- 6 Kasım 2014
- 839
- 448
- 73
- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #3.361
Canim yaa ben de üzülerek okudum eşinin yaptıklarınıMaşallah kuzuya canıminş gazi da geçer
Hayırlı olsun eviniz. İnş alıp tasinmissinizdir bu devirde ben gb kiralarda sürülmek zordişleri kasiniyor emmiyor evet ama daha dur.en az 2 3 ay daha çekicez sonra da 18 aya kadar her huysuzluga diş diyeceğiz
Hayırlısı olsun canım niye ki Bi müddet sonra calismayacak msn? 3 ayda kontrolü var sadece
Yaa çılgın senin başlığın altında Cumbo ve.diğer arkadaşların bebeklerine de geçmiş olsun diyorum iki bebeyle yazarsan unutuyorsun işteAah ah o kocam ben de dün olanları anlatayım. 2 de aradım sipariş vermek için eve geldim asagidayim dedi. 2 buçuk ta eve geldi kapı önünde park edecek yer aramış durmuş karar verememiş ,pes. Sonra dedim karnım aç balık getir yapayım hemen yoksa Oğlanla kendimize yemek yapalım açım. Dur sifonu tamir edip gidiyorum dedi. Sonuç 4 te evden çıktı köşedeki 4.balıkçıların balığı alıp eve gelmesi 4.50 oldu. Oğlanı 2.kere emzirdim bu arada benim tansiyon yerle.bir.oldu açlıktan. Bi balığın köşedeki balikcidan eve girmesi tam 2buçuk saat aldı :-( tansiyon düşünce yükselişin diye apar topar ne varsa yedim dinlenmeye geçtim mecburen tabii küçüğü de yanımda uyuyarak dinlenme sizmisim. Balığı hazırlamış sağolsun 600gr kızartması 1.5 saat sürmüş 3 tencerede. yıkayıp hazırladığım salata malzemeleri malzeme olarak sofraya gelmiş bi kalktım daha çok sinir oldum. Üstelik balığı da yemiş bana 4 tane falan kalmış ben ne yapayım bu adamı atsan atılmaz satsam gerçekten satılmaz. Balık bitti aç kaldım başka yemek de yok balık yumurtası koymuş balıkçı. Başta tiksinmistim hiç etmedigim için onu kizarttim salatayi yaptım kendime ama kafa 1500. Z.yağı bile koymamisim aceleden gözümü kapatıp yedim yumurtaları açlıktan :-( bugün de doymadım diye balık istedim biri fırın biri kızartma iki çeşit balığı yanında sağlanmasıyla yapıp minigime uyutmak toplamda 20 dk mi aldı bana bi baksa ben bütün eve bakicam Allahın izniyle de ne yapalım benim de imtihanim bu adam. Keşke seninle iyi.olsaydık da kayinvalidem le.kötü olsaydık hiç değilse ev dışında kalırdı diyorum. Hele geçen gün gittiğimiz lokantadaki rezaleti anlatsam komedi. Bi gün vakit.kalırsa anlatırım gulersiniz biraz
Önce sampuandan başlayayım. Gliserin bile bitkisel diye yazmazsa domuzdan elde edilebiliyormus. Raen kullanıyordum güzel.kopuruyor saçlarım da pırıl pırıl. Şimdi Gliserin olmayan ardicli çıkarmışlar bi tane ondan bi tane de bitkisel Gliserin diye yazan ecosert sertifikalı parfumsuz urtekram bebe saç vücut şampuan aldım tüm aile saç ve dus olarak kullanırız işte
Dışarı çıkarken de çiş yaptırıp çıkıyorum 1 saate geri dönüyorum yahut çiş kulodu giydiriyorum. Kaka saatleri benzer oluyor genelde o saatte kakayi yapıyor dışarı firliyoruzgeçen restorandaki rezalet ev yle.ılgili zaten.
Ananenin diline sağlık nur.içinde yatsın. Derdi var da kimseye bakmaz bende de sigorta gevsektir biraz çabuk atar salt er geri çabuk.düzelir o halimi de çekiyor. Ne yapalım Allah kurtlu baklaya bile kör alıcı vermiş bizimki de o hesap tencere kapak iştedaha demin elime verseler bi.kaşık suda bogacaktim şimdi gidip yanında oturacağım daha bile o surat yapar bana.
Canim kizartmanin yerini tutmaz belki ama ben hamsi de dahil tüm balıkları fırında yağlı kagit üstüne koyup ustlerine de fircayla zeytinyağı sürüp pişiriyorum. Hem kokmuyo hem de kızartma gibi kalorili olmuyoGeçmiş olsun canım yaaaa nasıl üşüttü bu kadar ??
Yoksa Çocuklardan mı mikrop aldı??
Bizde Balığı çok çok seviyoruz hatta ben Balıkçı kızıyım babam hala balıkçılık yapar :)
Ama evden kokusu 3 gün çıkmıyor büyük fritöz aldım pencereyi açıp önünde yapıyoruz yinede kokuyor ev 3 gün sen nasıl gideriyorsun kokuyu bir önerin var mı?
Güle güle kullansın oğluşun çıngıraklarını..
