2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497

Günaydın canım , hiç canını sıkmana gerek yokk. Dengeli beslenirsin herşeyin yolunda olduğunu görürsün haftaya.. Bu arada amniyon sıvısı sınırda derken yani azalmaya yakın demek istemiş, Herşeyin bir çözümü var. Serumla birlikte o sorunu da gideriyorlar, boşuna strese sokma kendini bol sıvı tüketmeye çalış.. Bu arada benim burnum düzenli bi şekilde haftada 1- 2 defa kanıyor, gebelikte normal olduğunu biliyoruz zaten, Çok geçmiş olsun iyi haberlerini bekliyoruz
 
kızlar cok sık giremiyorum işler yogun ama sizleri çok özledim oğluşumla biz iyiyz şükürler olsun büyüyoruz bu ay bebeğimin cicilerinin hepsini almaya eminönüne gidicez allah izin verirse mutluyum

alışveriş harika geçicek çılgınlar gibi emin ol tatlım..hatta gereksiz görsen bile bisürü şey almak isteyeceksin


Bacilarim saglik ocagindan aramislar beni cagiriyorlar....
Agrim var asiyi olunca daha da kotu olurum diye korkuyorum...:18:
3 gundur kaytardim asidan yakalamislar

bende zorla gidip niye beni aramıyosunuz dicem zaten yakında hâlâ aramadılar da
 


canım iyi dileklerin için teşekkür ederim. benim sıvım az değil fazla yani çok su tüketen biriyim zaten .
 


canım benim suyum az değil aksine fazla çok su tüketiyorum zaten ben, yani suyun daha fazla olmamasını sağlamam lazım ayrıca da şekeride düşürmem lazım şekerin yüksek olmasından da olabilir. ama şekeri nasıl düşüreceğimi bilmiyorum [/QUOTE]

hamur işi, tatlı, pirinç pilavı yeme canım..posalı yiyecekler ye..

Posa Alımını Nasıl Arttırabiliriz?

  • Güne içine buğday kepeği eklenmiş yüksek lifli kahvaltılık gevrekle başlayın
  • Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin
  • Kabuğu ile yenilebilen sebze ve meyveleri soymayın.Mümkünse çiğ olarak tüketin
  • Haftada en az iki kere kuru baklagil tüketin
  • Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekleri tercih edin.
  • Kepekli makarna tüketin
  • Pirinç yerine bulgur pilavını tercih edin.
  • Omletlere sebze ekleyin.
  • Meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketin.
  • Yemeklerde buharda haşlanmış sebzeleri tercih edin.
  • Çorbalarınızda baklagilleri kullanın.
 

hmm.. anladım canım. biz evde yapıcaz ama dediğin gibi bizimkilerin adeti de baya şaşalıymış. aslında ben pek sevmem öyle törenleri ama mecburen idare edicem. bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım da gerisi önemli değil.
 

hamur işi, tatlı, pirinç pilavı yeme canım..posalı yiyecekler ye..

Posa Alımını Nasıl Arttırabiliriz?

  • Güne içine buğday kepeği eklenmiş yüksek lifli kahvaltılık gevrekle başlayın
  • Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin
  • Kabuğu ile yenilebilen sebze ve meyveleri soymayın.Mümkünse çiğ olarak tüketin
  • Haftada en az iki kere kuru baklagil tüketin
  • Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekleri tercih edin.
  • Kepekli makarna tüketin
  • Pirinç yerine bulgur pilavını tercih edin.
  • Omletlere sebze ekleyin.
  • Meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketin.
  • Yemeklerde buharda haşlanmış sebzeleri tercih edin.
  • Çorbalarınızda baklagilleri kullanın.
[/QUOTE]

teşekkür ederim canım :)
 


sizin mevlüt iyiymiş, bizimki de öyle olsun isterdim ama bizimkiler de arnavut
muhtemelen çok şatafatlı geçer bizim de... hiç istemiyom ama bakalım kısmet... idare etcez
 
canım iyi dileklerin için teşekkür ederim. benim sıvım az değil fazla yani çok su tüketen biriyim zaten .

