• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 eylül gelinleri de buraya:))

Aldigin perdeye, kumasina gore degisir cok mu normal mi uygun mu oldugu. Biz 3 oda 1salon tuller ve gunesliklere 860 verdik fon yok. Annem 3 sene once tek cama tul ve fon perdesine 800 verdi ama hala baktikca icimiz acilir asigiz o tullere ve turkuaz perdemize:)

Evet canim nisanlim kirada oturuyordu zaten tek arada annesi gelirdi. Tasinma isi icin geldi o kadar temizlik yapmaya calisirken de disaridan yenmeyecek diye yemek yapti tabii mutfagi adam etmeye calisirken bir yandan yemek yapilmasi isleri yavaslatti hadi dedik ama kizartma nedir ya ozellikle de aspirator olmadam yemek bile pismeyecek dememize ragmen:(

Of ben bilemedim fonun bu kadar pahalı olduğunu kazıklandım biraz herhalde

Kızlar bugun perdelerin fiyatları çıktı 6000 tutmuş ya bana çok pahalı geldi sizler perdelere toplam ne kadar ödediniz

Ne diyorsun sen? 6000 mi? Dora çok geldi bana. Nasıl bişey yapıyorsun? Kumaşı ne? Kaç m2? Tamam ben daha yaptırmadım ama az çok fiyatlar baktım.belki normal fiyatın o bilemedim şimdi. Ithal kumastan mı yapıyorsun?

Son düzenleme:
Bu ay almam gerekenler:
Epilator
3 u 1 arada yazici
Catal bicak takimi
Pazar arabasi
Salata kurutucu
Mini rondo cam hazneli
Celik tepsi

Bardak, fincan ve kaseler

Rende. Utu masasi bezi vb ivir zivirlar...

Bakalim ne kadari hallolacak:/

Diger alinmasi gerekenler
Yemek odasi yani bufe ve sandalayelerle masa nisanlimin oncelikle istedigi
Ben ise calisma odasina tv istiyorum yaptigim agir temizligin bedeli olarak:)
Elektrik supurgesi 400 tl civari begendigimi duyunca hemen alalim dedi bakalim.

Ve balayi icin otobus biletleriii:52:

vallaha gece sen gitmeden ben uzadım netten nişanlım iş saati telefonunu açmış kaçırmadım hemen yapıştım tele konuştuk :27: o aradada sen yatmışın.. gitme o zaman diyor benim annem öyle diyince bide zorlamı verdik kendin istedin diyor :9: Allahım giderken hepimize yardımcı olsun arkamızda kalmasın gözlerimiz ailelerimizde inşallah çabuk alışsın yokluğumuza çok zor olucak yoksa.. :5:

çeyiz gidince çok boş kalıcak heryer gerçekten alışık anneler bizim döküntülere o boşalan yerleri gördükçe daha çok belli olacak yokluğumuz off çok zor çook:5:

aaamiiin inşallah dediğin gibi olur.. yahu ben bu ara namazımı bile kılamıyorumki dua okuyayım hep şüphedeyim bana doğum kontrol hapı dokandı heral gerçi normal diyorlar ama ara kanamam var kızçeler var mı içinizde bu durumda olan..

yaşlılar genelde kıyamıyor eşyalara bizim için eski olan onlar için yepyeni ve atılması israf :27: yapcak bişi yok yeni gelin evinde eskilere çok fazla yer olmaz en güzelini yaptın sen..

mutfağın içinde sevindim leğen sınavından tam not aldıysa sıkıntı yok :52:

evet hep araya üçüncü kişi sokunca oluyor ne oluyorsa gerçekten ve olan hep kendi kendimize oluyor yok yere kalp kırmış oluyoruz bi anlık dolduruşla ama işte gel görki engelde olunmuyor buna etrafta bu kadar maydanoz varkene.. anneleri yolladınmı gerisi kolay vallaha bide benim aney gibiyse tamamdır senin iş hiç bişey beğendiremiyorsun onlara herşeyde parmağı olcak illaki beğenmediğin herşeye bayılırken sen bişi beğenip alıyosun burun kıvırıyor falan insanın canı sıkılıyor yahu bide ben karışmıyorum diyor ama bariz karışıyor iştee.. :53: en iyisi yakın arkadaşlardan fikir almak süper olucak bence senin için o bi hafta kesinlikle iyi değerlendirilmeli..

