• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 eylül anneleri geyik formatı :))

Dün akşam iftar saatinde sağ kasığımda bir ağrı başladı yatarken bişey yok ama kalktığım zaman aynı ağrı devam ediyor apandisit falan olsa yattığımda da geçmedi diye düşünüyorum ama kalktığımda çok canım yanıyor neden olabilir ??

Gecmis olsun takip et bakalim cok uzun surecek mi !

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öyle oldu işte. Temmuzdan bitene kadar doğurmayayım da temmuzdan sonra ne zaman olursa olsun :D
Her zaman başka bir gözün görmesi daha iyi bu tür olaylarda. Panik yapacak biri olsaydım iyice strese girer, bebeğim gelişmiyor diye ağlardım sanırım. Ama içimde kötü bir his hissetmedim, nitekim doğru da çıktı.
Lüzumsuz yere insan geriliyor işte, allaha şükür her şey yolunda.

Ben çanta hazırladım. İçine bebek kıyafetleri, ıslak mendil ve bez koydum. Herhalde başka birşeye gerek yoktur.
Kendim için hazırlamadım henüz

Evet cantami bende hazirliycam bu hafta ne olur ne olmaz son dk ya birakilacak bisey degil ...

Bebek bakim urunlerine bende karar veremedim ama cilgin anne Johnson s baby den memnun onun badtime almak istiyorum sampuan vs bakalimm unibaby markasi icinde cok iyi diyolar sebamedden vazgectim pisik kremide desitin die bi markadan cok memnun anneler bakalimm

Kızlar ucaktayim hemen yazıp çıkıyorum yorumlara sonra cvp yazacağım. Bebiş iyi 2kg olmuş yaklaşık bana yeter doğum 3300 3400 olur dedi önceki 3470 doğmuştu zaten demek ki kapasitem böyle :-) bana dua edin :-)
sağlıcakla doğsu inş. kilo çok önemli değil ..
Dün akşam iftar saatinde sağ kasığımda bir ağrı başladı yatarken bişey yok ama kalktığım zaman aynı ağrı devam ediyor apandisit falan olsa yattığımda da geçmedi diye düşünüyorum ama kalktığımda çok canım yanıyor neden olabilir ??
geçmiş olsun inş. uzun sürmez takip et bakalım
Öyle oldu işte. Temmuzdan bitene kadar doğurmayayım da temmuzdan sonra ne zaman olursa olsun :D
Her zaman başka bir gözün görmesi daha iyi bu tür olaylarda. Panik yapacak biri olsaydım iyice strese girer, bebeğim gelişmiyor diye ağlardım sanırım. Ama içimde kötü bir his hissetmedim, nitekim doğru da çıktı.

Ben çanta hazırladım. İçine bebek kıyafetleri, ıslak mendil ve bez koydum. Herhalde başka birşeye gerek yoktur.
ay ben de çanta manta derdinde hiç değilim niyeyse hazırlamadım hiçbirşey valla
aslında hazırlasam hiç fena olmaz
yarın pazara çıkıcam ,alayım bari ufaklığa bikaç parça zıbın filan ,hazırda dursun ..
bez de alayım bi paket ,ıslak mendil de ..
ıslak mendildeunibaby ıslak pamuk havlu var ,ıslak mendil gibi değil öyle yapış yapış değil ıslak pamuk havlu ,ondan çok uzun süre kullandım ama çok pahalı aynı eşdeğerde migrosta hoop diye bir marka buldum yarı fiyatına bizim ikizlere de onu kullanıyorum ,hoop ıslak pamuk mendil aklınızda olsun ..
ıslak mendil almayın ıslak pamuk mendil alın ,ben iki tane olunca her defasında yıkamayla veya pamukla uğraşamadım
bebek bakım ürünü de şampuan ,bebe yağı ,sabun alsanız yeter ,bi de yıkama süngeri .
ben bu sefer bübchen marka almayı düşünüyorum ,alman malı ,iyi diyorlar ..
bi de onu deneyeyim bakalım ,yaa çok takılmamak lazım aslında ,zamanında en iyisi olsun dedim ben de ama zamanla insan markette kafasına hangisi uyarsa onu alıp çıkıyor :)
nemlendirici olarak mustela alıcam ,ikizlerde hala kullanıyorum güzel memnunum
şampuanları filan da güzel ama çok pahalı o kadar para veremem doğrusu ..
pişik için de hametan bepanten onlar daha iyi aslında ben denedim hepsini , kozmetiklerden doğal olanları daha çok işe yarıyor ,sudokrem de iyi mesela
Sıkma canini daha iyisi cikar karsina

