- 31 Ocak 2014
- 3.305
- 344
- 88
- Konu Sahibi cilgin_anne_
- #3.401
yağız değil canım yiğit .evet canım Büşra sanırsın 3 yaşında herşeyi konuşuyor maşallah çok dilli ,bir keresinde bizimkiler 1,5 yaşındayken hastaneye gitmiştim orda da bizim Büşra gibi bir çocuk vardı annesine sormuştum 2 yaşında demişti ,şaşırmış şok olmuştum ,bizimkilerden sadece 6 ay büyük ama şakır şakır nasıl konuşuyor diye ,büşram şimdi o çocuğu geçti ben de şoklardayım ,çocuk milleti bir günde bile çok gelişiyo valla ,benim oğlan az öz konuşanlardan ,konuşması kıza göre geri ama kafası daha zehir ,konuşmaya ihtiyacım yok der gibi tavırları :)) Büşra da çok geveze başım şişiyo bazen :) sabah annecim hırkamı kapatabilir misin diyo bana düşün:) kapatabilir misine dikkat o kadar uzun kelimeyi bile aklında nasıl tutmuş şaşmamak elde deil ,gerçi ben de 8 aylıkken yürümüş ve konuşmuş biri olarak anasına bak kızını al modundayız ..canım Büşra esprisine yapıyor biraz da sonra kıkır kıkır gülüyo .yaa kreşin öyle çok faydası var ki arkadaşlar size anlatamam daha dün bir bugün iki iki tane şarkı öğrenmişler ,hem söylüyorlar hem hareketlerini yapıyorlar ,sosyal ortamda çocuklar çok çabuk öğreniyor ,evde uğraşsam aylarca öğretemezdim ,artık kreşten yana kafam rahat ,günde on kere resim video atıyorlar bana sağolsunlar ,çocuklar da orda mutlular çok şükür ,kızım her sabah anne parka anne parka diyor kreşe gitmek için ..Herkese günaydın. Yazılacak çok şey var maşallah herkesin günleri güzel geçiyor. Allahım hep mutlu mesut etsin bizleri evlatlarimizla iki cihanda. Cuma sabahı ya otomatik dua moduna mi geçtim ney
Aklımda kalanlardan başlayayım
@cumbo canım tapatalk tan girmeye calisiyorsan yeni sistem normal Internetten giriliyor tapatalkla Ben de sorun yaşadım. Kuzuya maşallah iyi olmuş. Eglenmene de sevindim.
@esmankara bugün bir dergide okudum bi limonu ikiye böl suya koy odadaki kötü kokuları alır.yazıyordu denemekte fayda var. Bu arada senin kız kardeşe karşı nasıl davranıyor hiç yazmiyorsun merak ettim.
@yildiz63 Whisper84 @freetalking @mona neredesiniz vatandaşlar.
M minnakim2014 arkadaşım sen de hoşgeldin. İlginç ben de malatyalıyim ama trabzondayiz gelirsen trabzona beklerim evim ayasofyaya çok yakın. Ben de yeni taşındım geçen sene martta ama oturmaya 40 ımız çıkınca geldim. Eşimin arkadaşlarıyla takılıyoruz da bu ara herkesin çocuğu hasta seninki minik atlatamaz diye gelmek gitmek istemiyorlar. Biz de sokak sokak geziyorduk bu haftaya kadar bu hafta da evde çiş öğreniyoruz büyük 2.5 yaşındaki oğlumla
cilgin_anne_ busra yagizdan daha iyi konuşuyor galiba kız ne de olsa bizimki de yapıyor aynı şeyleri şükür kardeşine sürekli hüseyin ağlama diyor aglayinca ama beşiği bi sallıyor benim bile başım dönüyor. Canım memeyi hiç verme geçende ne oldu anlatayım. Oğlan bir gün bi göğsümü almadı hep.diğerini di o da şişti sagayim dedim. Başladım anne ne yapıyorsun dedi. Süt sagiyorum dedim. Ben de içmek istiyorum dedi ki ayda toplasan bi çay bardağı ancak içer sütü. 19 ay da emdi kerata tadını beğenmez nasılsa dedim bardaktan bi yudum icirdim 2.5 yaşına henüz gelmemişti daha. Anne bu süt çok güzelmiş içine şeker koy ben iceyim dedi şeker konmaz annecim buna dedim zor kaçırdım sütü. Blogunu ben de unuttum canım dün bayağı bi Montessori yaptık evde herşey oğlana yönelik. Ayakkabısını alıyor kapıya ayakkabiliga kendi koyuyor montunu askiyla askiliga asıyor kendi havlusu ve taburesi var banyoda muslugu bana açtırıyor ama sonrasını kendi hallediyor maşallah deyin kuzuma. Dün badem ceviz fındık vs.kırmak için oturduk badem e gucum yetmiyor kiramiyorum dedim diyor ki anne yapabilirsin sen neyse ceviz kırdım diyor ki bak gördün mu sen yaptın tek başına yaptın yapabilirsin işte
Bi de senin şu gezmelerin yok mu anacim eyvallah biz de dışarı çıkıyoruz ama yemek yemekten çok oğlanı mekan parkında oynatmakla geçiyor gün. Yemekten de birşey anlamıyoruz küçük bağırıyor kalk büyüğü kontrol et yemek yemesi için uğraş didin yemesin yine iyice sinir ol. Bu yüzden tek.mekan belirledik ona gidiyoruz misafir geldikce. Bakıcısı var oyun alanında kız çok ilgili Bizimkini de çok seviyor sen gel burada yedir diyor ama ben beceremiyorum peşinden koşup yedirmeyi. Evde sevdiği şeyleri yapıp dışarı alışverişe çıkıyoruz genelde. Bi de büyük sağolsun 8buçukta odaya giriyoruz 10 a doğru ancak uyuyor. Aylarca orada burada kalınca çocuğun tüm düzeni gitti. Deli gb yoruyorum gündüz ona rağmen uyumuyor rahatça.