canım bakıcılarla ilgili kötü şeyler söyleme lütfen ben çok etkileniyorum .süt izni için bi 4-5 ay yarım günlüğüne bakıcıya bırakıcam çünkü .. peşine izin rapor alır kendim bakarım yine bi süre böylece daha uzun süre yanında olmuş olurum süt iznim yanmasın diyorum .. ALLAH herkese vicdan versin canım kaldıki ne babaanneler var görüyoruz ,sürekli her gün ufacık bebelerle gün gün gezeni mi ararsın ,tv başında sabahtan akşama çocukları oturtanı mı ,aslında bu iş vicdan işi yakın da olsa uzak da olsa farketmiyor ... canım biz çocuklar 3 yaşındayken 3.yü düşünüyorduk ama sürpriz oldu ,kaza kurşunu değil aslında ,benim genetik bir hastalığım var ve bu yüzden 2 sene sebepsiz kısırlık dediler çocuğumuz olmadı ,sonra öğrendikki genetik bir rahatsızlığım varmış ve vucudum sağlıklı yumurta üretmiyormuş ,hadi üretti diyelim o da bozuk yumurta oluyor ve ALLAH korusun hastalıklı çocuk doğurma riski var ,bu yüzden ikizlerime tüp bebekle kavuştum , doktorlar doğal yolla olması imkansız gibi bir şey demişlerdi hastalığıma ,ankaranın en iyi genetikçilerine gittim hem de ,biz de nasılsa çocuğumuz olmuyor diye korunmadık ama ALLAH dediki ben istersem herşey olur ,ikizlerimde 11 ay sütüm kesilmedi beni korumuş süt ,sütüm 11 ayda kesildi ve kesilir kesilmez koruyuculuğu kalkmış ve ben hamile kalmışım ,tıbben de doktorların deneği olucam yakında herkes doğal yoldan hamile kalmama şaşırıyor çünkü ,bu mucize yavrum daha eşimle hep bir hayalimiz vardı doğal yoldan hamile kalma hayali ,çok yaşamak istiyordum şöyle sürpriz ansızın hamile kalmışım olayını çünkü etrafımda hep insanlar anlatıyordu yaşayamamıştım o duyguları ,kaldıki hastalığımın olması da beni çok üzünce ALLAH sesimi duygu sanırım bu mucize bebek geldi ,bu mucize bebek daha 3 aylıkken genetik teste tabi tutuldu ,amniyosentez gibi bir test oldum ,sakat mı değil mi baktılar ,cumbo sen bilirsin CVS yaptılar .Canım ben istiyorum ama bi taraftan da gözüm korkuyor yok bacım ne yardımcısı annem 8 yıldır hatta 9 olacak nerdeyse ilk defa bu kadar uzun kaldı bende zaten hasta Kadıncağız Allah düşürmesin ama bakıcı vs konusunda da çevremde çok çalışan anne var komşumun bir tanesi heralde 10 olmuştur değiştirdiği bakıcı evini soyup gidenimi ararsın pisini mi ararsın konu komşuya arkasından laf edenimi ararsın yani Rabbim düşürmesin
Ben isteyerek yaptınız zannediyordum 3. Yü böyle erkenden demek kaza kurşunu..
Anaaaamm sizin maç hayatı bitecekse bizde hiç kalmaz o zaman
Canım İngiliz karbonatlı normal karbonattan farklı mı??
Birde günde hem yemekten önce hem sonra içiliyorsa yarım litreden fazla içebilirim değil mi?
Benim iştahım çok açıldı bu aralar ya aslında bana iştahımı biraz kapatacak bi formül lazım
çok erken değilmi ek gıda içinBenimki de kaşığı hiç sevmiyor yaaa bir hafta sonra yoğurt ve meyve püresine başlatacağız biberonla denerim bu tarifini canım sağolasın
canım çocuklardan geçtiGeçmiş olsun canım yaaaa nasıl üşüttü bu kadar ??
Yoksa Çocuklardan mı mikrop aldı??
Bizde Balığı çok çok seviyoruz hatta ben Balıkçı kızıyım babam hala balıkçılık yapar :)
Ama evden kokusu 3 gün çıkmıyor büyük fritöz aldım pencereyi açıp önünde yapıyoruz yinede kokuyor ev 3 gün sen nasıl gideriyorsun kokuyu bir önerin var mı?
Güle güle kullansın oğluşun çıngıraklarını..
erkek milleti işte canım onların saat kavramı farklı gerçekten .olsun kötü huyu olmasın da onlar idare edilir ,sabahları müge anlıya bakıyorum da ne kocalar var biz kocalarımıza dua edelim ,dört dörtlük hiçbişey olmuyor ,kalan sağlar bizimdir ,biz inanırmısın filmlerdeki gibi bir aşk yaşıyoruz aslında maşallah diyeyim ,hala el ele gözgözeyiz ,tek derdimiz işte arada anlattığım gibi annemin beni yalnız bırakmasından kaynaklanan yalnızlık stresinden olan tartışmalar ama o da ayda yılda bir .. o kadar da olur ne yapayım dünya güzeli olsam bile kocamdan daha iyisini bulamazdım ..Maşallah kuzuya canıminş gazi da geçer
Hayırlı olsun eviniz. İnş alıp tasinmissinizdir bu devirde ben gb kiralarda sürülmek zordişleri kasiniyor emmiyor evet ama daha dur.en az 2 3 ay daha çekicez sonra da 18 aya kadar her huysuzluga diş diyeceğiz
Hayırlısı olsun canım niye ki Bi müddet sonra calismayacak msn? 3 ayda kontrolü var sadece
aylıkken