öle bi kumaş varmıdır acaba benim terzide bi gidip konuşayım yaa öle badiyle rezillik olur.. iki dantel neyin çektiririm kenarlarına en azından azcık bi janjanı olsun gelinlik çıkınca terden falan geçtim yani ben görüntüdeyim hala.. doğum kontrol yöntemi lafına koptum yaa :60::60::60::60::60::60::60::60::60::60: sen çok yaşa emi.. :9::9::9::9:

sen niye gün sayamıyorsun yav yeter artık belirleyin şu günü yahu geldik eylüle artık ne kaldı şunun şurasında... burdan enişte beye çok saygılar selamlar yolluyoruz artık tam bir tarih bekliyoruz hürmetler efenim... :42:

hahaha bayılıyorum şu annene yaa ellerinden öperim :9::9::9: annemin değilde benim baya bi gözlerim parlayacak şu ev boşalınca :27:

Ben bugun rondodaan bahhsederken ondan daha onemlisi nikah islemleri var canim dedi. Senin mesaqji hissetti sanki canim ben agzimi acmiyorum cunku;) yetisemeyiz nasil izin alacaksin diyorum insan her zaman evlenmiyor diyor:) adamin aktif olmasi benim yavas olmama bagli kendimi tutabilsem aslinda is dusunecek sanirim:/ ama her zaman bu kadar nasil sabredeyim:))) ve şahit krizi basladi:/

Kizlar bugun gelin ayakkabimi aldik nasil sizce :rolleyes::confused:

Eklentiler

• $1407186504907.jpg
    $1407186504907.jpg
    21,7 KB · Görüntüleme: 38
Aldigin perdeye, kumasina gore degisir cok mu normal mi uygun mu oldugu. Biz 3 oda 1salon tuller ve gunesliklere 860 verdik fon yok. Annem 3 sene once tek cama tul ve fon perdesine 800 verdi ama hala baktikca icimiz acilir asigiz o tullere ve turkuaz perdemize:)

Evet canim nisanlim kirada oturuyordu zaten tek arada annesi gelirdi. Tasinma isi icin geldi o kadar temizlik yapmaya calisirken de disaridan yenmeyecek diye yemek yapti tabii mutfagi adam etmeye calisirken bir yandan yemek yapilmasi isleri yavaslatti hadi dedik ama kizartma nedir ya ozellikle de aspirator olmadam yemek bile pismeyecek dememize ragmen:(

anladım canım keşke düşenebilseymiş iyiymiş.

Evet kuzum bütün ev fonlu ondan mı böle oldu acaba

tabi fon işin içine girince maliyet artıyor gönlüne göre olduysa bosver takılma güle güle kullan canım :) bizim kendi evimiz olsaydı bende fonlu yaptıracaktım ama malesef kiracıyız :)
Kizlar bugun gelin ayakkabimi aldik nasil sizce :rolleyes::confused:

çok güzelmiş :) benm begendiklerimde hep platform du ama giyemediğim için malesef daha ısa topuklu almak zorunda kaldım :2:

ya buarada neden kimse benm nikah şekerime yorum yapmadı :(

Son düzenleme:
Kızlar bugun perdelerin fiyatları çıktı 6000 tutmuş ya bana çok pahalı geldi sizler perdelere toplam ne kadar ödediniz

Cok tutmus tatlim ama kendi evinizse bisey diyemem
Biz yarin cikacagiz perde ve hali isine tatlim benim iki odamin iki duvarinda da cam var o yuzden ben soyle bir model dusunuyorum camin uzerinden birde sadece oturma odasina fon salona tulden kanat altina stor mutfaga once zebra dusunuyordum ama cami acmak sikinti birde aksi yola bakiyor :rolleyes:

Eklentiler

• $1407188339042.jpg
    $1407188339042.jpg
    14,5 KB · Görüntüleme: 53
  • $1407188362343.jpg
    $1407188362343.jpg
    13,1 KB · Görüntüleme: 52
Diger alinmasi gerekenler
Yemek odasi yani bufe ve sandalayelerle masa nisanlimin oncelikle istedigi
Ben ise calisma odasina tv istiyorum yaptigim agir temizligin bedeli olarak:)
Elektrik supurgesi 400 tl civari begendigimi duyunca hemen alalim dedi bakalim.