Henuz valiz hazirlamadim
Bebek bakimnurunu olarak sebamedi tercih ettim

Kısmet canım dur bakalım Allah bi kapı açar bakarken gitmeleri daha zor olurdu , pofff
inş. iyi biri çıkar ama şuan biri yok ,zaman az kaldı şurda kaldı 1 ay ,biri çıkmazsa yedim naneyi ,yardıma gelirsiniz artık :))

lcden bikaç parça kıyafet aldım ,incecik şeyler giymek istiyorum ,ter popomdan akıyor ,kıyafete bile tahammülüm yok bıraksalar çıplak gezicem valla ,vücut ısım çok yüksek için için yanıyorum ,bayram için bi kaç bişey aldım .
pastel rimelim de bitmişti ,ee bayrama güzel olmak lazım dimi :)
süslü hamişim bi de bu kadar iş arasında ,huyum kurusun kahretsin ,bayram öncesi bi de kuaföre gittimmi tamamdı bu iş :))

Son düzenleme:

yarın pazara çıkıcam ,alayım bari ufaklığa bikaç parça zıbın filan ,hazırda dursun ..
ıslak mendildeunibaby ıslak pamuk havlu var ,ıslak mendil gibi değil öyle yapış yapış değil ıslak pamuk havlu ,ondan çok uzun süre kullandım ama çok pahalı aynı eşdeğerde migrosta hoop diye bir marka buldum yarı fiyatına bizim ikizlere de onu kullanıyorum ,hoop ıslak pamuk mendil aklınızda olsun ..
ıslak mendil almayın ıslak pamuk mendil alın ,ben iki tane olunca her defasında yıkamayla veya pamukla uğraşamadım
bebek bakım ürünü de şampuan ,bebe yağı ,sabun alsanız yeter ,bi de yıkama süngeri .
bi de onu deneyeyim bakalım ,yaa çok takılmamak lazım aslında ,zamanında en iyisi olsun dedim ben de ama zamanla insan markette kafasına hangisi uyarsa onu alıp çıkıyor :)
pişik için de hametan bepanten onlar daha iyi aslında ben denedim hepsini , kozmetiklerden doğal olanları daha çok işe yarıyor ,sudokrem de iyi mesela

Sende hazir et cantani canim sizde ne olcagi belli olmuyor malum minnaklar var son dk ya birakma sen isini bilirsin ;)

Hoop markaya bende bakayimm evet bubchen de iyi diyorlar

inş. iyi biri çıkar ama şuan biri yok ,zaman az kaldı şurda kaldı 1 ay ,biri çıkmazsa yedim naneyi ,yardıma gelirsiniz artık :))

Tabi alirim benim kizi gelirim curcuna oluruz bezler islak mendiller havada ucusurr =D

lcden bikaç parça kıyafet aldım ,incecik şeyler giymek istiyorum ,ter popomdan akıyor ,kıyafete bile tahammülüm yok bıraksalar çıplak gezicem valla ,vücut ısım çok yüksek için için yanıyorum ,bayram için bi kaç bişey aldım .
süslü hamişim bi de bu kadar iş arasında ,huyum kurusun kahretsin ,bayram öncesi bi de kuaföre gittimmi tamamdı bu iş :))

Lcw fiyatlarida uygun guzel seyler varr bende ordan birbac bisey almistim giyiyorum rahat rahat ...

