yok canım hiç saçma değil en sağlıklısı en son ana kadar beklemek,bebek bir gün bile anne karnında kalsa kardır,kilosu önemli değil ,önemli olan organ gelişimi ve anne karnında ne kadar çok kalırsa organları o kadar çok gelişiyor.. emme refkleksini bile direk tkiliyor erken doğum ,o yüzden en sona kadar bekleten doktor en iyi doktordur buna emin olabilirsin ,ayrıca tek bebeklerde 37 öncesi erken doğuma giriyor 36 değil..
çatı muayenesi sezeryan olacaklarda yapılmaz,sadece rahim ağzına bakılır gerçi oda aynı şey ama ultrasondan bakılıyor ,eğerki ultrasonda açılma varsa elle alttan muayene ediyor,belirli bir zamanı yok ama 32den sonra nstye giriyorsun ,ondan sonra sıksık rahim ağzına ultrasondan bakıyor doktor
canım doğum tarihine neden takılıyorsun ki?
renkli derken ben her gittiğimde o renkliyle görüyorum zaten
canım benim yaşadıklarımı burda okumuşsundur ,seni en iyi anlayan benim ,ben annemle görüşmüyorum bu yüzden ,yapayalnızım ,sezeryan olucam ve tek başıma ,üstelik arkada 2 çocuğum da var düşün, gören şaşıyor halime nasıl yapıcaksın diye,sezeryanda 1 hafta toparlanma süreci var,çok eğilip kalkamıyorsun ama ben yine ikizlerimdeki gibi ne ameliyat bilicem ne yorgunluk ,ailemin sıyırıp attığı ailesiz yaşayan biriyim ,kardeşlerim bile küstü bana ,hiçkimsem yok ama ALLAHım var yanımda,o elbet bir yardım yolu açacaktır,Ona olan güvenim olmasa depresyona girmem gerekirdi ama Ondan güç alıyorum ve her zaman bundada var bir hayır demekki,Rabbim in yanlış işi olmaz diyorum ,sen de ALLAH a sığın,bu günler gelip geçicek sonuçta,kimseye güvenme,kendi işini kendin halletmeye çalış,bugün bizim yanımızda olmayanları da ALLAH a havale et,O en güzelini bilir yapar elbet.
nice yıllara canım ,olsun canım belki çaktırmıyordur sürpriz yapar ,bebek daha çok dönücek merak etme,genelde 32den sonra doğum pozisyonunu alıyor ve ondan sonra genelde dönmüyor..
günaydın herkese..bebeleri kreşe yolladım, dün çok yorulmuşum heryerim ağrıyor,bugün biraz dinlenicem ,bugün son gün akşama alıyorum kuzularımı kreşten ,hadi hayırlısı,eşim sürekli napıcaksın çok yorulucaksın rapor almasaydın diyip duruyor,dedim tamam sakin ol çok yorulursam bakıcıyı arar çağırırız,bi hele deneyelim bakalım ,bende de iyi cesaret var hee:) herşeyi yalnız yaptığımdan sanırım deli cesaretine sahibim:)))