Ve balayi icin otobus biletleriii:52:

Ben bugun rondodaan bahhsederken ondan daha onemlisi nikah islemleri var canim dedi. Senin mesaqji hissetti sanki canim ben agzimi acmiyorum cunku;) yetisemeyiz nasil izin alacaksin diyorum insan her zaman evlenmiyor diyor:) adamin aktif olmasi benim yavas olmama bagli kendimi tutabilsem aslinda is dusunecek sanirim:/ ama her zaman bu kadar nasil sabredeyim:))) ve şahit krizi basladi:/

Viz harin hali ve perde isini hallediyoruz canim sonra tecereydi supurgeydi alacagiz haa bu arada nikah islemleri basliyor kan verecegiz ins;)
Bak ben senden hizli cikiyorum o damat beye de bence elini cabuk tutsun ev tutmayla bitmiyor nikah gunu almali;):D
Saka bi tarafada bence butun kizlar soylenince kulagi cinlamistir damadin:D
Bu arada mutfak masasida bakacagiz ve damatlik halledilecek perdede ne yapacagim bilmiyorum iki odanin iki duvarinda cam olurmu ya ustelik balkon kapisida :eek: birde o bos odaya perde ne yapayim orda iki cam balkon kapisi var sadece guneslik olsa komik olur zebra olsa pahalimi olur acaba:thumbup:
Babam nikahi niye salonda kiyiyorsunuz dedi belediyede kiyabiliriz oylede olursa kuaforden cikip nikah kiydirsam sonrada foto cekimi olsa sonra da dugune gitsek olmazmi boyle olursa belki kuzenim sahidim olur ben de sozumu tutmus olurum arayamiyorum resmen :(

Çok ayıp etmiş kayınvaliden canım :(
çok üzüldüm gerçekten.. annen benim annem gibi narin hassas eğer öyle bir şey söylendiyse tabikide yapılmalı ayrıca sana bohça zaten yapmalılar siz ekstra bir şey istememişsiniz ki makyaj malzemesi gecelik olan güzel bir bohça veya ufak sandıklardan mutlaka yapmalılar.
Birde tek çocuk bu erkek annelerini hiç anlamıyorum ya benimki çok iyi ama inşallah öylede gider. Sonradan böyle şeyler yaşanırsa bende çok yıpranırım

ekstra bisey istenmedi aynen normlde yapiomasi gereken sey ama kayinvalidem gidip kndi aliyo camasirima kadar bu olaydan sonra bigun disardaydik bi ceyiz magazasina girdik ne istyosan al dedi yok sagol dedim istemem olmaz alinicak dedi ki hic bi kiymeti yokti bnim icin o alisverisin camasir makyaj mal. Ivir zivir alindi bunlar hic yasanmadan alinsa guzel olmazmiydi ne diyim iste evlilik zor