sağlklı yaşam uzmanı kocam marketten kelle paça alıcak çorbasını yapıcam ,çocuklar için alıyor ,inş. yerler ,ben de ilk defa yapıcam umarım beceririm ..
eşimin dayısının kızı byrdaydıya bu ev sağlıklı yaşam merkezi diyor ...çocuklar yemekte balık enginar yiyo ,atıştırmalık olarak kuru üzüm incir yiyo ,tv zaten yok .vay be diyor :) beim yiğenlerim yemekte çorba içiyo ,öyle anneleri 3 çeşit yemek yapmıyor atıştırmalık da cips kraker yiyorlar diyo :) dedim kızım cipsi görmeyen ne bilsin çocuk neyi görürse onu yer biz alıştırıyoruz karı koca herşeye diyorum :) valla yenge bu evde uzun süre yaşayanın ömrü uzar diyo :))

Cnm gozun aydin bebeginin iyi olmasina sevindim insallah da boyle devam eder

Temmuzda gecer agustosta insallah gunun de zamaninda gelir bebisler

hamilelikde daha sicak oluyor degil mi??:1::1::1:

Kızlar sınavdan çıktım tipik osym tarziydi ugrastirici sorular az vakit. Olsun içimde kalmadı. Kafam çok dumanliydi sınavda normal kapasitemin yarısı anca gelir puan. Nasipte ne varsa o olsun. Simdii gelelim durumlara bademella canım sevindim adına bana da aynısı olmuştu belki hatırlarsın boyu 6 hafta geri dedi lar ayrıntılı ya girdim normal çıktı 5 gün sonra. Çılgın anne bakıcı durumuna üzüldüm Allah hayırlısını versin arayışlara devam. İlla ki biri bulunur seni yarı yolda bırakmasın zaten önemli olan o. Mona canım Ben Bubchen aldım sadece şampuan. Unibaby ıslak mendili ben de kullandım neredeyse ilk bir sene. E bebek de muadilini çıkartmış artık bakacağım. Ben çantayı bu akşam ve yarın hazırlamak zorundayım haftaya cuma son unuttuklarim konup aynen uçağa atılacak hiç daha ellenmeyecek o çanta. Yaparsam neler koydugumu da yazarım. Desitin iyi basit şeyler için ama çok olursa hametan ya da bepanthen derim. Yağlara da dikkat etiket okumadan alma şimdi çok güzel organik falan bebek yağları çıkmış ayşe defne nin ing yazilislari gibi iki marka var. Onlara da bi bak.ben z.yagciyim :-)
Bu arada lcw ve defacto dan 3 tane ev içi hamile eteği aldım. Wc alaturka olacak köyde. Pantolonla pijamayla giremiyorum girerken çıkarken ayak terlik diz hepsi yıkanıyor bu halimle yapamam katla falan etek en iyisi. Bayramlık yapicam önce sonra gündelik. C&a kids varmış ankamall de. Organik pamuk t shirtler 10 liradan başlıyordu. 200 e yakın harcama yaptım hem küçüğe hem büyüğe. Eve gidip yıkayıp valize aticam hepsini :-) Kendinize iyi bakın kızlar.

Evet cantami bende hazirliycam bu hafta ne olur ne olmaz son dk ya birakilacak bisey degil ...

Bebek bakim urunlerine bende karar veremedim ama cilgin anne Johnson s baby den memnun onun badtime almak istiyorum sampuan vs bakalimm unibaby markasi icinde cok iyi diyolar sebamedden vazgectim pisik kremide desitin die bi markadan cok memnun anneler bakalimm

Ben unibaby nin bir çantasını aldım. İçinde şampuan, yağ falan var. Birde indirimdeydi yenidoğan için pamuk mendil aldım, ıslak mendil ama yenidoğan için ondan çok memnunlarmış.
Ama bunları hastaneye getirmeye gerek yok sanırım, yıkamıyorlarmış bebeği, siliyorlarmış o yüzden sadece ıslak mendil ve bez koydum çantaya.

hamiş kıyafeti değil ama aldıklarım normal penye tuniklerin büyük bedenleri ,öyle daha iyi oluyor salaş oluyor rahat oluyor ,arşey sevmem zaten hiç

Ben de bir tane hamile tişçrtü almıştım ama beğenmedim. m beden bir iki tişrt aldım onlarla idare ediyorum. Hamile tişörtleri sanki göbeği daha fazla şişkin gösteriyor gibi geldi bana da.