Mesela Doktor bana Kanın sınırda dedi (demir eksikliğinden bahsetti) ve demir ilacı yazdı , amniyon sıvısının azlığı veya çokluğu tam olarak içtiğin suyla alakalı değildir, aldığımız sıvılar direk olarak onu etkilemez ama faydası olur diye biliyorum, imkanın varsa al sonuçlarını Dr.a tekrar git canım kafandaki soru işaretlerini giderirsin en azından
 

Çok güzel bende böyle yaptıracağım mevlidinde dağıtmak için. Hastane için anhatarlıklar yaptırcam Bir ksımını kendim keçeden yapacağım. bir kızmına hazır betol bebek figürlü olarak alacağım.
 

bende becerebilirsem keçeden bebek şekeri yapıcam ama mevlüt için değil hayırlı olsuna gelenlere vermek için. işte mevlütte de muhtemelen bu kolonya şişeleri verilir. ben karışmıcam mevlüt olayına kayınvaldem halletsin...
 

öyle yapıcam canım bian paniklediğim için soru soramamıştım. hem detaylı ultrasonada gireceğiz çarşamba günü inş. kötü bir şey demezler:18:
 
canım bende bu şişelerden diyorum 50 adet alayım. eminönünden. Şişelerin süslerini de oradan alıp silikonla yapıştıracağım. İçine koyacağım şeyde klararsızım. Fresh kokular güzel olur. hastanede de dağıtılabilir bunlar gelenler için. Ben birde anahtarlık yaptırmak istitorum
 

senin şuan net bir şekerinin olup olmadığı belli değil 100mgdan sonra inşallah güzel sonuçlar alacaksın....doktorum bana ekmekten uzak durmamı pirinçten uzak durmamı ve tatlıdan uzak durmamı söylemişti..nette birşeyler var ama bir bak ...taze sıkılmış meyve suyu bile şekeri yükseltiyormuş..işine yarar inşallah canım

şekeri yüksek olanların ekstra önlemler almaları gerekir.
1-Her türlü şekerden ve şekerli yiyeceklerden uzak durun. İlk günler bu size zor gelecektir ama zaman geçtikçe şekerli yiyecekleri daha az istediğinizi fark edeceksiniz. Hayatınız boyunca içeceğiniz çay ve kahveyle gereksiz yere aldığınız şeker miktarını göz önüne alırsanız göstereceğiniz çabaya değeceğinizi anlarsınız. Bazıları şekeri tam kesmek yerine azaltmayı tercih ederler. Hâlbuki şeker bağımlılığı sigara bağımlılığına benzer; azaltmak zordur.
Günde üç adet sigara ile yetinen insan sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır, sanki bu konuda yazılı olmayan bir kanun varmış gibi çoğunluk günde bir pakete demir atar. Benzer olarak çoğumuz (ben dâhil) “şekeri azaltın” tavsiyesine uymakta zorlanırız. Aslında bunun nedenlerinden biri şekerin aynı nikotin gibi bağımlılık yapmasıdır. Çoğu tatlı düşkünü insan aslında şeker bağımlısı olduğunu bilmez. Bazıları da şeker yer ama yediğini kabul etmez, “şekerden uzak durun” dediğimde hemen “zaten sen şeker yemiyorum” diye itiraz ederler. Bu hastalara kastettiğim şeyin ağzımıza kesme şeker atmak olmadığını belirtiyorum. “Çaya bir tane şeker atmaktan bir şey olmaz”, “haftada bir iki dondurma normaldir”, “ayda bir baklava diliminden ne olacak” derken bir bakarız ki dünyanın şekerini almışız. Bu arada ekmek, patates, pilav, makarna gibi nişasta temelli besinlerin hepsinin vücutta şekere döndüğünü de unutmayalım.
Ben kendi namıma çareyi buldum, her seferinde “az mı yedim çok mu yedim” muhasebesi yapmak yerine bir karar aldım ve “şekeri tam olarak bıraktım.” Size de öneririm, gelecekte şeker hastası olmak istemiyorsanız, kalp damar, böbrek, göz sorunları ile boğuşmak istemiyorsanız şekeri ve şekerli gıdaları tam olarak bırakın.
2-Kola ve gazlı içeceklerden uzak durun. Bir şişe kolada 11 çay kaşığı şeker olduğunu unutmayın.
3-İçinde beyaz şeker olan her şeyden uzak durun. İdeal olanı şeker ve şekerli maddeleri hiç kullanmamaktır.
4-Esmer şeker kullanmayın
Çoğumuz esmer şekerin saflaştırılmamış doğal şeker olduğunu sanırız ama aslında esmer şeker ile kristalize şeker arasında fazla bir fark yoktur. Şöyle ki günümüzde esmer şeker saflaştırılmış kristalize şekerin içine melas ilavesi ile elde edilmektedir. Bir diğer deyimle esmer şekerin % 90’ ı bildiğimiz beyaz şekerdir. Esmer şeker imal etmek istiyorsanız dokuz kaşık pudra şekerine bir kaşık melas karıştırın. Yeteri kadar sabırla karıştırırsanız esmer şeker olduğunu görürsünüz. Kalori miktarları birbirine çok yakın olduğu için zayıflayan kişilerin beyaz şeker yerine esmer şeker kullanmasının hiçbir yararı yoktur. 100 gram esmer şeker 373 kilokalori, aynı miktarda beyaz şeker 396 kilokalori içerir.
5-Kesinlikle tatlandırıcı kullanmayın.
Yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirmek kadar zor bir şey yoktur. 'Şeker hem zararlı, hem kalorisi yüksek, o halde tatlandırıcı kullanalım' ön yargısı yüzünden pek çok kişi cebinde tatlandırıcıyla dolaşıyor. Hâlbuki tatlandırıcılar en az şeker kadar (hatta bazıları şekerden fazla) zararlıdır. Bu arada 'tatlandırıcı kullanmıyorum' diyenlerin de fark etmeden aldıkları tatlandırıcılara dikkat etmesi gerekiyor. Sakız çiğnediğinizde, soda, diyet kola içtiğinizde, şeker hastaları için hazırlanmış tatlılarda, kahvaltı gevreklerinde hatta bazı ilaçlarda (Alka Seltzer Plus, bazı Tylenol türleri) tatlandırıcı vardır. Meyveli yoğurt başta olmak üzere ambalajında 'şeker yoktur' yazan ama size tatlı gelen pek çok ürününü içinde tatlandırıcı bulunur.
Gerek hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gerekse insan çalışmaları gösteriyor ki tatlandırıcıların kilo verdirme, zayıflatma gibi etkisi yok. Dahası kalori yok diye tatlandırıcı kullanan insanlar, kullanmayanlara göre daha çok yiyor ve kilo alıyor. Bilim adamları, tatlandırıcıların sadece dili kandırdığını, buna karşılık doyma hissi oluşturmadığı için daha çok yememize neden olduklarını söylüyor. Tatlandırıcıların da sigara alkol gibi bağımlılık yaptığını unutmayın.

