- 11 Ocak 2011
- 511
- 0
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #3.961
bence dikkatli beslen bir süre sonra tekrar test yaptır canım..sorun olacağını sanmam.
ben 10 gün sonra yaptrıcam şeker testi,çok mu geç olur acaba?
günaydın canım..o enfeksiyondan ben neler çektim yaaaaman dikkat et canım.inşallah sonuç iyidir.
ya benim de 143 çıktı..bana da sana sölediklerini sölediler ama ben kendi doktoruma cumartesi göstercem sonucumu..işin garibi ben çok yemek de yemiorum..benim suyum da fazla biraz naparsam bilmiorum wallaa
Bi de kızlar, ben çok ishal oluyorum ya... ama sadece ishal, yani tuvalet o şekilde oluyo, başka bi belirti yok. yani mide bulanması bilmem ne yok. sadece ishal. Nede oluyor bu? Doktora sordum yuvarlak cevaplar verdi, geçiştirdi. Demir hapı deseniz o da olamaz, çünkü daha dün başladım demir hapına. Magnezyum ve elevit kullanıyorum. Onlardan oluyor olabilir mi?
Hanımlar merhaba,
Doktorum dün yatış pozisyonuyla ilgili bir şeyi netleştirdi. Tam dik şekilde sola yatmak da doğru değilmiş, kalbimiz solda olduğu ve zaten bebeklerden dolayı ekstra yük bindiği için sıkışabilirmiş. İdeal olan, sola eğimli şekilde yatmakmış (hatta ingilizce tıp literatüründe de bu şekilde geçermiş ama yanlış çeviri bu yanlış anlamaya neden olmuş); bu da yatarken sırtımızın sağ tarafına bir yastık koyarak yapılabiliyor. Ne sırt üstü ne tam sola yatmış oluyorsunuz. Böylelikle kalçamızın sol tarafı da ağrımıyor:))
Magnezyum ishal yapıyo canım bende kullanıyorum
Ya doktor demişti ki magnezyumu ikiye çıkarabilirsin, ama ishal olabilirsin dedi. Demek ki iki değil tek magnezyum bile ishal yapabilir. Rahatladım valla, çok sevindim. İshal de olsam, diyabetik de olsam, şu bebişler zamanında, sağlıkla gelseler de ben de bi rhatlasam, herşeye razıyım. Eminim herkes öyle bu forumda ya var ya...
Aynen canım.ben hep diyorum bebişler olunca uykusuz kalcaz ama en azından içimiz rahat edecek.ağrımız sancımız olmayacak.istediğimiz gibi hareket edebilcez.eşime diyorum:)acaba yine eskisi gibi hareket edip koşabilcemmi diyesaçmalama sakatmı kaldında diyo:)
Sen hiiiç merak etme, eskisinden daha fazla koşcaz bence biri bi yana, diğeri diğer yana kaçınca bak nasıl seke seke koşuyoruz peşlerinden. Güzel taraf ise, hamilelik kilolarından hiç bişi kalmicak inşallah. Yanlız ben erken doğumdan çok korkuyorum ya ödüm patlıyor. Ne yapmam lazım ki erken doğum olmasın diye? Su içiyorum zaten, 2-2.5 lt civarı. E şimdi gebelik şekeri dolayısıyla ona da dikkat etmem gerek. Başka bişey var mı kızlar ya yapabileceğimiz?
Bu arada yatış pozisyonuyla ilgili benim doktor aynen şunu söyledi: Sırt üstü YATMA. Hiç iyi değil dedi. Beli destekleyip öyle sırtüstü uzanmak gerekiyormuş hani böyle yarı uzanır gibi. Belden sırta kadar destek kullanıp o şekilde yatmalıymışız sevgili ikiz anneleri.
Valla sağ sol sırtüstü ne şekilde olursa yatıyorm:)sola yatınca sol kolum uyuşuyo,sağa yatınca sağ kolum:)napacam şaşırdım:)harektlerini kısıtlıycan tatlım doktorum son kontrolde bana yürüyüş yapma artık dedi.bende çoğu zaman ewdeyim zaten.bugğn akşam sinemaya gitcez:)arabayla zaten yorulmuycam.bide 10 güne bi iğneye gidiyorum o kadar.ew işi 3 aydır unuttum ypmıyorum.
ya ben gece sağa dönükte uyuyorum.sola doğru yatıyorum aarada basınç artınca sağa dönüyorum bir şey olmuş mudur meleklerime
ya ben gece sağa dönükte uyuyorum.sola doğru yatıyorum aarada basınç artınca sağa dönüyorum bir şey olmuş mudur meleklerime
Sen yine de sırtüstü yatma canım ya. Zaten hissedersin karnın daha bi geriliyo böyle sırtüstü yatınca. Benim eşim çözüm buldu, 3 yastığı böyle hafif eğilmi şekilde yerleştiriyo yatağa, belimden başlayarak destekleyecek şekilde, ben öyle yatıyorum ve çok rahat ettim açıkçası.
Bana doktor zaten sakın yürüyüş mürüyüş, ev işi bilmem ne yapma demişti. Zaten yapmıyodum, iyice bıraktım. sadece işe gidip geliyorum o da servisle. ben de sen gibi iğneye gidiyorum bi de haftada bir. Ara sıra da çok canım çektiğinde alışverişe
Sinema demişken, ben de bi çıtlatayım bakalım ne dicek sinemaya
Sen yine de sırtüstü yatma canım ya. Zaten hissedersin karnın daha bi geriliyo böyle sırtüstü yatınca. Benim eşim çözüm buldu, 3 yastığı böyle hafif eğilmi şekilde yerleştiriyo yatağa, belimden başlayarak destekleyecek şekilde, ben öyle yatıyorum ve çok rahat ettim açıkçası.
Bana doktor zaten sakın yürüyüş mürüyüş, ev işi bilmem ne yapma demişti. Zaten yapmıyodum, iyice bıraktım. sadece işe gidip geliyorum o da servisle. ben de sen gibi iğneye gidiyorum bi de haftada bir. Ara sıra da çok canım çektiğinde alışverişe
Sinema demişken, ben de bi çıtlatayım bakalım ne dicek sinemaya
Ypk canım ya korkma kasmamak lazım bu kadar:)annelerimiz sağa sola yatıp yatmamayı biliyomuydu:)
hayır canııım. Ne olacak, zaten yana yat diyolar. ama sırt üstü yatma dedi benim doktor. başka böyle diyen doktor var mı, onu bilemiyorum ama o dedi diye ben desteksiz yatmıyorum sırt üstü.
Kızlar 2013 ikiz anneleri konularına bakıyodum da, şey gördüm bu vakinal akıntı sıkıntı yaratabiliyomuş galiba, enfeksiyon gibi falan. Ve bu vajinal enfeksiyonlar da erken doğuma sebebiyet verebiliyomuş galiba Allah korusun. Şimdi benim mesela akıntım var, rengi biraz sarımsı ama çok kokulu da değil. Dün de tam idrar tahlili yaptırdım, bi sıkıntım, enfeksiyon falan olsa çıkardı herhalde değil mi idrar tahlilinde?