Kendim için hazırlayacağım çantaya da bir pijama bi gecelik koyucam, ikişer çift koymaya gerek yok bence. İç çamaşırı, ped falan koyarım.

Bu arada bazıları meme ucu için krem sürmeye başlamış. Acaba bende mi başlasam dedim ama mememde birşey yok şu an görünürde, uçları da büyümedi :( ne zaman büyüyecek?

Gecmis olsun takip et bakalim cok uzun surecek mi !

Teşekkür ederim sanırım üşüttüm biraz ondan oldu ara ara gün boyu sürdü
Birde ayakta iken bazen bebeğin hareketleri canımı acıtıyor bayramda şehir dışına çıkacağız inşallah bir sorun olmaz ..

İyi pazarlar kızlar.
Benim iki gündür değişik şekilde kasılmalarım ya da sancım olmaya başladı. Daha önce yaşamadığım için tarifleyemiyorum ama adet olacakmışım gibi kasıklarımla, vajinada ve belimde ağrılar oluşuyor. Bir de kasıklarımda kramp gibi birşey oluyor. Kramp değil aslında hani çok çiş geldiği zaman batma gibi birşeyler oluyor ya ondan oluyor, yürümekte epey zorlanıyorum. 40 saniyeden fazla sürüyor ama düzenli aralıkları yok. Aslında baya bir şiddetli ağrı ama ben biraz fazla soğukkanlı ve acıya duyarsızım o yüzden şiddetini tam olarak tarifleyemiyorum size.

Karnımın alt kısmında sıkıntı. Çişimi yaparken de bir tuhaf oluyor, sanki içimde birşey patlayacakmış gibi ağırlık hissediyorum.

Salı günü takibim var o yüzden doktora gitmeyi düşünmüyorum. Bunlar sancı mı acaba? Yoksa yalancı sancı mı? Yoksa erken doğum sancısı mı ayırt edemiyorum.

Anneme doğumdan 1-2 hafta önce bu durumlar olmaya başlamış. Erken doğumdan korkmuyorum ama en azından 36. haftaya gelsem daha iyi olur gibime geliyor. Sonuçta 1 gün bile içerde kalsa kardır :D

Durumlarım böyle yani...
Benzer şeyler hisseden var mı?

Bu satırları hastaneden yazıyorum :-( bütün gün kolumu kaldıramayacak kadar yorgundum. Uyuklama ve ellerde yüzde şişlik vardı. Dün ankaraya gidip geldim sınav icin alışveriş de yaptım yoruldum dedim ama geçmedi. İftara yakın baş ağrısı başladı gecmeyince preeklempsi den korkup hastaneye geldik. Aksine tansiyon düşmüş serum ve parol alıyorum şimdi. Preeklempsi olmadığına çok sevindim tek iyi yanı bu

Teşekkürler daha iyiyim inşallah olmaz bir daha ..
Bu arada umarım samimi bilgili işimi iyi bilen ve çocukları seven birini bulursun inşallah biran önce
sagol canim.

Ben unibaby nin bir çantasını aldım. İçinde şampuan, yağ falan var. Birde indirimdeydi yenidoğan için pamuk mendil aldım, ıslak mendil ama yenidoğan için ondan çok memnunlarmış.
Ama bunları hastaneye getirmeye gerek yok sanırım, yıkamıyorlarmış bebeği, siliyorlarmış o yüzden sadece ıslak mendil ve bez koydum çantaya.

Ben de bir tane hamile tişçrtü almıştım ama beğenmedim. m beden bir iki tişrt aldım onlarla idare ediyorum. Hamile tişörtleri sanki göbeği daha fazla şişkin gösteriyor gibi geldi bana da.