6-Şeker ilacına erken başlamayın
Çağımız ilaç çağı. Büyük ilaç firmaları hastaları iyi etmek için çalışıyorlar! Mademki diyorlar şeker zararlı “Biz de ilaç vererek şekeri düşürürüz.”
Çoğu şeker hastası (ve doktor) aynı yanılgıya düşürüyor, ilaçla şekeri düşürmenin kendilerini şeker hastalığının zararlarından koruyacağını düşünüyorlar. Şunu unutmayın ki zayıflamadan ve diyet yapmadan sadece ilaç ile şekeri düşürmenin sağlığınız ve yaşam süreniz üzerinde fazla bir olumlu katkısı olmaz. Bu yüzden şeker ilacına erken başlanmasına kesinlikle karşıyım. Bu tip erken ilaç müdahalelerinin hiçbir yararı olmadığı gibi “ani ölüm” riskini de artırdığı gösterilmiştir. “Bu ilacı al, kolay kilo verirsin” söylemine kanmak, şeker ilacı ile kilo vermek “sağlıklı zayıflama” için doğru bir yol değildir.
İç hastalıkları ihtisasımı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptım. Kıymetli hocalarımızdan kulaklarımıza küpe olacak pek çok şey öğrendik. Onlardan birisi de şuydu:“Hastayı biraz şekerli tutmak, şekeri aşırı düşürmekten iyidir.” Geçen yılların bu kabûlü değiştirmediğini düşünüyorum.
Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü şeker seviyesini fazla düşüren kuvvetli tedavi ile standart tedaviyi kıyaslayan bir çalışmanın sonuçlarını yayınladı (Accord çalışması). 10 bin tip II diabet hastası üzerinde yapılan çalışmaya göre şekeri daha aşağıda tutulmaya çalışılan grupta, standart tedavi alan gruba kıyasla ani ölüm oranı daha yüksek bulunuyor. Şeker yüksekliği olmadan şeker ilacı almak hipoglisemi riskini artırır. Hipoglisemi, kafada sersemlik hissi, fenalık ve daha ileri dönemlerinde baygınlık hissi hatta komaya neden olabilir.
Bu araştırmadan ilaç tedavisi alan şeker hastaları için şöyle bir sonuç çıkarabiliriz: Kan şekeri ölçümlerinizde sık sık düşük değerler görüyorsanız veya üç aylık şekeriniz (HbA1C değeriniz) 6.0'nın altında çıkıyorsa ilaç dozunun yeniden ayarlaması için doktorunuza danışmanızda yarar olabilir.
7-Normal kilonuza inin. Obez olan şeker hastaları zayıflayarak şekerden kurtulabilir veya kullandıkları ilaç miktarını azaltabilirler.
8-Bazı ilaçlar şeker hastalığına neden olur. Şekere yatkınlığı olanların ve kilolu kişilerin tansiyon ilacı olarak beta bloker veya idrar söktürücü ilaç kullanmalarının ilerde şeker hastası olma ihtimallerini % 28-50 oranında artırdığı gösterilmiştir. Kolesterol ilaçlarının da (statin grubu) az da olsa şeker yükselmesine neden olduğu gösterilmiştir. Doktorunuzla konuşarak kullandığınız ilaçların şeker hastalarında güvenle kullanılan gruplardan birisinden olduğundan emin olun.
 