Yaa çılgın senin başlığın altında Cumbo ve.diğer arkadaşların bebeklerine de geçmiş olsun diyorum iki bebeyle yazar asan unutuyorsun işteAah ah o kocam ben de dün olanları anlatayım. 2 de aradım sipariş vermek için eve geldim asagidayim dedi. 2 buçuk ta eve geldi kapı önünde park edecek yer aramış durmuş karar verememiş ,pes. Sonra dedim karnım aç balık getir yapayım hemen yoksa Oğlanla kendimize yemek yapalım açım. Dur sifonu tamir edip gidiyorum dedi. Sonuç 4 te evden çıktı köşedeki 4.balıkçıların balığı alıp eve gelmesi 4.50 oldu. Oğlanı 2.kere emzirdim bu arada benim tansiyon yerle.bir.oldu açlıktan. Bi balığın köşedeki balikcidan eve girmesi tam 2buçuk saat aldı :-( tansiyon düşünce yükselişin diye apar topar ne varsa yedim dinlenmeye geçtim mecburen tabii küçüğü de yanımda uyuyarak dinlenme sizmisim. Balığı hazırlamış sağolsun 600gr kızartması 1.5 saat sürmüş 3 tencerede. yıkayıp hazırladığım salata malzemeleri malzeme olarak sofraya gelmiş bi kalktım daha çok sinir oldum. Üstelik balığı da yemiş bana 4 tane falan kalmış ben ne yapayım bu adamı atsan atılmaz satsam gerçekten satılmaz. Balık bitti aç kaldım başka yemek de yok balık yumurtası koymuş balıkçı. Başta tiksinmistim hiç etmedigim için onu kizarttim salatayi yaptım kendime ama kafa 1500. Z.yağı bile koymamisim aceleden gözümü kapatıp yedim yumurtaları açlıktan :-( bugün de doymadım diye balık istedim biri fırın biri kızartma iki çeşit balığı yanında sağlanmasıyla yapıp minigime uyutmak toplamda 20 dk mi aldı bana bi baksa ben bütün eve bakicam Allahın izniyle de ne yapalım benim de imtihanim bu adam. Keşke seninle iyi.olsaydık da kayinvalidem le.kötü olsaydık hiç değilse ev dışında kalırdı diyorum. Hele geçen gün gittiğimiz lokantadaki rezaleti anlatsam komedi. Bi gün vakit.kalırsa anlatırım gulersiniz biraz
Önce sampuandan başlayayım. Gliserin bile bitkisel diye yazmazsa domuzdan elde edilebiliyormus. Raen kullanıyordum güzel.kopuruyor saçlarım da pırıl pırıl. Şimdi Gliserin olmayan ardicli çıkarmışlar bi tane ondan bi tane de bitkisel Gliserin diye yazan ecosert sertifikalı parfumsuz urtekram bebe saç vücut şampuan aldım tüm aile saç ve dus olarak kullanırız işte
Dışarı çıkarken de çiş yaptırıp çıkıyorum 1 saate geri dönüyorum yahut çiş kulodu giydiriyorum. Kaka saatleri benzer oluyor genelde o saatte kakayi yapıyor dışarı firliyoruzgeçen restorandaki rezalet ev yle.ılgili zaten.
Ananenin diline sağlık nur.içinde yatsın. Derdi var da kimseye bakmaz bende de sigorta gevsektir biraz çabuk atar salt er geri çabuk.düzelir o halimi de çekiyor. Ne yapalım Allah kurtlu baklaya bile kör alıcı vermiş bizimki de o hesap tencere kapak iştedaha demin elime verseler bi.kaşık suda bogacaktim şimdi gidip yanında oturacağım daha bile o surat yapar bana.
jang canim maşallah tosuna .canim sen kendibi usutursen bebek de gazlanir.ayaklarinda corapla yika sonra coraplarini yikarsin hic degilse ciplak olmasin ayaklarin.valla bizim oglan hasta oldugundan brn oyun halisinda tutmuyorum hep besikte.hep uyusun da uyudukca iyilessin istyrm uyutmaya ugrasyrm .uyuyamiyo cogu zaman hastaliktan.atlatsa ben de rahat birakicam.benim ikizler 3, 5aylikken donmustu ama bu sipanin daha zamani var sanirim hepsi bir olnuyo.bi de bunu besikte tutuyorum döncek yeri yok.masallh senin kuzuya .bizimki de bu ara emzik askisini cekipccikariyo emzik de cikiyo boylece kirk kere emzik takiyrz.biz de 3-6ay giyuyoruz kiloya gore boyumuz uzun.Kızlar hep size kocamı anlatıyorum gb geliyor bebeklere iki kişi bakmaya çalışıp hep tek kaldigimdan olsa gerek konu ister istemez ona bağlanıyor. Bugün de minik hüseyin imin gelisimini anlatayım.
Geçen hafta ben namaz kılarken yuzukoyun pozisyonda 90 derece kadar yatayda dönmüş. Bugün de biraz döndü. Esas dönme ye gelince çırpınıyor ama tek omzunun üstünde kaliyor az daha hareket etse o an düşecek öğrenecek ama demek ki zamana ihtiyacı var. Büyüğün oynadığı sevdiği oyuncaklardan nefret ediyoronun bebekken sevmediği ne varsa çıkardım onlarla oynuyor. Fitratlari çok farklı çok inat meme bi anda ağzından çıktı mı Bi daha aldiramiyorum yarım saat belki bi saat sonra acikiyor tabii bu yüzden de uykusu 3.aydan beri 40 dk yi geçmez oldu.
Kundaktan çıkmayı kendi istedi çok ağladı bi gün kundagi soydum artık en son hemen uyudu. Yanımda yatmayı hiç sevmiyor uyuyamiyor kendi yatağında bırakıyorum bende mecbur. Yanımda yatirmayi isterdim ama. Büyüğe inanılmaz gülüyor bütün gün. Eğer günün başında ona zarar verdiyse daha yüzünü görür görmez de acıklı ağlamaya başlıyor çok uyanıkkafasını bile kendi istediği tarafta yatirmadiysak kıyamet kopuyor. Parmak emmek istemiyor tiksiniyor gibi. Emzigi alıp parmağına takip ağzında sag sol gezdiriyor. Bu hafta fena kucağa alıştı inmek istemiyor o yüzden iş güç hak getire. Bunu da başıma adam çıkarttı diyeceğim konu gene ona bağlanacak. Evde biri varken niye yerde yatsınmis. İyi de gelişimi için surunmesi dönmesi lazım di mi ya?
Gece hala sayısını bile hatirlamadigim kadar çok kalkıyoruz gündüz karnı doyup uyumadigi için. Çiş e tahammülümüz yok damla gelse o bez değişecek. 3 günde yarım paket bez bitti. Baktım oluru yok pamuklu bez kullanimina geçtim sayesinde. Sipariş verdim cumaya kargo ya verilecekmiş. Memnun kalırsam tüm bezleri atıp pamuklulara geçeceğim.