Kendim için hazırlayacağım çantaya da bir pijama bi gecelik koyucam, ikişer çift koymaya gerek yok bence. İç çamaşırı, ped falan koyarım.

Bu arada bazıları meme ucu için krem sürmeye başlamış. Acaba bende mi başlasam dedim ama mememde birşey yok şu an görünürde, uçları da büyümedi :( ne zaman büyüyecek?
valla benim esim acil bisey olsa cantami hazirlar gelir:) garibim cocuklara benim kadar baktigindan herseyi biliyor.bir tane gecelik yeter.hatta ben almamayi dusunuyorum hastaneden veriyorlar kirlenirse yenisiyle degistiriyorlar.bir gun icin hic gerek yok.sezeryanda boydan gecelik en iyisi.asla alt ust takim almayin.ilk gun egilip kalkamiyorsun.tuvAlette filan boydan en iyisi.bide ameliyat yerini sikmayacak .alt ust olursa altin beli sıkıyor. Krem icin aceleye gerek yok dogumdan sonrada surebilirsin.benim gogus kremim ve pedlerim hep duruyo.emziremedigimden kullanamadim.ins .simdi ise yariycak.

İyi pazarlar kızlar.
Benim iki gündür değişik şekilde kasılmalarım ya da sancım olmaya başladı. Daha önce yaşamadığım için tarifleyemiyorum ama adet olacakmışım gibi kasıklarımla, vajinada ve belimde ağrılar oluşuyor. Bir de kasıklarımda kramp gibi birşey oluyor. Kramp değil aslında hani çok çiş geldiği zaman batma gibi birşeyler oluyor ya ondan oluyor, yürümekte epey zorlanıyorum. 40 saniyeden fazla sürüyor ama düzenli aralıkları yok. Aslında baya bir şiddetli ağrı ama ben biraz fazla soğukkanlı ve acıya duyarsızım o yüzden şiddetini tam olarak tarifleyemiyorum size.

Karnımın alt kısmında sıkıntı. Çişimi yaparken de bir tuhaf oluyor, sanki içimde birşey patlayacakmış gibi ağırlık hissediyorum.

Salı günü takibim var o yüzden doktora gitmeyi düşünmüyorum. Bunlar sancı mı acaba? Yoksa yalancı sancı mı? Yoksa erken doğum sancısı mı ayırt edemiyorum.

Anneme doğumdan 1-2 hafta önce bu durumlar olmaya başlamış. Erken doğumdan korkmuyorum ama en azından 36. haftaya gelsem daha iyi olur gibime geliyor. Sonuçta 1 gün bile içerde kalsa kardır :D

Durumlarım böyle yani...
canim gecmis olsun.ben ikizlerde 20haftalikken gecirdigim düşük riskinde benzer seyler yasadim.ama basta oyleydi.en son asamasinda resmen normal dogum sancisi yasadim.yuruyemiyordu..hasta ede bile tekerlekli sandalyeyle tasidilar.nefes alamiyordum kasilmadan.bayildim bayilcak gibiydim.yani bunlarin cok ileri asamasiydi.sen de doktora gidene kadar dnlen mutlaka.ins.bisey yoktur.bizede haber ver

Bu satırları hastaneden yazıyorum :-( bütün gün kolumu kaldıramayacak kadar yorgundum. Uyuklama ve ellerde yüzde şişlik vardı. Dün ankaraya gidip geldim sınav icin alışveriş de yaptım yoruldum dedim ama geçmedi. İftara yakın baş ağrısı başladı gecmeyince preeklempsi den korkup hastaneye geldik. Aksine tansiyon düşmüş serum ve parol alıyorum şimdi. Preeklempsi olmadığına çok sevindim tek iyi yanı bu
Gecmis olsun canim dikkat et aman.bendede düşük tansiyon var dikkat etmek lazim.hepimiz zamaninda doguralim ins.

sagol canim.

