- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #1.761
Yatarken soluna yat dedi doktorum dinlenirkende soluna yat dedi ay sol bacağım çürücek resmen bunaldım yaa 2 dk sırt üstü yatıp avutuyorumkendımı ,
yatarken bacak aranıza yastık alıyormusunuz napıyosunuz ?
Yeni bisey degil bi suredir var ama hamilelikte artti .
Canim cok zorladiysa parol icebilirsin .
yastığı koymadığım yerim kalmadıbir türlü rahat edemiyorum. acaba hamilelikten mi yoksa bu senenin sıcağından mı bilmiyorum ömrümde bu kadar terlemedim.
bildiğin çamaşırıma kadar ıslanıyorum yatakta :2:
bitse de gitsek
evet canım geçmedi parol yok ta eczane açık oluyor eve giderken alayım ..
Allah yardımcımız olsun hepimizin kafamı koyduğum yer su gibi oluyor bide pervane sürekli açık belimi belkide pervaneden mi ağrıttım buna da şükür yınede ...
Pervanede yapmis olabilir dikkat et
aynen,
son aylarımız fena senın birde bebişlerin var Allah yardımcın olsun canım ...
Sorma canim artik cabuk yoruluyorum ayaklarim agriyor ayakta durmaktan.sabahlari yorgun kalkiyorum.hayirlisiyla dogursam .
İnşallah canım Allah yardım eder bi bakmışız bizim bıdıklar yürüyor senın 3 civciv evde oda dan odaya koşuyor ,
Ins canim ins.belki siz 2.yi yaparsiniz bile belli olmaz
Canım herşey güzel geçmiş işte ne güzel..Kızlar günaydınnnn dün yazamadım dr dan sonra geziyim bişeyler bakayım bayrama die çok yorulmuşum sabah serviside kaçırdım ,
işyerine taksiyle geldim ,
belim fena agrıyor kızlarr ....
Kontrolüm şöyle geçti kızçem 2 kiloyu geçmiş , çalışabilir raporumuyazdırdım , ultrasyon kağıdında 33+2 yazıyordu kemık olçümü , ama 32. hafta raporu aldım 1 hafta fazladan mı çalışcam die aklıma takıldı dr dan çıkıncaneysee
sorulamı sordum karnımın toplanması sertleşmesi rahmın kendısını doğuma hazırlamasından dolayı dedi şuan erken doğum iç,n risk oluşturacak birşey görmüyorum dedi,
doğum şekli epidural normal konusunda da normal düşünüyorsan normal olsun herşeyın vücuduna ilaç alma dedi benım tavsıyem dedi ama anestezi uzmanlarımız var tabiki onlarlada görüşebilirsin bu konuyu dedi , ( kadın hertürlü dışardan müdehaleye karşıı)
uzun bir yol olmadığı için mola vererek gidebilirsin bursaya dedi eğer gittiğin yerde ters bir durum hissedersen ordaki kadındoğum dr una gidersin dedi bunu söylemesi biraz aklımı karıştırdı acaba rahat bi kadın mı dedim ,
acaba gitme mi deseydi daha doğruydukilom 69 olmuş güneşte yurume bol suya devam dedi , demır ve kalsiyum yazdı tekrardan 9 ağustosta tekrar gidicem bundan sonra daha sık görüşücez dedi nst ye girmedimm bu arada ...
Canım herşey güzel geçmiş işte ne güzel..
Beni de iki gündür sağlık bakanlığı 'ndan arıyorlar. Geçen haftaki şikayet yankı bulmuş. Özür dileyip.randevu teklif ettiler. Kaç kişi şikayet etmiş çünkü. Tipik sistem.hatası. dedim sırf bu yüzden ben en yakındaki şehre.gidip.rapor.almak zorunda kaldım. Sabah da yine uçak.raporu için dr da olacağım. Akşam oldum yorgunluktan rizeden tamamen taşındık koca gün ütü derle topla dolapları sil vs yoruldum. Bi de gelip burada yemek yapınca yemek yiyemeden çöktüm. Eşimden rica ettim iki.patates getir ayağa kalkacak halim yok bari soyup kizartayim diye adam iki posta meyve yedi ben yapicam diye diye. 10 dk bekledim gece.oldu saat 10. Vazgeçtim aç yatayim dedim oğlanı da uyutmaz ne de olsa onu da aldım yanıma uyutmaya girdim. Bardak kırdı gürültüye oğlan kalktı o sırada sizmisim yorgunluktan normalde çok.zor.uyuyorum bilir de.huyumu uyuduktan 5 dk sonra gelip köşede duran battaniyeyi sormak için beni uyandırdı 2.5 saat uyuyamadim delirdim artık uykusuzluktan :-( dünden beri 3saatlik.falan uykuyla yaşıyorum toplam halimi görüyor her yanım şiş yine de insaf etmiyor bu adam yaa :-( Walla bende kabahat böyle adama çocuk doguruyorum. Ne yapayım çocukları çok.seviyorum o.da.çocukları seviyor da hiç düşünce yok illa söyleyeceksin isteyeceksin ağzınla o.zaman ilenmeden yapar ama söylemekten bıkıyor insan. Kendi.düşünsün istiyor.