Ellerini incelemeye başladı sonunda. Kafa artık dik ama dengeyi yine de kaybedebiliyor. En sevdiği oyun fisfis kayıkçı yattığı yerden kalkmaya bayılıyor. Gazimiz hala bitmedi yarım fincan kahve insem uykusuz,mercimek nohut yesem iki gün gazlı ve bağırıyor. Ben de gazliyim tabii bi de bu ara malum boyuna wc yikadigim için çorap giymiyorum o da yapıyor elbet. Göz rengi hala yeşil dönmedi dönmez diyen var da ailede iki tarafta da böyle koyu yeşil yok kimsede. Benim anne tarafı sarışın yeşil mavi ela ne ararsan var annem hariç. Babamızın tarafında 53 torundan bi tane yeşil gözlü vardöner renk herhalde çok umudum yok yani. Kg muz ortalama ayda 1 gb gidiyor bu ay hariç. Boy ilk oglumdan kısa kilolu olmamasına rağmen boydan dolayı tombik sayılır. 0-3ay badiler oluyor daha da ben yenileri giydirmek için giydirmiyorum. 9 aylık tulum aldık geçen gün birkaç tane yikadim 30 da hepsi üstüne göre olmuş ne kadar Küçükse artik. Pazarlama stratejisi işte güya kaç beden büyük aldık. Daha büyüğü yoktu tulumlarda. İşte böyle 3 aylık bebeğim bu da kiyafetimiz bedelliye inat maşallah deyin teyzeler. Sizinkileri de bekliyoruz sonra silersiniz olmadı
Eki Görüntüle 1348996
Cilgincim sen de foto koysana merak ediyorum seninkini dejang canim maşallah tosuna .canim sen kendibi usutursen bebek de gazlanir.ayaklarinda corapla yika sonra coraplarini yikarsin hic degilse ciplak olmasin ayaklarin.valla bizim oglan hasta oldugundan brn oyun halisinda tutmuyorum hep besikte.hep uyusun da uyudukca iyilessin istyrm uyutmaya ugrasyrm .uyuyamiyo cogu zaman hastaliktan.atlatsa ben de rahat birakicam.benim ikizler 3, 5aylikken donmustu ama bu sipanin daha zamani var sanirim hepsi bir olnuyo.bi de bunu besikte tutuyorum döncek yeri yok.masallh senin kuzuya .bizimki de bu ara emzik askisini cekipccikariyo emzik de cikiyo boylece kirk kere emzik takiyrz.biz de 3-6ay giyuyoruz kiloya gore boyumuz uzun.
Amin saol cnm.ablamla ortaktık butun yuk ona kaldı hamile olunca sonrada hiç gidemdm işler kesildi biraZ teek yapamadı ablam ...kısmet belki ilerde inşhMaşallah kuzuya canıminş gazi da geçer
Yaa çılgın senin başlığın altında Cumbo ve.diğer arkadaşların bebeklerine de geçmiş olsun diyorum iki bebeyle yazarsan unutuyorsun işteAah ah o kocam ben de dün olanları anlatayım. 2 de aradım sipariş vermek için eve geldim asagidayim dedi. 2 buçuk ta eve geldi kapı önünde park edecek yer aramış durmuş karar verememiş ,pes. Sonra dedim karnım aç balık getir yapayım hemen yoksa Oğlanla kendimize yemek yapalım açım. Dur sifonu tamir edip gidiyorum dedi. Sonuç 4 te evden çıktı köşedeki 4.balıkçıların balığı alıp eve gelmesi 4.50 oldu. Oğlanı 2.kere emzirdim bu arada benim tansiyon yerle.bir.oldu açlıktan. Bi balığın köşedeki balikcidan eve girmesi tam 2buçuk saat aldı :-( tansiyon düşünce yükselişin diye apar topar ne varsa yedim dinlenmeye geçtim mecburen tabii küçüğü de yanımda uyuyarak dinlenme sizmisim. Balığı hazırlamış sağolsun 600gr kızartması 1.5 saat sürmüş 3 tencerede. yıkayıp hazırladığım salata malzemeleri malzeme olarak sofraya gelmiş bi kalktım daha çok sinir oldum. Üstelik balığı da yemiş bana 4 tane falan kalmış ben ne yapayım bu adamı atsan atılmaz satsam gerçekten satılmaz. Balık bitti aç kaldım başka yemek de yok balık yumurtası koymuş balıkçı. Başta tiksinmistim hiç etmedigim için onu kizarttim salatayi yaptım kendime ama kafa 1500. Z.yağı bile koymamisim aceleden gözümü kapatıp yedim yumurtaları açlıktan :-( bugün de doymadım diye balık istedim biri fırın biri kızartma iki çeşit balığı yanında sağlanmasıyla yapıp minigime uyutmak toplamda 20 dk mi aldı bana bi baksa ben bütün eve bakicam Allahın izniyle de ne yapalım benim de imtihanim bu adam. Keşke seninle iyi.olsaydık da kayinvalidem le.kötü olsaydık hiç değilse ev dışında kalırdı diyorum. Hele geçen gün gittiğimiz lokantadaki rezaleti anlatsam komedi. Bi gün vakit.kalırsa anlatırım gulersiniz biraz
Önce sampuandan başlayayım. Gliserin bile bitkisel diye yazmazsa domuzdan elde edilebiliyormus. Raen kullanıyordum güzel.kopuruyor saçlarım da pırıl pırıl. Şimdi Gliserin olmayan ardicli çıkarmışlar bi tane ondan bi tane de bitkisel Gliserin diye yazan ecosert sertifikalı parfumsuz urtekram bebe saç vücut şampuan aldım tüm aile saç ve.