Geçmiş olsun, düşük tansiyonun olması iyi birşey.

valla benim esim acil bisey olsa cantami hazirlar gelir:) garibim cocuklara benim kadar baktigindan herseyi biliyor.bir tane gecelik yeter.hatta ben almamayi dusunuyorum hastaneden veriyorlar kirlenirse yenisiyle degistiriyorlar.bir gun icin hic gerek yok.sezeryanda boydan gecelik en iyisi.asla alt ust takim almayin.ilk gun egilip kalkamiyorsun.tuvAlette filan boydan en iyisi.bide ameliyat yerini sikmayacak .alt ust olursa altin beli sıkıyor. Krem icin aceleye gerek yok dogumdan sonrada surebilirsin.benim gogus kremim ve pedlerim hep duruyo.emziremedigimden kullanamadim.ins .simdi ise yariycak.

canim gecmis olsun.ben ikizlerde 20haftalikken gecirdigim düşük riskinde benzer seyler yasadim.ama basta oyleydi.en son asamasinda resmen normal dogum sancisi yasadim.yuruyemiyordu..hasta ede bile tekerlekli sandalyeyle tasidilar.nefes alamiyordum kasilmadan.bayildim bayilcak gibiydim.yani bunlarin cok ileri asamasiydi.sen de doktora gidene kadar dnlen mutlaka.ins.bisey yoktur.bizede haber ver

Gecmis olsun canim dikkat et aman.bendede düşük tansiyon var dikkat etmek lazim.hepimiz zamaninda doguralim ins.

Ya bende gecelikle rahat edemiyorum ama bakalım artık ne yapacağız. Çantaya atarım yine de. Memedeki yaralar yanlış emzirmekten çıkıyormuş. Memenin kahverengi kısmının tamamını vermek gerekiyormuş emzirirken. Ben yara olacağını pek sanmıyorum ya. Mememde acıma da yok, kuruma da. Badem yağı sürüyorum vücuduma sürerken memeye de sürüyorum kalanını belki o iyi geliyordur ama bilemeyeceğim.

Yürüyememe olayı çok kötü cidden ya. Salı günü için not ettim değişiklikleri yoksa unutuyorum söylemeyi. Zaten tansiyon takibi yapıyorum günde iki kere onları yazarken bu belirtileri de ekledim.

Maşallah sen de bir durum yok ne güzel.

İyi pazarlar kızlar.

Durumlarım böyle yani...
Benim de 2 gundur artti agrilarim kasilmqlarim, bir de makata vuran agrim var ,ama duzensiz ve kisa sureli ,benim kontrol bayramdan sdonra, beklemeyi dusunuyorum ben de.
Cumartesi aksami tansiyonum dustu cok fenaydi ilk kez bu kadar kotu oldum , esim hastaneye goturecekti nerdeyse..

Aman cnim fazla yormamak lazim bunyeyi .. Preeklampsi olmasin da dusmesi cok problem degil.. Coooooookgecmis olsun canim

Teşekkür ederim sanırım üşüttüm biraz ondan oldu ara ara gün boyu sürdü
Birde ayakta iken bazen bebeğin hareketleri canımı acıtıyor bayramda şehir dışına çıkacağız inşallah bir sorun olmaz ..

Artık güçlendi bebişlerimiz bazen banada öyle acı tekmekeler geliyor ama kızmıyorum atsın , orda olduğunu hissetmek güzel ,,

Herkese iyi haftalar ,

Hafta sonu benım için bol dinlenmeli geçti eşim bursaya tek gitti bende bayramda giderim düşüncesi ile gitmedim bol bol yattım ,

Bebişim haftasonu çok sakın hareket etti bilemiyorum babasının yokluğunumu sezdi ne :17:

Kasılma artık bendede oluyor diyebilirim karnımın bir tarafı sertleşiyor ne yatabiliyorum ne oturabiliyorum yumuşayana kadar bekliyorum sanırım bunlar doğuma hazırlık birde bana 24 saat içinde aralıklı 3 defa olabiliyor sizce fazla mı ?

Çarşamba 1 buçukta kontrolüm var iple çekiyorum , kağıtla gidicem bu sefer soracaklarımı sorucam ,

Back