tatlım çok şıklar bayıldım kumaşı kendin mi alıyorsun ne kadara mal oluyor peki bunlar. Bu arada asıldikkatimi çeken aynı pozu duruşu farklı kıyafetle nasıl verebildin


Canım her sabah işe giderken eşime rica ediyorum bir poz çekiyor, o yüzden standart pozlar ortaya çıkıyor

Kumaşı ve her şeyi (düğme...vs.) terziye ait 55 TL ye dikiyor. Normalde 80 TL ye dikiyor ama dükkan komşusu olunca

bana indirim yapıyor, bir de üzerimde elbiseleri gören sorduğu için sürekli müşteri gönderiyorum terziye
 
Gunaydin guzel anneler ve onlarin kiymetlileri, yazilanlarin cogunu okumaya calistim ama alintiliyamadim. Oncelikle acile giden alangu gecmis olsun, benimde safra kesem 2 yil once alindi. Doguma kadar sorun cikarmayacak sekilde beslenmen gerekiyor canim. Ya bir endokrin uzmanina, ya da diyetisyene git canim. Benimde kesen alimaña kadar dimi bir perhiz vermislerdi. Yumurta kesin yasakti, yagli yiyecekler, kizartma, hamur isi, fazla protein. Bunlarin hepsi safra uretimini arttiriyor ve kesende tas oldugu icin kese artik islevini yapamiyor ve mideye safra gonderemedigi icinde yediklerini hazmedemiyorsun. SIk SIk ve az yemeye calis.

Seker yuklemesi yuksek cikan arkadasim benimde 146.cikti, diyetisyene gittik. Tatli Tamamen yasak. Basit sekerlerden uzak dur dedi. Meyvelerden sekeri aliyormusuz. Gunude 3 porsiyon meyve ve sut verdi ara ogun icin. Her ogunde bir dilim ekmek ama beyaz ekmek yasak. Bir de pirinc pilavi yerine bulgur pilavi dedi. Bunlari uygularsan bendice saglikli kilo alir, sende seker risklerinden uzak durursun dedi. Benimde amniyon sivisi sinirda cikmisti. Yani maximum degere yakin. Ben de cok su iciyorum. Yani cogu ozelligimiz ayni, sen de benim bu diyete uyarsan sorun kalmaz gibi.

Evet bugun Kontrolu olanlardan da iyi haberler bekliyoruz...

Bu arada kizlar su asi muhabbetlerinize cok guluyorum, ilahi size bir iki igneden ne olacak, soylemesi ayip ben hamileligimi ilk ogrendigimden beri gunde 1 tane Jan sulandirici yapiyorum, ilk 3 ay. Sabah aksam 2 taneydi, artik ogunde bire dusunce havalara ucmustum... Diyecegim o ki sIkmayin caninizi hicbir seye... Opuyoruz sizi kizimla beraber....
 

vay çok uygun fiyatları hazırlar bşle daha pahalı. Üzerinde eskisin diycem ama okadr kullanamıcaksın maalesef. Fil olsaydık 23 ay kullanablirdik
 
 
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…