Ohh yazdım yazacağım hepsini. Kendinize iyi bakın. Wc eğitimi hakkında da yazacağım bi ara ama dua edin lütfen kakadan korkuyoruz kitaplarım gelmiş dun güya gelmiş bulamamislar bizi evde sabah çıkıp alacağım kargodan dediklerimin hepsini aldım dün 100 sf kitap okudum bu ara fırsat bulmaya yahut yaratmaya çalışıyorum sürekli. Şimdi de bebeler uyanmadan evi toplayıp kahvaltı sonra yine kitap vakit kaldıkça
canım neler yaptınız montessori olarak merak ettim .
ne güzel canım herşeye alışsınlar tabi ,yapamayacakları bişey yok aslında bizler engel olmazsak yeterki destekleyelim .bizimkiler de kreşten gelir gelmez kapıda ayakkabılarını çıkarıyorlar üstlerini başlarını çıkarıyorlar geçiyorlar odaya ,odada temiz eşofmanları giyiyoruz öyle devam ediyoruz ,ben de herşeyi kendileri yapması için çok teşvikçiyim bloğumda uygulamalarımın bir kısmı var . bloğumun adı
montessorimaceramiz . blog spot . vom ben yarı yazıyorum çünkü kk iptal ediyo siz hepsini birleştirip yazın adres alanına ..
canım ben ta baştan beri hep çocuklarla geziyorum alışkınım ,benimkiler rahat mı duruyor hayır çok da hareketliler ama yine de gidiyorum bi çay içsem bi yudum yemek yesem o bile yetiyor bana ,şimdi çocuklar kreşteya bebekle gidiyoruz daha çok kahvaltıya da bebekle gittik yani , ama mesela pazar günü arkadaş hamsi ziyafeti veriyor 6-7 aile olucak cümbür cemaat gidicez ,ben alışkınım peşlerinde gezmeye o yüzden bana çok zahmet gelmiyor ,iki sohbet etsem bi çay içsem bile yetiyor mutlu olmama :) ufak şeylerden mutlu olmayı öğreniyor insan 3 çocuk olunca :) ne güzel canım ben kitap olayını iyice askıya aldım ,bi sene sonra tam gün işe başlayınca iş yerinde okumaya başlıycam artık .
sağol canımAyyy cok seker masallah
geçmiş olsun canım ama bu kadar takılma sonra sana zararlı olurCanim hastanedeydik dun ben asiri pimpirikli bi anne oldum yaa cisi biraz kokuyodu yavrumun ondan enfeksiyondan korktum dra gittik. Dr genel muayene yapti herseyi iyi dedi cok sukur. Tahlil yapalim iciniznrahat etsin dedi ama benimki tutturamadi poseti. Evde de butun aksam cabaladik ama yok kap disinda her yeri suladi yavrucum o yuzden biraz erteledim bakalim brokoli yemistim ust uste cis kokusunu ona yoruyorum. Insallah oyledir.
biz hep böyleyiz canım en ufak fırsatta film izleriz sohbet ederiz ,elele göz göze otururuz ,birbirimize çok vakit ayıran bir çiftiz maşallah deyin..Hahaha supersiniz masallah enerjinize. Biz de film Izledik 2 gece. Guzel oluyo eski gunlerdeki gibi
herkese günaydın .bugün ben avm ye gidicem öğleden sonram dolu hep .. alışveriş vs .yapıcam .