2014 ikiz anneleri

Canım durudenizderya ve orkide'ye nolmuş ki? Ben ne kaçırdım?
Sana da çok geçmiş olsun, hayırla ve sağlıkla gelsin inşallah senin, benim ve hepimizin kuzular.

Emzik/biberon demişken, İstanbul'da oturuyorsan, ebebek mağazalarında philips avent ürünlerinde 3 al iki öde kampanyası vardı. Biz bizim ikizlere 6 tane avent biberon aldık bu kolik önleyici falan filan olanlardan. Düşünürsen, aklında olsun.

Bu arada kizlar yatis pozisyonu olarak sola yatis yastikta 2-3 yastik yani baya yuksek o zaman kolunuzda uyusmuyor birde arkadasin defigi gibi tam sola degil ama sola egimli yatincada rahat oluyor saga yatinca kan akışı zayiflarmis sirt ustu yatincada kordon dolanma problemi olurmus.ama sirt ustu yatip arkanda 3-4 yastik olursa yari oturur pozisyonu buda guvenli zaten son aylarda yapicagimuz sey oturur pozisyonu olucak.ama hicbir sekilde bebise zarari oldumu ki diye telas etmeyin onlar rahat olmadigi pozisyonda araliksiz tekmeler bu tur tekmeleride dikkate alin bebis rahat degilse cok fazla tekmelermis tekmelerden sonra pozisyon degismekte yada yuruyup tekrar yatmakta fayda var.Rabbim hepimizin bebelerini korusun inşallah.

Canim iki arkadasimizda hastanede erken dogum tehdidiyle yatiyorlar.bu siralar sayfalar hizli gecti gozden kacirmissindir.bu arada bilgin icin tsk ama ist degilim ben canim.ama biberon konusunda 1er tane alicam oda sanirim dr brown olucak.cunku kullanan annelerin geneli bu markada memnun kalmis ama bebisler istisna olabilir kimi biberonu kabul etmeyen ve marka degistirmek zorunda kalan anneler olmus bu yuzden emzikte biberonda ikisine birer tane alicam begenmezse bosa gitmesin stok yapmicam.

Merhaba arkadaşlar, bugün kontrole gittim. Tüp bebek doktorum daha iyi görmek için alttan muayene etti . Bebeklerimin kalp atışını gördüm. Birinin boyu 9 mm, diğeri 4.5 mm dedi. Bu aşamada boyları önemli değil dedi ama neden ikiside farklı acaba. İyi beslenemiyor mu, ne yapmam lazım bilemiyorum.
Hala kanama alanım var, rapor verecek 10 gün daha. Ve ayrıca gittiğim kadın doğum doktoru 30. haftaya kadar heyet raporu alman lazım dedi. Devlette çalıştığın için önce oradan dene, yoksa biz veririz dedi. İstanbul Anadolu yakasındayım. Yarın Fatih Sultan Mehmet hastanesine gidip konuşmayı düşünüyorum ama heyet raporuna ne diyecekler merak ediyorum. Kesin canımı sıkarlar ama şansımı deneyeceğim. Heyet raporu konusunda yardımcı olacak, hastane veya doktor önerecek varsa yazarsa çok sevinirim.
Allah hepimizin bebeklerini sağlıklı, analı-babalı kucağımıza almayı nasip eder inşallah...

Çok üzüldüm. Allah şifa versin, hemen sorun ortadan kalksın da zamanında kucaklarına alsınlar bebişlerini inşallah. Ya benim de zaten en çok korktuğum şeylerden biri bu. Allah hepimize yardım etsin, kolay değil ya onun stresi yeter. Dua etsek ya bu kızlar için, hamile duası geçermiş hem de hamilenin hamileye duası daha da geçer herhalde. Kızlar, birer okuyun gönderin şu kızlara duanızı.

İstanbul'da değilsen bile internetten sipariş edebiliyosun galiba canım. Bi sitelerine göz at istersen, başka ilgini çeken şeyler olabilir. Ya ben hiç biberonu beğenmezler diye düşünmedim ya, internette biraz araştırdım, bu aventi çok öven olmuş. Öyle olunca, ucuza da gelince düşünmeden stokladım. Beğenmezlerse naparım hiç bilmiyorum. Buradan duyururum herhalde, isteyen var mı diye :)

Canim hayirli olsun oncelikle gebeligin.sorunsuz ve saglikli bir gebelik diliyorum.dr dogru soyluyor buyulluklerine takilma.cinsiyet farkindan da kaynaklanabilir.benimkiler ayni anda transfer edildigi halde biri 6 gun geriden geliyor.oda erkek olan bebisim.dr cok normal diyor.sende simdiden vuna takilma canim.bikac hafta fark bile normal kabul ediliyor suan kese oldugu icin ilerleyen haftalarda ataga gecip dengeler.ilk 3 ay cuvalla yesende vos bebisler kanla besleniyor kan tahlilini yaptik kanin dusuk olmasin yeterli.dusuksede mutlaka takviye basla.ana besin gruplarindan tuket asiri yemene gerek yok canim sonra bizim haftalarda dr dan azar yiyosun zaten bana 5 kg fazlam oldugunu soyledi gebelik basindan beri 9.5 kilo aldim 23+4 yani sen dusun.gebelik degil mubarek mankenlik yaparken cocuk dogurcz sanki :))

Evet canim bol bol dua etmeliyiz ozellikle baskasi icin ettigimiz dua daha makbul.Rabbim ikisininde bebislerine biraz daha sabir ve en az 35.ci haftada dogmalarini nasib etsin insallah.evet canim int sitesine uyeyim sik sik bakiyorum.bakalim dogunca benimkiler dr brown begenmezse senden aventi isteriz artik :) ay yeterki vaktinde saglikla ikiside evime gelsinde biberon begenmesin tum markalari denerim yeterki yavrularim evimi şenlendirsin.

