktum, bi çikolatalı gofret yedim hareket etsinler diye. Daha az şekerli bi yolu yok u ya bu çocukları hareket ettirmenin?
canım benim oğlanlanlar sabah babalarınn alarmıyla tepinmeye başlıyolar walla:KK16::KK9::KK9:
,açken daha çok hissediyorum ben...meyve yemeyi dene :KK54:
Şeker yükleme testi için de normalde 24-28 haftalar normal canım. Yani geç kalmış sayılmazsın ama benim detaylıdan sonra detaylıyı yapan doktor ihtimal olabilir diyince biz acele ettik. Normalde daha sonra da yaptırsak olurdu yani...
O enfeksiyon ne bu arada? bende de çıkmış mıdır?
anladım cnm...
Bi de kızlar, ben çok ishal oluyorum ya... ama sadece ishal, yani tuvalet o şekilde oluyo, başka bi belirti yok. yani mide bulanması bilmem ne yok. sadece ishal. Nede oluyor bu? Doktora sordum yuvarlak cevaplar verdi, geçiştirdi. Demir hapı deseniz o da olamaz, çünkü daha dün başladım demir hapına. Magnezyum ve elevit kullanıyorum. Onlardan oluyor olabilir mi?
dr bana magnezyum yazarken ishal olacağımı söylemişti..ishal olmamak için hergün bir soda iç dedi..işe yarıyor:KK33:
ya ben gece sağa dönükte uyuyorum.sola doğru yatıyorum aarada basınç artınca sağa dönüyorum bir şey olmuş mudur meleklerime
olmamıştır tatlım:emir_bebek::emir_bebek:...bende sağa dönüyorum arada.bazen bakıyorum sırt üstü yatıyorum ama napalım ya..robot muyuz:18::18:
Kızlar 2013 ikiz anneleri konularına bakıyodum da, şey gördüm bu vakinal akıntı sıkıntı yaratabiliyomuş galiba, enfeksiyon gibi falan. Ve bu vajinal enfeksiyonlar da erken doğuma sebebiyet verebiliyomuş galiba Allah korusun. Şimdi benim mesela akıntım var, rengi biraz sarımsı ama çok kokulu da değil. Dün de tam idrar tahlili yaptırdım, bi sıkıntım, enfeksiyon falan olsa çıkardı herhalde değil mi idrar tahlilinde?

tatlım benim kan ve idrar tahlilimde enfeksiyon çıkmadı..kültür testi yapıldığında çıktı ortaya.ilaç kullanınca akıntım çok çok azaldı.akıntı kokulu veya kaşıntılı değildi.

X