canim yeni gördüm mesaji yarin koyarim resmini suan uyuyoCilgincim sen de foto koysana merak ediyorum seninkini de
Benimki de kaşığı hiç sevmiyor yaaa bir hafta sonra yoğurt ve meyve püresine başlatacağız biberonla denerim bu tarifini canım sağolasın
Maşallah kuzuya canıminş gazi da geçer
Ya benimki de bu ay 600 gram almış Dr normal dedi ama bana az geldi hep 800-1000 alıyordu. Bir kaç gün yemedi ondan sanırım :-( gerçi boyu uzamış 64 cm olmuş boyu daha önde gidiyor dedi ama kilo olarak az geri bana daCanim kiloya takilma saglikli ololsunlar yeter.bizim danalar da ek gidaya gecince kilo vermislerdi daha da duzgun alamadilar, e cocuklara muhallebi bile yedirmedim nasil kilo alsinlar:)) karbonhidrat vermedimki hep protein vitamin verdim .Canim valla destek yardimcin varsa olur tabi ama bize iki bile fazla ama Allahtan mucize oldu lafimiz yok ama inan kikikorkudan cinsel hayatimiz bitecek yakinda :)) yani suan bile cok zor bize 3cocuk.canim öyle deme kilom cok degil ama fit degilim.bi kere miyomdan dolayi göbek var gibi duruyo pantolonlari bi beden buyuk aliyorum on kapanmiyo kilolu duruyorum o yuzden 3-4kilo vermem sart.bi de belim yanlardan kalinlasmis ki hep ince belli iri goguslu bir hatundum simdi yuvarlak hatta gectim:)) cok zayıflamak istemyrm ama ruhen gozume goruntum hos gelmiyo.rahat hissetmem icin vermem sart .
canim emzirirken saglikli zayiflama oluyor bu yontem. Yarim litre suya bir cay kasigi ingiliz karbonati koyup iyice karistiriyorsun.yemeklerden yarim saat once ve yemekten 2saat sonra iciyorsun.abartiya kacmadan istedigini de yiyebilirsin.karbonatli su , suyun phini yukselterek vucudumuzda ise yaramayan atik maddeleri temizleyerek kilo verdirtiyor, detoks da yapmis oluyorsun
kusma normal zamanla duzeliyo .oglum da cok kusardi büyük . Mide leri buyuyo alisiyo sibdirime ondan kusuyorlar
Kusmuk ve kilo almada azalma biz de de başladı. Dr normal diyor ama her ay 1 kiloya yakın almasına alışınca azmış gibi geliyor@cumbo hoşgeldin canım ben hiç pc den girmedim buraya hep Telden giriyorum bir sorun yok canım ..
Bizimkide çok kusuyor ya dün akşama kadar kaç defa değiştirdim hem kendi üstümü hem bebeği bilmiyorum babası ve anannede aynı şekilde herkes nasiplendi kusmuktan:)
Ayda 700 gr alıyor bizimki de normal diyor doktor ama kusması na üzülüyorum ben ne yaptıysak olmadı bi gün iyi ertesi gün aynı
Böyle böyle büyüyecekler işte napalım sağlık olsun
Geçmiş olsun canım hepinize Allah şifa versin
Ya bazen esiyor anlıyor da arada işteCanim yaa ben de üzülerek okudum eşinin yaptıklarınıallah yardımcın olsun. Ama bence ezdirme kendini üzme hıckimse icin esin bile olsa yiprandigina değmez. Bebislerin ve kendin için kendine ruhuna çok iyi bak. Eşinin de senin değerini bi an once anlamasini diliyorum. Öpüyorum
Ayy bilemem şimdi malum bizimle 6 saat arayla ablamin da torunu oldu. Şimdi herkese mavi boncuk dagitmayalim adayları degerlendirecez bakalım. En yakın zamanda kızımızın cv sini bekliyoruzAyyy masallah yerim ben onuuuartik devir degisti valla oglunuza talibiz kizim eylul ve ben. Huylari da benziyo benimki biraz tontik kalabilir ama ilerde forma girecektir benimkinin foto gorunuyo zaten
Bizim emzik de aynı durumda sık sıkjang canim maşallah tosuna .canim sen kendibi usutursen bebek de gazlanir.ayaklarinda corapla yika sonra coraplarini yikarsin hic degilse ciplak olmasin ayaklarin.valla bizim oglan hasta oldugundan brn oyun halisinda tutmuyorum hep besikte.hep uyusun da uyudukca iyilessin istyrm uyutmaya ugrasyrm .uyuyamiyo cogu zaman hastaliktan.atlatsa ben de rahat birakicam.benim ikizler 3, 5aylikken donmustu ama bu sipanin daha zamani var sanirim hepsi bir olnuyo.bi de bunu besikte tutuyorum döncek yeri yok.masallh senin kuzuya .bizimki de bu ara emzik askisini cekipccikariyo emzik de cikiyo boylece kirk kere emzik takiyrz.biz de 3-6ay giyuyoruz kiloya gore boyumuz uzun.
Hangi sektör canım neyle ugrasiyordunuz ki?Amin saol cnm.ablamla ortaktık butun yuk ona kaldı hamile olunca sonrada hiç gidemdm işler kesildi biraZ teek yapamadı ablam ...kısmet belki ilerde inşh
Aynı.lafı dün arkadaşa yazmıştımKendi evimiz canım ortalıydı satıldı. Alışmaya çalışıyoruz bakalım.