canım üzme kendini. mükemmel görülen ilişkilerde bile aslında bu tarz şeyler yaşanıyo dışardan bakıldığında herkes aman da ne iyi der oysa.bende çok susuyorum sesimi çıkarmıyorum ama bana ve aileme bir saygısızlık sezdiğimde sesimi çıkarıyorum artık. kız annesi babası zaten bu süreçte üzgün oluyo kızı gidiyo diye bir de böyle şeyler olunca iyice acaba yanlışmı yaptık kızımızı verdik düşüncesi oluyo. benim annem hergün ağlıyo çeyiz alışverişimle hiç ilgilenmiyo elim gitmiyo içim el vermiyo üzüntüden diyo. herseyi kendim alıyorum koşturuyorum. bizimde malum yazmıştım perde problemimiz oldu anneme söylemedim köpürücek diye babama anlattım annem yokken. dengeyi korumaya çalışıyorum şu düğün olana kadar. sende sabret he de geç şimdilik. aileler de bizler de çok stresliyiz. yanlış anlaşılmalar çok fazla bu dönemde. takma dicem ama bende takıyorum :( banyo seramiğimden çelik kapıma kadar yorum yapan eşinden 15 sene önce boşanmış görümcemle aynı apartmandayım bir sürü laf söylüyo. bi çok iyi benden çok düşünüyo beni bazende ister istemez fesatlık seziyorum konuşmalarda. dengem bozuldu nasıl davranıcağımı bilemiyorum düşün artık.
Seninkide zor tabi canim ya valla hersey okadar zorlasiyoki insan icinden cikamaz hale geliyo dun aldim nisanlimi karsima konustim herseyi anlattim bu genc yasimda binlari cekmek istemiyorm aklini basina topla dedim annesinin nasil bi insan oldgnu bliyo cok sukur hak verdi bana duyma dedi sen bitek bna gore yasa dedi susup sessiz kalmicaksin artik dedim bnde o sustukca bizi ezmeye calisiyo hersey kndi istedgi olucak kayinvalidemin. Kayinpederimde bir okdar iyi Allah ona sabir versn dyorum

Kulanilir tabii balayinda iliskiye girmek gibi bir sart olmadigina gore:) ben hapa baslamadim acelesi yok ya nasil hicbir seyin dolayisiyla kardes kardes gidip gelecegiz:))

Canim dunku mesajimi gorduysen 2. Evliligim olacagini okumussundur o kadar kotu niyetli bir erkek annesiydi ki resmen nisanlimdan cok annesini merak ettim yillarca iyi bir insan oldugunu tanisinca anoadim ama bak ona ragmen bana gore cok sacma hareketler olabiliyor, o anda nisanlima bir sey desem tabii ki ben sikayet eden oldugum icin kendi de sikayetci olsa bile beni abartmakla suclar. Sonradan konuyu acinca itiraf eder, kendisinin de kizdigini laf anlatamadigini soyler ben uzatirsam yine ben suclu olurum cok tqkiliyor olurum ki bana batan konular zaten yillardir nisanlimin da sikayet ettigi konular.
Sakqyla karisik altini cizince daha cabukmkabul ediyor nisanlim bunu fark ettim ama sert fadeyle soylersem aninda savci kesiliyor ben de geyige vurup bir bir soylemeyi dusunuyorum artik. Dusun aspirator takilmadan yemek pismeyecek dedigim mutfakta kizartma bile yapildi ve ocak tahmin ettigim gibi temizlenmemis.nisanlim defalarca soyledigi o mutfakla o kadar ugrastigimiz halde bir yastan sonra anlamiyorlar anlamiyorlar dilin kemigi yok lafin nereye gidecegini dusunmuyorlar.
Benim begenmedigim firinin kapiciya verildigini kek bile yaptigini kadinin kac defa dinledim acaba en sonunda nisanlima patladim tabii bunca yil okudum kac yildir calisiyorum arada biraz fark olsun bari dedim sakin yanlis anlamayin kizlar her meslek kutsaldir tabii ki anlamissinizdir ne demek istedigimi.

Aynen herkes cokmhassas gergin yaklastikca tarihler gerginlik artiyor.yine de iyi niyetli insanlarsa unutmayi bilmek lazim sanirim akillarinca test mi ediyorlar acep dogru insan miyiz cocuklarina diye tepkimizi mi olcuyorlar bilmiyorum valla kendi yontemlerimle cozmemmlazim her sinirlendigimde eskiden kalan 2 tabak atsam versem rahatlarim:)))

Canim hak etmekle olsa tum gelinlerin insanlik disi olmasimlazim:))) oyle dusunmeyi birak once erkek anneleri ogullafina asik oluyor cogu ve bizler de tek rakipleri olay bundan ibaret:) su var bir de sanki kizi olanlar empati kirabiliyor kendi kizlarina yapilmasini istemediklerini yapmayabilorler hani bir de ezelden berinkizlariyla prensesligi paylasiyorlar ama sadece oglu olanlar yillarca raqkipsiz agir geliyor birden rakip onlara:)))