Bu arada dün hayret aklına düşmüş doğumda ne hediye istiyorsun dedi ne istiyom.kızlar. ben 3 gün rapor.al dogururken yanımda ol.dedim
Aynen öyle canım. Bugün de bi temizligimi yapayım dip köşe akşama tatil var valiz hazırlayıp gideceğim ınş. Kv lerde hiç kalkmicam yaticam ınş
canım bu kadar yoğunluğuna rağmen eşin neden böyle yapıyor anlamış değilim ,valla senin işin de zor ...Canım herşey güzel geçmiş işte ne güzel..
Beni de iki gündür sağlık bakanlığı 'ndan arıyorlar. Geçen haftaki şikayet yankı bulmuş. Özür dileyip.randevu teklif ettiler. Kaç kişi şikayet etmiş çünkü. Tipik sistem.hatası. dedim sırf bu yüzden ben en yakındaki şehre.gidip.rapor.almak zorunda kaldım. Sabah da yine uçak.raporu için dr da olacağım. Akşam oldum yorgunluktan rizeden tamamen taşındık koca gün ütü derle topla dolapları sil vs yoruldum. Bi de gelip burada yemek yapınca yemek yiyemeden çöktüm. Eşimden rica ettim iki.patates getir ayağa kalkacak halim yok bari soyup kizartayim diye adam iki posta meyve yedi ben yapicam diye diye. 10 dk bekledim gece.oldu saat 10. Vazgeçtim aç yatayim dedim oğlanı da uyutmaz ne de olsa onu da aldım yanıma uyutmaya girdim. Bardak kırdı gürültüye oğlan kalktı o sırada sizmisim yorgunluktan normalde çok.zor.uyuyorum bilir de.huyumu uyuduktan 5 dk sonra gelip köşede duran battaniyeyi sormak için beni uyandırdı 2.5 saat uyuyamadim delirdim artık uykusuzluktan :-( dünden beri 3saatlik.falan uykuyla yaşıyorum toplam halimi görüyor her yanım şiş yine de insaf etmiyor bu adam yaa :-( Walla bende kabahat böyle adama çocuk doguruyorum. Ne yapayım çocukları çok.seviyorum o.da.çocukları seviyor da hiç düşünce yok illa söyleyeceksin isteyeceksin ağzınla o.zaman ilenmeden yapar ama söylemekten bıkıyor insan. Kendi.düşünsün istiyor.
Bu arada dün hayret aklına düşmüş doğumda ne hediye istiyorsun dedi ne istiyom.kızlar. ben 3 gün rapor.al dogururken yanımda ol.dedim
canım kendimizi değil bebişleri düşünmek lazım .aralarında 3 yaştan fazla olan kardeşler anlaşamıyorlar ,araya kıskançlık ve bir sürü sorun giriyor nesil farkı oluşuyor vs. uzmanların da önerdiği ideal yaş aralığı 2-3 yaş ..her anlamda bu aralıkta yaş olursa çok daha iyi anlaşıyor çocuklar .etrafımda da bunun örneklerini çok görüyorum .aralarında çok yaş olan kardeşler hiç ama hiç anlaşamıyorlar ,o durum anneye çok daha büyük eziyet bence ,anneden önce çocuklara eziyet ..Ah şekerim Allah bilir onuda bana kalırsa rahat 5 yaşına kadar düşünmeyiz kısmet tabi , sen tez canlısın üstesinden geliyosun ben kendımde o gücü göremiyorum
canım bu kadar yoğunluğuna rağmen eşin neden böyle yapıyor anlamış değilim ,valla senin işin de zor ...