Dün dra gittik idrar enfeksiyon çıktı çok az tahminimde o Yüzden ağladı o gün o kadar çok, sonra ben su falan içirdim Bilinçsizce geçmeye başladı ki maşallah 2 gündür birşeyimiz yok
Çok yorucu anne olmak, bir o kadar da keyifli. Beni görünce seviniyor Gülüyor falan ya çok mutlu oluyorum
Bende severim fırın balığını ama eşim illa Kızartma olmadan ben lezzetini anlamıyorum dediği için genelde kızartıyoruz canımCanim kizartmanin yerini tutmaz belki ama ben hamsi de dahil tüm balıkları fırında yağlı kagit üstüne koyup ustlerine de fircayla zeytinyağı sürüp pişiriyorum. Hem kokmuyo hem de kızartma gibi kalorili olmuyo
Çılgın canım ben bir komşumun yaşadığını yazdım bir diğeri ise aynı bakıcı ile yıllarca devam etti biz bile apartman sakinleri olarak çok sevmiştik o bayanı..canım bakıcılarla ilgili kötü şeyler söyleme lütfen ben çok etkileniyorum .süt izni için bi 4-5 ay yarım günlüğüne bakıcıya bırakıcam çünkü .. peşine izin rapor alır kendim bakarım yine bi süre böylece daha uzun süre yanında olmuş olurum süt iznim yanmasın diyorum .. ALLAH herkese vicdan versin canım kaldıki ne babaanneler var görüyoruz ,sürekli her gün ufacık bebelerle gün gün gezeni mi ararsın ,tv başında sabahtan akşama çocukları oturtanı mı ,aslında bu iş vicdan işi yakın da olsa uzak da olsa farketmiyor ... canım biz çocuklar 3 yaşındayken 3.yü düşünüyorduk ama sürpriz oldu ,kaza kurşunu değil aslında ,benim genetik bir hastalığım var ve bu yüzden 2 sene sebepsiz kısırlık dediler çocuğumuz olmadı ,sonra öğrendikki genetik bir rahatsızlığım varmış ve vucudum sağlıklı yumurta üretmiyormuş ,hadi üretti diyelim o da bozuk yumurta oluyor ve ALLAH korusun hastalıklı çocuk doğurma riski var ,bu yüzden ikizlerime tüp bebekle kavuştum , doktorlar doğal yolla olması imkansız gibi bir şey demişlerdi hastalığıma ,ankaranın en iyi genetikçilerine gittim hem de ,biz de nasılsa çocuğumuz olmuyor diye korunmadık ama ALLAH dediki ben istersem herşey olur ,ikizlerimde 11 ay sütüm kesilmedi beni korumuş süt ,sütüm 11 ayda kesildi ve kesilir kesilmez koruyuculuğu kalkmış ve ben hamile kalmışım ,tıbben de doktorların deneği olucam yakında herkes doğal yoldan hamile kalmama şaşırıyor çünkü ,bu mucize yavrum daha eşimle hep bir hayalimiz vardı doğal yoldan hamile kalma hayali ,çok yaşamak istiyordum şöyle sürpriz ansızın hamile kalmışım olayını çünkü etrafımda hep insanlar anlatıyordu yaşayamamıştım o duyguları ,kaldıki hastalığımın olması da beni çok üzünce ALLAH sesimi duygu sanırım bu mucize bebek geldi ,bu mucize bebek daha 3 aylıkken genetik teste tabi tutuldu ,amniyosentez gibi bir test oldum ,sakat mı değil mi baktılar ,cumbo sen bilirsin CVS yaptılar .
canım eczanede satılıyo İngiliz karbonatı diye çok da ucuz bişey 3 lira mı ne ,tabiki canım istediğin kadar içebilirsin ,ben yemekten yarım saat önce yarım litre sonra yarım litre arada bi yarım litre daha içiyorum ,susadıkça içiyorum yani,bi kaç gündür boşladım ama
çok erken değilmi ek gıda için
canım çocuklardan geçti
oyy ne güzel balıkçı kızı olmak ,tam asiyesin hee :))
canım valla aspriatör iyi çekiyor bi de camları açıyorum ,mutfağı tezgahı çamaşır suyuyla siliyorum bi de limonla geçiyor
erkek milleti işte canım onların saat kavramı farklı gerçekten .olsun kötü huyu olmasın da onlar idare edilir ,sabahları müge anlıya bakıyorum da ne kocalar var biz kocalarımıza dua edelim ,dört dörtlük hiçbişey olmuyor ,kalan sağlar bizimdir ,biz inanırmısın filmlerdeki gibi bir aşk yaşıyoruz aslında maşallah diyeyim ,hala el ele gözgözeyiz ,tek derdimiz işte arada anlattığım gibi annemin beni yalnız bırakmasından kaynaklanan yalnızlık stresinden olan tartışmalar ama o da ayda yılda bir .. o kadar da olur ne yapayım dünya güzeli olsam bile kocamdan daha iyisini bulamazdım ..
Hahaha göz dolduran cvmizle donucez canımYa bazen esiyor anlıyor da arada işteyoksa dayanamazdim. Artık bende borderline olduğunu düşünmeye başladım sinir oluyorum sonra gece kuzu kuzu uyurken gidip sariliyorum dayanamayıp. Bilinçaltı çok temiz hiç gururu da yok gece sarılır öper sever beni. Gündüz hatırlamaz gündüz kavgalı gece sevdalı bi evlilik bizimkisi de
Ayy bilemem şimdi malum bizimle 6 saat arayla ablamin da torunu oldu. Şimdi herkese mavi boncuk dagitmayalim adayları degerlendirecez bakalım. En yakın zamanda kızımızın cv sini bekliyoruz
Bizim emzik de aynı durumda sık sıkinş iyileşir kuzu nane limon iç sen de bol bol bal zencefil ye sütünden geçer düzelir inş. İhlamur verebilirsin belki. Ayak konusunu da çorap giyip wc ye değil öncelikle lazimliga alistirmakta buldum çözümü çünkü ben giysem bile büyük kesinlikle giymiyor çorap usutur diye korkuyorum sık sık islaninca. Ben de merak ediyorum senin bidigi
Hangi sektör canım neyle ugrasiyordunuz ki?
Aynı.lafı dün arkadaşa yazmıştımtabi iki çocukla versiyonunu. Belki bizimkine de birşey olmuştur ama sütten şüpheliyim ben. İlk 3 dk dışında emmiyor uyanıkken o kadar bile emmiyor. 3. Dk bitince diğer göğüse alıyorum uykuda yoksa o göğüse dev etmiyor. Ne ilginç huyları var küçücük şeyin yaa.