Ay herkesin derdi baska artik sinirden gulmeye vurdum kndimi :) bende deniyim bunu biraz sert ve sinirli soyluyorum oda deliriyo ama kontrol edemiyorum bazen kendimi napim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bazen bende ne sabır varmış diyorum..
Aslında biz hiç böyle değildik nişanlımın annesi bana iyiydi aileme iyiydi hatta anlaşamayan kötü geçinenler nasıl öyle olailiyo diye söylenirdim fazla merak etmişim..
bir bir buçuk ay önce nişanlımın evine gittik ailecek oturuyoruz biz isteme söz birlikte yaptık nişan yapıcaktık nişanlımın annesi büyük nişana gerek varmıki dedi bizde düşündük kendi aramızda yapalım dedik e tabi bohça falan hiç bişey yapılmadı sözdede yapılmadı hatta bize söz hakkı kalmadan yolda yürürken annemin koluna girip bohça yapmamıza gerek yok dimi bnce yapmayalım dedi benim annemde aa illa yapalım diyemez o anda neyse annemde düğünde yaparız bohça dedi aa tabiki ozaman yaparız dediler bir sene geçti üstünden bu lafın neyse onlara gittiğimizde kına alışverişi yaparken düğün alışverişinide yaparız dedik eminönüden yaparız hemde fiyatlarda uygun olur diye nişanlımın annesi öyle büyük terbiyesizlik yaptıki bize annem babam şok oldu bense hayretle suratına baktım ay taktınız bi bohça bohça dedi biz en başında sorduk sizde biz bişey istemiyoruz dediniz şimdi nedir bu bohça dedi ayağa kalktı annem durumu izah etmeye çalıştı o söz bohçasını diyoruz sandı ama onun dışında herkes doğruyu anladı onun getirdiği konuşmaları tahmin bile edemezsiniz merak etmeyin herşeyi yapıcaz biz takısına kadar dedi biz gerçekten şok olduk aç gözlü gibi hissettik klendimizi çok üzüldüm çok :14:
onun üstüne bayramda annem aradı bayramlaşmak için bi soğuk konuşuytoki ve banada çok soğuk davranıyor kadın herşeyi kendi biliyo kendi istiyo hep onun dediği olucak otorite istiyo böyle bişey yok ama sağolsun benim nişanlımda biraz anneci esas sorun burdan kaynaklanıyo
bu ara gerçekten çok tartışıyoruz annesinin yanlışını bana savunduğunda gözüm dönüyo ve beni bazen haksız yere üzüyo
ben napıcam bilmiyorum bu yaşam tarzı hiç bana göre değil annem babam bana dün ilk def o aileye vericeğim kızım yok ama sen istiyosun diye biz sesimizi hiç çıkarmadık dediler annemi kaç kere ağlattı kadın eve geldi sabaha kadar ağladı
yani bu duruma nasıl gelindi bilmiyorum millet bunları yaşadığında çok entersan gelirdi aman alt tarafıı geçinicekler diyorum başlarında benimki gibi bi kaynana varsa ahh ahh..
yerine göre kayınvalidem iyidir ama kendinden asla ödün vermez ve tek çocuk olduğu için nişanlımıda paylaşamıyor
bana sürekli kardeşinin kızını övüyo o öyle sende öyle yap falan diye hep kıyaslıyo bni nişanlımada dedim bıktım ben o kızı bana övmesinden bir kere beni övdüğünü görmedim dedim
çok doldu herşey içimde bazen lanet olsun herşeye diyip ayrılasım geliyor bunları bu yaşta çekicek insan değilim diye :5::5::5:

canım benım yazdıklarını şimdi okuyabildim ve çok üzüldüm
neler yaşadığını tahmin edebiliyorum nişanlında anneci olunca durum işten çıkılmaz bir hal alıyor
umarım kınanda ve nikahta tatsızlık yapmaz

Kizlar dun gelinligmin provasina gittim resmen bitmis ufak detaylar yapildi 8 eylulde teslim edicekler tacimi duvagimida sectim fistik gbi oldu :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back