umarım düzelir
canım kendimizi değil bebişleri düşünmek lazım .aralarında 3 yaştan fazla olan kardeşler anlaşamıyorlar ,araya kıskançlık ve bir sürü sorun giriyor nesil farkı oluşuyor vs. uzmanların da önerdiği ideal yaş aralığı 2-3 yaş ..her anlamda bu aralıkta yaş olursa çok daha iyi anlaşıyor çocuklar .etrafımda da bunun örneklerini çok görüyorum .aralarında çok yaş olan kardeşler hiç ama hiç anlaşamıyorlar ,o durum anneye çok daha büyük eziyet bence ,anneden önce çocuklara eziyet ..
benimkiler de sabah sabah etrafı kurcalıyorlar çekmeceleri döküyorlar..:)
ben de sabahları hep yorgun kalkar oldum artık , bugün hiç yemek yapasım yok ,çocuklara balık yapıcam ,eşime de dedim sen düşün bugün ne yiyelim düşünmekten bıktım diye :) yarın da gidiyoruz zaten inş. umarım şu tatilde dinlenirim biraz ..
ben de bugün makine çalıştırayım çocukların bizim bütün kıyafetleri yıkayayım bayrama temiz temiz gidelim ..
ben dip köşe yapmıyorum jangcım gelince kadın tutup iki gün temizlik yaptırcam .
bi gün duvar sildircem bi gün dip köşe yaptırcam .
doğum öncesi büyük temizlik var ,halıları da yıkamaya vericem ,doğuma hazırlık olsun ne olur ne olmaz ..
doğumda da kalabalık olucaz sanırım ,kimse gelmez derken eşimin tarafı coştu bu sefer :)
kaynana görümce kayınpeder kayın ,eşimin dayıları filan , bizimkilerden fayda yok onlardan olsun bari ne yapalım ..
3 yaş iyidir yani
oh ohh kalabalık iyidir bebeleri oyalayan biri olur sende minik civcivle alakadar olursun ,
Bişey dicem size lohusayken eve çok ziyarete geliyorlar mı ben kımseyı istemiyorumda acayip bişeyım
aslında hastaneyede istemiyorum ne biliyim yenı doğum yapmışım yavrumla başbaşa kalayım bi kendıme geleyım dımı mıllete de gelme denmez ki , bebişim uyurken bende uyumayı düşünüyorum hiç oturup muhabbet edemem kusura bakmasınlar güçsüz bişeyım zaten hepten helak olurum ..
Aboo daha simdiden rahati mi dusunuyorsun sen:) tabiki gelecekler bebis her zaman yaninda doyarsin bol bol merak etme.
Yalniz anne olmak her anlamda guclu olmaktir ben gucsuzum deyip kacamazsin:) neyse nasilsa ufaklik sana anneligi ogretecek :)))
sorma etrafımdakiler kesınlikle benden üstün performans beklemiyolar , hatta annem diyorki sen nasıl altını değiştiriceksin yıkıcaksın ben öğreticem hepsini sinirleniyorum sanki herkesin başında birisi vardı olmayan nasıl yaptı bakamadı mı yavrusuna cidden hormonlarımdan mı ne ters ters konuşuyorum böyle şeyler duyunca ,
Böyle mi söylenir bu sen nasıl yapıcaksın inadına çok farklı bir ben görmeliler o yuzden benım çabuk toparlanmam lazım dimiiiiiiiiiiiiii
sezeryan olursam ben mecbur yardım isteycem annemden normal olursam daha çabuk toparlayıp kızıma kendım istediğim gibi bakarım düzenımı oturturum işe öyle başlarım diyorum da kısmet .
Canım annene kizma sen iraz ben yapamam moduna sokmussun sanki etrafi :) banada yapamam diyosunya.yapicam de kendine guven.annelik içgüdüsel bisey nice yapamam diyen mis gibo anne oluyo.az kaldi dpgurcaksin.herseydrn once sabir ve kendine given cok onemli.bunlar varsa yaparsin ne var.zaman herseyi ogretiyor insana.bebegine alisman en fazla 2gun surer sonra usta anne olur cikarsin korkma:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?