Bu arada gene anlamadım yeni ev kira mi sizin mi?
kilosu kaç merak ettim .boyu da iyi bizim oğlanın da boy 64 cm kilo 6 kilo idi10 gün önce ama sanırım bu ay çok alıcak hastalıktan dolayı çok az emiyor hiç fark yok gibi bişeyYa benimki de bu ay 600 gram almış Dr normal dedi ama bana az geldi hep 800-1000 alıyordu. Bir kaç gün yemedi ondan sanırım :-( gerçi boyu uzamış 64 cm olmuş boyu daha önde gidiyor dedi ama kilo olarak az geri bana da
yok canım ilk 3 ay 1er kilo alıyorlar sonra 800-700 öyle öyle gidiyor ,ek gıdadan sonra biraz daha azalıyor kilo alımı çünkü hareketlenme de başlıyorKusmuk ve kilo almada azalma biz de de başladı. Dr normal diyor ama her ay 1 kiloya yakın almasına alışınca azmış gibi geliyor
gündüz kavgalı gece sevdalı cümlesi hoşuma gitti alemsiniz hee :) olsun herkesin tarzı farklı yeter ki ayrılık olmasın ,eskiden eşinin aldattığı ama boşanmayan kadınları görünce tuhaf gelirdi ama evlenince insan farklı düşünüyormuş ,ilk önce yavrularını düşünüyor insan ,artık o insanları da anlıyorum ve zamanında önyargılı davrandığım için kızıyorum kendime ,Rabbim kimsenin başına vermesin ama öyle bir durumda insan ne yapar bilemiyorum yalnız şu var ki evlilikte anneler hep yavrularını düşünmek zorunda bu bir gerçek ,ondan diyorumya ciddi şeyler olmadıktan sonra idare etmek lazım ,evlilik bir denge olayı ..benim oğlan sağ göğsümü emmiyor ucu ufak bi de o taraftan almayı sevmiyor o göğsümü hiç almıyor nerdeyse sağıcam mecburen o göğsü ..Ya bazen esiyor anlıyor da arada işteyoksa dayanamazdim. Artık bende borderline olduğunu düşünmeye başladım sinir oluyorum sonra gece kuzu kuzu uyurken gidip sariliyorum dayanamayıp. Bilinçaltı çok temiz hiç gururu da yok gece sarılır öper sever beni. Gündüz hatırlamaz gündüz kavgalı gece sevdalı bi evlilik bizimkisi de
Ayy bilemem şimdi malum bizimle 6 saat arayla ablamin da torunu oldu. Şimdi herkese mavi boncuk dagitmayalim adayları degerlendirecez bakalım. En yakın zamanda kızımızın cv sini bekliyoruz
Bizim emzik de aynı durumda sık sıkinş iyileşir kuzu nane limon iç sen de bol bol bal zencefil ye sütünden geçer düzelir inş. İhlamur verebilirsin belki. Ayak konusunu da çorap giyip wc ye değil öncelikle lazimliga alistirmakta buldum çözümü çünkü ben giysem bile büyük kesinlikle giymiyor çorap usutur diye korkuyorum sık sık islaninca. Ben de merak ediyorum senin bidigi
Hangi sektör canım neyle ugrasiyordunuz ki?
Aynı.lafı dün arkadaşa yazmıştımtabi iki çocukla versiyonunu. Belki bizimkine de birşey olmuştur ama sütten şüpheliyim ben. İlk 3 dk dışında emmiyor uyanıkken o kadar bile emmiyor. 3. Dk bitince diğer göğüse alıyorum uykuda yoksa o göğüse dev etmiyor. Ne ilginç huyları var küçücük şeyin yaa.
Bu arada gene anlamadım yeni ev kira mi sizin mi?
canım gerçekten ben de 3 senedir doğru düzgün işe gidemedim ,gerçekten insan handikap yaşıyor ,alışamıyor bi türlü ama bence en iyisi bir an önce hepsini büyütmek ,sonra rahat etmek ,rahata erince inan çok daha zor oluyor ,aralarında 2-2,5 yaş olursa süper bence ..Bugün tv de hep anne izinleriyle ilgili haberlere denk geldim. Geçen gün böyle bi haberde ladin bakıcıya bıraktım onun elinde büyüdü deyince hüngür hüngür ağladım. Para bile istemiyorum yeter ki şu izinleri uzatsinlar bari ucretsizi uzatsalar. Bugün diyor ki biri 206 maddelik torba yasa 146 maddeye düşürüldü içinde analık izni de vardı. Seneye seçim var belki çıkar diyo. Şimdi 3.çocuğu ne zaman yapayım yine izin bitmeden izne ekleyeyim hem bebeler hem ben sefil mi olayım. Yoksa iyice buyusunler çalışıp sonra yine ara mi vereyim. Şimdi kafamdan geçen de 2 sene bebek iznini 1 sene de ihtiyari izni kullanıp 3.yü de aradan çıkarmak. Keşke biraz daha destek olsaydı devlet. İse alışınca eve dönmek eve alışınca ise gitmek çok zoruma gidiyor.
bana hiç kokusu da pişirmesi de zahmetli gelmiyor ,en zevk aldığım şey balık pişirmek ve yemek ,kokarsa koksun valla o zevkimden mahrum olamıycam 3 günlük dünyadaBende severim fırın balığını ama eşim illa Kızartma olmadan ben lezzetini anlamıyorum dediği için genelde kızartıyoruz canım
Ben fırında da yapsam kokuyor yaa sonra birde bütün fırının demirlerini falan söküp onu temizlemekle uğraşıyorum
En son çünkü Üzerindeki folyoyu açınca kızarsın diye hem sıçrıyor fırın duvarlarına hem kokuyor ..
Velhasılı kelam balık yemek çok güzel ama çok zahmetli bence..
inşallah canım inş. Rabbim iyilerle karşılaştırsın .aslında üst katta bir bayan var apartmandan başkasının çocuğuna bi süre baktı ona versem diyorum ,zaten 4 saatliğine bakıcak ,yarısında ufaklık uyur zaten ne yapabilir ki diyorum sanırım ona vericem bi 4-5 ay .Çılgın canım ben bir komşumun yaşadığını yazdım bir diğeri ise aynı bakıcı ile yıllarca devam etti biz bile apartman sakinleri olarak çok sevmiştik o bayanı..
Sen olumsuz Düşünme ..
Olumsuz düşünecek olursak Allah korusun TV'de her gün ne bakıcı hikayeleri dinliyoruz ..
Insan mecbur olduktan sonra illaki birilerinin yardımına bırakılıyor bakıcıya.