Ankara12 yazmayi unuttum birde kanama alani icin bol bol yaticaksin hicbir is yapmak bi yere uzanmak agir kaldirmak yok ayaklarin altina 2 yastik koy yat 9.cu haftamda bendede vardi dinlendim 10 gun sonraki muayene de hicbirsey gorulmedi gecmisti.sana zaten progestan hap yada ignesini vermistir.stres yapma yeterli.

kuzeyy asagida gordum nerelerdesin canim bayadir yazmamissin.hersey yolunda insallah.

Tuanaaaa nasılsın canım bebişler nasıl bakim :)) Off çatlak demeyin bana ((harita harita

Iyiyiz canim cok şükür sen nasilsin bebis nasil cinsiyet belli olmustur? Benimkiler iyişükür bugun gorduk.enine boyuna buyuyoruz işte :)) ben daha catlamadim sen erken baslamissin yoksa krem surmuyonmu

kızlar merhaba.. uzun zamandır giremiyorum.. pc bozuldu da

dün ayrıntılı usg miz vardı. hersey yolunda şükürler olsun
oğluşum 12. haftada göstermişti kendini, diğer miniğim saklıyordu kendini..
minik meleğim kızmış
nazlanmış hanımefendi bu güne kadar
kızım sağ tarafa yerleşmiş, oğlum sol tarafa yerleşmiş. yarımşar kilo olmuşlar maşallah
dün akşam çok mutlu geçti yani

ama bu sabah uyandım.. deli gibi belim ağrıyordu. adet sancısı gibi belden başlayıp sağ kasığıma ilerliyordu.
yarım saat kırk dakika yerlerde debelendim resmen. sonra aradım doktoru, "hemen gel, rahmine bakalım, açılma var mı?" dedi.
eşimi aradım, okuldan izin alı geldi. hemen gittik hastaneye.
alttan baktı "rahimde sıkıntı yok, zırh gibi maşallah" dedi
böbreklere baktı. veee sorun belli oldu..
sağ böbreğimde büyüme başlamış :18::18: büyüme 3 cm'yi geçerse böbreğine katater takmamız gerekecek dedi.
büyümeyi geriletecek bişey yok ama, bol bol su iç dedi. zaten en az 3 litre içiyordum. onu 5 e çıkaracaz artık..
idrar örneği aldı, sonuca göre antibiyotik başlarız dedi..

benzer bir durum yaşayan var mı kızlar???

hayırlısıyla zamanında doğar inşallah miniklerimiz

Merhana kızlar

güzel haberler varmış sevindim, kuzey genelde uzun süre göstermezse kız oluyor galiba, benim de biri pek göstermiyor ve doktorum kız olmasından şüpheleniyor

ama özge55ye üzüldüm Allah sabır versin, başka da kimseye yaşatmasın inşallah...çok zor...

ben de rapor almaya karar verdim. iş yerinde bilgisayar başında otursam bile çok yorulduğuna karar verdim. şu ayın sonuna doğru alacağım rapor. Ama heyet mi olur yoksa parça parça normal rapor mu alırım bilemiyorum. bakacağım duruma.

bu haftasonu gidip mobilya bakalım dedik bebeklere, özellikle dolap..ben tam oda takımı almayacağım, bir dolap ve iki beşik. bakalım uygun birşeyler bulabilecek miyim

Canım çok saol ya var ya içim rahatladı. Zaten 40 tane tilki var kafamda, bi de bu olmasın diyodum içimden...İdrar tahlilini sık sık yaptırmak lazım aslında var ya, ne zaman ne olacağı belli olmaz.

ben de magnezyum ilacı ishal yapıo..yani ilk zamanlar daha fazlaydı ama şimdi iyi yani içmediğimde tuvaletimi yapamıorum o yüzden ii gelio bana..bu arada suyum kaç çıktı bilmiorum sormadım doktora sadece o söledi

Çok geçmiş olsun arkadaşım ya şu hale bakın her birimiz ayrı bi yerden dökülüyoruz. Bende gebelik şekeri çıkma durumu var, arkadaşlarda kanama oluyo, sende de böbrek büyümesi... Bu ne ya? Benim annem beni doktora hiç gitmeden, evde doğurmuş. Bizde mi bi çürüklük var, yoksa ikiz olduğundan mı böyle ben anlamıyorum...Çok geçmiş olsun tekrar, Allah sağlıkla zamanında kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi.

yuppiiii ozaman ben aralık ta işte geçiririm tabii yürek böyle istiyo 37 haftada ayrılır bebişlerimle geçirirm tüm zamanımı çok iyi

Merhana kızlar

bu haftasonu gidip mobilya bakalım dedik bebeklere, özellikle dolap..ben tam oda takımı almayacağım, bir dolap ve iki beşik. bakalım uygun birşeyler bulabilecek miyim

Devlette çalışıyosanız zaten hiç durmayın derim ben, gidin rapor alın. Hem hamilelik, çok özel bir süreç. İşle ilgili stresler bilmem neler olmasın kafanızda. Şöyle mutlu mesut geçirin zamanı. Hem de zaten ikiz, tek hamilelikten farklı, daha zor. O yüzden hiç durmayın. Mobilya için de ikea'ya bakabilirsin canım, hem uygun fiyatlı, hem de güzel ve şık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…