Rabbim hayırlı işini seven vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın inşallah senin çalışmanda yavrularının geleceği için sonuçta.
Eee Rabbim yeterki istesin dediğin gibi olduramayacağı şey yok maşallah çok güzel bir hikaye..
Sağlıkla sıhhatle büyüt inşallah yavrularını ne stres yaşamışsındır hamile olduğunu öğrendiğinde çok büyük bir mutluluk aynı zamanda ama doktorların söylediklerini de düşününce neyseki Rabbim sağ salim vermiş yavrunuzu..
Bizden de neler neler istediler 2. Çocuğumda anne karnında Mr bile çekilecekti biz istemedik ..
Canım ek gıdaya kızımdada 4.ayda başladık biz hem anne sütü alan hem mama ile takviye edilen bebeklerde 4. Ayda geçiliyor ek gıdaya yoğurt ve meyve püresi veriliyor sadece ..
Karbonatlı suya bende başlayayım iştahımı azaltmıyorum bari bunu içerek kilo almamı önlerim belki .
Greyfurt portakal ve limon suyu birde elma sirkesi karışımı yapıyordum aslında istediğini yine yiyorsun bunuda yemeklerden yarım saat önce içiyorsun haftada 2 gün aslında kilo da verdiriyor ama benim midemi ağrıttığı için bıraktım ..ufaklık nasıl oldu?
Daha iyidir inşallah.
Balık kokusu için bizim bebeğin salıncağı mutfakta olduğundan pişerken malesef açamıyorum bi yeri kapıyı kapatıp aspiratörü açıyorum sonra kapı açılınca ister istemez yayılıyor koku
4 ay 3 günlük 6400 kgkilosu kaç merak ettim .boyu da iyi bizim oğlanın da boy 64 cm kilo 6 kilo idi10 gün önce ama sanırım bu ay çok alıcak hastalıktan dolayı çok az emiyor hiç fark yok gibi bişey
yok canım ilk 3 ay 1er kilo alıyorlar sonra 800-700 öyle öyle gidiyor ,ek gıdadan sonra biraz daha azalıyor kilo alımı çünkü hareketlenme de başlıyor
gündüz kavgalı gece sevdalı cümlesi hoşuma gitti alemsiniz hee :) olsun herkesin tarzı farklı yeter ki ayrılık olmasın ,eskiden eşinin aldattığı ama boşanmayan kadınları görünce tuhaf gelirdi ama evlenince insan farklı düşünüyormuş ,ilk önce yavrularını düşünüyor insan ,artık o insanları da anlıyorum ve zamanında önyargılı davrandığım için kızıyorum kendime ,Rabbim kimsenin başına vermesin ama öyle bir durumda insan ne yapar bilemiyorum yalnız şu var ki evlilikte anneler hep yavrularını düşünmek zorunda bu bir gerçek ,ondan diyorumya ciddi şeyler olmadıktan sonra idare etmek lazım ,evlilik bir denge olayı ..benim oğlan sağ göğsümü emmiyor ucu ufak bi de o taraftan almayı sevmiyor o göğsümü hiç almıyor nerdeyse sağıcam mecburen o göğsü ..
dün akşam oğlanı emzirirken kızım geldi yanıma anne bebek süt içiyo dedi ,ben de içicem dedi ,gel kızım iç dedim ,hiç tahmin etmedim ağzına alıcağını ,memeyi ağzına aldımı tam çekicekti valla zor kurtardım :) kıskanç değil hiç ,bebeği çok seviyor maşallah ,ona sevsin diye sürekli görev veriyorum baya alıştı ,mesela kızım git bebeğin emziğini tak ,aa büşracım bebek ağlıyo git beşiğini salla diyorum ,şimdi öğrendi bebek ağlayınca önce koşup emziğini veriyo sonra sallıyo beşiğini , sonra da Oğuzhan hişşş suuusss yiye ağlıyoşuuunnn diyo :)
büyük oğlan da iyi bebeğe karşı ,zarar vermiyorlar çok şükür ,hep bebekle oynaşmak istiyorlar ,akılları eriyor yavaş yavaş ,bu da beni çok mutlu ediyor ,bi de kızım bak bebek seni çok seviyo sana güldü filan tarzı konuşuyorum ki sevsinler diye ,kızım bebeğe çok düşkün ,üstü açılsa anne oğuzhanın üstü açıldı diye gidip üstünü örtüyor ..
canım gerçekten ben de 3 senedir doğru düzgün işe gidemedim ,gerçekten insan handikap yaşıyor ,alışamıyor bi türlü ama bence en iyisi bir an önce hepsini büyütmek ,sonra rahat etmek ,rahata erince inan çok daha zor oluyor ,aralarında 2-2,5 yaş olursa süper bence ..
valla geçen işe gittim ,açıksözlü biriyimdir ben herkes bilir ,dedimki bizim müdür diyordurki bu kadının da işi gücü doğurmak 3 senedir doğru düzgün işe gelmedi ,işyerindeki arkadaşlar gülme krizine giriyor :))
bana hiç kokusu da pişirmesi de zahmetli gelmiyor ,en zevk aldığım şey balık pişirmek ve yemek ,kokarsa koksun valla o zevkimden mahrum olamıycam 3 günlük dünyada
inşallah canım inş. Rabbim iyilerle karşılaştırsın .aslında üst katta bir bayan var apartmandan başkasının çocuğuna bi süre baktı ona versem diyorum ,zaten 4 saatliğine bakıcak ,yarısında ufaklık uyur zaten ne yapabilir ki diyorum sanırım ona vericem bi 4-5 ay .
zaten 830 da verir 1230 da alırım ..haa canım tabi mamayı unutmuşum mama varsa tabi erken başlanır ek gıdaya .ben bunda 6-7 ayı bulucam inş. biraz süte doysun istiyorum ..canım öksürük geçmiyor bir türlü yaa genel durumda bir şey yok da öksürük var işte geçmezse pazartesi tekrar götürücem doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?